Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
... i svečana varijanta (za klinačku žurku ;) )
brod4sp.jpg

PS Brodić je zajedničko delo začinjeno ljubavlju :)

Sutra je klinačka žurka, pa je slavljenik naručio ni manje ni više nego - tvrđavu.
Posle celodnevnog rada (i maštanja) dvoje, samo po godinama, odraslih koji su se lepo zabavljali i do suza smejali naročito pri izradi nekih delova - nastala ja tvrđava.
Aleksa je video i iskazao vidljivo oduševljenje, što je i najvažnije. Tragovi prstiju su već uočljivi :lol: :lol: :lol: .
forum4ed.jpg

ovo kako sam zapamtila od Duska Radovica:
- Majke, radjajte deci sestre. Jer sestre postaju tetke. A tetke su najlepsi ukras detinjstva.

A torta je ogomna i, ocigledno, ne mali izazov za izvodjace slatkih radova... Vrhunac moje poslasticarske kretivnosti je vajanje od mase za kasato (mleveni keks i sve ono unutra), torta je onda pljosnata i mali konzument mora da se nagne da bi video sta predstavlja...Verovatno si isprobala te lakse varijante gradnje kad mozes da napravis vertikalnu tvrdjavu! I tako veliku.

zorab:
ovo kako sam zapamtila od Duska Radovica:
- Majke, radjajte deci sestre. Jer sestre postaju tetke. A tetke su najlepsi ukras detinjstva.

A torta je ogomna i, ocigledno, ne mali izazov za izvodjace slatkih radova... Vrhunac moje poslasticarske kretivnosti je vajanje od mase za kasato (mleveni keks i sve ono unutra), torta je onda pljosnata i mali konzument mora da se nagne da bi video sta predstavlja...Verovatno si isprobala te lakse varijante gradnje kad mozes da napravis vertikalnu tvrdjavu! I tako veliku.
Sad ću da ti otkrijem tajnu ;)
Ovog puta torta jeste baš od te mase (moji klinci obožavaju razne oblike, ali ni jednu tortu ne jedu osim plazme! :sad: ), jer je to bila slavljenikova želja... Zato smo i mogli da se toliko igramo. :p
Inače, jedan deo je "prazan" (on je sinoć silno zavirivao da vidi šta je "unutra" :lol: ), odnosno konstrukcija je od kora oblandi.
Orjentacije radi, za sve to potrošeno je 4 kutije (od po 300g) plazma keksa.

smeh:
Sad ću da ti otkrijem tajnu ;)
Ovog puta torta jeste baš od te mase (moji klinci obožavaju razne oblike, ali ni jednu tortu ne jedu osim plazme! :sad: ), jer je to bila slavljenikova želja... Zato smo i mogli da se toliko igramo. :p
Inače, jedan deo je "prazan" (on je sinoć silno zavirivao da vidi šta je "unutra" :lol: ), odnosno konstrukcija je od kora oblandi.
Orjentacije radi, za sve to potrošeno je 4 kutije (od po 300g) plazma keksa.
Sad još samo očekujemo reakciju slavljenika i ekipe. Mene je oborio onaj top na vrhu tvrđave sa "racing" točkovima! Šta ću, vodim i automobilizam...:lol: :lol: :lol: Inače imam "slučaj" sa tetkama, 4 komada! :wink:

Espanol:
Sad još samo očekujemo reakciju slavljenika i ekipe. Mene je oborio onaj top na vrhu tvrđave sa "racing" točkovima! Šta ću, vodim i automobilizam...:lol: :lol: :lol: Inače imam "slučaj" sa tetkama, 4 komada! :wink:
Klinci, naravno, bili oduševljeni! Evo malo ilustracije...

slavljenikizamakyaforum2ce.jpg

Inače, mislim da je na ovoj temi osnovan klub tetaka pa bismo baš mogli i da ga aktiviramo ponovo?

jeele:
marcipan moze biti opasan posto ima ljuske svega i svacega nalik badem, kikiriki, itd. zar ne? a na te stvari su mnogi alergicni...

mozda je varijanta za ratlukom i prah secerom bolja
beli ratluk sa prah secerom i boje za kolace - ostalo prepustiti masti :)
Marcipan (bar onaj pravi) pravi od čistih mlevenih oraha (ili badema) vode i šećera (ima ovde negde recept, potražite na nekim daljim stranicma).
Obično su to komponente koje ulaze i u tortu... Boju za kolače izbegavajte (ako baš ne mora), rađe koristite čokoladu, kakao, voćni sok...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back