Украјинa

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Да ли ти знаш да је Лењин себе називао Великоросом, али Русом никад...
šta nikad :) naravno da je bio jedan jezik sa dva narecja tako je otprilike i danas a ovan današnji književni ukrajinski nema veze sa tim jezikom zato što se nikad nije ni govorio na prostorima južne Rusije (Malorusije) već samo i Galiciji koja je bila poljska. pa ga danas niko ne koristi ni u ukrajini osim na zapadu maloruski nije preteča ničega, jer nije nikakav jezik nego narečje i nema veze sa književnim ukrajinskim jezikom koji govore Galičnici

Onda ti ne znaš šta je totalitarizam, a posebno ako pričaš o Srbima koji to podržavaju...
Да ли ти знаш да сам рођен у Бугарској .у време најјачег комунизма (не само економски него и политички) и да сам тамо живео првих 14 година....Ти си један од оних Срба који оправдају руску агресију јер немаш појма шта значе комунизам и совјетски савез.
Штавише, не познајеш Русију и њену историју и не можеш да схватиш да је у последњих 15 година дошло до постепеног окретања ка мрачном средњем веку где Русија мора да носи круну Темиде у свим некадашњим историјским руским земљама... .

Да ли ти знаш да сам рођен у Бугарској .у време најјачег комунизма (не само економски него и политички) и да сам тамо живео првих 14 година....Ти си један од оних Срба који оправдају руску агресију јер немаш појма шта значе комунизам и совјетски савез.
Штавише, не познајеш Русију и њену историју и не можеш да схватиш да је у последњих 15 година дошло до постепеног окретања ка мрачном средњем веку где Русија мора да носи круну Темиде у свим некадашњим историјским руским земљама... .

Ti si dete, čisto sumnjam da si osetio bilo šta od komunizma. Ja sam jedan od onih normalnih ljudi, nasuprot znatno brojnijim retardima, koji rusku intervenciju ne povezuju sa komunizmom ili bilo čime sličnim, već prosto odbranom od agresivne politike zapada :kafa:

šta nikad :) naravno da je bio jedan jezik sa dva narecja tako je otprilike i danas a ovan današnji književni ukrajinski nema veze sa tim jezikom zato što se nikad nije ni govorio na prostorima južne Rusije (Malorusije) već samo i Galiciji koja je bila poljska. pa ga danas niko ne koristi ni u ukrajini osim na zapadu maloruski nije preteča ničega, jer nije nikakav jezik nego narečje i nema veze sa književnim ukrajinskim jezikom koji govore Galičnici
Односно, настављаш да показујеш колико се мало разумеш у руску историју – Галиција је постала пољска крајем 14. века а пре тога је била руска кнежевина два века, говорило се на староруском – не на пољском. Немој више да се бламираш...

već prosto odbranom od agresivne politike zapada
Као такав борац против Запада – буди патриота до краја, баци мобилни телефон и лаптоп и пресеци кабл на интернету. Онда ћемо видети какав си лик из цртаног филма.

Не можеш бити против "запада" и истовремено користити његова достигнућа.

Као такав борац против Запада – буди патриота до краја, баци мобилни телефон и лаптоп и пресеци кабл на интернету. Онда ћемо видети какав си лик из цртаног филма.

Ne, ja sam u fazonu da otimam. Dakle, ne zanimaju me nikakve moralne stavke po tom pitanju, uzeću šta mogu i neću se osvrtati. U tom smislu, mogu da ti kažem i da sam takođe državljanin jedne od zemalja EU, a opet nemam nikakvih problema da gledam tu tvorevinu kako crkava, naravno ne pre nego što joj ja otmem sve što mogu i napravim sebi korist.

Iz kog to tačno perioda? To jest, koliko imaš godina?
Није битно колико имам година - то су личне ствари, важно је да одлично познајем Русију и језик и културу, а нисам Рус - нешто што лично нисам приметио на овом форуму - моја жена је рускиња као што сам већ рекао – а ја је предајем руској историји – да, таква је ситуација – млади Руси не знају своју историју – они углавном уче антифашизам и Други светски рат – не би било погрешно рећи да је велика део нове генерације не може да каже зашто се „Александар II назива царем-ослободиоцем”. Поред тога, многи такође уопште не знају ко је Александар II

Ne, ja sam u fazonu da otimam. Dakle, ne zanimaju me nikakve moralne stavke po tom pitanju, uzeću šta mogu i neću se osvrtati. U tom smislu, mogu da ti kažem i da sam takođe državljanin jedne od zemalja EU, a opet nemam nikakvih problema da gledam tu tvorevinu kako crkava, naravno ne pre nego što joj ja otmem sve što mogu i napravim sebi korist.
Да ли се Крушевац придружио Бугарској?

