Украјинa

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako je srpskog porekla na istoku Ukrajine, zašto si složenost njena 3 identiteta predstavio kao nasumično menjanje domovine i rekao da je Britanija sledeća?
Једноставно сам нагласио да је Поклонска родом из источне Украјине, потом је дуго живела на Криму, а од 2014. године је држављанка Русије.
Не знам који су њени српски корени јер у руским медијима постоје две речи о томе без детаља. "Неки рођаци из Србије"

Nas istocni slovenski brat ne vidi istorijski Srbe ni u Skoplju i Skopskoj Crnoj Gori i pored bezbroj istorijskih izvora, a vi ae cudite sto ih ne vidi u Ukrajini.:lol:
Е сад, не ја - руски документи не виде - на овом форуму многе ствари су дубоко романтизоване ИАКО се дуго воде расправе овде о обе колоније у 18 веку - већина људи и даље веровати наративима из средине 20. века...
АЛИ се те ствари нису десиле, не у обиму и броју људи у коме се то овде тврди..... пре две стране сам поставио најновије податке.. за Нову Србију и Славосрбију - сигурно их не прихвата форумаши овде, па чак ни из ужих научних кругова у Србији. Јасно је да је Србији потребна друга прича, а против ње већина доказа је бесмислена.
Да сам на твом месту, не бих мешао теме јер о Скопљу ништа ниси доказао - баш ништа.

Рецимо, још једна неистина – град Славјаносербск, по речима „патриота“, основали су Срби у колонији. Али ово није истина. Град је постао Славјаносербск тек 1812. До тада није био чак ни град већ насеље под именом Подгорное, а од 1782. Доњецкоe.

Једноставно сам нагласио да је Поклонска родом из источне Украјине, потом је дуго живела на Криму, а од 2014. године је држављанка Русије.
Не знам који су њени српски корени јер у руским медијима постоје две речи о томе без детаља. "Неки рођаци из Србије"

Evo rekla ti je, prababa joj se doselila iz Vojvodine.

ima srpske korene i ima srpske korene.
Нигде не могу да нађем снимак њеног интервјуа (ни на српском ни на руском) – само ево овог одломка са "vidovdan.org". Где и када је овај интервју и ко га је снимао – нема информација.
„Познато је да су моји преци из Србије, али дуго времена су живели на територији Русије, од 1915. године. Наши народи су братски, а најважније је да сачувамо свој идентитет, културу, традицију, обичаје, да чувамо нашу заједничку веру православље и уверена сам да ће све бити добро, без обзира где живели“, рекла је она, додајући да ће наставити трагање како би установила из којег су тачно места њени преци"

Poslednja izmena:
Поклонска није представник народа Крима. Требало је да буде задржана.
Украјина је одмах морала да захтева од Србије да притвори варалицу и злочинца, а у Украјиниа јој прети суђење, укључујући и за издају.

Нигде не могу да нађем снимак њеног интервјуа (ни на српском ни на руском) – само ево овог одломка са "vidovdan.org". Где и када је овај интервју и ко га је снимао – нема информација.
„Познато је да су моји преци из Србије, али дуго времена су живели на територији Русије, од 1915. године. Наши народи су братски, а најважније је да сачувамо свој идентитет, културу, традицију, обичаје, да чувамо нашу заједничку веру православље и уверена сам да ће све бити добро, без обзира где живели“, рекла је она, додајући да ће наставити трагање како би установила из којег су тачно места њени преци"

U ovom članku koji je @Krishna citirao eksplicitno kaže da je njena prababa Katarina Gavrilova došla iz Vojvodine, i to ne prababa za koju je čula samo iz priča, pošto je umrla dok je ona imala 12 godina.

Морамо ли сваког Украјинца српског порекла идеологизирати у српску културну и демографску доминацију? Која бесмислица...

Kako bih ti rekao, ovo nema veze sa tim, već pronalazimo naše ljude na svim stranama sveta :kafa: Ne znam samo sa kim si ti umislio da se takmičiš ili da je ovo uopšte nekakvo takmičenje :lol:

А ево једног од последњих Натлајиних интервјуа, где она недвосмислено каже какво је њено порекло и која је њена отаџбина.
Наравно, све то њене злочине против Украјине само чини још очигледнијим...

