Украдене бебе

meni u celoj toj prici nije jasno, kako mogu nekog da proglase mrtvim a da roditeljima ne pokazu telo bebe?
Зато што лажу, изманипулишу слуђење људе, омамљене мајке...
Није лако примити ту вест, а људи и не знају своја права.
Ми имамо тај став да верујемо лекарима, логично, дали су заклетву да ће радити за добро других. А они испали највећи монструми, неки.

Има онај случај када су Џипсики код нас украли дете и продали. Девојка је живела у Америци, играла кошарку. И када је посумњала, кренула у процедуру и нашла мајку. Купљена је за 30.000 долара. А муж биолошке мајке био и притворен јер је направио хаос, лупао прозоре и тражио своје, макар и мртво дете. И док су они патили за бебом др и његови саучесници су трљали руке.

Ту су умешани сви. И лекари који порађају и неко особље које на све жмури и јесте саучесник и неки из ЦСР
ЦСР нема никакве везе с тим, нити има одговорност нити надлежност нити учествује ни на какав начин у процедури па ни не може никако да буде умешан, једноставно није у причи што би се рекло, као што универзитети немају везе с процедуром уписа деце у основну школу или пребацивања из једне у другу. Две потпуно одвојене установе.

ЦСР нема никакве везе с тим, нити има одговорност нити надлежност нити учествује ни на какав начин у процедури па ни не може никако да буде умешан, једноставно није у причи што би се рекло, као што универзитети немају везе с процедуром уписа деце у основну школу или пребацивања из једне у другу. Две потпуно одвојене установе.
To je ono što medijska propaganda napravi i bukvalno istargetira određenu struku,i džaba je objašnjavati.

To je ono što medijska propaganda napravi i bukvalno istargetira određenu struku,i džaba je objašnjavati.
Па то ти је као и са лекарима. Наравно да има часних и посвећених, али има и гамади међу њима. Тако и свуда.
Још како неки из ЦСР имају путера на глави.

И није поента да се ико вређа, осећа прозваним и брани... Него да труби на сав глас о овим злочинима ако има часне намере. И да се највећем криминалу какав је овај стане на пут. Јер, нису сва та купљена деца у топлим, ушушканим домовима (мада то није никакво оправдање). Има ту свега...

Мислим да није џаба објашњавати, јер ако се миримо с лажима и дезинформацијама које произилазе из погрешног тумачења слике коју медији сликају, уместо да им гласно опонирамо, негујемо културу искривљавања чињеница, ширења тих истих лажи и затирања способности критичког размишљања. Тако се ствара плодно тло за цветање теорија завера које додатно слуђују већ слуђен народ, и онда уместо да се фокусира на битне и стварне проблеме и о њима говори и расправља, људи расправљају о томе да ли су светске владе удружене (како да не) у намери да лажу свет о еволуцији, кемтрејлсима, великом праску, слетању на Месец, равној Земљи, скривеној историји Срба као најстаријег народа или ето, непостојећој улози социјалних радника у трговини новорођенчадима.

И није поента да се ико вређа, осећа прозваним и брани... Него да труби на сав глас о овим злочинима ако има часне намере. И да се највећем криминалу какав је овај стане на пут. Јер, нису сва та купљена деца у топлим, ушушканим домовима (мада то није никакво оправдање). Има ту свега...
Meni tu nije jasno zasto se ta prica ne razotkriva.
Goooodinama se govori o tome, izlaze u medije sa pricom da znaju i imena i da neki od ljekara vise nisu zivi, da se sve zna a nikada se nije izaslo sa imenima, ustanovom, sa pokretanjem postupka... Danas kao sve znaju za sezdesete, sedamdesete... Ili oni nemaju nijedan dokaz da pokrenu postupak ili je to bio drzavni posao

Meni tu nije jasno zasto se ta prica ne razotkriva.
Goooodinama se govori o tome, izlaze u medije sa pricom da znaju i imena i da neki od ljekara vise nisu zivi, da se sve zna a nikada se nije izaslo sa imenima, ustanovom, sa pokretanjem postupka... Danas kao sve znaju za sezdesete, sedamdesete... Ili oni nemaju nijedan dokaz da pokrenu postupak ili je to bio drzavni posao
Има имена лекара код којих су бебе највише ”умирале”. Неки нису живи, неки су у пензији. Али не знам која је процедура за сношење одговорности у питању. Ана је износила др који су били дежурни код тих сумњивих случајева.

И последњи пут је позвала бабице и сестре да се јаве јер из неког разлога не могу бити кривично гоњене. Да ли је застарело или шта, немој ме држати за реч. Али да сведоче, да се уђе дубље у траг.

