Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Cara belu imaš kada napraviš masu, za roze mrvica crvene u tu belu, pa dodaji dok ne dobiješ nijansu koju želiš (razmuti malo crvene u malo vode), a plavu pravo u vodu ako je u pitanju ona u kesicama, ali bih ti preporučila da kupiš plavu tečnu, pa da dodaješ u belu, pošto po mom iskustvu boja iz kesice kupljena u zdravoj hrani nije nikakva.
Tiruriru torte su super posebno mi se dopada poslednja!!!!!!!!!!!!!!!

Draga Kriki
akp mozes posalji sliku ili spisak sta ti je taj covek doneo iz SAD za tako malo para jer ja pocetkom decembra idem u SAD pa da znam sta da kupim. Ako znas gde je kupio.
Kada sam pre dve godine bila sve je bilo jako skupo.
Bicu u MIamiju na Floridi pa ako neko moze da mi da savet gde i sta tamo najbolje da kupim neka napise. Unapred hvala.

Ja sam našla ovu on-line prodavnicu: http://countrykitchensa.com/, oni su mi bili najeftiniji, e sad pošto je tada $ bio 54 din , a e 78, videćeš koja je razlika. Pa čak i sada je jeftinije kada je skočio e.
Evo ja sam u poslednjoj turi naručila patchwork sekače: cigle, pahuljice i zvezde; leptire,bubamare i pćele, tubu za vadjenje sredine torte (kada stalak prolazi kroz tortu, merice Cup, merice Tbl, kalup za korpu, kalup za kamenčiće, kalup za flašu šampanjca, kalup za ribice, sekače i istiskivače za list ruže (pme), po dva sekača za karnere (pme) i one male sekače za pravljenje rupica, onaj okrugli sekač za karneriće, nekoliko pakovanja tučkova i Smart markers za torte oblike kvadrata sa 6 garland markera.
Prvo, nekih stvari uopšte nema kod nas, a drugo u svakom slučaju me izadje jeftinije.
Poštarina je ja mislim za cifru do 130$ oko 20$.
Recimo samo da je onaj stalak sa kuglama ovde oko 70e a tamo je 45$ što je oko 3000 din. e sada, nemamo svi priliku da neko ide tamo ili da nekoga ima tamo, ali ja u svakom slučaju svaki put kada oni odlaze ili dolaze (sinovi im žive tamo), naručim za nekih 80 do 100e. Popodne ću sve slikati i postaviti da vidite sve što su mi doneli.
@ Teta Ira, koliko znam oni imaju neku prodavnicu www.michaels.com, tamo ima i hobi alata i potrepština za hobi, ali i alata za dekorisanje uglavnom wilton, (prodavnica je ogromna iako im je na nternet stranici mala ponuda), a ja ću se poslepodne potruditi da ti pronadjem još neke adrese, u Majamiju i da ti ih prosledim.

Koko Tomas je original, svaka čast.
Evo slikica koje sam obećala, malo je gužva pa nikako ne stižem da se dokopam kompjutera.
razno21041-1.jpg
;
razno21042-1.jpg
;
razno21043-1.jpg
,ovo je doneo pre nekoliko dana i sve zajedno sa poštarinom me je koštalo 133$ (poštarina je 20$)

Cao svima,stvarno pomislim da ste sve organizovanije od mene.Bar jednom nedeljno pomislim:"Zasto dan ne traje bar 6 sati duze?"Zlatna Koko,kakvo je to udruzenje zena i kako se postaje njihov clan?Nisam nikad cula za njih.Nadam se da cemo se upoznati na sajmu.Niti imam vremena a ni ideju sta da pravim.Vazno da sam se prijavila.Jos uvek nisam pokusala da postavim slike na onaj nacin kako si objasnila.Ja eto samo da pustim slovo od sebe.Laku noc.

Upoznacemo se, moramo:D:zurka::pivce:
Udruzenje zena je "slatki osmeh" iz JA. Sigurno i u BG-u ima neko ili vise njih, pa raspitaj se i odi do njih, da vidis koji su im uslovi. Placa se mesecna clanarina(koju ja doduse ne placam), a za uzvrat nesto dobijes...Oni uglavnom imaju neke svoje prostorije u kojima izlazu svoje proizvode, gde i ti mozes da izlozis, recimo, cvetove od gumpaste....
A sto se vremena tice, i ja bih volela da mi dan duze traje, pa to nadoknadim time sto manje spavam:cool:, a tesim se time da inteligentni ljudi manje spavaju (naucno dokazano):roll:, pa ja kao clan mense MORAM manje da spavam:hahaha::hahaha::hahaha:

Dakle, sve sam iščitala i po vašim receptima i savetima napravila jednu tortu. Nije mnogo teško, ali ima dosta još da se nauči. Molim samo pomoć oko fleka od šećera koje mi ostanu kad zalepim obojene delove. Kako vama nigde nema belih fleka? I treba mi neki recept za plazma tortu, ali da bude čvrst da mogu od nje da se prave oblici kao što je lopta. Ja ću postaviti sliku ove koju sam napravila... Poštovanje, moje dame!
:worth:

Ajde neko da mi kaže i to kako da skinem boju sa prstiju, malo sam zaboravila da stavim rukavice... Mislim da ne mogu da postavim sliku dok ne odradim prve 3 poruke... Dajte taj recept za plazmu, pliz!
Dobrodosle Inka i zmajce85!
Boju mozes da skines tako sto ces oprati pun lavor vesa:D. Garantovano skida, iz iskustva znam:rotf:
A recept za plazmu:

300g plazme
250g prah secera
250g butera ili margarina (ako hoces cvrsto onda mora margarin)
1dl soka od narandze
100g oraha
seckane bananice, cokolada, zele bonbone, suvo grozdje...., vec po ukusu....

Zamesis masu, oblikujes, pa u frizider. Izgledace ti mekano, dok se u frizideru ne stegne dobro, pa onda finije oblikujes i to je to.....

Poslednja izmena:
svaka vam cast. torte su prelepe. ja po malo pravim torte tj pocetnik sam. poducava me jetrva i polako napredujem.u sustini mogu da napravim veoma ukusnu tortu ali veoma "neukusnu"dekoraciju ali bitno je da radim na tome. elem, videla sam da spominjete kalupe od latexa pa me interesuje kako se oni prave.

Ja sam pravila kalupe od latexa i veruj mi da to nije neko resenje. Mnogo bolje resenje ti je siligum, koji je elastican. Ali prilicno je skup.
Latex na kutiji ima objasnjenje kako se koristi, ali proces je prilicno dugotrajan, a na kraju ipak ne dobijes nista posebno. Siligum se stegne za pet minuta i mozes da pravis kalupe za gotovo sve figurice. Inace ja kalupe uglavnom pravim od gipsa. Malo je komplikovanije, ali na kraju se dobije ono ocekivano. Treba dosta vezbe dok ne napravite zaista upotrebljiv kalup, ali gips je jeftin, kupite 1kg i pocnite. Srecno:cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back