Украдене бебе

Чита ми јутрос жена вест како су некој жени, да ли из Ваљева, на порођају пријавили мртворођено дете, да би се она, не верујући у то упустила у потрагу, и пронашла да је дете преко неког села у околини Лознице, завршило у Шведској. И онда податак да је на тај начин из Србије у Шведску, од почетка године 'извезено' више од педесет беба. Па да ли је могуће!? Какав човек треба да будеш да урадиш тако нешто? Мајци да одузмеш дете? Какав си ти доктор? Социјални радник, или шта већ... Шта је ово, турско доба? Данак у крви? На ниске смо гране пали као друштво. Много ниске....

protest-nestale-bebe-n1.jpg
jel ti znas kolko na svetu ima matorih milijardera, monarha, politicara...........kojima treba krvna plazma, kostana srz, bubrezi, jetra...............
Niko od njih ne umire pre stote, znamo zasto.
Treba uvesti smrtnu kaznu i za najmanji prestup po tom pitanju. Al zakon stiti takve,.........pa i mene radi ove izjave mogu ganjati jer "pozivam na nasilje".
Interesantna je podatak da deca zavrsavaju u Svedskoj. Svedska je nekada bila primer socijalne , humane, razvijene drzave, a onda, od vremena kada se amerika pocela siriti na istok, sve vrednosti svedske se ruiniraju, svedski politicari, mediji postaju americko oruzje u ratu amerike sa Rusijom.............bilo je logicno ocekivati da u finalu te propasti svedska udje u NATO i zapecati svoju sudbinu kao zemlja zla, kriminala i nemorala.
To su inace klasicni simptomi drzava koje amerikanci porobljavaju. Prvo je u potpunosti uniste, privredu, tradiciju, moral a onda je preko korumpiranih politicara uvode u NATO.

Ogadila mi se svedska koliko i amerika............a tako tu zemlju posmatra i celo slobodno covecanstvo.

Криминал и то најтеже врсте. Нема друге него да се у сваком породилишту "инсталира" по један полицајац. Ако се то могло урадити за децу у основним школама, шта је проблем и овде? Мени се све чини да некоме из власти то неодговора. Притом, нећу да политизујем и пребацујем лопту на актуелне. Ово је вишедеценијски проблем.

Чита ми јутрос жена вест како су некој жени, да ли из Ваљева, на порођају пријавили мртворођено дете, да би се она, не верујући у то упустила у потрагу, и пронашла да је дете преко неког села у околини Лознице, завршило у Шведској. И онда податак да је на тај начин из Србије у Шведску, од почетка године 'извезено' више од педесет беба. Па да ли је могуће!? Какав човек треба да будеш да урадиш тако нешто? Мајци да одузмеш дете? Какав си ти доктор? Социјални радник, или шта већ... Шта је ово, турско доба? Данак у крви? На ниске смо гране пали као друштво. Много ниске....

protest-nestale-bebe-n1.jpg
To samo može monstrum da uradi , eto ko.
Ne znam kako bi se to izvelo u današnje vreme , imaš li link te vesti ?

Umre novorodjence, a rodi se zdravo dete sa novim imenom i dobije roditelja, kojim poslom? Uvodjenjem u knjige porodjaja?
Реци ти нама пошто си ето паметнији од свих. Ајде да чујемо, у ком тренутку се и зашто зову радници Центра за социјални рад кад се роди дете? Ко их зове и по којој дужности?

Реци ти нама пошто си ето паметнији од свих. Ајде да чујемо, у ком тренутку се и зашто зову радници Центра за социјални рад кад се роди дете? Ко их зове и по којој дужности?
Pitam ja tebe, kojim poslom se dete usvaja? Izadje babica i kaze evo vam dete, evo sada je bas porodjeno, kao ispod cekica novo? Seljaci kazu to drzava radi, pa dobro gde su papiri koje drzava za takav posao mora i moze da ima?
A ti neki ne kazu da je svaki drzavni sluzbenik drzava za sebe, i saradjuje sa drugim drzavama za sebe po osnovu isplativosti i ne vodi evidenciju o placanju poreza na dobit.

