Ubi me prejaka reč!

treba im neko da im kuva, čisti, pegla.... ko svojoj kćerki kaže takve stvari taj ne voli stvarno nikog pa ni ženu a ponajmanje sebe...on ne vidi druge ali to je zato što ne vidi ni sebe, nije u kontaktu sa svojim osećanjima pa ih i nema...vidi samo svoje potrebe i drugi su tu samo da služe njegovim potrebama...
Pre bih sebi zubima pregrizao vene nego ćerki da kažem tako nešto

Pre bih sebi zubima pregrizao vene nego ćerki da kažem tako nešto
zato što je voliš i svestan si kako će je to pogoditi i uticati negativno na nju i ne želiš da je povrediš i mentalno i emocionalno osakatiš..a ovaj lik ne oseća ništa čim je kazao to što je kazao...znači svo njegovo dotadašnje roditeljstvo je gluma, igranje uloge, bez ljubavi, rađenje onoga što misli da treba i igranje uloge muškarca koji je gazda u kući...forma roditeljstva bez suštine..bez ljubavi...ali nije on kriv što je takav..on nije svestan da je takav......nije naučio da voli sebe pa ne može ni druge...možda je odrastao bez roditelja ili sa jednako surovim roditeljima...

zato što je voliš i svestan si kako će je to pogoditi i uticati negativno na nju i ne želiš da je povrediš i mentalno i emocionalno osakatiš..a ovaj lik ne oseća ništa čim je kazao to što je kazao...znači svo njegovo dotadašnje roditeljstvo je gluma, igranje uloge, bez ljubavi, rađenje onoga što misli da treba i igranje uloge muškarca koji je gazda u kući...forma roditeljstva bez suštine..bez ljubavi...ali nije on kriv što je takav..on nije svestan da je takav......nije naučio da voli sebe pa ne može ni druge...možda je odrastao bez roditelja ili sa jednako surovim roditeljima...
Baš tako i ja mislim 👍

Žao mi je...
To je moja primarna porodica. Moja vizit karta u svet iz perspektive ovog ugla našeg gledanja na svet.
Osećam se kao izdajnik samim tim jer sam podelila ovu situaciju sa vama.
Izdajem ljude svoje krvi. Šta sam drugo nego izdajnik?
Ne! Nisi izdajnik! Podelila si to sa ljudma koji te vole...

Lično me je dirnula ova tvoja priča i razmišljam kako da ti pomognem...

Godinama se srećemo u ovom virtualnom svetu, ali, na neke ljude se više
nego naviknemo... Verujemo im, poštujemo njihovu reč, ličnost... Ti si za mene
jedna predivna osoba, nežna, bogobojažljiva, apsolutno pozitivna, baš onakva
kakvu sam zamišljala svoju nerođenu ćerku...

Nije strašno napustiti roditeljsku kuću... naročito ako se mir među ukućanima
teško održava... Svi mi stariji smo napustili roditeljsko gnezdo... Neko je otišao iz
njega sa raširenim krilima i dobrim vetrom u leđima, neko je otišao utučen, jer izbora
nije imao...Kratko smo patili i brzo smo počeli da se navikavamo na taj drugačiji život.

Otići iz roditeljskog doma je normalan korak, a to što si podelila sa nama ovu priču,
to nije izdaja tvoje krvi... To je priča koja je sve nas vezala sa tobom na najlepši način
i Bogu hvala, pa si je ispričala...

Puno te volim i grlim...
:vzagrljaj:

:heart2::heart2::heart2:

Ne! Nisi izdajnik! Podelila si to sa ljudma koji te vole...

Lično me je dirnula ova tvoja priča i razmišljam kako da ti pomognem...

Godinama se srećemo u ovom virtualnom svetu, ali, na neke ljude se više
nego naviknemo... Verujemo im, poštujemo njihovu reč, ličnost... Ti si za mene
jedna predivna osoba, nežna, bogobojažljiva, apsolutno pozitivna, baš onakva
kakvu sam zamišljala svoju nerođenu ćerku...

Nije strašno napustiti roditeljsku kuću... naročito ako se mir među ukućanima
teško održava... Svi mi stariji smo napustili roditeljsko gnezdo... Neko je otišao iz
njega sa raširenim krilima i dobrim vetrom u leđima, neko je otišao utučen, jer izbora
nije imao...Kratko smo patili i brzo smo počeli da se navikavamo na taj drugačiji život.

Otići iz roditeljskog doma je normalan korak, a to što si podelila sa nama ovu priču,
to nije izdaja tvoje krvi... To je priča koja je sve nas vezala sa tobom na najlepši način
i Bogu hvala, pa si je ispričala...

