Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da ce sada biti bolje

Prilozi

• IMAGE0007.jpg
    IMAGE0007.jpg
    51,9 KB · Pregleda: 63
Gago dobro dosla.Torte su ti bas lepe.

A sada malo o slagu:na kursu u "Eurowiltu",Rada je rekla da se slag muti u razmeri dva dela slaga,jedan deo vode,voda sa cesme,ne iz frizidera.Kada se slag umuti,onda se ta posuda ubaci u malo vecu posudu sa ledom i tako se slag uopste ne topi.Ja sam probala i sa ledom i bez leda,i nema neke velike razlike,sem u situacijama kada se mnogo slaga naspe u kesu,pa se on ugreje od toplote ruku.U tom slucaju tako razredjen slag kada se istisne u posudu ispod koje se nalazi led,ponovo dobije cvrstinu.Ali ako se u kesu ne sipa mnogo slaga,nego se cesce puni kesa,moze da se radi i bez leda.

Isto tako je rekla da se slag,posto je dobro umucen,izmesa drvenom varjacom (obavezno drvenom),da se tako razbiju neki kristali slaga bla,bla,bla... i mehurici vazduha...to vec mnogo zalazi u hemiju,pa nisam bas pazljivo slusala,jer mi hemija nije jaca strana,no sustina je da se umucen slag dalje mesa samo drvenim predmetima,nikako metalnim,jer mu se desi...ne znam sta...znaci,i boju kada dodajete,samo drvenom varjacom,stapicem,cackalicom....

Moja druga torta koju sam radila posle kursa,a mutila sam slag u razmeri 1:2 u korist slaga, isla je u komsiluk na neki ispracaj u vojsku.Ruze su stajale posle 3 dana kao da su tog momenta napravljene (vojnikova mama se cudom cudila kako je to moguce),a slag sam mutila sa vodom iz frizidera,jer mi se nekako ne da sa onom sa cesme,kada 101 godinu mutim slag sa vodom iz frizidera...

A slag je neki "divljak" iz biospajza sa kvantasa,radim sa njim oko godinu dana i meni je dobar.U "Eurowiltu" sam radila sa eriksonovim,ali ja ne vidim neku razliku.Mozda je to i stvar navike,ne znam.

Da se i ja malo uljucim...Poslednji put sam kupila odlican slag koji se ne razvlaci kao zvaka i dosta cvrsto stoji mislim da se proizvodjac zove "valpro"ili tako nesto,trebao mi je na brzinu i uzela sam prvi na koji sam naletela i bila sam prezadovoljna.
Vec sam postavila ranije pitanje da cujem kakva su vam iskustva sa slatkom pavlakom ali nisam primetila da je neko odgovorio(ako jeste ja se izvinjava sto nisam primetila),pa ako zelita volela bih sada da ih procitam! :bye:

Ovo je jedna od torti radjena sa slatkom pavlakom, premaz i ruze.Lepo se radilo bilo je cvrsto lepo je i stjalao na torti, ali nisam videla neku razliku u izgledu, u poredjenju sa slagom, slatka pavlaka mi je nekako, ne znam kako da kazem, kao malo ikrasta, ne znam, mozda gresim, ali slag mi je zakon za rad, za izgled i za ukus.
IMG_3784-1.jpg

Slatka pavlaka je ok ali mi se cini da puno vise mehurica bude u njoj,kao da je sva supljikava.Mada ja u slatku pavlaku uvek dodam malo mleka,bas zato da bude kremastija.Slag je potrebno kada se umuti mikserom na najvecoj brzini mutiti na najslabijoj brzini da bi se povezao,odnosno to sto Rada kaze da se razbiju mehurici vazduha.Alevin slag kada poredim sa ostalima bez obzira na cenu ,kada se umuti ima i gustinu ali i kolicina umucenog slaga je skoro duplo veca ,tako da je pitanje koja je razlika u ceni.Sto se tice topljenja slaga sa ovim vrstama sa kojima sam ja radila,nemam problem jer ga ja drzim u frizideru i pre nego punim kesu malo domutim mikserom.U kesu ne stavljam veliku kolicinu i nema problema.

