Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
BELA RADO SREĆAN RODJENDAN :vatromet: i od mene.
Torte iz kuvajta su extra mada ni ove sa naših prostora ne zaostaju uopšte!!!!!
Evo malo i mojih sličica, ne postižem da ih postavim, krenula sam ponovo u prvi razred.
razno2603-1.jpg
,
razno2598-1.jpg
,
razno2902-1.jpg
,
razno2995-1.jpg
,
razno2999-1.jpg
,

žene vaše torte su prelepe,i vidi se koliko ljubavi i truda ulažete,ne mogu dovoljno da naglasim...e pošto me moderator nije klepila po ušima,postavljam vam još neke sličice svadbenih torti iz Kuvajta...inače ja sam ovima slične i probala na nekim svadbama,mada ne u Kuvajtu nego Kataru,i veoma su ukusni...a sve ostalo za mene je velika magla kako stoje ovako,zašto se ne lome itd....za mene će to uvek ostati slatka tajna...

http://img253.images
[URL=http://imageshack.us][IMG]https://img339.imageshack.us/img339/7020/cid70961f721ddd4886b2fbxk1.jpg

http://img339.imageshack.
[URL=http://imageshack.us][IMG]https://img504.imageshack.us/img504/476/cida41177b4fdc14411bc1ceu1.jpg

Pa znas sta, ide sajam, trebaju nam ideje, pa nije lose sto si ovo bas sada postavila. Mada ja vec imam ideju za moju i ako budem stigla da je napravim, bice slicna kao jedna od ovde postavljenih, ali necu da vam odam tajnu:D;) Ma salim se, bice mi krive torte, kao poslednja u drugom zijinom postu, naravno ako moj muz stigne da mi napravi stalak (jos nije ni poceo), a ja torte i cvetice i ......Ako ne, donosim samo medenjake (i za prodaju), jer dolazim u svakom slucaju s udruzenjem zena "slatki osmeh" ciji sam clan. Vidimo se tamo u svakom slucaju, bar da pijemo kafu:kafa:.
Zia kako si dosla do ovih slicica?
Kriki divne su ti tortice, a i srecan polazak u prvi razred i ne zabusavaj:D

Pa znas sta, ide sajam, trebaju nam ideje, pa nije lose sto si ovo bas sada postavila. Mada ja vec imam ideju za moju i ako budem stigla da je napravim, bice slicna kao jedna od ovde postavljenih, ali necu da vam odam tajnu:D;) Ma salim se, bice mi krive torte, kao poslednja u drugom zijinom postu, naravno ako moj muz stigne da mi napravi stalak (jos nije ni poceo), a ja torte i cvetice i ......Ako ne, donosim samo medenjake (i za prodaju), jer dolazim u svakom slucaju s udruzenjem zena "slatki osmeh" ciji sam clan. Vidimo se tamo u svakom slucaju, bar da pijemo kafu:kafa:.
Zia kako si dosla do ovih slicica?
Kriki divne su ti tortice, a i srecan polazak u prvi razred i ne zabusavaj:D

želim vam svima da budete uspešne na sajmu...uverena sam da ćete biti uspešne:super:
što se sličica tiče poslali su mi mejlom,ali kao što sam pisala imala sam prilike da probam veoma slične na svadbama u Kataru...i stvarno su i veoma ukusni,ne samo po izgledu izuzetni...oni inače jako vole da prave kremu od kafe(originalne arapske),i puno koriste badem i datule umesto lešnika i oraha,što se koristi kod nas...voćne torte se tamo manje prave zbog temperature,ali neke slične kremi recimo za Markiza tortu su tamo omiljeni...

Evo i mene nisam bila ovih dana pored racunara stalno neke obaveze:otkacio: BELA RADO ZELIM TI SVE NAJLEPSE ZA RODJENDAN SA MALIM ZAKASNJENJEM:cmok: Bas sam uzivala gledajuci ove predivne torte !Koko torte su super ,sta ces kada ljudi vole slicne stvari i meni to ide na zivce ,pa uvek malo izmeni u neki detalj na svoju ruku ali moje musterije se za sada ne ljute.

