U Srbiji 150 naselja bez beba!

Srbija ce 2025:

  • nestati

  • nece se zvati srbija jer ce srbi biti manjina

  • ojacati


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Reichsmarschal

Ističe se
Banovan
Poruka
2.922
Stalni pad nataliteta

Po stopi nataliteta Srbija je na poslednjem mestu u Evropi. Popis stanovništva od 2002. godine pokazuje da prosečno domaćinstvo ima 2,86 članova i da Srbija po jednom bračnom paru nema ni jedno celo dete.

U proteklih deset dana u 150 naselja nije zabeležena prinova. Prema rečima mr Biljane Spasić, autora knjige „Zašto Srbi nestaju?“, za dve decenije Srbi će biti manjina u sopstvenoj državi ukoliko se stopa nataliteta ne poveća, a već za 50 godina preti im potpuni nestanak.

- Prosečna starost građana Srbije, bez Kosmeta, danas je 39,75 godina, a u centralnoj Srbiji je 40,9 godina, dok mladih do 19 godina ima samo 19,6 odsto - kaže Biljana Spasić.

Od 1992. godine Srbija beleži negativan prirodni priraštaj. U poslednjih 50 godina broj novorođenčadi u Vojvodini je sa 40.590 opao na 18.686, a u centralnoj Srbiji sa 120.796 na 53.536. Osim što je broj novorođenčadi u Srbiji za pola veka smanjen 2,2 ****, i broj dece po bračnom paru je smanjen sa 4,1 na 0,81. Da bi prirodni priraštaj postao pozitivan, svaka bi porodica trebalo da ima najmanje četvoro dece.

- Zabrinjava i smanjenje broja sklopljenih brakova. Za prošle dve decenije brakova je za četvrtinu manje. Trećina bračnih parova nema potomstvo, a od njih polovina zbog medicinskih problema. Trenutno oko 800.000 građana traži pomoć lekara kako bi postali roditelji. Ostali ne žele potomstvo, jer „vole život na visokoj nozi“, misle da je potrebno pre svega rešiti stambene i sve druge probleme, trče za karijerom, teže ekonomskoj samostalnosti... Mlade žene sve više karakteriše potpuni egoizam, a o novom životu koji treba da stvore sve ređe razmišljaju. Analize su pokazale da jedva sedam odsto parova u Srbiji živi na ivici egzistencije i ima stvarne razloge da se odrekne potomstva zbog ekonomskih razloga - ističe Biljana Spasić.

Poslednji popis stanovništva pokazuje da u 80 odsto okruga u Srbiji stanovništvo nestaje. U centralnoj Srbiji se za deset godina broj žitelja smanjio za 116.602. Najviše se demografski smanjio Zlatiborski okrug, za 18.654 stanovnika, a slede Zaječarski, Braničevski, Borski i Pirotski okrug.
 
У алексиначком породилишту прошле године рођено је 420 беба - 200 од тих беба били су циганчићи. Demografske prognoze ubedljivo govore da ce se obistiniti nekadasnja parola sa "Sabacke civijade" da cemo "u komunizmu svi biti Beogradjani", a za 15 godina Srbi manjina u Srbiji
 
A zasto uvek moras da imas ovako negativan pristup temi. Tema je jako ozbiljna i tice se buducnosti cele drzave i nacije Ako ti se tema ne svidja, nemoj ni postovati. Budi malo posten.

NE znam zashto mislish da sam neozbiljan i nezreo, ako imamo zive primere da se u mnogim selima po Srbiji dechiji plach zachuo tek kada su seljaci doveli u kuce svoje Albanke iz Albanije.

Thumb_ALBSSSANKE%20albanke%20miroslav%20savic.jpg

SJENICA - Pre četiri meseca u praznom srpskom selu Buđevu na Pešterskoj visoravni rodio se mali Miloš. Otac Srbin, Radeta Matović, domaćin iz ovog sela, majka Albanka, Vera, iz albanskog grada Puk blizu Skadra! U Buđevu su na putu još tri bebe. Očevi Srbi, majke iz Albanije!
- Nema veze što su mlade iz Albanije. Važno je da se naši momci žene i da se rađaju đeca. Đe nema žene - nema domaćice, đe nema domaćice - nema ni kuće. A žena? Ona je onakva kakav joj je čo’ek - kaže na tu situaciju Stanica Rakočević (67), domaćica iz Buđeva.
 
Poslednja izmena:
Саопштавајући резултате свог истраживања Ужичанима, демограф Биљана Спасић је упозорила на просечну старост на Косову и Метохији од 23 године, и рекла, како ће Београд у коме је просечна старост 45 година, до 2100. године постати главни град велике Албаније, или исламске Џамахирије.
 
NE znam zashto mislish da sam neozbiljan i nezreo, ako imamo zive primere da se u mnogim selima po Srbiji dechiji plach zachuo tek kada su seljaci doveli u kuce svoje Albanke iz Albanije.

Ne mislim da si nezreo. Samo ti post ima neozbiljan ton. Ovo je vec bolje.
Sto se tice tog slucaja sa Albankama, ne znam koliko je to ucestala pojava da bi se mogla nazvati znacajnom.
 
ČAK 82 odsto naselja u Srbiji od 1991. do 2002. godine beleže pad broja stanovnika. Jedino se Beograd izdvaja, ali zbog broja izbeglica i migracionih tokova. Međutim, srednjebanatski i centralnobanatski okrug, kao i kolubarski, braničevski, zaječarski, toplički i pirotski u centralnoj Srbiji, danas imaju manje stanovnika nego 1948. godine!
-U našoj zemlji samo albanska, romska i donekle muslimanska manjina imaju pozitivan priraštaj - kaže dr Momčilov.

- Tokom proteklih deset godina broj stanovnika Srbije smanjen je za 78.000, iako je došlo oko 380.000 izbeglica - kaže dr Momčilov. - dakle, da nije bilo izbegličkog talasa, srpska populacija bi se u poslednjoj deceniji smanjila za čitavih 458.000 ljudi.
OČUVANJE NACIJE
 
У Србији према последњем попису живи 6.212.000 срба, и држава ништа не чини да заустави белу кугу
U SRBIJI će za samo 50 godina prestati sve političke razmirice i otimanje oko vlasti.
Iako se dr Momčilov nije usudio da nagađa kliki je to broj, prema nekim našim saznanjima i nezvaničnim procenama, u Srbiji se godišnje obavi više od 300.000 abortusa
 
Nema to veze sa promiskuitetom

A ko je to rekao da ima veze sa tim? I ti si počeo da umišljaš kao onaj Mišoni? Lele, izgleda je to na ovom forumu zarazno.
Nisam ja to ni napisao.
:roll:

Inače, ja bih dovezao 100000 Albanaca u Novi Sad i ostale delove Bačke (majke mi), čujem da vam je natalitet katastrofa i da ste bliski sas nji. Pa malo da vam poprave situaciju :mrgreen:.
Šta misliš o tom predlogu :worth:?
Malo muslimana vam nebi škodilo, čak šta više.
 
Poslednja izmena:

Back
Top