U EU do 2012

to je glupost. nas razvoj zavisi samo od nas samih, kao uostalom i kod svakog drugog naroda na svetu . norveska je najbogatija evropska drzava uz svajcarsku a nijedna ni druga nisu u EU. Japan takodje nije ni u kakvoj regionalnoj organizaciji a svi znamo kako japanci zive.

Sve u svemu to je dokaz da je neka zemlja bogata iskljucivo ako je njeno stanovnistvo radno i vredno.

E sad poenta u vama demokratama jeste da ste vi neradnici i da necete da se borite sami nego bi ste da zivite na tudj racun i na tudjoj grbaci. Da vas vuce neko drugi kroz zivot mesto da ga uzmete sami u sopstvene ruke.

E kad ti ne bi rekao, ne bi ostao živ. A s tim tvojim radikalima i socijalistima smo napredovali..., kao Japan.:D:D Molim te, ali stvarno bih te zamolila...:D:D

to je glupost. nas razvoj zavisi samo od nas samih, kao uostalom i kod svakog drugog naroda na svetu . norveska je najbogatija evropska drzava uz svajcarsku a nijedna ni druga nisu u EU. Japan takodje nije ni u kakvoj regionalnoj organizaciji a svi znamo kako japanci zive.

Sve u svemu to je dokaz da je neka zemlja bogata iskljucivo ako je njeno stanovnistvo radno i vredno.

E sad poenta u vama demokratama jeste da ste vi neradnici i da necete da se borite sami nego bi ste da zivite na tudj racun i na tudjoj grbaci. Da vas vuce neko drugi kroz zivot mesto da ga uzmete sami u sopstvene ruke.
da da :roll:
samo si zaboravio da norveska ima naftu,svajcarska takav bankarski sistem od kojeg moze da zivi,satice i slicno,a da u japanu ministri izvrse samoubistvo ako im voz kasni 30 sekundi,pored toga sto i ostatak populacije radi od jutra do mraka.

jel mozes da zamislis nekog srpskog ministra da izvrsi samo ubistvo?pa ovde nisu ni za otkaz culi.zamisli samo velju ilica da digne ruku na sebe jer mu je propao neki ugovor.taj bi se pravio lud,ili bi eventualno napravio skandal sto ga neko pita da se pravda javnosti.toliko o poredjenjima.osvesti se malo gde zivis i koji su kapaciteti tvoje zemlje.

Kad bi imali nafte kao Norvezani ......gde bi nama bio kraj...

dreams-cancun1.jpg

Laci, ja razumem tvoj gnev, ali mislim da je neosnovan. Nije nas rasturala EU. Sami smo se rasturili svojom glupošću. Zašto ta zločinačka EU nije po istom scenariju rasturila Češku i Slovačku? Misliš li da nam je trebalo da se borimo za Jugoslaviju? Ne misliš li da bi bilo bolje da smo se borili za Srbiju? Misliš da nam je EU kriva za krađu koju je državni vrh bivše SR Jugoslavije i Srbije (u kome su uglavnom bili Srbij), izvršio. Misliš da nam je EU dovela Miloševića za predsednika. Ništa od toga - NIJE. Sami smo birali. I da se borimo za Jugoslaviju umesto za Srbiju i da im dozvolimo da nas naši političari opljačkaju i da nas uvedu u besmislene ratove od kojih nismo imali nikakvu korist, drugim rečima, na svim poljima smo izgubili. I sami smo krivi zbog toga. Nije nam niko drugi kriv. Mada je mnogo lakše baciti krivicu na drugoga, tako si ti sa sebe sprao svu odgovornost. Ali, to na žalost, nije korisno.

Ma složena je to priča. Hrvati su imali zaleđinu (Nemačku i Holandiju u početku, ili kao eksponente, a verujem da je Nemačka i inače kolovođa u EU). Da li bi se ti junaci, susedi, usudili na secesiju da je drugačije ? Pa je onda Sloba kriv jer se inatio ? Ili muslimani (ej, nacija?) u BiH ? Pa svesni su bili i Hrvati i Muslimani da bi ih pregazili ko plitak potok ...

A pošto je činjenica da su razvalili jednu bitnu balkansku državu na 6 delova, moje pitanje je zašto ? Pa zato što je lakše manipulisati sa više patrljaka koji su usput smrtni neprijatelji međusobno. Providno. Geostrateški pomaci. Prema kome ? Pa znaš valjda.

Međutim, pričali smo tu priču mnogo puta i ostali svako na svojoj poziciji. Ne vredi. :lol:
Bolje da se zezamo ...