Kod mene u kraju znam za takva dva slučaja. Tačnije, dve porodice. Desili su se, mislim, 2002 i 2003 godine. A obe porodice, koje nemaju nikakve veze jedna sa drugom, jedni su izuzetno bogati privatnici iz grada, drugi gola sirotinja sa sela, su decu za koju im je rečeno da su mrtva, našli pre godinu ili dve. I to na bukvalno neverovatan način. Toliko neverovatan da me čudi da svetski mediji to nisu preneli a kamoli ovi naši.
Takođe, u oba slučaja, decu nisu vratili niti ta deca uopšte žele kontakt sa svojim "pravim" porodicama.

Cela ta priča, generalno, mi je prosto zapanjujuća, kako, kada i na koji način smo došli do toga da se ovo uopšte desi. A kamoli da se o tome ćuti, negira ili ne veruje.

To je stara priče. Prije zadnjeg rata, krajem 80-ih je izlazio feljton u jednim novinama o kradji beba, sa imenima i prezimenima ljudi koju su se tim bavili.
Ne znam koja bi kazna za to bila dovoljna.
Kad sam trebala da rodim svoje prvo dijete tad se to dešavalo, ja znam za 4 mrtvorodjenčeta u tom periodu.
Strašno je to da na svakom nivou ima potkupljivih ljudi za takvo zlo. Bio je neki dokumetarac na TV gdje neki stranac govori kako je dao 10.000 za bebu. Usvojio je odmah u bolnici, dali mu da bira koju će bebu. Užas nad užasima

Jedini način je,ako se dete proglasi mrtvorođenim,da se ono predaje "kupcima" direktno u porodilištu,da se falsifikuje izvod iz matične knjige rođenih ( ti izvodi se regulišu u opštini kod matičara) a dalje,negde drugde u nekoj drugoj zemlji, to dete je papirološki dete tih ljudi. Dakle,nigde veze sa Centrom i "zlim socijalnim radnicima".
Meni nije jasno zasto se,ako se dijete proglasi mrtvorodjenim,onda ne daje roditeljima da ga sahrane.Kad ne vidis da je dijete zaista umrlo,prostora za manipulaciju ima mnogo.
Ja prosto ne mogu da zamislim da neko moze,a u tom lancu mora biti vise ljudi,ne samo jedan...da otme dijete u porodilistu i proda ga.
Cula sam za mnoge slucajeve,cak i u mom gradu.
Nedavno bas zena u frizerskom salonu govori da se tri puta poradjala,a ima dvoje djece.Pitam je sta je bilo,a ona kaze da je prvo dijete navodno umrlo na porodjaju,iako ona zna da je rodjeno zivo i zdravo.A kaze,tad kad se ona poradjala,osamdeset i neke,bilo je jos par slicnih slucajeva i to u kratkom vremenskom periodu.
Zar ne bi i bolnici trebalo biti simptomaticno da se u kratkom periodu rodi vise mrtvih beba.
Ja je pitam da li je pokusavala da sazna nesto vise,kaze da jeste u pocetku tragala,ali da je posle odustala.

Чита ми јутрос жена вест како су некој жени, да ли из Ваљева, на порођају пријавили мртворођено дете, да би се она, не верујући у то упустила у потрагу, и пронашла да је дете преко неког села у околини Лознице, завршило у Шведској. И онда податак да је на тај начин из Србије у Шведску, од почетка године 'извезено' више од педесет беба. Па да ли је могуће!? Какав човек треба да будеш да урадиш тако нешто? Мајци да одузмеш дете? Какав си ти доктор? Социјални радник, или шта већ... Шта је ово, турско доба? Данак у крви? На ниске смо гране пали као друштво. Много ниске....

protest-nestale-bebe-n1.jpg

Postoji jedan italijanski film. Potresan.
Zena iz Rumunije spijunira bogatu italijansku porodicu sa devojcicom koja podseca na nju vise nego na roditelje. I zena se lomi, izludjuje, nakon potpunog nervnog rastrojstva utvrdjuje se da ipak nije majka te devojcice. Ko zna gde je njeno dete, da li je zivo ili nije, zena na kraju biva potpuno unistena.

Ocigledno je to poznat problem u siromasnim zemljama sa svetlom decom. Verovatno ide piramida do vrha drzave.
Meni licno tako nesto na porodjaju nije padalo na um ali, kada porazmislim, sigurna sam da ima sasvim dovoljno korumpiranih, neosetljivih i gramzivih ljudi koji bi sproveli takav plan u delo i kasnije mirno spavali.