Pozdrav za sve drage moje,evo mog iskustva,godinama koristim jedan te isti slag a to je Velkom slag,pakovanje od pola kilograma,ima ga u svim vecim marketima,prezadovoljna sam sa njim,fenomenalno se muti i postojan je ,ne pada sta god da radite sa njim.Mutim ga iskljucivo sa mlekom iz frizidera,mleko zato sto je mnogo ukusniji.Ne vodim racuna da li je drvena varjaca ili metalna kasika,ako se opusti malo kad su vrucine,dodam malo praha i domutim ga.Stavljam ga u razmeri skoro kao za ruze i sa njim mozete sta god hocete da radite.Desavalo se da se nesto poremeti bez problma mogu maltene rucno da ga skinem i popravim, eto to je neko moje iskustvo.Sto se tice slatke pavlake nju koristim samo za unutrasnjost torte ako e to po receprtu,nikad ne mazem tortu sa njom jer je dosta supljikava.:bye:

Kod nas u Zrenjaninu u jednoj maloj rinfuznoj radnji i piljarnici ujedno, prodaje se slag koji proizvodi Biouna iz N.Sada, slag kosta 350,00/ kg, pakovanje 2kg, ali slag za kojeg nemam ni jednu zamerku, alkada ga nema, kupujem slag Joker 1kg 275,00 dinara, Velkom slag 265,00 din 1 kg u originalnom pakovanju, i mogu vam reci da sam zadovoljna.:brus::bye:

Cao drustvo,evo vam i moje iskustvo,posto sam ja tvrda na eksperimentisanju i vezujem se kako za ljude tako i za stvari,alinajbolji slag koji sam koristila do sada je bio neki iz hrvatske sto mi je mama nabavljala u bosni u veleprodajama.Bio je dosta skup,mama nije htela da uzima pare pa sam odustala od njega.Zaboravila sam ko je proizvodjac,pitacu je.posle tog slaga sam dosta radila sa barvalovim i bez obzira na ta zrnca kojih nekad i ma nekad ne bila sam prezadovoljna njim,kad odstoji u frizideru mozes ga dodirnuti da se ne poremeti,imao je i lep ukus,onda sam presla na eriksonov i njega koristim i danas i mislim da cu ga koristiti stalno.mislim da je sve stvar navike,mozda malo i setnje u proizvodnji jer ni mi zaprsku za pasulj ne napravimo bas uvek istu,tako da i oni mogu neku turu da omanu.erikson ima lep ukus onog nekadasnjeg slaga.mutim ga samo sa vodom koja je dobro ohladjena,1:1,ako vidim da je malo redji dodam nekoliko kasika praha i to je to.Pavlakom takodje nisam zadovoljna i koristim je samo kad unutrasnjost torte to zahteva.To je to .

Kod nas u Zrenjaninu u jednoj maloj rinfuznoj radnji i piljarnici ujedno, prodaje se slag koji proizvodi Biouna iz N.Sada, slag kosta 350,00/ kg, pakovanje 2kg, ali slag za kojeg nemam ni jednu zamerku, alkada ga nema, kupujem slag Joker 1kg 275,00 dinara, Velkom slag 265,00 din 1 kg u originalnom pakovanju, i mogu vam reci da sam zadovoljna.:brus::bye:
Mislim da gresis,original Velkom pakovanje ne postoji,ar ne u Beogradu, a 1/2 kg. je oko trista dinara.

Mislim da gresis,original Velkom pakovanje ne postoji,ar ne u Beogradu, a 1/2 kg. je oko trista dinara.
Uopste ne gresim, kupujem ga u diskontu "Valdi" koji se u Zrenjaninu otvorio pre 6-7 meseci, imaju pakovanje od 0.5 kg i pakovanje od 1 kg.Ja ima 44 godine, torte pravim u privatnoj reziji 10-11 godina, nisa, skolovana za ovaj posao, ali imam radno iskustvo sto mislim da je mnogo vaznije od jednog papira, ne mogu reci da sam prepametna zena, niko ne zna sve i nikada dok smo zivi sve ne mozemo ni znati, ali znam da citam, bila sam odlican djak.Vama svaka cast na vasim radovima, vasem znanju i umecu, da se videti iz prilozenih fotografija, ali ne znam zbog cega ste puni te negativne energije, izvinjavam se ali sam vrlo iskrena osoba i uvek kazem sta mislim, ne zato sto vas ne znam, cak i da razgovaramo licno ovo bih vam rekla,mislim da smo ovde stvorili jednu lepu atmosferu druzenja, pomaganja, ne konkurencije i drago mi je sto cu imati prilike da neke zenice upoznam licno jer sam ih zavolela na poseban nacin i zasluzuju da im se pruzi ruka.Vi kad god ucestvujete u duskusijama nekog kritikujete.Odakle vam pravo da mi kazete da gresim?Mislite da lazem ili da ne znam sta kupujem?Ni jedno ni drugo verujte mi, samo zelim da podelim svoja iskustva, hvala nekima sto me ponekad isprave, zelim da pomognem i da mi se pomogne.Kod nas zene puno prave torte tj. bave so ovim poslom kao i ja kod kuce, mi komuniciramo, druzimo se, pomazemo jedna drugoj bez obzira sto smo jedna drugoj konkurencija jer Zrenjanin i nije bas tolko veeeeliki grad ka Bg, i lepo sve radimo, ima posla i mesta na ovoj planeti za sve, samo ako smo slozni i ako se lepo slazemo i pomazemo jedni drugima, svi smo mi ljudi svi jedemo na usta, svi imamo porodice za koje se borimo kao lavice...Sve vas puno ljubim moje "slatke" devojke.:brus:

