- Poruka
- 60.291
http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/112214/Mladica-ubila-struja-dok-se-kupao ovo je vec ne znam koji put da je neko nastradao zbog bojlera
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja imam i uzemljenje i fid sklopku, ali ipak gasim bojler svaki put kada idem u kadu. Čak i kada mi se desi da zaboravim, i već mokar vidim da lampica svetli, iziđem iz kade, i ugasim bojler. Što je sigurno, sigurno je.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/112214/Mladica-ubila-struja-dok-se-kupao ovo je vec ne znam koji put da je neko nastradao zbog bojlera
trostruko uzemljenje i bole te ona stvarka...može da gole žice plivaju u vodi..:a ti da pevaš i kupaš se...!![]()
A sto je najgore nerazumem se u to Uzemljenje,niti neznam dal ga imam?
Postoje zgrade ( stara gradnja ) gde i nije uradjeno klasicno uzemljenje , vec neko lokalno nulovanje. Bar su meni tako rekli.
E sad da problem bude veci tu ni FID-sklopka nema funkciju.( navodno bez uzemljenj ne radi pravilno)
Kazu da je najbolje iskljuciti boiler ali mom komsiji ni to nije pomoglo.Njemu je bukvalno izbila vatra iz dovodne cevi boilera a da isti i nije bio ukljucen.
Majstor mu je rekao da je probio grejac kod nekog od komsija .
E sad vi vidite sta da radite . . .
A raditi uzemljenje samo za svoj stan koji je na nekom spratu i nije tako lako izvodljivo . . .
p.s na srecu komsija nije nastradao jer nije bio u kadi
Ako živiš u kući onda je sva prilika da imaš: otvori poklopac ipregledaj žice, ako ima jedna žuto zelena spojena na kazan, imaš uzemljenje.
Postoje zgrade ( stara gradnja ) gde i nije uradjeno klasicno uzemljenje , vec neko lokalno nulovanje. Bar su meni tako rekli.
E sad da problem bude veci tu ni FID-sklopka nema funkciju.( navodno bez uzemljenj ne radi pravilno)
Kazu da je najbolje iskljuciti boiler ali mom komsiji ni to nije pomoglo.Njemu je bukvalno izbila vatra iz dovodne cevi boilera a da isti i nije bio ukljucen.
Majstor mu je rekao da je probio grejac kod nekog od komsija .
E sad vi vidite sta da radite . . .
A raditi uzemljenje samo za svoj stan koji je na nekom spratu i nije tako lako izvodljivo . . .
p.s na srecu komsija nije nastradao jer nije bio u kadi
...upravo zato se i plasim...imali smo jednog elektricara koji je izvodio radove prilikom renoviranja stana pomalo nevesto...Kako se proverava da li struja u kupatilu dobro funkcionise i kako je moguce otkloniti potencijalni rizik?
Plinski i kraj.Meni bojler cak i ne stoji u kupatilu
Код мене је све на гас. Грејање зими радијатори, бојлер купатило, топла вода судопера..
Ajde...
Mozda je imao i uzemljen bojler ali uzemljenu kadu - cisto sumnjam osim ako nije imao plasticnu kadu.
ps
sa donje strane kade postoji mjesto koje je predvidjeno za uzemljenje. Danasnji "majstori" zbog ustede par metara zice to ne odrade i desavaju se ovakve stvari.
E da. I kada se uzemljuje. Da ne bi nekom u nezgodnom trenutku na primer uleteo fen u kadu.... Kod mene je bilo loše uzemljenje na kadi svojevremeno....
Nema taj mastor tri čuke sa životom, kao ni onaj ko je ugrađivao bojler. Ja ću ti kažem šta se komšiji deslo: idiot koji mu je ugrađivao bojler je na prekidaču prekinu nulu, tako da faza bila non-stop na bojleru, bio on uključen ili ne. Pa je u jednom mometu probio preko grejača na masu iako nije bio uključen. Znači da će opet da mu izbije na masu ako je i dalje pod naponom.
Pre nekako se jedan bednik ugušio od bojlera na gas.