Ali,

jel mozes da zamislis nekog srpskog ministra da izvrsi samo ubistvo?pa ovde nisu ni za otkaz culi.zamisli samo velju ilica da digne ruku na sebe jer mu je propao neki ugovor.taj bi se pravio lud,ili bi eventualno napravio skandal sto ga neko pita da se pravda javnosti.toliko o poredjenjima.osvesti se malo gde zivis i koji su kapaciteti tvoje zemlje.

Srpski ministri su pravoslavci, hrišćani, ozbiljni verinici, a samoubistvo je smrtni greh.
Dakle za to imaju opravdanje, a za ostalo, tipa: ostavka i tako to...e to im je ispod časti. Ne odustaju oni kada je teško.
Usput, da li je ikad neki moderator podneo ostavku?

Ja bih razumela ovakve "argumente" da je Srbija bila članica EU, nije bilo dobro, pa imamo sve razloge da budemo protiv. Ali od 1991. godine na ovamo propadamo, očigledno je da nemamo šanse za ekonomski razvoj ovako usamljeni i vi i dalje tvrdoglavo ostajete pri svom: nikako EU. Volela bih da mi neko argumentovano objasni zašto. Ne prihvatam objašnjenja tipa: nestaće naš nacionalni identitet i slične gluposti. Neka neko pokuša da mi objasni šta gubimo, prvenstveno u ekonomskom smislu, pridruživanjem EU?
Шта вреде аргументи кад људи неће да слушају, него се понашају као обезглављена руља која размишља телевизором уместо својом главом. Европска унија је на добром путу да постане тоталитарна, паразитско-бирократска супердржава, у којој политички комесари (како то неодољиво подсећа на бивши СССР) доносе обавезујуће одлуке и законе, без референдума, без да полажу рачуне било коме. Навео сам раније један видео прилог, где британски парламентарац Nigel Farage износи какви све ликови сумњиве или чак криминалне прошлости постају чланови Европске комисије (де факто Владе ЕУ) и то пролази без проблема. Реци ми, јел то демократија, јел су то "европске вредности" којима нам контролисани медији испирају мозгове свакодневно?

Не може и не сме економски критеријум, тј. животни стандард бити једино мерило исправности неке политике или творевине. САД имају највиши стандард у свету, а заснива се на чистом зеленашењу и штампању новца без покрића и наметању истог као светске монетарне резерве. Код њих готово не постоји производња, живе од дугова, практично се све увози. То је наравно неодрживо на дуги рок и сада им се полако, али сигурно обија о главу и то обичним људима, сигурно не шпекулантима са Волстрита.

Да европски народи заиста желе да живе у Европској унији, не би се многе одлуке, па чак и сам Устав те накардне творевине доносили мимо референдума, тајно, из кулиса, јер знају да им то не би прошло редовним, демократским путем.

Питаш даље зашто је једна Словенија ушла у ЕУ, ако јој је и пре тога било добро. Проблем је што ниси свесна да су светски моћници илити интернационални банкари, пре свега они чије је седиште у Лондону и једну Америку претворили у банана-државу са којом раде шта хоће. Шта мислиш да ли им је онда проблем уценити једну малу земљу или подмитити тамошње политичаре да поступају како се од њих захтева. Недавно је баш била једна афера, кад је у јавност процурело да је Словенија добила инструкције од Вашингтона како да се понаша током свог "председниковања" ЕУ.

Taj Tadic mnogo bre govori neistina. Njegova lazna obecanja ce svako ko se malo udubi skontati. Srbija nece u EU do 2020. ili slicno. Kakav bre mi tempo imamo na putu ka EU sa Kostunicinom vladom? Nikakav ja cu vam reci. Cak ni ne stagniramo, nego se vracamo u 90-te. Svaki dan to potvrdjuje. Zato, mozete da sanjate Evropu, ali Tadic to nije sposoban da obezbedi.

Taj Tadic mnogo bre govori neistina. Njegova lazna obecanja ce svako ko se malo udubi skontati. Srbija nece u EU do 2020. ili slicno. Kakav bre mi tempo imamo na putu ka EU sa Kostunicinom vladom? Nikakav ja cu vam reci. Cak ni ne stagniramo, nego se vracamo u 90-te. Svaki dan to potvrdjuje. Zato, mozete da sanjate Evropu, ali Tadic to nije sposoban da obezbedi.

Nema veze to sa Tadicem ili Koskom ili ili.... EU nas ne zeli to je to,
a to je i najbolje za nas. Neka rade bolje za vizu da narod dobije a ne EU mani se EU.

Pardon, a ko ste vi?

А зашто би ми сањали ту Европу, кад њу не желе ни народи оних држава које су већ чланице. Шта мислиш зашто тамошњи политички комесари ни непомишљају на референдум о Уставу ЕУ, него траже начине да се то усвоји мимо јавности?

