Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

img0651vh7.jpg

Evo i tortica koje sam radila ovih dana. Koko recept izgleda odlično pa ću prvom prilikom da napravim tu posnu tortu.

U poslednje vreme svi naručuju torte sa šlagom zato što su jeftinije , a ja imam mnogo više posla oko njih nego onih sa fondanom. Inače torte sa fondanom naplatim samo 500 din više od onih sa šlagom i mislim da bolje izgledaju.
Evo i mog recepta za posnu tortu koji verovatno da stari majstori imaju ali ipak evo:ok:

medeno srce:

kora: 3 šoljice šećera,2 šoljice ulja, 2.5 dl vode, jedna kašičia sode bikarbone, 200g
brašna, 200g rendana jabuka.
fil:
250g šećera špinovati, u šećer dodati 250g margarin, 250g mlevenih oraha i 200g posne čokolade, u fil može da se doda aroma kajsije ili narandže.
Upržiti šećer, dodati 2,5 dl vode i kuvati dok se šećer ne rastopi, skinuti sa šporeta (malo da se prohladi) i onda dodati ulje, jabuke, brašno i sodu bikarbonu. Od ove mase ispeći tri tanke korice. Vruće korice premazati džemom od kajsije. Tortu filujemo u kalupu i ostavimo da odstoji u frižideru par sati. Kad se stegne prelijemo je čokoladom.:ok::bye:

Teta tanja vojnik je fantastičan. Trebalo je to uraditi sa šlagom a da izgleda ovako lepo.
Što se tiče posnih torti skoro sam naletela na mleko u prahu - posno - Ne znam od čega ga prave, odnosno nisam imala vremena da iščitam, ali ako Vam je potrebno za spremanje posnih torti i kolača da znate da se proizvodi.
Što se tiče karnera ja ih radim od fondana, a neke malo finije pravim od smese fondana i gum paste. Masa dobija na elastičnosti i može se mnogo lepše i tanje razvući.

Drage ženice,

evo i ja da vam se pridružim. Najpre sve pohvale za zaista divne radove. Po meni ovo nije poslastičarstvo već umetnost.
Zovem se Marija i iz Niša sam. Prevodilac po profesiji ali loodo zaljubljena u dekorisanje i aranžiranje hrane. ..I tako krenuh da pravim torte po narudžbini...

Evo nekih:

Prva za prodaju

IMG_6756Small-1.jpg

Lejla za moju Jeju (doduše, kasnije je pravljena druga, manja)

Sokobanjaiwinx095Small-1.jpg

Svitak za tortu na kojoj je čokoladom napisana poruka mladencima

tortaizavesa002Small-1.jpg

I torta

Torte003Small-1.jpg

Još jedna

NewImageSmall-1.jpg

Svadbena :))

Torte007Small-1.jpg

Torte010Small-1.jpg
(ovo što viri iz torte je vatromet :) )

Jejina torta 1

JELENA037Small-1.jpg

I vatromet

Torte002Small-1.jpg

Bio je maskembal...Jeja je bila Lejla i takvu tortu je imala

JELENA043Small-1.jpg

Nisam mogla da odolim :)

Lejla, Kiko i mama

JELENA001Small-1.jpg

Torta br 2

Torte057Small-1.jpg

Neke od naručenih

buketSmall-1.jpg

zorantortaSmall-1.jpg

tortaivanSmall-1.jpg

piknikSmall-1.jpg

Leonardo di Ninja :haha:

Torte152Small-1.jpg

I sa vatrometom i travicom
Torte073Small-1.jpg

Gordon i predrasude :mrgreen: (aludiram na svoje predrasude u vezi s tim da će biti lako napraviti baš taj vozić)

GordonfacaSmall-1.jpg

GordonSmall-1.jpg

I malo sitnih kolača :)

