Ухапшен Ратко Младић

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"USTAV REPUBLIKE SRBIJE
(1990)
VIII Odnos prema Ustavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije

Član 135

Prava i dužnosti koje Republika Srbija, koja je u sastavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, ima po ovom Ustavu, a koji se prema saveznom ustavu ostvaruju u federaciji, ostvarivaće se u skladu sa saveznim ustavom.

Kad se aktima organa federacije ili aktima organa druge republike, protivno pravima i dužnostima koje ona ima po Ustavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, narušava ravnopravnost Republike Srbije ili se na drugi način ugrožavaju njeni interesi, a pri tome nije obezbeđena kompenzacija, republički organi donose akte radi zaštite interesa Republike Srbije."
http://sr.wikisource.org/sr-el/Устав_Србије_од_1990._године

Какве везе има КиМ са БиХ? И док је Србија то донела због дивљања Албанаца на КиМ, што је и ваше руководство осуђивало, због Устава из 1974 ви сте 1992, референдумом, директо погазили одлуне ЗАВНОБиХ на чијим темељима је постављена СФРЈ.

Pa kako ćeš onda ti mene koja znam bolje od tebe informisati da mu više ne treba referendum ..
Mene interesuje zašto si ti napisala da mu ne treba više referendum , pa te pitam zašto mu je do sada trebao ?
Да покаже да ли су и у коликом проценту Срби за или против заједничке државе са муслиманима.

Лажете као и обично. По броју људи изашлих на референдум се види да Срби нису гласали. Па и јесу прегазили, да нису не би сте ви кукали и кмечали.
Преговарали су ваши са Слобом још 1991 када је убица из Бихаћа био са Младићем најбољи друг. И сами сте се одлучили за рат.

Vecina Srba nije glasala ali je dobar procenat glasao na osnovu broja izaslih gradana,......Kakva je nama bio interes uci u rat nenaoruzani,.Svakako nismo zeljeli biti dio velike Srbije i ginuti napadajuci Hrvatsku za Seseljeve granice ubijajuci nase komsije Hrvate u Bosni i Hrvatskoj i tako uci u rata sa NATO paktom. te dozivjeti sudbinu Srbije na Kosovu,.....Velikosrbi su kontali pregaziti sve za par dana znajuci da smo bili goloruki,........Kukavice se pokazale heroji nad golorukim civilima a kada smo dosli do oruzja onda je bila opsta bjezanija,....

Да покаже да ли су и у коликом проценту Срби за или против заједничке државе са муслиманима.

a znas sta je najsmesnije
u rs je tolika beda i toliko se nema nista da je to cudo jedno
osim banjaluke i bijeljine sve ostalo stoji i ljudi vegetiraju,a isto je i sa federacijom
ti ljudi su okrenuti jedni na druge hteli to ili ne
i da se rs otcepi mislim gde ce pa nece se odseliti u aziju,sve ce isto da bude,oni su ti komsije hteo to ili ne

Vecina Srba nije glasala ali je dobar procenat glasao na osnovu broja izaslih gradana,......Kakva je nama bio interes uci u rat nenaoruzani,.Svakako nismo zeljeli biti dio velike Srbije i ginuti napadajuci Hrvatsku za Seseljeve granice ubijajuci nase komsije Hrvate u Bosni i Hrvatskoj i tako uci u rata sa NATO paktom. te dozivjeti sudbinu Srbije na Kosovu,.....Velikosrbi su kontali pregaziti sve za par dana znajuci da smo bili goloruki,........Kukavice se pokazale heroji nad golorukim civilima a kada smo dosli do oruzja onda je bila opsta bjezanija,....

Срби нису гласали што се јасно види и по проценту. То је био плебисцит копитара и вас против Срба, чиме је прекршен Устав СР БиХ.
Питај Алију, пошто га је то исто питао и Мухамед Филиповић
Po njegovom mišljenju, rat u bivšoj SFRJ bio bi sprecen da nisu intervenisali stranci, koji su silno želeli da rasture Srbiju i Jugoslaviju.

"Došao je Voren Cimerman (tadašnji ministar inostranih poslova SAD) i držao huškacke govore protiv Srba i (Slobodana) Miloševica. Rekao sam mu da ce nezavisnost BiH znaciti rat i pitao hoce li nas Vašington podržati, na šta je on rekao da hoce, ali ne oružjem vec aspirinima i cebadima, dok mi ginemo!", naglasio je akademik.

Filipovic je ustvrdio da se sa mišljenjem americkog šefa diplomatije nije mogao složiti i predložio Aliji Izetbegovicu pregovore sa Srbima, koji su bili blizu realizacije (srpsku stranu je predstavljao pokojni Nikola Koljevic), ali je Izetbegovic odlucio da popusti Cimermanu.

Изгажени сте били а никада озбиљна војску нисте имали. Чак ни 1995 када су вас слабије Спрске јединице победиле код Кључа, што је један од разлога постојања РС а други је ваша неспособност да направите ништа на Сарајевском ратишту иако сте до 1994 тукли по српским положајима са тешким наоружањем и још подршка НАТОа.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back