Људи често немају праву слику о томе какве и колико корумпиране и зле особе постоје на свету, јер немају често прилике да о њима слушају. Стотине хиљаде деце годишње нестане широм света без икаквог трага, заувек. Јако мали број њих буде пронађено ако их уопште пронађу. Од тога део залута и дивљач их убије и поједе, део вамо, део тамо, а део њих буде отето и силовано и/или убијено или продато, што породицама, што трговцима органима, што подземним мрежама проституције, итд. Црно тржиште је уносан и врло исплатив бизнис, нарочито за оне с трулим моралним компасом.

Сад ми паде на памет да ми је баба причала како јој је умрло троје новорођенчади пре него што је добила моју мајку, тетку и ујака и за тренутак се замислих јесу ли и то можда били слични случајеви. Али се онда сетих да се баба порађала код куће негде на планини десетинама километара од најближег лекара и да није ни могло да дође ни до какве злоупотребе.

Desava se i da bebe ne izdrze dolazak na svet.
Poznat je slucaj Redforda. On je imao blizanca koji nije preziveo da bi kasnije i Redfordovo novorodjence preminulo.
Ali moraju dati telo roditeljima.
Taj deo zakona se mora promeniti.
Najpre zbog manipulacije a potom i zbog pijeteta.

Kod mene u kraju znam za takva dva slučaja. Tačnije, dve porodice. Desili su se, mislim, 2002 i 2003 godine. A obe porodice, koje nemaju nikakve veze jedna sa drugom, jedni su izuzetno bogati privatnici iz grada, drugi gola sirotinja sa sela, su decu za koju im je rečeno da su mrtva, našli pre godinu ili dve. I to na bukvalno neverovatan način. Toliko neverovatan da me čudi da svetski mediji to nisu preneli a kamoli ovi naši.
Takođe, u oba slučaja, decu nisu vratili niti ta deca uopšte žele kontakt sa svojim "pravim" porodicama.

Cela ta priča, generalno, mi je prosto zapanjujuća, kako, kada i na koji način smo došli do toga da se ovo uopšte desi. A kamoli da se o tome ćuti, negira ili ne veruje.
Koji je to neverovatan nacin bio bas me zanima.Ako znas,ispricaj.

Имате исповести да нађете колико волите. Кога занима. И украдених и продатих беба, па спојених са родитељима након 30-40 година. Значи, није тамо нека прича, него јасан случај. И оних отетих из хранитељских породица и датих на усвајање странцима. Пишем о нашој деци. Она су око 30.000 е. Језиво.

Мислим да свака породиља треба да има неког свог на порођају. Не мора бити отац бебе. Може мајка, отац, сестра, другарица... Било ко у кога има поверења и ко није паничар. Да хладне главе посматра порођај.
Што због бебе, што због мајке. Да се види живо и здраво дете, да се види да је постељица проверена, да нико мајку не третира као стоку.
Нажалост, такво нам искуство.

Desava se i da bebe ne izdrze dolazak na svet.
Poznat je slucaj Redforda. On je imao blizanca koji nije preziveo da bi kasnije i Redfordovo novorodjence preminulo.
Дешава се, али се тело предаје родитељима да би се сахранило према њиховим жељама.

Ali moraju dati telo roditeljima.
Taj deo zakona se mora promeniti.
Najpre zbog manipulacije a potom i zbog pijeteta.
Нема никаквих законских препрека да родитељ добије тело преминулог детета. То што се родитељу то у породилишту ускрати није законски него се злоупотреби незнање људи који поверују да ето, то тако иде.

Чита ми јутрос жена вест како су некој жени, да ли из Ваљева, на порођају пријавили мртворођено дете, да би се она, не верујући у то упустила у потрагу, и пронашла да је дете преко неког села у околини Лознице, завршило у Шведској. И онда податак да је на тај начин из Србије у Шведску, од почетка године 'извезено' више од педесет беба. Па да ли је могуће!? Какав човек треба да будеш да урадиш тако нешто? Мајци да одузмеш дете? Какав си ти доктор? Социјални радник, или шта већ... Шта је ово, турско доба? Данак у крви? На ниске смо гране пали као друштво. Много ниске....

protest-nestale-bebe-n1.jpg
Nazalost ima toga dosta
samo ne znam kako ljudi nasedaju na to da im samo kazu da je beba mrtva a da im ne daju da vide dete
treba slusati Cicarevica i on razotkriva kako oni to rade
i neki su prepoznali njihov nacin i tako spasili dete na vreme

Back