UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je trenutak kada pocinje nokaut faza i kada Liga sampiona prestaje da bude zanimljiva , jer u principu kod 7 od 8 parova vec se zna ko ce proci , samo mozda oko jednog para vlada neka neizvesnost , parovi Lige Evrope su mi dosta zanimljiviji.

Ih da je Partizan prosao sad bi cekali Liverpul u drugom delu sezone : (

Dobra jutros utakmica u Torinu...Imam osjecaj da ovaj Gvardiolin Bajern moze primiti gol iz nicega...u napadu naravno igraju onu gvardiolinu igru(bas me zanima kako ce to izgledat u Engleskoj jedva cekam da dodje u Siti)...Dibala ce biti strasan igrac...Mandzukic odigro jaku tekmu...Pogba mora bit aktivniji...nemogu da verujem da sam navijo za Juve valjda sto su slabiji...Al da se vratim prici na to da mi Bajern deluje kao da iz nicega mogu gol primiti tako su mi cesto i Ancelotvije ekipe delovalo Milan back than i Real skoro ali neverovatno kako on to uvek slozi i dotera da nedodje do jeftinog gola kad dodju najbitnije utakmice mozda otud i odgovor na to zasto je majstor za kup takmicenja...

Zato što mu ekipe igraju prilično rizičan nogomet. Ima odlične igrače ( s drugačijima nogomet kakav on igra nije moguć) i dovodi tu igru do savršenstva, ali padne koncentracija, padne snaga ( bez lopte igraju presing konstantno) desi se greška i jbg. Bayernova zadnja linija stoji na 40 m od gola, svaka greška je šansa za protivnika. A Juventus nije seoska momčad da nece to iskoristit. Da ne pada snaga, koncentracija, da se ne dešavaju greške, onda bi to izgledalo kao u 1. poluvremenu.
Ja ga osobno ne volim i mislim da je podbacio u Bayernu, osim ako ne uzme LP ove godine, i da će podbacit u Cityju. Oni ga isto ne dovode da uzme Premiership, kao što ga ni Bayern nije doveo da uzme Bundesligu. Al mislim da je među 3 najveća trenera na svijetu trenutno. Njegove ideje iz Barcelone su promjenile nogomet na bolje.

Poslednja izmena:
E ajde, znam da nije baš tema pa stoga isprika za oftopičarenje, ali mi treba informacija. Zanim me kako sad kod vas stvari stoje, kod vas u Savezu ,ali u političkom vrhu ovo ovog najavljenog glasanja u primanju kosovskog saveza u UEFU? Prvo, kakva je procedura glasanja? Trenutno ima 54 člana, kako s glasovima, da li se traži natpolovična večina ili im je dovoljna i natpolovična? Je li ima tko u FSS (ili okolo) da se bavi tim pitanjem? Kako stvari stoje s mogućim glasovima? Tko vjerojatno neće glasati "ZA" primanje kosova? Vjerojatno ovih pet članica EU-a koje ih ne priznaju niti ovako, plus glasovi Srbije (ako ima pravo glasa) Rusije, Belosusije....Tko još bi mogao biti na strani Srbije? (btv ja bi volio da je i Hrvatska, ali tko me pita), vjerojatmo neće niti BIH glasati "ZA".....Kakva su sad razmišljanja o tome unutar srpskog nogometnog naroda oko toga? Je li se što piše, govori, je li se što lobira po tom pitanju? U UNESCO nisu prošli, ali u MOO su upali....Mislim, gledano politički život na kosovu tamo je dva mjeseca svašta moguće, sad da li će evenualni neredi tamo utjecati da ih se odbije ili kako..

Uglavnom, ipak me formalna procedura zanima, ako tko zna?

To mi znamo, samo eto ovi su uspjeli dogurati do toga da se uvrste na dnevni red kongresa. E sad, da li će uopće do glasanja doći ili će se na početku točke dnevnog reda netko proceuralno konstairati da do glasanje uopće ne može doći , to se ne zna? To je pitanje, kako se mogu na kongresu pod tom točkom dnevnog reda postaviti akteri? Jer ako se proceduralno utvrdi da ih se ne može primiti čak i onda da svi glasaju "ZA", čemu onda glasanje? U takvom slučaju glasanje nema smisla, pa ga ne bi trebalo niti biti!?

