Udruženje za stabilizaciju omladine ZID

Nekada se roditelji ne slažu sa izborom svoje dece pa su im svi krivi i fantaziraju da im je neko mozak isprao. A deca se samo otrgla od njihove kontrole i ispiranja mozga.
Pa evo to si napisala.Mogu deca da se otrgnu.kontroli.A ja kazem u vecini slucsjeva deca ciji su roditelji u sekti ne mogu pobeci.Iisti mozak se programira naravno nesvesno.Djavo je tu najsrecniji.

Pa evo to si napisala.Mogu deca da se otrgnu.kontroli.A ja kazem u vecini slucsjeva deca ciji su roditelji u sekti ne mogu pobeci.Iisti mozak se programira naravno nesvesno.Djavo je tu najsrecniji.
Svi smo mi indoktrinirani raznim stvarima kao deca, pa opet postoji taj prirodni proces zvani pubertet kada se roditeljima udara kontra. Tako da svi imaju šansu da nađu svoj put, kakvi god da su im roditelji.

Svi smo mi indoktrinirani raznim stvarima kao deca, pa opet postoji taj prirodni proces zvani pubertet kada se roditeljima udara kontra. Tako da svi imaju šansu da nađu svoj put, kakvi god da su im roditelji.
U nasej srbiji najbolji smo nema sta retko koji roditelj koliki god je vernik nece uticati na svoje dete da ode u neku drugu veru ali ce se moliti bogu da mu se dete sacuva na tom.putu.

Zahvaljujući tome što o proceni šta je sekta odlučuju pravoslavni duhovnici, sve što u osnovi vere ima Bibliju registruje se bez problema. Pa eto uživancije..
Malo zlonamerno pitanje. Prvo, sami budisti, taoisti i konfučisti sigurno nemaju ništa protiv pravoslavlja. A drugo, budisti i taoisti su do pre koju deceniju i sami bili proganjani u Kini. Za Indiju ne znam. Da li neko zna da li hrišćani u Indiji imaju problema? 🤔 Mislim, koliko znam, hindusi poštuju Hrista kao jednog od avatara boga.
Е па и Кина и Индија су секуларне државе, у Кини је православље фактички забрањено, а у Индији су хришћани извргнути свакодневним прогонима од "толерантних" хиндуиста. У Србији је проблем код душебрижника кад неко секту назове сектом, назив секта уопште сам по себи нема негативан контекст. Само што овдје имамо бркање појмова, наравно да православна црква може да каже за хришћанске деноминације да су секте јер су одцијепљене од цркве која је установљена још од апостола. За хинду и неке синкретистичке секте не одређује православна црква да ли су секте или нису, већ други параметри, није СПЦ рекла да су: сајентолошка црква, Харе кришна, Мунова црква итд. секте, већ те тврдње долазе из других извора, а не из СПЦ или неког из Србије, који су то само прихватили.

Е па и Кина и Индија су секуларне државе, у Кини је православље фактички забрањено, а у Индији су хришћани извргнути свакодневним прогонима од "толерантних" хиндуиста. У Србији је проблем код душебрижника кад неко секту назове сектом, назив секта уопште сам по себи нема негативан контекст. Само што овдје имамо бркање појмова, наравно да православна црква може да каже за хришћанске деноминације да су секте јер су одцијепљене од цркве која је установљена још од апостола. За хинду и неке синкретистичке секте не одређује православна црква да ли су секте или нису, већ други параметри, није СПЦ рекла да су: сајентолошка црква, Харе кришна, Мунова црква итд. секте, већ те тврдње долазе из других извора, а не из СПЦ или неког из Србије, који су то само прихватили.
U redu. Ugledaćemo se na njih.

A kako ti sebe doživljavaš? Koja si ti konfesija? U koga Boga veruješ? Meni se čini da svojom ,,svesnošću i budnošću" vrbuješ ovde lakoverne i one koji nisu dovoljno upućeni u teološka pitanja.

Poslednja izmena:
A kako ti sebe doživljavaš? Koja si ti konfesija? U koga Boga veruješ? Meni se čini da svojom ,,svesnošću" vrbuješ ovde lakoverne i one koji nisu dovoljno upućeni u teološka pitanja. ?
А за кога ће радити, до за себе, као и сви остали. Сви ми овдје дангубимо на форуму, ето онако "трла баба лан, да јој прође дан". Свако има свој поглед и став, у нечему се слажемо у нечему не али то није разлог да се не дружима и размијенимо мишљења

A kako ti sebe doživljavaš? Koja si ti konfesija? U koga Boga veruješ? Meni se čini da svojom ,,svesnošću" vrbuješ ovde lakoverne i one koji nisu dovoljno upućeni u teološka pitanja. Ili bolje pitanje, za koga ti radiš?
Ja nisam konfesija. Sebe doživljavam kao biće. Verijem u Oca, Sina i Svetoga duha.

Ostalo ti se čini, kako i sam kažeš.
Ili možda imaš neki dokaz za takve optužbe?

Back