Kažeš da su Slovenci razvijali svoje firme. Izvinjavam se, brani li ko Srbima da razvijaju svoje? Ili je to samo slovenačka privilegija?

Argumenti su ti neosnovani i neodrživi. Ako su Slovenci, kao što kažeš, sami razvijali svoje firme i nisu ih prodavali, napredovali u ekonomskom smislu, reci mi molim te šta im je trebala ta budalaština poput ulaska u EU?

A ti nisi srpkinja. Pretpostavljao sam.Ali nema veze.Sto se slovenaca tice.Pa usli ljudi. Mnogi nisu zadovoljni neki jesu ali bar one koje znam kazu da nikakav boljitak ulaskom u EU nisu osetili.

A sto se tice razvijanja nasih firmi......pa pitaj demokrate koje su samo strucnjaci za prodaju i dobru proviziju istih i za nista drugo.Ej prodali su onaj Karicev mobter za preko milijardu evra a ne znaju se ni gde su pare.Kad je onaj neki iz DSS pitao Jelacica gde je ta lova ovaj nece da mu odgovori.Neverovatno nesto.Pa sto nisu te pare ulozili u oporavak proizvodnje u nekim fabrikama.Pa bar dve fabrike da su digli u zivot bio bi uspeh i veliki plus ali ko ce da se bakce sa tim.Lakse je narodu prodavati maglu .

Европска унија је на добром путу да постане тоталитарна, паразитско-бирократска супердржава, у којој политички комесари (како то неодољиво подсећа на бивши СССР) доносе обавезујуће одлуке и законе, без референдума, без да полажу рачуне било коме.

Питаш даље зашто је једна Словенија ушла у ЕУ, ако јој је и пре тога било добро. Проблем је што ниси свесна да су светски моћници илити интернационални банкари, пре свега они чије је седиште у Лондону и једну Америку претворили у банана-државу са којом раде шта хоће. Шта мислиш да ли им је онда проблем уценити једну малу земљу или подмитити тамошње политичаре да поступају како се од њих захтева. Недавно је баш била једна афера, кад је у јавност процурело да је Словенија добила инструкције од Вашингтона како да се понаша током свог "председниковања" ЕУ.

Pa ovako stoje stvari: od pamtiveka na ovamo velike sile odlučuju o sudbinama malih država. Ako misliš da će se našom voljom, ili voljom bilo kog malog naroda, nešto promeniti, ti si zaista idealista. Dok Amerika bude najveća vojna i ekonomska sila, dok bude najvećim delom finansirala UN, dok ne dođe do neke promene na svetskoj političkoj sceni, situacija će biti ovakva kakva je sada. Ako se nešto promeni, nama neće biti ništa bolje ni sa tom novom velesilom. Mi ćemo i dalje biti državica čiju će sudbinu određivati svetski moćnici. Tako je sa nama, sa Slovenijom, sa Rumunijom, sa malim afričkim i azijskim narodima i tu nema pomoći.

E sad, pitanje je koliko su "mali" pametni i koliko će bezbolno uspeti da prevaziđu sve teškoće na putu preživljavanja. I pitanje je da li će politikom inata sa velikim silama uopšte preživeti.

Stoti put ponavljam pametnu misao našeg profesora sa filozofskog fakulteta koji je rekao, parafraziram: "Svaka odgovorna politička elita na čelu "malog naroda" ima jedan cilj: kako da što bezbolnije zaštiti nacionalne interese svog naroda, vodeći računa da se ne suprotstavi interesima velikih sila". To je suština. A ako ti misliš da će im se u naše ime suprotstaviti neka druga velika sila, u velikoj si zabludi. Neće, zato što svako, oduvek, gleda prvenstvenoj svoj interes. I to je tako i tako će biti i ubuduće.

Zato, prestanite da se zanosite nekom "kosmičkom pravdom". Mi nemamo tu moć da promenimo odnos snaga u svetu. Nismo nikada ni imali.

Ma mi bi imali i bolji tretman od Norvezana, al' to iskljucivo u onom svetu gde ti zivis.

Znas onom, gde caruje drugarstvo?
:confused::confused:
Ne, u mom svetu caruje pamet. U tvom nešto sasvim drugo i veoma, veoma.... bolje da ne kažem. Vrati se u svoj svet - Srbiju, pa ovde pametuj o nafti, tretmanu i ostalim patriotskim idejama. I ponovo pitanje: zašto se ne školuješ u nekoj od tih prijateljskih zemalja, već si izabrao tu zlotvorsku tvorevinu, u kojoj ti, kako vidim, ništa ne fali.

Back