Ja sam razmišljao da bi mogli imat solidnu reprezentaciju kad i ako ih jednom prime. Pola Švicarske će imat pravo igrat za kosovo :D
Navodno da baš i nije tako da bi pola Švicarske moglo samo tako "promijeniti" selekciju? Jer je uvijet da prvo oni bez svoje volje ostanu bez državljanstva države za koju su do sada nastupali, znači morala bi im Švicarska oduzeti državljanstvo pa da onda mogu odlučiti za drugu selekciju. Koliko je meni poznato to je uvijet za promijenu selekcije, bez obzira što bi po drugom kriteriju mogli, a to nitko ne spominje!?

To mi znamo, samo eto ovi su uspjeli dogurati do toga da se uvrste na dnevni red kongresa. E sad, da li će uopće do glasanja doći ili će se na početku točke dnevnog reda netko proceuralno konstairati da do glasanje uopće ne može doći , to se ne zna? To je pitanje, kako se mogu na kongresu pod tom točkom dnevnog reda postaviti akteri? Jer ako se proceduralno utvrdi da ih se ne može primiti čak i onda da svi glasaju "ZA", čemu onda glasanje? U takvom slučaju glasanje nema smisla, pa ga ne bi trebalo niti biti!?

Evo u ovom tekstu je donekle pojašnjeno. Po njima postoji mogućnost da ih prime. Čak postoji mogućnost da ih uključe u kvalifikacije za SP 2018.

http://www.reuters.com/article/us-soccer-uefa-kosovo-idUSKCN0RI1MM20150918

Navodno da baš i nije tako da bi pola Švicarske moglo samo tako "promijeniti" selekciju? Jer je uvijet da prvo oni bez svoje volje ostanu bez državljanstva države za koju su do sada nastupali, znači morala bi im Švicarska oduzeti državljanstvo pa da onda mogu odlučiti za drugu selekciju. Koliko je meni poznato to je uvijet za promijenu selekcije, bez obzira što bi po drugom kriteriju mogli, a to nitko ne spominje!?

Iskreno nemam pojma koja je procedura kod nastanka novih država. Post je više zajebancija jer je dosta švicarskih reprezentativaca albanskog porjekla. Ali kako su naši poslije Jugoslavije nastupali za Hrvatsku, možda bi tako i ovi smjeli nastupat za Kosovo. Kažem, nemam nikakve informacije, samo mi se tako nešto čini logično. :think:

Mogu odlučiti ako je u pitanju nova država. Nego nisu svi šiptari iz reprezentacije Švajcarske sa Kosova. Većina je iz Albanije.
Mislim da ne, da nova država igra ulogu samo ako ostanu bez onog državljanstva selekcije za koju su do sada nastupali. Nova država igra ulogu samo ako bi prestali nastupati za staru državu i staru reprezentaciju ako se ta nova država "odcijepi" od te države za koju su nasupili do dada! A to nije slučaj jer "kosovo" se ne "odcjepljuju" od Švicarske (pa da i po automatizmu ostanu bez državljanstva selekcije za koju su do sada nastupali) već od Srbije. Do je potpuno druga priča.......Jedino da baš zbog njih mijenjaju pravila............

- - - - - - - - - -

Bojim se da je ovo "plaćeni članak" da se stvari pokazuju selektivno i ne uzima u obzira sve relevantne elemente.

Mislim da ne, da nova država igra ulogu samo ako ostanu bez onog državljanstva selekcije za koju su do sada nastupali. Nova država igra ulogu samo ako bi prestali nastupati za staru državu i staru reprezentaciju ako se ta nova država "odcijepi" od te države za koju su nasupili do dada! A to nije slučaj jer "kosovo" se ne "odcjepljuju" od Švicarske (pa da i po automatizmu ostanu bez državljanstva selekcije za koju su do sada nastupali) već od Srbije. Do je potpuno druga priča.......Jedino da baš zbog njih mijenjaju pravila............

- - - - - - - - - -

Bojim se da je ovo "plaćeni članak" da se stvari pokazuju selektivno i ne uzima u obzira sve relevantne elemente.

Mislim da nije logično da im brane promjenu selekcije, jer pošto država nije postojala, nije da su imali izbora.
Što se tiče članka, nemam pojma. Misliš da neće bit tog glasovanja ovaj mjesec?

Mislim da nije logično da im brane promjenu selekcije, jer pošto država nije postojala, nije da su imali izbora.
Što se tiče članka, nemam pojma. Misliš da neće bit tog glasovanja ovaj mjesec?
Može se tumačiti i da su imali izbora, što su i realizirali. Drugo je to sad što im nije u igri bila selekcija kosova kao izbor? Dosta dugo se špekuliralo da kao obzirom je Blater Švicarac pa kao da je to izgovor da ih se neće pustiti, ali to je ono.....Mislim da formalno ne mogu samo tako mijenjati selekciju.