Ako se to dešava,zaista ne vidim način kako može da ide preko CSR. Da bi dete bilo podobno za usvojenje,mora da ima pravno "čist" status - ili da je dete nepoznatih/umrlih roditelja,ili da su roditelji potpisali izjavu da ga ne žele i da su saglasni sa usvojenjem.
Mrtvi ljudi nisu stranke CSR. Centar radi samo sa živima. Dakle,ako je dete proglašeno mrtvorođenim,to nije nikako slučaj za CSR.
Kojim to putevima ide,ta krađa beba,ne znam,ali ni zakonski ni proceduralno ne može preko CSR.
Taj mit se ovde zapatio i stavlja mete na radnike CSR.
Papir sve trpi, a to se zloupotrebljava na milion mogućih načina u sve moguće svrhe.Čudna je samo ta nesposobnost ljudi koji ne traže da se dete vidi i sahrani ako se već nešto nezgodno desilo.Ja kao otac i muškarac, prevrnuo bih to porodilište naglavačke makar robijao zbog toga, ali ili bih pronašao svoje dete dok ga nisu nekom prodali, ili bih preklao celo odgovorno osoblje koje je krivo činjenjem, ili nečinjenjem kao saučesnike, sve bih pobio kao najgora govna.Izvinjavam se zbog određenih ne baš lepih izraza, ali tačno tako bih postupio.Svi koji se prepuste i ne bore se za svoja najosnovnija ljudska prava si najobičnije sise i jajare, pa neka se ljute koliko hoće.Krađa beba je teški zločin i to bi trebalo kažnjavati momentalnom smrtnom kaznom bez suđenja i bez pardona.Naše pravosuđe, takvo kakvo jeste, korumpirani je i privatizovano, i zna se dobro ko tu vodi glavnu reč.Ali što narod na sve to ćuti i sve bespomoćno i ćutke odobrava, to je za svaku osudu.Narod koji dozvoli sebi da ih par sns batinaša rastera narod koji ne ume da skupi ni sto odlučnih protestanata a kamoli par hiljada, to nije narod, to su zombirane poplašene jajare.Sad me bombardujte negativnim komentarima ili banujte ako ste i vi zombirane jajare, zabole me ona stvar.Ali i dalje ste jajare ako se ne slažete sa mojim komentarom na ovu temu.

Pitam ja tebe, kojim poslom se dete usvaja? Izadje babica i kaze evo vam dete, evo sada je bas porodjeno, kao ispod cekica novo?
Ма шта имаш ти мене да питаш, нисам ја лупетао овде него ти, па нам сад лепо појасни, ко и зашто зове ЦСР кад се роди дете, какве везе имају социјални радници с породилиштима?

Ма шта имаш ти мене да питаш, нисам ја лупетао овде него ти, па нам сад лепо појасни, ко и зашто зове ЦСР кад се роди дете, какве везе имају социјални радници с породилиштима?
Nemaju .
Razmišljam kako bi se to moglo izvesti .
Znate li da u većim porodilištima postoji soba sa decom koje majke ostave po rođenju ?

Papir sve trpi, a to se zloupotrebljava na milion mogućih načina u sve moguće svrhe.Čudna je samo ta nesposobnost ljudi koji ne traže da se dete vidi i sahrani ako se već nešto nezgodno desilo.Ja kao otac i muškarac, prevrnuo bih to porodilište naglavačke makar robijao zbog toga, ali ili bih pronašao svoje dete dok ga nisu nekom prodali, ili bih preklao celo odgovorno osoblje koje je krivo činjenjem, ili nečinjenjem kao saučesnike, sve bih pobio kao najgora govna.Izvinjavam se zbog određenih ne baš lepih izraza, ali tačno tako bih postupio.Svi koji se prepuste i ne bore se za svoja najosnovnija ljudska prava si najobičnije sise i jajare, pa neka se ljute koliko hoće.Krađa beba je teški zločin i to bi trebalo kažnjavati momentalnom smrtnom kaznom bez suđenja i bez pardona.Naše pravosuđe, takvo kakvo jeste, korumpirani je i privatizovano, i zna se dobro ko tu vodi glavnu reč.Ali što narod na sve to ćuti i sve bespomoćno i ćutke odobrava, to je za svaku osudu.Narod koji dozvoli sebi da ih par sns batinaša rastera narod koji ne ume da skupi ni sto odlučnih protestanata a kamoli par hiljada, to nije narod, to su zombirane poplašene jajare.Sad me bombardujte negativnim komentarima ili banujte ako ste i vi zombirane jajare, zabole me ona stvar.Ali i dalje ste jajare ako se ne slažete sa mojim komentarom na ovu temu.
Реакција на месту, исто размишљам. Проблем је батице што би морали ми да узимамо закон у своје руке тражећи своја елементарна људска права. Где је ту овај куртон од државе?!

