У Србију стигли емисари Јудаизма

@JABUCHILO

Ovo Tvoje me podsjeti na nešto što sam davno pročitao (trebalo mi je vremena da ga pronađem), no nije mi se dalo prepisivati, pa sam ga skenirao - ebga nije baš ispalo kako treba, al' može se pročitati.

zk4lk0.jpg

2whf80z.jpg

Krleža, Eseji VI, s.136.

pitam se otkuda toliki antagonizam prema Zidovima?

одакле теби право пре неки дан да мени делиш лекције из лепог понашања а називаш Јевреје --Жидовима .то сам приметио код вас да не користите термин Јевреј него само Жидов..а то је погрдан назив за Јевреје.

@JABUCHILO

Ovo Tvoje me podsjeti na nešto što sam davno pročitao (trebalo mi je vremena da ga pronađem), no nije mi se dalo prepisivati, pa sam ga skenirao - ebga nije baš ispalo kako treba, al' može se pročitati.

zk4lk0.jpg

2whf80z.jpg

Krleža, Eseji VI, s.136.

ja se sa ovim potpuno slazem. zaista, nije bezveze govoreno ni boze spasi nas lukavoga grka, ni boze sacuvaj nas necastivog latina. slovenska muka je tu dobro opisana.

hvala Bogu da nema ništa protiv hrvata.obično su vam hrvati najveći neprijatelji u cijelom svijetu.

ovde nema. tesko da su hrvati nama najveci neprijatelji.
to bi bilo ispod naseg nivoa. hrvati su zapravo relativno sitni neprijatelji za nas, ali to svakako ne umanjuje potrebu za njihovom buducom likvidacijom. mislim, naravno, ne na fizicku lividaciju hrvata, vec na likvidaciju statusa quo hrvatske drzave i drzavnosti... i mislim da tu 'nema ljutis', to je normalno i prirodno stanje stvari, mi smo na dve strane, i neko ce morati da nestane, pre ili kasnije.

ovde nema. tesko da su hrvati nama najveci neprijatelji.
to bi bilo ispod naseg nivoa. hrvati su zapravo relativno sitni neprijatelji za nas, ali to svakako ne umanjuje potrebu za njihovom buducom likvidacijom..

vi ste nacist.mogu slobodno reći.

i glupo je očekivati da ispunite svoje planove,sada kada je došla demokracija.

kako mislite postići cilj ako više ne možete ubijati hrvatsku inteligenciju kao u vremenu od 1945. do 1990.godine?

vi ste nacist.mogu slobodno reći.

i glupo je očekivati da ispunite svoje planove,sada kada je došla demokracija.

kako mislite postići cilj ako više ne možete ubijati hrvatsku inteligenciju kao u vremenu od 1945. do 1990.godine?

zasto sam nacista? ja se slazem da je mozda glupo ocekivati da cemo u buducnosti moci da preokrenemo situaciju. ali ne vidim razlog da me nazivate nacistom, zaista. ja sam vas neprijatelj i izlozio sam vam svoje vidjenje naseg neprijateljstva. vrlo uctivo i bez vredjanja na licnoj osnovi. a kada sam rekao 'likvidacija', tacno sam odredio sta pod time podrazumevam - likvidaciju vase drzave u sadasnjem njenom obliku. pri tome, nijednom nisam pozvao nikog da nekog inteligenta ubije, pa cak nisam otvroeno proklamovao, u sustini, po medjunarodnom pravu, legitimno sredstvo borbe - rat. samo sam rekao da smo mi neprijatelji, da ste vi sitni neprijatelji, da je prirodno da se borimo razlicitim sredstvima jer smo ne dvema sasvim razlicitim stranama u savremenom, sve ostrijem, civilizacijskom ili-ili. sta je tu nacisticko?

zasto sam nacista? ja se slazem da je mozda glupo ocekivati da cemo u buducnosti moci da preokrenemo situaciju. ali ne vidim razlog da me nazivate nacistom, zaista. ja sam vas neprijatelj i izlozio sam vam svoje vidjenje naseg neprijateljstva. vrlo uctivo i bez vredjanja na licnoj osnovi. a kada sam rekao 'likvidacija', tacno sam odredio sta pod time podrazumevam - likvidaciju vase drzave u sadasnjem njenom obliku. pri tome, nijednom nisam pozvao nikog da nekog inteligenta ubije, pa cak nisam otvroeno proklamovao, u sustini, po medjunarodnom pravu, legitimno sredstvo borbe - rat. samo sam rekao da smo mi neprijatelji, da ste vi sitni neprijatelji, da je prirodno da se borimo razlicitim sredstvima jer smo ne dvema sasvim razlicitim stranama u savremenom, sve ostrijem, civilizacijskom ili-ili. sta je tu nacisticko?

a na koji način se to likvidira jedna država?:)

prijatelju,vi niste u poziciji da pričate te priče.

dok je bila jugoslavija ubijali ste sve što je u imenu imalo "h" ili "u".