Sve oblike pravim od plazme torte (jedino sto je pravim obavezno sa margarinom, jer je maslac previse mekan, pa ne moze da stoji). Meni je nekako lakse da oblikujem plazmu, nego da napravim neku cvrstu tortu, pa da je secem u odgovarajuci oblik (koliko bi to i kostalo), a i deci se vise svidja plazma torta, nego neka tamo korasta.
Torte pravim na daskama i stapice samo probodem kroz tortu, pa donji deo drzi gornji:confused:. Obicno je donji stabilniji, pa nema problema. Kada se sve to lepo stegne u frizideru obicno i ne mrdne, ali kod Pumbe su usta ogromna, a i strce ispred tela, tako da nema sta da ih drzi, osim srece;), pa sam stapice probola tek na kraju, a rupice zamaskirala grivom i to tako sto sam rukom gurnula glavu unazad (par milimetara naravno), pa ugurala stapice, pa pustila, tako da sam je malo napregla na suprotnu stranu i to je srecom drzalo do secenja :super:

A za detalje, ja uvek musterijama kazem da meni nikada dve torte nemogu da ispadnu isto, cak ni kada to hocu, ali ipak je sve na isti kalup:(....

Ja karnere radim od iste mase kojom prekrivam torte, mada nisam posebno zadovoljna...

Sto se bojenja tice, ja koristim tecne, odnosno rastvorene i to u vodi, moze i deo alkohola, ali iskustvo je pokazalo da vecina boja nece potpuno da se rastvori u alkoholu, pa se cak i zgrudvaju u alkoholu, a ni boja koja se dobije kada se rastvori u alkoholu i u vodi nije ista. Boje u prahu koristim samo za sencenje cvetova, pri tom mislim na wiltonove boje. Sve one iz kesica nisu dobre, jer su razblazene necim, pa nema efekta. Torte ne bojim bojama u prahu, jer su one vlazne i ta vlaga dodje do povrsine torte, a onda se boje raskvase i razmazu....

Ja ovu veoma cesto pravim kada mi naruce posnu tortu, mada nije ni s mlekom, ni sa slatkom pavlakom. Cini mi se da su tandara i teta ira pomenule neke posne torte sa biljnom pavlakom, pa ce verovatno nesto i napisati
FANTA TORTA

570g šećera
16dl fante
240g brasna
4 kašike ulja
4 kašike džema od kajsija
2 kašičica sode bikarbone
150g pudinga od vanile
250g margarina
50g prah šećera
1kg banana (može i bez banana)
Ispeći dve kore od po: 185g šećera, 2dl fante, 120g brašna, 2 kašike ulja, 2 kašike džema od kajsija i 1 kašičica sode bikarbone
Fil: 1l fante skuvati sa 150g pudinga od vanile i 200g šećera. U hladno dodati 250g margarina penasto umućenog sa 50g prah šećera.
Filovati: kora, fil, banane, kora, fil, banane. (kore poprskati fantom)

za ovu mi cesto kazu, da ne lici na posnu

Poslednja izmena:
Meni je najbolja i najlaksa za pravljenje:

Posna torta od kestena.

Uzme se 1kg kesten brasna, jedan margarin i 250g ( moze i vise ako volite sladje). Tose lepo zamesi pa podeli na dva dela. U jedan se doda 200g mlevenih oraha ( moze i badema ili lesnika po ukusu ) a u drugi 200g otopljene cokolade.
Modla se oblozi folijoj pa se prvo stavi deo sa orasima pa deo sa cokoladom. Pritisne se i stavi u frizider. Kada se lepo stegne prevrne se na tanjir i dekorise ili topljenom cokoladom ili Biljnim slagom, mada moze i fondanom. Moze se cak raditi i u nekom obliku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back