Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja opet pravila kale i odmah da pokazem
attachment.php

Boju kala sam dobila od crne boje Stamenkovic i to umesila boju u parce margarina i to umesila u fondan (Minjin recept sa dodatkom ratluka - 100 gr. na 1 dozu)

tamaric preslatka je roda
minice,kity preslatke su,jagodicu slobodno pravi malo vecu sledeci put pa ce biti i lakse raditi oko nje,super je kolacic mi s emnogo svidja
poks svaka cast za vinija
tijanal slatke su torte
bobo kucica je bas interesantna i slatka
una tresnje ce mi doci glave kad ih se dokopam i peteljke cu da izedem,divne su torte

Daco, hvala puno!

Drage,ima li neki kurs kako da ispecem jednake kore i nafilujem tortu,a da ona ne izgleda kao toranj iz Pize?:besna::besna::besna:Ima li neki stos ili sta vec?:dash::dash::dash:

Ja uglavnom nemam problema sa tim, jer su mi kore jednake, a fil, ako nisam sigurna da ga odokativno podelim na jednake delove, ja ga izmerim, pa podelim gramažu. I uspeva. Meni je veći problem, u stvari najveći, kako da mi ne budu grbave torte pre prekrivanja fondanom. Tačno tako, budu mi grbave, i ja ne umem tim buter kremom da popunim rupe i napravim idealno ravnu površinu na koju ću staviti fondan. Nekada mislim da bi možda trebalo da razvučem malo deblje fondan, možda se onda ne bi te neravnine toliko primećivale. Sa šlagom mi je lako, gde treba ja dodam malo više šlaga, i voila...rezultat odličan. Ali to sa fondanom nikako da uklavirim. :think:

Drage,ima li neki kurs kako da ispecem jednake kore i nafilujem tortu,a da ona ne izgleda kao toranj iz Pize?:besna::besna::besna:Ima li neki stos ili sta vec?:dash::dash::dash:

Nema kurs:mrgreen:
Kada stavim masu u pleh, onim lopaticama ili spahlicama, ili shta su vec, poravnam gornji deo, a u posudi mutim 2 ili 3 kore odjednom, pa ako su dve onako poravnam i onda samo linijom podelim na pola, a ako su tri kore , onda kao onaj zank mercedesa:mrgreen:pa vadim spahlom za svaku koru, ma koj ce da meri Domacice.:mrgreen:I sa filom isto tako radim i uvek bude dobro.
A za fondan, znaci naj, naj bolje je ispeci jednu obicnu piskotu iliti patispanj, od 2-3 jaja, i onda sa tom buter kremom malo premazem tortu, stavim koru okolo opet premazem i prebacim fondan, hvala Daco:heart:

Domacice,u stvari to i mene muci,pored ovog sa filom...GRBAVE MI TORTEEEEEE!!!!!Mozda treba buterkrem iz vise slojeva?Pa sve dok ne budu potpuno ravne?Kore sam sinoc rezala,pa krojila,pa gde je tanje dodavala po malo...i to nekako,al' fil sto me namuci!!!!Moracu i ja da merim...nema druge!!!!Dva sata sam se mucila..dodaj ovde,pa ispadne krivo preko puta,dodaj tu,upade sredina....:dash::dash::dash::dontunderstand:

A za fondan, znaci naj, naj bolje je ispeci jednu obicnu piskotu iliti patispanj, od 2-3 jaja, i onda sa tom buter kremom malo premazem tortu, stavim koru okolo opet premazem i prebacim

Ovo je isto meni Svetlana 015 rekla da uradim, čak da napravim tako koru kao za doboš tortu i od gore, kao poklopac, pa da premažem sa malo vodom razređenim džemom od kajsija, jer će se na njega fondan zalepiti k'o bog, ali ja nikada nisam probala. Ja se bojim da mi taj džem ne pokvari ukus. :sad2: Ne mogu da zamislim čokoladnu tortu, zoju recimo, sa džemom okolo. Ali da Svetlanine torte izgledaju kao pod konac, izgledaju....

Domacice,u stvari to i mene muci,pored ovog sa filom...GRBAVE MI TORTEEEEEE!!!!!Mozda treba buterkrem iz vise slojeva?Pa sve dok ne budu potpuno ravne?Kore sam sinoc rezala,pa krojila,pa gde je tanje dodavala po malo...i to nekako,al' fil sto me namuci!!!!Moracu i ja da merim...nema druge!!!!Dva sata sam se mucila..dodaj ovde,pa ispadne krivo preko puta,dodaj tu,upade sredina....:dash::dash::dash::dontunderstand:

Fil mozes da stavljas u spric pa kroz veci nastavak, teras samo ravno i nema greske uvek bude iste debljine fil.

Evo sa' cu ja malo da pametujem oko ovog filovanja i ravnih, zaglacanih torti..Daklem :), kada filujem kore gledam da mi je svaki fil raaaavan(bukvalno se sagnem da sam u nivou fila :zcepanje: ) pa na to kora i tako do vrha, UVEK ostavim fila sa strane da sa njim zagladim tortu sa svih strana i to treba da bude bas ravno..Tako mi se ohladi preko noci (uglavnom) e onda je pre dekorisanja premazim sa svih strana bogato puter kremom, pa zatim spatulom skidam visak ali da mi naravno svuda ostane glatko i ravno..Opet u frizider na hladjenje 20min do pola sata i tek tada fondan..Volim da mi bas bude tanak, jer mislim da niko nije nesto odusevljen da ga jede, npr. tort sa Pepicima ova zadnja je bila teska pre dekorisanja 3.4kg i isporucena sa 4.3kg(i figurice mi ulaze u kilazu).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back