Mislim da nije logično da im brane promjenu selekcije, jer pošto država nije postojala, nije da su imali izbora.
Što se tiče članka, nemam pojma. Misliš da neće bit tog glasovanja ovaj mjesec?
Može se tumačiti i da su imali izbora, što su i realizirali. Drugo je to sad što im nije u igri bila
selekcija kosova kao izbor? Dosta dugo se špekuliralo da kao obzirom je Blater Švicarac pa kao da je to izgovor da ih se neće pustiti, ali to je ono.....Mislim da formalno ne mogu samo tako mijenjati selekciju.
50% je sigurno da je članak plaćen, jer oni strašno koriste propagandu, a lijepo su im prije 3-4 godine poručili Vokrriju da ih pušta da nastupaju za druge selekcije jer da nema šanse da ih prime, neka se ne nadaju i neka ne guše svoje igrače. I sve je stalo i onda neddje početkom jeseni 2013.g. započinje ta strašnja kampanja pa i iz paštete iskače parola "Accept Kooso to FIFA and UEFA". To je nelogično, da nakon jasnog odgovor iz vedra neba oni započnu kampanju za koju oni "vjeruju" i "očekuju" da će nešto uspjeti. E sad, očito je da je njihovom velikom vođi kliknulo da mu to treba i nije ih briga što su im par godina jasno poručili da od toga nema ništa. Po meni mu treba iz više razloga, jedan je onaj unutar albansko.-kosovski, stranački, drugi je kruha i igara, baciš raji kost neka se zabavljaju svađajući se s idejom otpora FIFE i UEFE i treći razlog je razlog "afirmacije države", naime to mu sve jako dobro dođe da može potkrijepiti kao neki "dokaz postojanja
države". Jer cilj je psihološko djelovanje ili specijalni rat gdje treba djelovati na svijest ljudi, podanika, ali ne toliko njegovih podanika već poruka treba biti upućena cijelom čoviječanstvu da oni postoje, ali ne bilo kako da postoje, već da se širi ideja/mišljenje kako su oni potpuna i ravnopravna država i iz tog razloga mu to toliko treba. To je očito da je to čisto zlouporaba sporta u političke i ideološke svrhe. Sad smo došli u situaciju da oni ovakvi kavi jesu polupriznati s polivičnim subjektivitetom dovode razne međunarodne asocijacije da se pridruže, ili aktivno uključe u arbitriranju nečega što je po svojoj prirodi stvari čisto političko pitanje i ništa drugo. U MOO su primljeni, u UNESCO im nije prošlo, u FIBU im je prošlo, premda su tamo uvijetno punopravni. A naročito im sve potencira i to što se izrodilo relativno mnogo dobrih igrača po državama useljenja, to im je pojačalo intencije, bez toga bi to sve bilo barem upola manje. Jer u svim ostalim sportovima i nemaju neke šanse biti nešto značajni, a i nogomet je nogomet, sam po sebi je to daleko, daleko više od sporta pa im je tu moguća poruka i jača. Iskreno to što se po novimama, i medijima provlači to kako oni "imaju obećanja" da će ih primiti, kako im je "obećao" ovaj, onaj..."kako sigurno ulaze tada i tada" i slične priče, mislim da je to samo psihološki rat, da se prešućuju objektivne prepreke koje pred njima stoje u tom smislu, bude u ljudima nadu skoro pa bez pokrića. Da su uspjeli nekih 20, 25 priznanja i glasova kupiti mi se čini vjerojatno, pogotovo ova priznanja 2012, 2013.g. to su prilično sitne države, ali nakupe glasove. Meni je glupo, njih ne priznaju dvije stalne članice Vijeća sigurnosti a dođu u položaj da se izglasava o članstvu? Teoretski im samo Srbija može dati odobrenje, ako im Srbija odobri, kao što je Francuska svojim prekomorskim departmanima, samo ih tako mogu, ali uvijek ostaje pitanje što li će Španjolska? Meni je glupo da se oni mogu "učlanjivati" bilo gdje samo pukim preglasavanjem, to mi je idiotski......