Puno te volim i grlim...
:vzagrljaj:

:heart2::heart2::heart2:
Mislim da ću biti 20 dana na vodi od sad, da se malo sredim od svega što me je zadesilo, bez stroge implikacije na odnos sa mojim ocem.
Izgleda da moje mišljenje nije najbolje.
Ne daje najbolje rezultate.
Možda je stvar u tome da nesmetano razmislim o sebi i tome što Bog smatra da su te stvari u odnosu na mene u ovom trenutku dobre.
Dan 19;
Ništa specijalno.

Mislim da ću biti 20 dana na vodi od sad, da se malo sredim od svega što me je zadesilo, bez stroge implikacije na odnos sa mojim ocem.
Izgleda da moje mišljenje nije najbolje.
Ne daje najbolje rezultate.
Možda je stvar u tome da nesmetano razmislim o sebi i tome što Bog smatra da su te stvari u odnosu na mene u ovom trenutku dobre.
Dan 19;
Ništa specijalno.
Naučila sam u životu da su mi najveći "učitelji" u životu bili baš oni najbliži, koje sam najviše volela... Od njih
sam dobila najgore lekcije kroz koje sam prošla... To sam doživela i shvatala kao da je neko pravilo da se baš
tako dešava i nisam se mnogo iznenađivala... To su katarzične lekcije... ponekad je spasonosno da se dobro
isplačemo...

Lepoto moja, za tebe sam tu uvek... da znaš...
z:gs:

ponekad je spasonosno da se dobro
isplačemo...
Ne mogu da plačem nad sobom.
Mogu da plačem nad ljudima dalekim stotinama godinama, ali nad sobom? Ne!
Mogu da plačem nad ljudima koji su vikali "Raspni ga, raspni!",
i nad onima koji su vikali "Krv njegova na našu decu!",
ali nad sobom... ne mogu, jer imam Isusa Hrista da Mu se pomolim;
Da mi je teško, jeste, ali nije kao Njemu koji je bio izdat od svih svojih dragih koji je kad je bio žedan na krstu nuđen sirćetom da pije.
Možda mi je moj otac izvan sebe izrekao blagoslov koji još ne razumem.
Da se raspadam od bolesti, npr;
Hm;
A možda i želje imaju vrednost prema onome od koga dolaze.
Iskreno, mislim da to nije vredno mojih suza.

Ne mogu da plačem nad sobom.
Mogu da plačem nad ljudima dalekim stotinama godinama, ali nad sobom? Ne!
Mogu da plačem nad ljudima koji su vikali "Raspni ga, raspni!",
i nad onima koji su vikali "Krv njegova na našu decu!",
ali nad sobom... ne mogu, jer imam Isusa Hrista da Mu se pomolim;
Da mi je teško, jeste, ali nije kao Njemu koji je bio izdat od svih svojih dragih koji je kad je bio žedan na krstu nuđen sirćetom da pije.
Hm;
A možda i želje imaju vrednost prema onome od koga dolaze.
Iskreno, mislim da to nije vredno mojih suza.
gledaj to iz drugog ugla..Isus je nevin teško mučen jedan dan ali je pre toga dugo živeo sa savršenom majkom i sa učenicima koji su ga voleli...ti nevina trpiš mnogo manje muke ali trpiš ceo život.....pitanje je šta je teže.....

nemoj da poveruješ da je to blagoslov...u šta veruješ to može i da ti se dogodi....
bolest nije blagoslov... ima tumačenja u pravoslavlju da jeste u smislu da se daje velikim grešnicima da bi se mučili na ovom svetu umesto na onom...
ti nisi veliki grešnik...ne zaslužuješ patnju...ti si dobra osoba.... ti zaslužuješ dobar život...zaslužuješ ljubav a ne bolest

gledaj to iz drugog ugla..Isus je nevin teško mučen jedan dan ali je pre toga dugo živeo sa savršenom majkom i sa učenicima koji su ga voleli...ti nevina trpiš mnogo manje muke ali trpiš ceo život.....pitanje je šta je teže.....
Isus je bio uljez i u svojoj porodici, i među svojim bliskim podanicima, apsolutno nevin, kad bolje pogledaš.
Nije bilo nijednog ljudskog bića, makar zabeleženog u tom istorijskom dokumentu, da je bio načisto sa tim ko je Isus Hrist, a tek danas...
Da, u poređenju sa tim je moj ovaj problem smešan i u trenutku lako zanemarljiv. :zaljubljena:

Isus je bio uljez i u svojoj porodici, i među svojim bliskim podanicima, apsolutno nevin, kad bolje pogledaš.
Nije bilo nijednog ljudskog bića, makar zabeleženog u tom istorijskom dokumentu, da je bio načisto sa tim ko je Isus Hrist, a tek danas...
Da, u poređenju sa tim je moj ovaj problem smešan i u trenutku lako zanemarljiv. :zaljubljena:
da je Isus bio uljez u svojoj porodici ne bi hrišćani slavili Bogorodicu i poredili je sa anđelima najvišeg ranga.... on je u skladu sa onim što znamo imao savršenu majku punu ljubavi....znači imao je lep život ali izuzetno težak kraj.....

nemoj da poveruješ da je to blagoslov...u šta veruješ to može i da ti se dogodi....
bolest nije blagoslov... ima tumačenja u pravoslavlju da jeste u smislu da se daje velikim grešnicima da bi se mučili na ovom svetu umesto na onom...
ti nisi veliki grešnik...ne zaslužuješ patnju...ti si dobra osoba.... ti zaslužuješ dobar život...zaslužuješ ljubav a ne bolest
Ljudi čistog srca i malo... da izvineš, šaškasti, tako to vide, ali...
mi smo svi teški gešnici. Dobra osoba utisak, i utisak da nismo dostojni svojih muka...
To je sve tako izvitopereno prema našem shvatanju svega, a... naše shvatanje je minijaturno, nebitno.
Ne znam da li se razumemo.

da je Isus bio uljez u svojoj porodici ne bi hrišćani slavili Bogorodicu i poredili je sa anđelima najvišeg ranga.... on je u skladu sa onim što znamo imao savršenu majku punu ljubavi....znači imao je lep život ali izuzetno težak kraj.....
Bogorodica je postala jednim jedinim trenutkom... Ok; Neću da se tu nešto nadmudrujem jer sam u osnovi mnogo glupa. :)

Ljudi čistog srca i malo... da izvineš, šaškasti, tako to vide, ali...
mi smo svi teški gešnici. Dobra osoba utisak, i utisak da nismo dostojni svojih muka...
To je sve tako izvitopereno prema našem shvatanju svega, a... naše shvatanje je minijaturno, nebitno.
Ne znam da li se razumemo.
mislim da veruješ da trebaš da trpiš zlostavljanje da bi dobila spasenje posle smrti...ali zašto misliš da Bog očekuje od tebe da se žrtvuješ i patiš?...Bog te voli...samim tim ne može ti želeti zlo... možda je tvoja lekcija da naučiš da voliš prvo sebe a onda i druge
Bogorodica je postala jednim jedinim trenutkom... Ok; Neću da se tu nešto nadmudrujem jer sam u osnovi mnogo glupa. :)
nisi glupa...umeš da pišeš jako lepe postove...umeš da razmišljaš...nemoj nikada sebi govoriti da si glupa ili luda...moraš da veruješ u sebe i u Boga koji ti želi dobro a ne želi ti da se patiš...

Otac je jedan dan skoro došao kući sa groblja pripit, i ništa, lepo smo se slagali kao i obično, ispričali, ručao, čak je i pohvalio jelo koje sam napravila i krenuo da odmori.
Rekla sam mu i sama da ide da odspava, nikakvih zamerki nisam iznela;
Taman pošao da odmori sa tog groblja, jednog od onih dana kad se odaje još po koja počast onome ko je umro iz bliske porodice, slede vatrometi naredbi od njegove žene koja slučajno nije moja majka, da ne može da odmara, već treba da prevuče neka drva, troje kolica, odmah i sad.

Ljudi moji, doživela sam da mi moj rođeni otac kao nikada do sad, za vreme posta, onako naprasno, želi i verbalizuje te želje naglas, da se raspadam od bolesti, da nemam nikad sreće, da nemam svoje dece nikad, da mi niko nikad ne doda čašu vode kad budem u starosti žedna;
Na svaku opasku sam uzvratila sa : "Hvala, tata!", i "Neka bude kako kažeš!", a u njegovim očima je bilo na mah iznenađenja, tako zacaklelog, na mah razočarenja, praktično užarenog, da se ne nerviram i ne nastavljam svađu.
Daleko bilo, da sam upala u vatru, mislim da bismo se na licu mesta masakrirali.

Od tad mi otac ne odgovara ni na "Dobar dan!" već danima, a živimo u istoj kući, samo na različitim spratovima.
:(
U postu sam, i prihvatiću to ponašanje bez pogovora, ali...
Zar to tako treba da se radi?
Briga mene za kletve i to, ali...
boli da otac tako govori.

Ubi me prejaka reč!
Da je bilo do toga što ne iskačem na dugme da mu pomognem sa drvima, dovoljno je bilo da mi ćale kaže: "Dođi, pomozi mi!".
Na grozote ne mogu čestito ni da reagujem.
Ситница изазива бес, бес изазива свађу, свађа мржњу, мржња мисао да неком нашкодиш. Тако ђаво прави срања по свету...