Državljanin sam Slovenije, rođen sam u Ljubljani :kafa:
Па можда си рођен у САД , але битно је какву позицију имаш. Твоја позиција је апсолутно антизападна, анти-ЕУ, уопште анти-све....односно, ти си радикални српски националиста и ништа више ....

ma nema na Krimu jer je oblast Malorusije današnja centalna Ukrajina, Krim je oblast Novorusije. nema mali i velikih tada jedan je ruski radod i jezik a to su oblasti, nazivi nastali u jednom istorijskom trenutku kada je gubernija nazvala Malorusija, kada su kozaci oterali poljake i ušli u sastav matične Ruske države

Pa niko ne govori o oblastima; kakve veze ima to sa ovim što sam napisao.

Па можда си рођен у САД , але битно је какву позицију имаш. Твоја позиција је апсолутно антизападна, анти-ЕУ, уопште анти-све....односно, ти си радикални српски националиста и ништа више ....

Upravo tako, a imam i čime da to poduprem :whistling:

Upravo tako, a imam i čime da to poduprem :whistling:
Па немаш ништа - лажи-патриотизам поткријепљен минималним знањем и ЕУ пасошем - то је све...
А сад иди и објасни Словенцима колико је Србија велика - кладим се да ће ти врло брзо узети пасош...

Poslednja izmena:
Па немаш ништа - лажи-патриотизам поткријепљен минималним знањем и ЕУ пасошем - то је све...
А сад иди и објасни Словенцима колико је Србија велика - кладим се да ће ти врло брзо узети пасош...

Na tvoju žalost, imam. Obrazovaniji sam i inteligentniji nego svi koje poznaješ ili koje ćeš ikada upoznati, uključujući tu i tebe. Koliko si inteligentan, govori i ova tvoja poslednja rečenica, čim misliš da u Sloveniji tako stvari stoje. Nije ti to zatucana Bugarska koja pokušava da političkim ucenama menja udžbenike u SM. Primera radi, u širem centru Ljubljane stoji crkva Sv. Dimitrija koju su sami Slovenci izgradili 1918. godine u znak zahvalnosti srpskoj vojsci koja ih je oslobodila. Takođe, tokom DSR u Sloveniji se borilo oko 5.000 pripadnika JVuO, sve etničkih Slovenaca vernih zakletvi datoj kralju. Ta zemlja je znatno prijateljskije raspoložena prema nama nego što možeš i da zamisliš, a ono što si ti zamislio umesto toga je samo pokazatelj koliko ne umeš da razmišljaš i plus veze nemaš sa svetom oko sebe.

Na tvoju žalost, imam. Obrazovaniji sam i inteligentniji nego svi koje poznaješ ili koje ćeš ikada upoznati, uključujući tu i tebe. Koliko si inteligentan, govori i ova tvoja poslednja rečenica, čim misliš da u Sloveniji tako stvari stoje. Nije ti to zatucana Bugarska koja pokušava da političkim ucenama menja udžbenike u SM. Primera radi, u širem centru Ljubljane stoji crkva Sv. Dimitrija koju su sami Slovenci izgradili 1918. godine u znak zahvalnosti srpskoj vojsci koja ih je oslobodila. Takođe, tokom DSR u Sloveniji se borilo oko 5.000 pripadnika JVuO, sve etničkih Slovenaca vernih zakletvi datoj kralju. Ta zemlja je znatno prijateljskije raspoložena prema nama nego što možeš i da zamisliš, a ono što si ti zamislio umesto toga je samo pokazatelj koliko ne umeš da razmišljaš i plus veze nemaš sa svetom oko sebe.
од кога их је ослободила српска војска? Словенци су се борили за аустроугарску монархију и свој народ - каква српска војска? .