50% je sigurno da je članak plaćen, jer oni strašno koriste propagandu, a lijepo su im prije 3-4 godine poručili Vokrriju da ih pušta da nastupaju za druge selekcije jer da nema šanse da ih prime, neka se ne nadaju i neka ne guše svoje igrače. I sve je stalo i onda neddje početkom jeseni 2013.g. započinje ta strašnja kampanja pa i iz paštete iskače parola "Accept Kooso to FIFA and UEFA". To je nelogično, da nakon jasnog odgovor iz vedra neba oni započnu kampanju za koju oni "vjeruju" i "očekuju" da će nešto uspjeti. E sad, očito je da je njihovom velikom vođi kliknulo da mu to treba i nije ih briga što su im par godina jasno poručili da od toga nema ništa. Po meni mu treba iz više razloga, jedan je onaj unutar albansko.-kosovski, stranački, drugi je kruha i igara, baciš raji kost neka se zabavljaju svađajući se s idejom otpora FIFE i UEFE i treći razlog je razlog "afirmacije države", naime to mu sve jako dobro dođe da može potkrijepiti kao neki "dokaz postojanja države". Jer cilj je psihološko djelovanje ili specijalni rat gdje treba djelovati na svijest ljudi, podanika, ali ne toliko njegovih podanika već poruka treba biti upućena cijelom čoviječanstvu da oni postoje, ali ne bilo kako da postoje, već da se širi ideja/mišljenje kako su oni potpuna i ravnopravna država i iz tog razloga mu to toliko treba. To je očito da je to čisto zlouporaba sporta u političke i ideološke svrhe. Sad smo došli u situaciju da oni ovakvi kavi jesu polupriznati s polivičnim subjektivitetom dovode razne međunarodne asocijacije da se pridruže, ili aktivno uključe u arbitriranju nečega što je po svojoj prirodi stvari čisto političko pitanje i ništa drugo. U MOO su primljeni, u UNESCO im nije prošlo, u FIBU im je prošlo, premda su tamo uvijetno punopravni. A naročito im sve potencira i to što se izrodilo relativno mnogo dobrih igrača po državama useljenja, to im je pojačalo intencije, bez toga bi to sve bilo barem upola manje. Jer u svim ostalim sportovima i nemaju neke šanse biti nešto značajni, a i nogomet je nogomet, sam po sebi je to daleko, daleko više od sporta pa im je tu moguća poruka i jača. Iskreno to što se po novimama, i medijima provlači to kako oni "imaju obećanja" da će ih primiti, kako im je "obećao" ovaj, onaj..."kako sigurno ulaze tada i tada" i slične priče, mislim da je to samo psihološki rat, da se prešućuju objektivne prepreke koje pred njima stoje u tom smislu, bude u ljudima nadu skoro pa bez pokrića. Da su uspjeli nekih 20, 25 priznanja i glasova kupiti mi se čini vjerojatno, pogotovo ova priznanja 2012, 2013.g. to su prilično sitne države, ali nakupe glasove. Meni je glupo, njih ne priznaju dvije stalne članice Vijeća sigurnosti a dođu u položaj da se izglasava o članstvu? Teoretski im samo Srbija može dati odobrenje, ako im Srbija odobri, kao što je Francuska svojim prekomorskim departmanima, samo ih tako mogu, ali uvijek ostaje pitanje što li će Španjolska? Meni je glupo da se oni mogu "učlanjivati" bilo gdje samo pukim preglasavanjem, to mi je idiotski......

Članstvo
Članak 5
1. Članstvo u UEFA-i otvoreno je nacionalnim nogometnim savezima
smještenim na Europskom kontinentu, zemalja koje su Ujedinjeni narodi
priznali kao neovisnu državu
i koji su odgovorni za organizaciju i provedbu
pitanja vezanih uz nogomet na svom teritoriju.
2. U izuzetnim okolnostima, nacionalni nogometni savez koji se nalazi na
drugom kontinentu može biti primljen u članstvo, pod uvjetom da nije član
konfederacije tog kontinenta, ili neke druge konfederacije, i da FIFA odobri
njegovo članstvo pri UEFA-i.

Prijem i postupak prijema
Članak 6
Molba za prijem
1. Nacionalni nogometni savez koji želi postati članom UEFA-e treba dostaviti
pisanu molbu za prijem u članstvo.
Nadležnost
2. Kongres je nadležan prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, prihvatiti ili odbiti
molbu