Ситница изазива бес, бес изазива свађу, свађа мржњу, мржња мисао да неком нашкодиш. Тако ђаво прави срања по свету...
jeste..samo ovde nije bilo svađe...za svađu je potrebno dvoje...ovde je bila ničim izazvana mržnja najgore vrste prema svom detetu...da li bi ti rekao ikad i u najgoroj svađi svojoj ćerki tako nešto?

jeste..samo ovde nije bilo svađe...za svađu je potrebno dvoje...ovde je bila ničim izazvana mržnja najgore vrste prema svom detetu...da li bi ti rekao ikad i u najgoroj svađi svojoj ćerki tako nešto?
Чуј, сви несвесни људи су такви, не контролишу мисли и емоције, овог је ђаво добро средио, кад не пролази мржња. Но реаговањем
на то, само појачаваш снагу ђавола...

mislim da veruješ da trebaš da trpiš zlostavljanje da bi dobila spasenje posle smrti...ali zašto misliš da Bog očekuje od tebe da se žrtvuješ i patiš?...Bog te voli...samim tim ne može ti želeti zlo... možda je tvoja lekcija da naučiš da voliš prvo sebe a onda i druge

nisi glupa...umeš da pišeš jako lepe postove...umeš da razmišljaš...nemoj nikada sebi govoriti da si glupa ili luda...moraš da veruješ u sebe i u Boga koji ti želi dobro a ne želi ti da se patiš...
Jesi li čuo za zlostavjanje na poslu?
Ne mora to da bude nikakvo pipkanje, dovoljno je da ti posao obezvrede na minimalnu zakonsku zaradu po satu, a da očekuju od tebe da radiš na tri radna mesta.
Kao, to je pozicija sa koje može baš da se napreduje, zanemari da si plaćena kao da pereš čaše u lokalnom kafeu ceo dan.

Određujem sebi kad mogu da budem glupa, a kad ne.
Npr. pisali smo o Bogorodici. Tu mi se isplati da budem glupa kao noć.

Чуј, сви несвесни људи су такви, не контролишу мисли и емоције, овог је ђаво добро средио, кад не пролази мржња. Но реаговањем
на то, само појачаваш снагу ђавола...
reagovanje mržnjom daje đavolu vlast i nad tobom...treba po meni da reaguje ljubavlju ali i da se izmesti iz toksične sredine što pre....nikako da misli za sebe da je veliki grešnik i da je kletva blagoslov i da treba da trpi zlostavljanje...

reagovanje mržnjom daje đavolu vlast i nad tobom...treba po meni da reaguje ljubavlju ali i da se izmesti iz toksične sredine što pre....nikako da misli za sebe da je veliki grešnik i da je kletva blagoslov i da treba da trpi zlostavljanje...
Лек за то је свакако љубав, јер једино демони могу да одоле љубави.. и беже од ње, а хране се мржњом и страхом...

Definitivno za svog života još nisam mrzela, ali osećala sam ponekad gađenje prema nekim ljudima.
Nije to bio moj otac.
Od njega sam povređena jer nisam zamišljala da takve reči od njega mogu ka meni da se ikad manifestuju.
Stavljam se u prizmu, i trenutno mi je najbliže malo ljudsko biće moja sestričina. Pre bih da me nešto u trenutku zgromi, nego da joj kažem bilo koje reči mržnje.
Pritom, bolje da me nema, nego da joj pomislim, a ne kažem nešto loše!

Лек за то је свакако љубав, јер једино демони могу да одоле љубави.. и беже од ње, а хране се мржњом и страхом...
ljubav je rešenje za sve probleme...ali catch22 je da kad živiš u takvoj porodici kao ona velika je šansa da nisi naučio da voliš sebe pa samim tim ne možeš ni druge...zato je rešenje da se izmesti iz toksične sredine negde gde može prvo da nauči da voli i sebe i druge uključujući i oca takvog kakav je...žrtvovanje ima smisla samo iz ljubavi i za ljubav ne radi koristi makar očekivana korist bila i spasenje na onom svetu...nema spasenja bez prave ljubavi..

ljubav je rešenje za sve probleme...ali catch22 je da kad živiš u takvoj porodici kao ona velika je šansa da nisi naučio da voliš sebe pa samim tim ne možeš ni druge...zato je rešenje da se izmesti iz toksične sredine negde gde može prvo da nauči da voli i sebe i druge uključujući i oca takvog kakav je...žrtvovanje ima smisla samo iz ljubavi i za ljubav ne radi koristi makar očekivana korist bila i spasenje na onom svetu...nema spasenja bez prave ljubavi..
Pa maceha je generator. Sitnica koja je izazvala zlo.

Back