Adventizam i slobodno zidarstvo

Taj spomenik je postavljen kasnije, nakon njegove smrti i nema veze sa masonerijom, niti se sam Čarls Rasel identifikovao sebe masonerijom, niti masonske lože imaju bilo kakav podatak da je nekad bio mason.
наравно да је касније једино ако није за живота себи дигао споменик. ако није зашто је постављен масонски, зашто се нису побунили његови следбеници?

Pa nije masonski uopšte, to kažem.
ај добро размисли

pyramid4.jpg

чији је ово знак на споменику?

чији је ово знак на споменику?
Masonski sigurno nije. To su simboli korišćeni i pre masonerije, piramida također. Čarls Rasel bavio se proučavanjem priamida, mislio da je piramida u Gizi građena po božjem nalogu itd. On se jasno distancirao od masonerije. Da je bio mason, masoni bi ponosno govorili o tome, ali naprotiv i oni kažu da nije bio mason.

Samo zato što liči, ne znači da jeste. I petokraka je zvezda, pa ne znači da je Amerika država sa komunističkom ideologijom, ili da su učesnici Zvezde Granda svi komunisti.
не, не личи, већ јесте, ваљда више верујеш својим очима него својим предрасудама.

U svom govoru 1913. godine, koji je održao u Masonskoj Dvorani u Los Anđelesu Rasel je između ostalog rekao:

„…I ja sam slobodni i prihvaćeni mason (Free Accepted Mason). Verujem da svi jesmo. Ali ne samo da smo tako formirani na osnovu pripadanja nakom bratstvu…Pravi biblijski vernici mogu a i ne moraju da pripadaju Masonskom pokretu, ali su svi oni Masoni najvišeg reda, oblikovani, izvajani i prečišćeni prema svemogućem Gospodu…“

на суду у Канади је лагао да зна грчки језик а преправљао је Библију и себе прогласио да је изучаваоц библије.

не, не личи, већ јесте, ваљда више верујеш својим очима него својим предрасудама.

U svom govoru 1913. godine, koji je održao u Masonskoj Dvorani u Los Anđelesu Rasel je između ostalog rekao:

„…I ja sam slobodni i prihvaćeni mason (Free Accepted Mason). Verujem da svi jesmo. Ali ne samo da smo tako formirani na osnovu pripadanja nakom bratstvu…Pravi biblijski vernici mogu a i ne moraju da pripadaju Masonskom pokretu, ali su svi oni Masoni najvišeg reda, oblikovani, izvajani i prečišćeni prema svemogućem Gospodu…“

на суду у Канади је лагао да зна грчки језик а преправљао је Библију и себе прогласио да је изучаваоц библије.
Zato što se citiraju stvari van konteksta:

Za adventiste sam se lično uverio da lažu i obmanjuju ljude. Predstavljaju se kao proučavaoci Biblije i eksperti za zdrav život, a subotarstvo tek kasnije otkrivaju.

Za adventiste sam se lično uverio da lažu i obmanjuju ljude.
Ma nije valjda...i kako si to skontao ???
Predstavljaju se kao proučavaoci Biblije i eksperti za zdrav život,
...a kao u stvari oni proucavali Politiku i neku drugu zutu stampu a zderu svinjetinu ono bez kontrole,jel tako ? :D
a subotarstvo tek kasnije otkrivaju.
Opaaaaaaaaa bato,pa to pravi prevaranti...umesto da odjednom izrecituju citavu Bibliju oni kazes prvo jednu temu,pa drugu,pa neku trecu a tek nakon nekog predavanja iznose sadrzine 4-te Bozje zapovesti !???
...pa to bre pravi manipulatori i lazovi, vi i vasi popov i im niste do koljenima za takve "zlostore protiv covecanstva"... :D

...sta li necemo ovde videti ljudi moji... :roll::roll::roll:

Ma nije valjda...i kako si to skontao ???

...a kao u stvari oni proucavali Politiku i neku drugu zutu stampu a zderu svinjetinu ono bez kontrole,jel tako ? :D

Opaaaaaaaaa bato,pa to pravi prevaranti...umesto da odjednom izrecituju citavu Bibliju oni kazes prvo jednu temu,pa drugu,pa neku trecu a tek nakon nekog predavanja iznose sadrzine 4-te Bozje zapovesti !???
...pa to bre pravi manipulatori i lazovi, vi i vasi popov i im niste do koljenima za takve "zlostore protiv covecanstva"... :D

...sta li necemo ovde videti ljudi moji... :roll::roll::roll:
Kako te bre nije sramota da se tako izražavaš, nesrećo subotarska.

Back