Torte072Small-1.jpg

:-D :-D :-D

Jao,kakvih lepota ovde ima, a ja danima ne stižem da to pogledam.Prekrasne ideje,pogotovo ove mlade mame su posebno maštovite i inspirisane.Vidim da ste pisale o posnim tortama.Ja u principu ne volim mnogo posne torte ni da pravim ni da jedem,više sam zagovornik posnih kolačića.Ali ne onih sa keksom pa razne varijacije:kuglice,štanglice...Ja sam za to ali od oraha,badema,lešnika,smokvi,urmi,suvih kajsija.I više volim one starinske recepte(i ja sam vam starija generacija).Moja prijateljica iz Valjeva za slavu napravi 5-6 vrsta kolača ali su svi po receptima od njene svekrve i stvarno su lepi i ukusni.Njena slava je mrsna i to budu:kuglice o jabuka,kuglice od oraha,beli štapići od oraha,mornarske štangle,Laura štangle,piramide sa kandiranim voćem.I kod nje se kolači brzo pojeduIpak,imam jedan recept za posnu tortu,neku moderniju varijantu:
Skuvati 3 pudinga od vanile sa sokom(iz ananasa) i 3 kašike šećera
1 margarin umutiti sa 250 gr.prah šećera
150 gr.kokosovog brašna
150 gr.mlevenih oraha
300 gr.posnog keksa izlomljenog
iseckan ananas iz konzerve
Sve pomešati i podeliti na dva dela,ređati na tacnu jednu polovinu pa banane poprskane sa malo limunovog soka,pa druga polovina mase.
Odgore po želji glazura od posne čokolade ili slatka pavlaka.
A evo neke moje tortice ,mislim da ih nisam stavljala na forum:

ovo je moja sa tortijade,nezapažena
Pozdrav svima.

SAJAM ZDRAVE HRANE OD 29 NOVEMBRA NA BEOGRADSKOM SAJMU!
TEL:011 244-95-40,242-20-38,062 820-97-12.
IZLAGACKE GRUPE:
Najukusnija domaca torta
Najlepse dekoracije na torti
Najukusniji domaci kolaci
Najukusnije domace pecivo
SRECNO SVIMA:bye:

:heart:Nama koje nismo iz Beograda lijepo da sve uslikate i fotke na poseban topić.Posebno se fokusirajte na novine kojih će sigurno biti. Recepti se podrazumjevaju.Uživajte i za nas.Prenesite nam bar dio atmosfere.:bye:

Vraćala sam se iz Novog Sada svratila do Rume da vidim šta nam to Gospođa Vesna sprema za Sajam?Opet će biti nešto fascinantno.A šta ona radi,ljudi,pa to je nestvarno.Nisam mogla da odolim a da joj ne "ukradem" neke sličice,naravno uz njeno odobrenje.Pogledajte samo delić toga:
G][
URL=http://g.imageshack.us/thpix.php]
my.php
[/URL].imageshack.us/my.php?image=vesnakrtenjedh9.jpg]
vesnakrtenjedh9.th.jpg
[/URL].imageshack.us/images/thpix.gif[/IMG][/URL]

Hvala Vam svima puno,ja stvarno mislim da je sve ono što sam na ovom forumu videla vredno pohvala,čak i onih žena što kažu da tek počinju da se bave ovim poslom.Za sve treba vremena, ali svaki trud se isplati.Ja sam skoro počela praktično da primenjujem neke stvari koje sam samo teoretski znala,ali jedno je kad Vi nešto vidite na slici i kad treba to i sami da napravite.Ja imam sreću da poznajem puno žena koje se ovim poslom bave mnogo,mnogo duže nego ja ,a u poslednjih mesec dana sam saznala nekakve detalje koje ni u jednoj knjizi nisam mogla pročitati.Zahvaljujem pre svega Gospođama Nadi iz Barvalla,Vesni Korici,Vesni Atković,Snežani iz Inđije(to su žene koje lično poznajem)ali hvala i onima koje još ne poznajem i čije ideje i savete pratim na ovom forumu.Sve je ovo jedno veoma,veoma dragoceno iskustvo.:cmok:

Tandara svaka čast, torte su odlične naročito ideja za ovu sa uspavanim prasićima, moj Milan se oduševio, MamaMajo ovo je nešto poprilično različito od svega vidjenog, torte su prelepe, slobodno možeš da zaboraviš strane jezike i počneš da se baviš poslastičarstvom. što se tiče slika Vesninih
torti, majstore kao što je ona i Koka suvišno je komentarisati već samo se diviti. pozdrav za sve!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back