Kako nijedan od tih slucajeva nije dobio epilog na sudu?
Ti slucajevi koje pominjes su novijeg datuma. To nije zastarjelo.
Pominjana je neka odsteta za ove stare dokazane. Odsteta za oteto dijete. Bolesnici.
A sve clanovi elite. Imucne nadobudne elite.
Što se tiče ove porodice sa sela, pošto njih bolje znam, oni su jako... da ne budem grub, skromna i sirota porodica, najblaže rečeno i nisu znali ni šta da rade ni kako da reaguju ni kad im je dete "umrlo" ni kad su shvatili da nije. Dete im čak nije uzeto odmah po rođenju nego sa par meseci kada se nešto bilo razbolelo.
E sad, možda ću nešto slagati ili preneti pogrešno ali ovo je ono što znam, oni su tada u bolnici, bez da vide mrtvo dete, potpisali neki dokument, valjda smrtovnicu ili kako se to već zove, i to se smatra kao ultimativni dokaz da su oni potvrdili da im je dete mrtvo. I sada sud ne može ništa da uradi jer su oni sami to pre 20 godina potpisali u potvrdili. Pretpostavljam da zakon ima sad tu neki svoj dalji proces koji može da se vodi u smislu da su oni prevareni ali to je sad jako dug i komplikovan i vrlo težak proces.
Inače, njihova rođaka, vrlo pismena, imućna i relativno uticajna žena je pokrenula neku privatnu istragu gde su oni devojčicu čak i našli ali tu se stalo. Sad, šta se dalje izdešavalo i dokle se stiglo, stvarno ne znam.
Slučaj ove druge porodice je takođe krajnje bizaran. Da sve još bizarnije bude, odjednom su se po gradu proširile priče o neobičnom broju mrtvotođene dece iz tog vremena.
Kako i zašto se o svemu i dalje ćuti, evo zaista ne znam.