Ja bih razumela ovakve "argumente" da je Srbija bila članica EU, nije bilo dobro, pa imamo sve razloge da budemo protiv. Ali od 1991. godine na ovamo propadamo, očigledno je da nemamo šanse za ekonomski razvoj ovako usamljeni i vi i dalje tvrdoglavo ostajete pri svom: nikako EU. Volela bih da mi neko argumentovano objasni zašto. Ne prihvatam objašnjenja tipa: nestaće naš nacionalni identitet i slične gluposti. Neka neko pokuša da mi objasni šta gubimo, prvenstveno u ekonomskom smislu, pridruživanjem EU?
Шта вреде аргументи кад људи неће да слушају, него се понашају као обезглављена руља која размишља телевизором уместо својом главом. Европска унија је на добром путу да постане тоталитарна, паразитско-бирократска супердржава, у којој политички комесари (како то неодољиво подсећа на бивши СССР) доносе обавезујуће одлуке и законе, без референдума, без да полажу рачуне било коме. Навео сам раније један видео прилог, где британски парламентарац Nigel Farage износи какви све ликови сумњиве или чак криминалне прошлости постају чланови Европске комисије (де факто Владе ЕУ) и то пролази без проблема. Реци ми, јел то демократија, јел су то "европске вредности" којима нам контролисани медији испирају мозгове свакодневно?
Не може и не сме економски критеријум, тј. животни стандард бити једино мерило исправности неке политике или творевине. САД имају највиши стандард у свету, а заснива се на чистом зеленашењу и штампању новца без покрића и наметању истог као светске монетарне резерве. Код њих готово не постоји производња, живе од дугова, практично се све увози. То је наравно неодрживо на дуги рок и сада им се полако, али сигурно обија о главу и то обичним људима, сигурно не шпекулантима са Волстрита.
Да европски народи заиста желе да живе у Европској унији, не би се многе одлуке, па чак и сам Устав те накардне творевине доносили мимо референдума, тајно, из кулиса, јер знају да им то не би прошло редовним, демократским путем.
Питаш даље зашто је једна Словенија ушла у ЕУ, ако јој је и пре тога било добро. Проблем је што ниси свесна да су светски моћници илити интернационални банкари, пре свега они чије је седиште у Лондону и једну Америку претворили у банана-државу са којом раде шта хоће. Шта мислиш да ли им је онда проблем уценити једну малу земљу или подмитити тамошње политичаре да поступају како се од њих захтева. Недавно је баш била једна афера, кад је у јавност процурело да је Словенија добила инструкције од Вашингтона како да се понаша током свог "председниковања" ЕУ.