А ево једног од последњих Натлајиних интервјуа, где она недвосмислено каже какво је њено порекло и која је њена отаџбина.

Uskoro više neće postojati nešto poput Ukrajine :kafa:

Uskoro više neće postojati nešto poput Ukrajine :kafa:
Па она ти каже да су јој преци Украјинци и да је поносна на себе као Украјинка...
Али можеш ли рећи зашто тако мислиш и шта имаш против украјинског народа? Приметио сам да мрзиш и негираш и друге народе (посебно балканске). Зашто ?

Poslednja izmena:
Па она ти каже да су јој преци Украјинци и да је поносна на себе као Украјинка...
Али можеш ли рећи зашто тако мислиш и шта имаш против украјинског народа? Приметио сам да мрзиш и негираш и друге народе (посебно балканске). Зашто ?

Ona takođe kaže da su joj koreni iz Srbije, ali nebitno. Postojanje veštačkih tvorevina, pa još preko svake mere bezobraznih, vređa mi inteligenciju, da se tako poetski izrazim :kafa:

Koje njene zlocine?

predstavio kao nasumično menjanje domovine i rekao da je Britanija sledeća?
Ако погледаш последњи видео, видећеш зашто – особа која може да каже да је њена отаџбинa Украјина и да је она сама поносна Украјинка, a истовремено тврди да је Крим „наш, руски“ на основу руског држављанства, говори о озбиљној политичкој патологији .

Nisam ja, Slaven je :)
Па, Славен ти је увек у устима - као што рекох, доказао је неке ствари, углавном у културном и духовном погледу, али овај доказ је далеко од српске доминације - тим више у демографском смислу, због чега смо и отворили тема.

I dodao posprdno da menja identitet kao čarape tj. da će sutra biti engleski

Ако погледаш последњи видео, видећеш зашто – особа која може да каже да је њена отаџбинa Украјина и да је она сама поносна Украјинка, a истовремено тврди да је Крим „наш, руски“ на основу руског држављанства, говори о озбиљној политичкој патологији .

Apsolutno se ne slažem. Ti kao da ništa ne znaš o složenosti identiteta; mislio sam da barem takve stvari ne treba tebi objašnjavati, jer si i sam uvek isticao otvoreno i složenost sopstvenog identiteta, a ovde sad deluje kao da posmatraš ove stvari na ovaj zatucani binarni način kao i nažalost masa forumaša ovde.

Ne znam stvarno šta da ti kažem ako ti je čudno da je neko u isto vreme i Ukrajinac i Rus (pa i da šeta, iz meseca u mesec, između ta dva identiteta) kada postoje doslovno na milione takvih ljudi na ovom svetu.

Koje njene zlocine?
1660656939103.png

Apsolutno se ne slažem. Ti kao da ništa ne znaš o složenosti identiteta; mislio sam da barem takve stvari ne treba tebi objašnjavati, jer si i sam uvek isticao otvoreno i složenost sopstvenog identiteta, a ovde sad deluje kao da posmatraš ove stvari na ovaj zatucani binarni način kao i nažalost masa forumaša ovde.

Ne znam stvarno šta da ti kažem ako ti je čudno da je neko u isto vreme i Ukrajinac i Rus (pa i da šeta, iz meseca u mesec, između ta dva identiteta) kada postoje doslovno na milione takvih ljudi na ovom svetu.
Па, јесам – али ја сам двојног етничког порекла – она се изјашњава као етничка Украјинка (барем на овом видео). И онда она прича о неком руском држављанству које је добила 2014. Односно, руско држављанство је надраукрајински идентитет?
Осим тога, била је политичка личност и војни тужилац на аутономном Криму...нема ништа лоше у томе да има руску пристрасност...али...својим делима и речима не поштује управо онај велики део Украјинаца који не жели бити руски држављани .....

Back