Udruženje za stabilizaciju omladine ZID

Slažem se sa ovim prvim što si navela. Treba ponajpre da se država bavi time. Ali ovaj čovek apsolutno nije objektivan niti je pozvan da svrstava vere u sekte ili ne.
On i ne radi sam ako si uopšte pročitao sve šta piše na linku koji je Jasna postavila.
Sa njim rade i psiholozi, socijolozi, psihijatri, pedagozi, stručnjaci iz oblasti narkomanije i maloletničke delikvencije.
On ne dira nikoga zato što je u nekoj sekti već deluje samo tamo gde sekte utiču destruktivno na člana.
Ako smatraš da on to ne zna da radi izvoli počni ti time da se baviš.
Najlakše je kritikovati iz fotelje u svome domu naravno ne radiće ništa po tom pitanju.
On barem nešto pokušava ...

Slažem se sa ovim prvim što si navela. Treba ponajpre da se država bavi time. Ali ovaj čovek apsolutno nije objektivan niti je pozvan da svrstava vere u sekte ili ne.
problem je što se država ne bavi time...a kad neće država neko mora...ovaj čovek je spasio mnogo ljudi iz kandži opasnih sekti...nek bude i stoput pravoslavni taliban uradio je dosta dobrog za mnoge porodice i pojedince......

On i ne radi sam ako si uopšte pročitao sve šta piše na linku koji je Jasna postavila.
Sa njim rade i psiholozi, socijolozi, psihijatri, pedagozi, stričnjaci iz oblasti narkomanije i maloletničke delikvencije.
On ne dira nikoga zato što je u nekoj sekti već deluje samo taamo gde sekte utiču destruktivno na člana.
Ako smatraš da on to ne yna da radi izvoli počni ti time da se baviš.
Najlakše je kritikovati iz fotelje u svome domu naravno ne radiće ništa po tom pitanju.
On barem nešto pokušava ...
Ma daj, lepa priča, ali je dovoljno pogledati par yt videa sa njime. Potpuno nepostovanje drugih vera. Naročito manjih verskih organizacija. Ne može on kao zadrti pravoslavac da odlučuje šta je sekta (u negativnom značenju), a šta nije. Prosto nije objektivan.

problem je što se država ne bavi time...a kad neće država neko mora...ovaj čovek je spasio mnogo ljudi iz kandži opasnih sekti...nek bude i stoput pravoslavni taliban uradio je dosta dobrog za mnoge porodice i pojedince......
Pa dobro. Ako se država ne bavi time, rešenje je da npr. ja sa svojim potpuno neobjektivnim stavovima krenem da se bavim time? 🤔Ja da odlucujem šta jeste, a šta nije dobro?

Ma daj, lepa priča, ali je dovoljno pogledati par yt videa sa njime. Potpuno nepostovanje drugih vera. Naročito manjih verskih organizacija. Ne može on kao zadrti pravoslavac da odlučuje šta je sekta (u negativnom značenju), a šta nije. Prosto nije objektivan.
Evo šta on smatra sektama, piše na njegovom sajtu ponavljam Jasna već postavila link

VRSTE SEKTI:

1. Pseudo-hrišćanske sekte – odvojene od zvaničnog učenja hrišćanskih crkvi.
  2. Pseudo-hinduističke sekte - i daleko istočne odvojene od hinduizma i budizma. Dorađene na zapadu.
  3. Sinkretističke sekte - mešavine raznih religija sa primesama magije i okultizma.
  4. Satanističke sekte - propovedaju satanizam i govore da je satana bog na zemlji i da mu treba prinositi krvne žrtve
Sada mi reci sa kojim delom se ne slažeš?

Pa dobro. Ako se država ne bavi time, rešenje je da npr. ja sa svojim potpuno neobjektivnim stavovima krenem da se bavim time? 🤔Ja da odlucujem šta jeste, a šta nije dobro?
a ti si toliko zadrt da bi pustio jedan mlad život da se ubije jer je član Crne Ruže samo da on ne mrdne mali prstom jer po tebi ko je on da klasifikuje da je ta mlada osoba u sekti

Evo šta on smatra sektama, piše na njegovom sajtu ponavljam Jasna već postavila link

VRSTE SEKTI:

1. Pseudo-hrišćanske sekte – odvojene od zvaničnog učenja hrišćanskih crkvi.
  2. Pseudo-hinduističke sekte - i daleko istočne odvojene od hinduizma i budizma. Dorađene na zapadu.
  3. Sinkretističke sekte - mešavine raznih religija sa primesama magije i okultizma.
  4. Satanističke sekte - propovedaju satanizam i govore da je satana bog na zemlji i da mu treba prinositi krvne žrtve
Sada mi reci sa kojim delom se ne slažeš?
Misliš da on lično ima pojma šta su npr. pseudo-hindu sekte??? 😂😂😂
Pa hinduizam ima stotine hiljada bogova, bezbroj učenja, filozofija... Isto i budizam. Gomilu pravaca. Sam budizam nema problema sa time, a ovaj se našao pozvanim da sortira na sekte ili ne.

a ti si toliko zadrt da bi pustio jedan mlad život da se ubije jer je član Crne Ruže samo da on ne mrdne mali prstom jer po tebi ko je on da klasifikuje da je ta mlada osoba u sekti
Koliko treba puta ponoviti? Država neka se bavi time! Lepo je to što je on pomogao toj osobi, ali mani se klasifikovanja verskih ubeđenja na ispravna i neispravna. Evo, upravo odgledah emisiju sa njime gde se podsmeva ljudima koji veruju u Manitua, Peruna... Koji je on k.... ovde? Nivo Miroljuba Petrovića.

Misliš da on lično ima pojma šta su npr. pseudo-hindu sekte??? 😂😂😂
Pa hinduizam ima stotine hiljada bogova, bezbroj učenja, filozofija... Isto i budizam. Gomilu pravaca. Sam budizam nema problema sa time, a ovaj se našao pozvanim da sortira na sekte ili ne.
a ti lično imaš uopšte pojma pa prozivaš nekog drugog ?
vidiš meni je pre žalosno nego smešno gde bi sve omladina mogla završiti dok za to vreme neko samo umire od smeha sedeći skrštenih ruku

ne ide on okolo i juri sektaše...nego mu dođu roditelji očajni zbog toga što su im deca prebegla u sektu gde im se ispira mozak i služe kao besplatni robovi i gde se insistira da deca prekinu kontakt sa roditeljima i on pomaže roditeljima da osveste decu i vrate ih kući.. kome bi se ti obratio da ti dete zaluta u Crnu ružu ili sajentologe ili sataniste? državu to ne interesuje, crkva se ne meša...nažalost trenutno jedina opcija za nesrećne roditelje je njegovo udruženje...čovek se trudi i sarađuje sa psiholozima i psihijatrima...to što je isključiv prema mnogim netradicionalnim verskim zajednicama ne umanjuje njegovu višedecenijsku relativno uspešnu borbu za čupanje omladine iz kandži sekti...

pitanje je da li si ti ok sa tim da deca završavaju u sekti Crna Ruža?
a da izvini , nisi kvalifikovan za to pa te baš briga gde nam omladina može završiti
Ja kao u prazno da pričam. Ako je Crna Ruza kriminalna organizacija, država mora da je sankcionise. Kraj. I opet kažem, lepo je ako je pomogao nekome, ali da javno na medijima iznosi svoje lične stavove o drugim verama kao objektivne, to ne sme. Nepoštovanje tuđih verskih ubeđenja.

Gde treba po tvome da završi? U pravoslavlju?
i da dodam
ti nećeš videti nikada decu iz pavoslavne porodice da im je zabranjeno da se druže sa muslimanskom decom ili npr katoličkom
nećeš videti da se roditelji odriču svog deteta ako npr. postane ateista
ti nećeš videti da roditelj pusti dete da umre jer ne dozvoljava transfuziju krvi ako je pravoslavac
Postoje destruktivne sekte po pitanju same osobe i porodice ali ti to ne želiš priznati kao da će neko pomisliti da time priznaješ da je pravoslavlje nešto u tvojim očima bolje.

i da dodam
ti nećeš videti nikada decu iz pavoslavne porodice da im je zabranjeno da se druže sa muslimanskom decom ili npr katoličkom
nećeš videti da se roditelji odriču svog deteta ako npr. postane ateista
ti nećeš videti da roditelj pusti dete da umre jer ne dozvoljava transfuziju krvi ako je pravoslavac
Postoje destruktivne sekte po pitanju same osobe i porodice ali ti to ne želiš priznati kao da će neko pomisliti da time priznaješ da je pravoslavlje nešto u tvojim očima bolje.
Svako svoga konja hvali. Objektivna si kao i ovaj tzv. sektolog.

Back