Украдене бебе

Pa ti si ovde na temi prvi spomenuo CSR.
Ako se to dešava,zaista ne vidim način kako može da ide preko CSR. Da bi dete bilo podobno za usvojenje,mora da ima pravno "čist" status - ili da je dete nepoznatih/umrlih roditelja,ili da su roditelji potpisali izjavu da ga ne žele i da su saglasni sa usvojenjem.
Mrtvi ljudi nisu stranke CSR. Centar radi samo sa živima. Dakle,ako je dete proglašeno mrtvorođenim,to nije nikako slučaj za CSR.
Kojim to putevima ide,ta krađa beba,ne znam,ali ni zakonski ni proceduralno ne može preko CSR.
Taj mit se ovde zapatio i stavlja mete na radnike CSR.
Прва си га споменула ти, изволи цитат. Потом је уследило моје мишљење о истом. Толико о томе, и нема потребе да спамујеш више када о томе није реч.

Tebe to iritira,a mene da je CSR kriv za sve u državi.
Центар за социјални рад је дивна установа која помаже свима којима је помоћ потребна, не раде селективно, не дају помоћ онима коме није потребна, сви су врхунски професионалци и немају везе ни са чим лошим у овој држави. Може тако?

Директна одговорност за убиство је на убици. Не ширимо без потребе причу. Ни ја не поричем да постоје грешке које чине поједини радници центра, али то није исто што и рећи да центар не служи ничему или да је ,,једно велико ништа".
Небитно је, држимо се теме.

Чита ми јутрос жена вест како су некој жени, да ли из Ваљева, на порођају пријавили мртворођено дете, да би се она, не верујући у то упустила у потрагу, и пронашла да је дете преко неког села у околини Лознице, завршило у Шведској. И онда податак да је на тај начин из Србије у Шведску, од почетка године 'извезено' више од педесет беба. Па да ли је могуће!? Какав човек треба да будеш да урадиш тако нешто? Мајци да одузмеш дете? Какав си ти доктор? Социјални радник, или шта већ... Шта је ово, турско доба? Данак у крви? На ниске смо гране пали као друштво. Много ниске....

Центар за социјални рад је једно велико ништа у овој држави! И то се показало милион и један пут. Буквално толико непрофесионални, да је то ужас. Служе само да дале социјалне помоћи сиротињи и ништа више!
Dobro,evo postavljač teme je prvi spomenuo a ti si se nadovezao.
I zaista,šta ova tema traži na Socijalnoj zaštiti? Treba na pdf Teorije zavere.

Небитно је, држимо се теме.
Држимо се теме, али је битно јер је неистина.

Не припада на потфоруму Социјална заштита али не припада ни на птф Теорије завере, пошто објективно гледано није измишљотина и то је познато одавно. Сад, питање је да ли припада на птф Хроника или другде...

Dobro,evo postavljač teme je prvi spomenuo a ti si se nadovezao.
Постављач теме је споменуо социјалног радника у самој једној реченици, потом си ти ту изнела роман како неко напада комплетан центар за социјални рад, а затим сам се ја надовезао, уосталом прођи хронолошки преписку. Толико о томе. Тему преместите где желите, али свакако не у теорије завера. Јер се то људима догађа свакодневно.

Постављач теме је споменуо социјалног радника у самој једној реченици, потом си ти ту изнела роман како неко напада комплетан центар за социјални рад, а затим сам се ја надовезао, усоталом прођи хронолошки преписку. Толико о томе. Тему преместите где желите, али свакако не у теорије завера. Јер се то људима догађа свакодневно.
Teorija zavera,jer dokaz - imaš? Bilo ko od nas?

Постављач теме је споменуо социјалног радника у самој једној реченици, потом си ти ту изнела роман како неко напада комплетан центар за социјални рад, а затим сам се ја надовезао, уосталом прођи хронолошки преписку. Толико о томе. Тему преместите где желите, али свакако не у теорије завера. Јер се то људима догађа свакодневно.
A što se uopšte spominju socijalni radnici u celoj priči? Dakle,ako ste ih spominjali,imali ste razlog. Svoj negativni stereotip o njima.

A što se uopšte spominju socijalni radnici u celoj priči? Dakle,ako ste ih spominjali,imali ste razlog. Svoj negativni stereotip o njima.
Отворите тему центар за социјални рад, па ће се ту о истом дискутовати како раде. Овде сада о томе апсолутно није реч, небитан је. Тему евентуално као модератор можеш да преместиш у "хронику" и да престанеш да давиш.

Teorija nije, al zavera jeste.
I to zavera od onih kojima žena poveri svoj život. Strašno i pretužno.

Jednom sam razgovarala sa ženom koja godinama traži svoje dete.
Imaju i udruženje. I onda tako razmišljam. Da li bih volela da svoje
dete nađem i vratim ga kući posle 15 godina?
Volela bih samo da saznam da je dobro. Da ga suočim sa tim da su
mu roditelji lopovi i da su ga kupili, a ono ih voli najviše na svetu?
Ne znam da li bih mogla i šta je tu pametno uraditi.

Отворите тему центар за социјални рад, па ће се ту о истом дискутовати како раде. Овде сада о томе апсолутно није реч, небитан је. Тему евентуално као модератор можеш да преместиш у "хронику" и да престанеш да давиш.
Rekla sam šta sam imala. Nastavite.

Центар за социјални рад је једно велико ништа у овој држави! И то се показало милион и један пут. Буквално толико непрофесионални, да је то ужас. Служе само да дале социјалне помоћи сиротињи и ништа више!

Шта још пише на Фејзбук?

Da,jer to dete zna samo njih kao svoje roditelje. I sad posle x godina dođe njemu nepoznata osoba i kaže "ti si moje dete" i sruši mu se ceo svet,onakav kakav zna. Upadne u krizu identiteta.
S druge strane,biološki roditelj je srećan što je konačno našao svoje dete,što je živo. I stvarno su to jako teške emocije i ne znam šta je najbolje,i za dete i za tog roditelja.

Питање колико би то било паметно детету саопштити..

Ako se dobro sećam,bila je neka naša domaća serija na ovu temu. Žena je našla svog sina,viđala ga iz prikrajka,ali ako se dobro sećam na kraju mu nije rekla da mu je ona prava majka. Nihe htela da mu ruši ceo svet. Kolika je to snaga i ljubav majke ❤️
Od raskrinkavanja nekoliko slučajeva, došlo je do potpune eksplozije,
gde su i roditelji koji nikada nisu sumnjali da su im deca ukradena,
počeli da sumnjaju.
Meni pre svega nije jasno, kako to bebe koje preminu u porodilištu
nikada iz porodilišta ne budu iznešena. Roditelji ih ne sahrane.
Zašto?
Meni je brat umro sa sedam dana u bolnici. Grob nema. I pomisao
na to mi celog života stvara neku težinu, teskobu. Kao da je gumicom
izbrisan i da nikada nije ni postojao.

Јел могуће да је то на "снази" и дан данас? Да не дај Боже кад ти дете премине у породилишту да немаш права да преузмеш тело и сахраниш? Или се по том питању нешто променило?

Замолићу модератора, истог оног који се спрда са овом темом и пребацио ју је на 'теорије завере', да је затвори, и да завршимо са тиме. Да, и нека му служи на част.

Back