više niste u toj poziciji,vrijeme je da plaćate račune svojoj bahatosti i umišljenoj veličini.

jeste razumjeli?

srbija u kojoj žive ljudi vašeg kova je prošlost,sahranjena.vrijeme je za novu srbiju,i ja pokušavam pomoći se to dogodi što bezboljnije i što brže.:)

a o Vašim maštanjima nemam što reći,realnost je ta koja ne ide u prilog Vašim riječima.:)

5. Забрана Богохуљења (чак се не изговара „Бог”)

Ацо, а како могу да изгоборе реч "Богохуљење" (још великим почетним), а без речи "Бог"...
Мало ми то делује као оно у Монти Пајтону кад Клиз води каменовање неког несречника који је рекао "Јехова" :)

Ova rasprava, koja se povela, oko Lužičkih Srba me je navela da ponovo pokušam da objasnim iskrivljenost slike o, i danas, najvećoj skupini naroda.

Lužički Srbi imaju veze sa balkanskim Srbima isto koliko i Česi, Poljaci, Slovenci, Rusi i svi ostali koji pripadaju slovenskoj skupini naroda, kao i mnogi koji se više u njih ne ubrajaju.
Ključ rešenja "misterije" oko istog naziva dvaju toliko udaljenih nacija je u originalnom nazivu Slovena. Originalni (slovenski) naziv jeste Srbi. Samo dve od mnogih današnjih slovenskih nacija su zadržale taj naziv, balkanski i lužički Srbi.

Naziv Sloven su Srbima dali neslovenski narodi koji su srpski jezik, odn. staroslovenski, koristili i u međusobnoj komunikaciji, kao najdominantniji, kao danas engleski. Kada se danas nađu,npr. Danac i Italijan, sporazumevaće se na engleskom. Ne zato što ga vole, nego što je najdominantniji jezik na svetu.
Da se vratim na započetu priču. Kako je došlo do toga da neslovenski narodi Srbe nazovu Slovenima?
To se desiklo zbog njima nepojmljive činjenice da toliko mnogo plemena, na tako ogromnom prostoru, govori istim jezikom.
Pošto se na tom jeziku govoriti govorilo sloviti, oni su sva plemena kojima je taj jezik bio maternji prozvali Sloveni. Ne zna se tačno koji su neslovenski narodi tako nazivali Srbe, pre nego što je taj naziv postao opšteprihvaćen. Zna se da je dugi niz vekova postojao još jedan naziv koji su koristili nesloveni, a to je Jazici. Jazik na staroslovenskom znači jezik, što upućuje da je i taj naziv proistekao iz fasciniranosti rasprostranjenosti jednog jezika.
Vremenom je naziv Jazici nestao i ostao je samo Sloveni.

Sami slovenski narodi su sebe kao celinu ili kao plemena ili skup plemena nazivali različitim imenima. Otuda naziv Rusi. Nastao iz staroslovenske reči ras, što znači jedan, odn. prvi. Dugo su sebe i balkanski Srbi nazivali Rasima. Moguća su dva značenja ovog imena, ali je sigurno da je bio naziv za sve Slovene. Veruje se da je i taj naziv nastao u neslovenskim narodima. Jedno značenje bi moglo da bude jedan (jedinstven, celovit) iz razloga iz kojeg su nastali nazivi Sloven i Jazik (ogroman prostor, mnogo plemena, jedan narod i jedan jezik). Drugo značenje (manje verovatno) bi moglo da bude "prvi", u smislu najdominantniji. Očigledno je da je deo Srpskog naroda prihvatilo za sebe taj naziv (Rusi, Prusi, Rusini, srednjevekovni balkanski Srbi), kao i drugi deo koji je prihvatio naziv Sloven (Slovaci, Slovenci), dok su ostali svoja plemenska imena pretvorili u imena nacije.
Da mi neko ne bi mitingovao ovde, odmah da pojasnim da Prusi nisu Germani, već germanizovani Sloveni.

Kako ne bi ispalo da su samo nama drugi davali imena, odmah da kažem da smo i mi "krivci" za imena mnogih neslovenskih naroda, s tim da je to rezultat poretka vladavine manjine nad većinom.
Navešću primer Nemaca.
Nad germanskim plemenima vlast je imalo jedno slovensko pleme koje se zvalo Teuti, po slovenskom bogu rata Teutu, koga je ovo pleme slavilo. Vremenom se to dominantno pleme stopilo sa većinom nad kojom je vladalo, ali je ostao naziv Teut, koji se kroz vekove transformisao u Dojč (Deutch).
Ista stvar se desila i sa istočnim delom balkanskih Srba, današnjim Bugarima. Oni su pokoreni od strane tatarskog plemena Bolgar. Kao manjina pleme se vremenom utopilo u većinu, s tim što je ostao naziv, odvojenost od ostatka naroda, i imena (Sofija, Tamara itd.). Poznato je da se pre dolaska Tatara Bolgara grad Sofija zvao Srbica.