Draga Jaca! Imate pravo. Ni kod nas žene neće da predaju znanje nikome. Bilo bi lepo da i mi podelimo naše iskustvo, ali svi rade samo za sebe. Ni ja nisam poslastičar, a nisam ni to završila. Po struci sam ekonomski tehničar, ali bih otišla kod starijih žena koje sa ovim rade. Ali niko neće da uči, preda svoje snanje. A na kurs nemam vremena da idem, jer sa posla nemogu izostati. Ali ja sam zadovoljna i sa time što sam sama naučila, jer to mi je hobi. NIste spomenuli koju vrstu šlaga koristite. Jer ovde kod nas u Bečeju najviše koriste šlag od Yumisa, Aleve, Centroproizvod, Dr. Oetkera. Za ostale još nisam ni čula, a i u našim supermarketima druge nema. Ja sam dekorisala tortu i od slatke pavlake, i od šlaga, ali šlag je bolji, jer to mogu da učvrstim koliko ja hoću. Samo kada dekorišem šlagom, sledeći dan, kada hoću da sečem tortu, šlag se zalepi na nož i onda sve skinem sa torte kada sečem. Ne znam dali sam dobro objasnila. Puno pozdrava.

Uopste ne gresim, kupujem ga u diskontu "Valdi" koji se u Zrenjaninu otvorio pre 6-7 meseci, imaju pakovanje od 0.5 kg i pakovanje od 1 kg.Ja ima 44 godine, torte pravim u privatnoj reziji 10-11 godina, nisa, skolovana za ovaj posao, ali imam radno iskustvo sto mislim da je mnogo vaznije od jednog papira, ne mogu reci da sam prepametna zena, niko ne zna sve i nikada dok smo zivi sve ne mozemo ni znati, ali znam da citam, bila sam odlican djak.Vama svaka cast na vasim radovima, vasem znanju i umecu, da se videti iz prilozenih fotografija, ali ne znam zbog cega ste puni te negativne energije, izvinjavam se ali sam vrlo iskrena osoba i uvek kazem sta mislim, ne zato sto vas ne znam, cak i da razgovaramo licno ovo bih vam rekla,mislim da smo ovde stvorili jednu lepu atmosferu druzenja, pomaganja, ne konkurencije i drago mi je sto cu imati prilike da neke zenice upoznam licno jer sam ih zavolela na poseban nacin i zasluzuju da im se pruzi ruka.Vi kad god ucestvujete u duskusijama nekog kritikujete.Odakle vam pravo da mi kazete da gresim?Mislite da lazem ili da ne znam sta kupujem?Ni jedno ni drugo verujte mi, samo zelim da podelim svoja iskustva, hvala nekima sto me ponekad isprave, zelim da pomognem i da mi se pomogne.Kod nas zene puno prave torte tj. bave so ovim poslom kao i ja kod kuce, mi komuniciramo, druzimo se, pomazemo jedna drugoj bez obzira sto smo jedna drugoj konkurencija jer Zrenjanin i nije bas tolko veeeeliki grad ka Bg, i lepo sve radimo, ima posla i mesta na ovoj planeti za sve, samo ako smo slozni i ako se lepo slazemo i pomazemo jedni drugima, svi smo mi ljudi svi jedemo na usta, svi imamo porodice za koje se borimo kao lavice...Sve vas puno ljubim moje "slatke" devojke.:brus:

Ja zaista ne vidim razlog sto se vi ljutite,nisam apsolutno nista lose mislila a isto tako nisam bas ni ja nepsimena,znam i ja da citam i pisem.Ako sam vam rekla da u Beogradu ne postoji to pakovanje od 1 kg. to zaista tako i jeste,lepo sam vam napisala ,bar ga ja nikada videla.Nikada vam nisam rekla da lazete, vaspitana sam i nikada ne bih tako nesto nekome rekla, a reci nekome da mozda slucajno gresi i reci nekome da laze je mnoooooooooooogo velika razlika,to morate priznati.Mislim da ako neko kaze ono sto misli i ako je iskren ne znaci da se pravi pametan.Svako na ovom forumu ima pravo da kaze ono sto misli,pa i ja i zbog toga ne smatram da sam negativna osoba.Uostalom,vi mene ne poznajete pa stoga ni nemate pravo da sudite o mom karakteru bar ne dok me ne upoznate a dace bog upoznacemo se u Jagodini,ja cu vama sigurno prici i upozati se sa vama, pa cete onda moci u oci da mi kazete ono sto vam je na umu,mislim da je tako mnogo bolje.Sto se tice skole,posto ste i tu temu dotakli,da vam kazem i to da nisam ni ja neskolovana,nemam nikakav papir o kome vi pricate i nemam veze sa poslasticarstvom,ja sam medicinski radnik.Iskustvo imam i ja i stoga imam pravo da nesto prokomentarisem iskreno.Mislim da ja ne kvarim atmosferu na ovom forumu,pozitivnu,kako vi kazete, a ako i jeste tako vi niste kompetentni da odlucujete o tome vec moderatori,pa ako oni smatraju da nesto pogresno radim neka oni odluce sta i kako.E sad,sto ja ne hvalim svaku tortu jer jednostavno nemam vremena da stalno kucam poruke,sto imam izgradjen svoj ukus pa ima nesto sto mi je lepse a nesto ne, to je licno moja stvar.Na kraju,ja vas apsolutno nism ni jednog jedinog momenta niti uvredila niti bilo sta ruzno rekla i molim vas da ne sudite o meni jer opet kazem NE POZNAJETE ME.Ova tema nije za ovakve stvari,stoga se izvinjavam moderatorima sto ce ova poruka izaci ovda,ali prosto sam morala da odgovorim na ovako nesto na ovoj temi zbog toga sto je ono sto se tice mene ovde i napisano,Vas Jaco molim,da mi se sledeci put obratite za na to predvidjen nacin ako imate nesto da mi kazete, da ne bi smo kvarili temu.:hvala:

Draga Jaca! Imate pravo. Ni kod nas žene neće da predaju znanje nikome. Bilo bi lepo da i mi podelimo naše iskustvo, ali svi rade samo za sebe. Ni ja nisam poslastičar, a nisam ni to završila. Po struci sam ekonomski tehničar, ali bih otišla kod starijih žena koje sa ovim rade. Ali niko neće da uči, preda svoje snanje. A na kurs nemam vremena da idem, jer sa posla nemogu izostati. Ali ja sam zadovoljna i sa time što sam sama naučila, jer to mi je hobi. NIste spomenuli koju vrstu šlaga koristite. Jer ovde kod nas u Bečeju najviše koriste šlag od Yumisa, Aleve, Centroproizvod, Dr. Oetkera. Za ostale još nisam ni čula, a i u našim supermarketima druge nema. Ja sam dekorisala tortu i od slatke pavlake, i od šlaga, ali šlag je bolji, jer to mogu da učvrstim koliko ja hoću. Samo kada dekorišem šlagom, sledeći dan, kada hoću da sečem tortu, šlag se zalepi na nož i onda sve skinem sa torte kada sečem. Ne znam dali sam dobro objasnila. Puno pozdrava.

Slag kupujem u rinfuzu i proizvodi ga Biouna iz N.Sada. I meni se desava da se slag zalepi za noz, a nekad ne, ma to ne treba da te brine, za sve ostalo pitaj reci cu ti sta te interesuje.:bye:

Odlicno si se izvukla, imala sam i ja takvih situacija, ali se uvek sve dobro zavrsilo.Jednoj zeni sam celu mladenacku tortu uradila u plavoj boji, kada je dosla, zena je ostala bez teksta, sve je bilo super ali boja:sad2:.Onda je rekla da nema veze ionako mladozenja tj. njen buduci zet nema majku, pa eto pored materine pogace neka ovo bude njegova mladenacka torta i na kraju mi se i zahvalila sto ce obradovati zeta:super:.Eto samo malo dobre volje.Poz:bye:

Rece mi muz da nesto nije u redu, pa hajde da vidim:(...
Nemojte se svadjati jer ovo stvarno nije mesto za to, mada, zar za to i postoji pravo mesto (osim u skupstini:mrgreen:)
Mi smo ovde da razmenjujemo iskustva i savetujemo jedni druge, a ne da merimo reci jedna drugoj. Ako se rasprava nastavi moracu da brisem postove, a to stvarno ne bih volela (a ko zna da li i znam to da uradim;))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back