од кога их је ослободила српска војска? Словенци су се борили за аустроугарску монархију и свој народ - какви Срби? ...?

Od onih kojima nisu želeli da pripadaju, kao što su i sami pokazali gradnjom te crkve. Ili kao što su pokazali kada je dolazilo do ujedinjenja, jer ako nisi informisan, predstavnici Države SHS su došli u Beograd da traže ujedinjenje i zaštitu od upada Mađara i Italijana, a ne obratno. A ti opet pokazuješ da pojma nemaš kako stoje stvari, ali imaš dovoljno obraza/đona da mene učiš o svemu tome :kafa:

A ti opet pokazuješ da pojma nemaš kako stoje stvari, ali imaš dovoljno obraza/đona da mene učiš o svemu tome
Па ниси разумео мој замер – зашто машеш ЕУ пасошем кад непрестано шириш мржњу и злобу према Западу? Није битно који европски пасош имаш ,чешки, пољски или словеначки већ зашто си га уопште узео ? јер ти не верујеш у европске интеграције и не желиш да живиш тамо. Сам себи противуречиш или лажеш.....Савремени cловенци су апсолутно равнодушни према Србима - и имају разлога - Словенци су други народ - друга вера - имају висок животни стандард - европске вредности - и све оно што Србија тренутно нема.....

Poslednja izmena:
Obrazovaniji sam i inteligentniji nego svi koje poznaješ ili koje ćeš ikada upoznati, uključujući tu i tebe. Koliko si inteligentan, govori i ova tvoja poslednja rečenica, čim misliš da u Sloveniji tako stvari stoje
Па нисам овде поменуо интелигенцију – само сам рекао да немаш озбиљно знање, ни историјско ни лингвистичко – рекао сам и сада понављам – прво сам мислио да разговарам са 15- годишњи ученик (наш разговор о пореклу Срба пре годину дана). Иначе, можда си веома интелигентен , али ово нема много везе са образовањем – једно је ментални капацитет, а друго количина знања.

Па ниси разумео мој замер – зашто машеш ЕУ пасошем кад непрестано шириш мржњу и злобу према Западу?
Na zapadu je još uvek dopuštena kritika, pa je i tebi vreme da to prihvatiš ;)
Савремени cловенци су апсолутно равнодушни према Србима - и имају разлога - Словенци су други народ - друга вера - имају висок животни стандард - европске вредности - и све оно што Србија тренутно нема.....
Opet ti o Slovencima, rekoh ti već - odišeš neznanjem, mani se toga.

Па нисам овде поменуо интелигенцију – само сам рекао да немаш озбиљно знање, ни историјско ни лингвистичко – рекао сам и сада понављам – прво сам мислио да разговарам са 15- годишњи ученик (наш разговор о пореклу Срба пре годину дана). Иначе, можда си веома интелигентен , али ово нема много везе са образовањем – једно је ментални капацитет, а друго количина знања.

Naravno da ga imam, samo se tebi ne sviđa ono što imam da ti objasnim. A što se godina tiče, svoje nisi rekao :kafa:

Па ниси разумео мој замер – зашто машеш ЕУ пасошем кад непрестано шириш мржњу и злобу према Западу? Није битно који европски пасош имаш ,чешки, пољски или словеначки већ зашто си га уопште узео ? јер ти не верујеш у европске интеграције и не желиш да живиш тамо. Сам себи противуречиш или лажеш.....Савремени cловенци су апсолутно равнодушни према Србима - и имају разлога - Словенци су други народ - друга вера - имају висок животни стандард - европске вредности - и све оно што Србија тренутно нема.....

Zato što mi se može. Mrzim stoku koja mi je sipala bombe na glavu i to nema veze sa državljanstvom koje imam, jer ga imam isto zato što mi se može i koristim to. I opet pričaš o Slovencima koje jednostavno ne poznaješ, dok sam ja odatle. U prevodu, ja sam domaći tamo gde si ti migrant.

Какво инфантилно а богами и будаласто поимање

Узгред, и Владимир Владмирович и руски родољуби и српски родољуби су против, не народа и свега доброг што долази са запада, него искључиво против западне експазионистичке политике јер су свјесни да је та политика усмјерена на сатирању Русије и временом поробљавању и руског и других народа источне Европе.