@Metronomy prestani da se ubedjujes na temi..izneo si svoje misljenje i tu se zaustavi.
svaka dalja rasprava i tvoja jasna zelja da optuzis jednu ustanovu koja nema veze sa ovom temom je besmislena.

ovde se ne prica o deci koja prolaze proces usvajanja ili koja su "tipovana" i kradena nego o kradji dece na porodjaju.
spinujes.

Poslednja izmena:
Problem je što se kraj tih "igara" ne nazire...
Nisam mislila na temu i problem koji obuhvata tema.
Mislila sam na oprečna mišljenja, konkretno na Metroa.

Sa tvojim postom sam saglasna u većini ali me politizovanje pokolebalo u vezi izostale reakcije.
O ovom problemu se pričalo i u socijalizmu.

Па немају, али ето има ,,паметних" и ,,писмених" људи који имају чиме да мисле па знају да су професори на факултету одговорни за успех ђака у основној школи, по аналогији, као што су социјални радници одговорни за новорођенчад у породилишту.

Razmišljam kako bi se to moglo izvesti .
Znate li da u većim porodilištima postoji soba sa decom koje majke ostave po rođenju ?
Изводило се тако што се протоколи нису поштовали и тако што се документација фалсификовала или евиденција није водила. Касније се родитељи већином обесхрабре да случај истерују на чистину, а код појединаца који успеју у томе се могу видети примери злоупотребе, као са случајем Зорице Јовановић.
https://www.fairplanet.org/story/the-missing-babies/

Па немају, али ето има ,,паметних" и ,,писмених" људи који имају чиме да мисле па знају да су професори на факултету одговорни за успех ђака у основној школи, по аналогији, као што су социјални радници одговорни за новорођенчад у породилишту.

Изводило се тако што се протоколи нису поштовали и тако што се документација фалсификовала или евиденција није водила. Касније се родитељи већином обесхрабре да случај истерују на чистину, а код појединаца који успеју у томе се могу видети примери злоупотребе, као са случајем Зорице Јовановић.
https://www.fairplanet.org/story/the-missing-babies/
Užasno. Stvarno monstrumi.

meni u celoj toj prici nije jasno, kako mogu nekog da proglase mrtvim a da roditeljima ne pokazu telo bebe?
Ni meni. To nije protokol. Očigledno izaberu izuzetno mladu majku koja je podložna manipulaciji i lažima. Vidiš da biraju vikend , kad nema uobičajenog osoblja.Kriminalci i neljudi najgori na svetu, a toliko ima ostavljene i neželjene dece.

Ni meni. To nije protokol. Očigledno izaberu izuzetno mladu majku koja je podložna manipulaciji i lažima. Vidiš da biraju vikend , kad nema uobičajenog osoblja.Kriminalci i neljudi najgori na svetu, a toliko ima ostavljene i neželjene dece.
Не желе старију децу, желе бебе које ће само за њих знати и мислиће да су им прави родитељи. Старија деца су свесна ситуације, а и с њима се мора проћи читава процедура усвајања, није лако ,,купити" старије дете као што је лако купити новорођенче које ,,премине".

Баш сам се чудила да ове теме још нема.
Ево, хоће девојчицу да воде из земље. Наши чекају годинама на усвојење, а здраву, праву девојчицу су странци добили одмах. Ко продаје нашу децу?
И да не буду опет теорије завера :roll: када обманути немају друго објашњење или неће да прихвате да су насамарени, Ана је успела да споји неке мајке са украденом децом, након 40 година. Постоји и тарифа а зна се и код коих лекара су деца пречесто ”умирала”.

Ту су умешани сви. И лекари који порађају и неко особље које на све жмури и јесте саучесник и неки из ЦСР и неки адвокати... а и држава, не би они могли то тек тако.
Стјуардесе и пилоти су сведочили да су авионом ишле наше бебе у иностранство, дрогиране, у специјалним носиљкама цео лет преспавале.

Не желе старију децу, желе бебе које ће само за њих знати и мислиће да су им прави родитељи. Старија деца су свесна ситуације, а и с њима се мора проћи читава процедура усвајања, није лако ,,купити" старије дете као што је лако купити новорођенче које ,,премине".
И не само то, него ни не желе да њихова околина зна да су купили дете. Лажирају трудноћу, отпутују и врате се са бебом. Лажирају и папире, не воде сви децу као усвојену него као своју. Па по изводима који се не слажу су и дошли до истине.

И кажу да је много лакше од детета доћи до родитеља него обрнуто. Зато свако ко сумња да је усвојен, украден... шта год треба да се јави.

Back