Pozdrav i od mene za Đoletovu generaciju. Do sada nisam primetila ovu temu, istina tek sam nekoliko dana na forumu, pa sam se malo dopisivala sa mlađima, ali mi je i prijalo.
Dobro kaže "Alians" i treba da zahvalimo mlađima na mnogo čemu ne samo na Internetu. Imam odraslu decu i vidim da im je drago bilo da me nauče kako da vam se i ja prikačim. Ne bih se složila da smo se mi nekad bolje družili, vidim kako moji momci imaju nekoliko dobrih prijatelja i kako se dobro druže. Mislim samo da smo mi živeli lepše, sada mnogi pljuju po tom vremenu, ali je istina. Pasoš nam je vredeo, zemlja nam je bila mirna i velika, ako je to žal za mladost, e onda žalim. Ne znam samo zašto tolika ogorčenost na mlade, oni se samo trude da nađu svoje mesto pod suncem, kao i mi nekad. Setite se samo hipi pokreta, to su bila naša vremena, zar ne. Niko nas nije razumeo, jednog mog drugara otac je na spavanju ošišao jer je imao kosu do pola leđa. Mislim da su ovi današnji mladi mnogo iskreniji nego što smo bili. Mi smo bili mladi u doba seksualne revolucije, a danas čujem mnoge moje vršnjakinje kako pogrdno govore o mladima danas, maltene su sve cure ***** ako su promenile više od dva momka.
Da se razumemo, ne opravdavam sve što rade, droga i alkohol, to je strašno i duša me boli da tako uništavaju svoje najlepše godine, ali kao što reče jedna gospođa, ipak smo mi tome krivi, naše vaspitanje, naše vrednovanje kvantiteta na uštrb kvaliteta i još mnogo toga. Znam da smo svi svojoj deci želeli samo najbolje, ali to nije opravdanje, bar ne uvek.
Damo im novac za izlaske a da ga ničim ne zasluže, jer tako se radi na Zapadu. Ma živela sam u mladosti i na Zapadu, nije baš tako, tamo klinci od malena uče da rade i zarađuju, a mi mlade ljude od 30 i više godina zovemo decom i skoro dam im peremo guze.
Napred mladi, ja i dalje verujem u vas. Kada sam bila mlada, moji roditelji su govorili da od mene neće biti ništa, završila sam višu školu, imam dobar brak i dva divna sina na koje sam neizmerno ponosna, često me nerviraju, kao i ja njih verovatno, ali su u suštini dobri ljudi, vredni poštovanja.
A vi moja generacijo, nedajte se, manite brufene i slične gluposti, pa i ja ih koristim naravno, ali zaboravite da sam priznala, budite srećni koliko god je to moguće, jer kako reče devojka mog starijeg sina: "jedina obaveza koju imam prema bilo kome je da budem srećna i zadovoljna, a time ću usrećiti i meni bližnje".
Mlada, veoma mlada, ali puno učim i od nje verujte mi.