Ацо, а како могу да изгоборе реч "Богохуљење" (још великим почетним), а без речи "Бог"...
Мало ми то делује као оно у Монти Пајтону кад Клиз води каменовање неког несречника који је рекао "Јехова" :)

Колико сам их ја разумео, није грешно само по себи изговарати "Бог", али постоји опасност да изговоренао или написано име Божје се оскрнави из неког разлога.
Примера ради, Јевреј напише "Бог" уна компјутеру, сними на хард и падне му систем, тиме ј еон оскрнавио име Божје.
Тако на енглеском они пишу "Б-г" како би избагли писање "БОГ" у оригиналу "G-d" уместо "God".

Ово важи за све Јевреје а не само ортодоксне, ели не придржавају се сви, само верници, то ејст "практикујући" Јевреји, тј, они који се држевере. Много је више оних који су Јевреји само по имену, славе Ускрс и Божић, кажу да су Јевреји, али се не држе "закона".

Рецимо запрепастио сам се пре пар дана када су се попи*кали Јевреји у Израелу између себе.

Наиме, избио је инцидент где су ученици Јверејске верске школе у једном селу ишли од врата до врата и тражили да им укућани предају Библије, то јест нови завет а потом књиге спалии на улици.

Јавност је била огорчена због овог, али онда се ситуација разјаснила.
Наиме,
пази сад ово: Месијански Јевреји далили су Библије са Новим заветом и памфлете по кућама у том селу, и то Етиопским црнцима, Јеврејима. Онда су то чули ови из верске школе и благо речено попи*дели.
Е, сад-
Месијански Јевреји су секта Јевреја, мала има их око 17,000 у Израелу али јачају, која ВЕРУЈЕ У ИСУСА ХРИСТА КАО МЕСИЈУ и у Јеванђеље и Нови Завет. За себе не кажу да су хришћани него Јевреји који су прихватили Исуса.
када сам питао о њима, испаде да су јако агресивни према другим Јеврејима и да као Јеховини сведоци што раде, иду по кућама и деле Библије Јеврејима од којих траже да прихвате Исуса као Спаситеља...

Дакле....Овај Јудеизам је компликованији од Хришћанства...

Ne bih da se ponavljam, ali opet kazem da neko ozbiljno pokusava da siri antisemitske ideje po Srbiji.
Sve to u nastojanju da nas predstave kao naciste, genocidne, itd.

što je najsmešnije, antisemitizam je u srbiju uvezen, ovde ga nije bilo pre dvadesetih godina XX veka.

kod nas su zelenaši bili jermeni i cincari ali ni oni nisu bili naročit predmet mržnje.

uspeh antisemitizma u srbiji je dokaz koliko ovde ljudi malo razmišljaju u kontekstu svoje prošlosti i koliko lako se odomaćuje različito smeće sa svih strana. da, znam da nismo tako antisemitska sredina kako se prikazuje ali je postalo opšte mesto desničara da u svemu vide jevrejsku zaveru.

što je najsmešnije, antisemitizam je u srbiju uvezen, ovde ga nije bilo pre dvadesetih godina XX veka.

kod nas su zelenaši bili jermeni i cincari ali ni oni nisu bili naročit predmet mržnje.

uspeh antisemitizma u srbiji je dokaz koliko ovde ljudi malo razmišljaju u kontekstu svoje prošlosti i koliko lako se odomaćuje različito smeće sa svih strana. da, znam da nismo tako antisemitska sredina kako se prikazuje ali je postalo opšte mesto desničara da u svemu vide jevrejsku zaveru.

Лично, ја у томе видим заверу.
наиме, Антисемитизам данас потиче из европске Уније и то из најмоћнијих земаља демократије.
Наиме у Комунизму је било забрањено мрзети неког на основу вере или нације, и то је било жестоко забрањено.
Али, доласком демократије, уместо оне истинске и праве, дошла је у Источну европу хрпа анарије и ко зна каквих покета.

У Европској унији неонацистичке партије цветају и имају своје владе чак, или велику заступљеност у парламентиме.
Италија посебно, где је Алесандра Мусолини члан одбора ЕУ за људска права, берлускони нескривени фашиста.

Проблем је настао што је од 1945 Западна европа постала антикомунистичка под притиском САД, па су у мањој или већој мери САД и НАТО подржавали све антикомунистичке покрене укључујући ултрадесничарске и наонацистичке.

Наиме Нацизам никада није био непријатељ САД и Запада колико је био непријатељ Комунистима, не треба заборавити да су САД само 4 године од открића Аушвица формирале НАТО и поново наоружале Немачку, са тим да је маса Хитлерових пуковника чак генерала била у савету НАТО пакта, укључујући Ханса Гудеријана.

Дакле ЕУ и НАТо су благонаклоне према наеонацизму, а сведоци смо како су подржале осведочене Хитлерове савезнике у СФРЈ.

Back