Но да се вратимо теми и птф историја а везано за напријед написано, мислим то да прозападна политика (а то су америчка администрација у садејству са трилатералом) ради на поробљавању народа источне Европе, и ту имамо доста сличан образац поимања какав су имали у нацстичком врху 1940их о чему пише у својим мемоарима Едмунд Глез фон Хорстенау (овдје стр. 71), у осврту везано баш за Украјинце
Kada su naše trupe umarširale u Ukrajinu, po kratkom postupku smo istoĉnu Galiciju pripojili Poljskoj. A u torn predelu žive mnogi narodi. Isto tako je Transinistrija sve do Odese prikljuĉena Rumuniji. Naša politika postupala je jednako prema dobrim Ukrajincima kao i prema Rusima, koji su „untermenšen" (koji, dakle, ne pripadaju ljudskom rodu, nego pre životinjskom svetu, prema ideologiji nacista, prim. prev.). Sudbinu Ukrajinaca odredili smo zakonom prema kome oni dve stotine godina moraju da vode život robova kojima se, dakle, iskljuĉuje svaka mogućnost da napreduju u društvu. Malo kasnije, ipak smo u Ukrajincima otkrili ljude koji su zapravo „Rusi, ali stoje na skali ljudskih vrednosti daleko iznad Rusa". Odnedavno smo Ukrajince izjednaĉili sa Hrvatima. Ukrajinci, navodno, svoje poreklo vuku od germanskog plemena Istoĉnih Gota. Otkrili smo da Ukrajinke imaju duge noge, a njihovi muževi da su, uglavnom, plavooki.
Hitler, kao dobar Rozenbergov dak, to objašnjava na sledeći naĉin: seobu Istočnih Gota iz Ukrajine ne treba tumaĉiti tako kao da su svi pripadnici ovog germanskog plemena napustili Ukrajinu. Ne. Ukrajinu su napustili, uglavnom, mladi pripadnici lstoĉnih Gota, dok su stariji ostali u Ukrajini. (Ja se na ovom mestu pitam odakle bi onda ti lstoĉni Goti, starci, dobili potomstvo. Hitler nam nije pružio istorijsko objašnjenje za ovaj fenomen.) Budućnost nemačke nacije ne nalazi se više na dalekim morima gde postoji opasnost za nas kao kolonijalne gospodare, da nam se rasa iskvari. Naša budućnost leži u Ukrajini gde se nalazi najplodnija, crna zemtja. On, Hitler, ima danas već 54 godine i vise nije sposoban da se privikne na beskrajnu širinu i veliĉinu te ravnice. Nemaĉka omladina, medutim, neće s tim pitanjem imati nikakvih problema. Toliko o Hitlerovim idejama. .
И ту видимо и да су они Украјину тада видјели као простор који ће временом колонизовати, а све Словене су сматрали инфериорним, са својим изопаченом тумачењем еволуцијске скале, који ће на овај или онај начин имати улогу робове.
Упадљиве су сличности са процесима задњих деценија, када имамо једну бјесомучну антируску пропаганду кроз коју се вршии дехуманизација руског народа, а у пронацистичком кијевском режиму нашли су своје корисне идиоте како би кроз метод Divide et impera (која се прписује извјесном Гају Јулију, но Римљани су тај метод дјеловања користлии подоста прије) овладали тим простором.
Ипак, медијска хистерија праћена изљевима бијеса својствена битангама када се изјалове пасјалуци, нам говори да им је извјесни Владимир Владимирович ипак пореметио планове.

Naravno da ga imam, samo se tebi ne sviđa ono što imam da ti objasnim. A što se godina tiče, svoje nisi rekao :kafa:

Zato što mi se može. Mrzim stoku koja mi je sipala bombe na glavu i to nema veze sa državljanstvom koje imam, jer ga imam isto zato što mi se može i koristim to. I opet pričaš o Slovencima koje jednostavno ne poznaješ, dok sam ja odatle. U prevodu, ja sam domaći tamo gde si ti migrant.
Како могу бити имигрант у земљи своје мајке?
Па ко ти је сипао бомбе на главу ?, јер ти си отуда, из Словеније, зар не?
Многи такви "пишмани-патриоте", као што си ти сам видео у Прагу и Берлину, шетају и фотографишу готичку архитектуру Немаца.

Back