Derer
Buduća legenda
- Poruka
- 43.114
Tacno, ali zar je normalno da mi jedini necemo u eu, a sve zemlje oko nas hoce.Nemoguce da smo mi pametni a oni svi glupi
"Kud svi Turci tu i mali Mujo" nije bash neki argument.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tacno, ali zar je normalno da mi jedini necemo u eu, a sve zemlje oko nas hoce.Nemoguce da smo mi pametni a oni svi glupi
"Kud svi Turci tu i mali Mujo" nije bash neki argument.
mogao si da primetis do sada da eu nema jedistvenu spoljnu politiku...pa jedino je nama ta evropa oduzela deo teritorije.
mogao si da primetis do sada da eu nema jedistvenu spoljnu politiku...![]()
Samo chlanstvo nije nikakav garant da ce zemlja ekonomski napredovati.Ne zavisi nash "razvoj"od chlanstva nego drugih stvari.Ako su one loshe dzaba i 10 evropskih unija.
Slažem se, ali mogućnosti koje otvara članstvo u takvoj organizaciji sigurno neće usporiti ekonomski razvoj Srbije. Otvara se ogromno tržšte. Korisno je zbog trgovinskih i svih drugih povlastica, zbog pristupa fondovima i zbog mnogo drugih razloga. S druge strane, potpuno je prirodno da Srbija postane članica EU i zbog geografskog položaja. Da ne bismo ostali rupa na tepihu, kako to slikovito kaže Nikolić.

a gubici su koji?

Verovatno misle na Kosovo. A ako pobedi SRS zajedno sa ljigavcima iz DSS, onda ćemo sačuvati Kosovo.![]()

Glupo je da mi kao "informisani" forumaši pričamo gubicima ... pa i dobitima. Jednostavno, nije normalno da u Srbiji ne postoji rasprava o EU, na nivou naravno, gde bi se moglo do u detalje saznati ko koga gde i u šta ... Doduše, toliko smo daleko od integracija da, realno, imamo vremena a imamo i težih preokupacija.
Ovo "EU-nema alternativu" je bajka, kao : Ej Srbi, Evropa deli pare, biju ko neće ... Mislim... prijatelji bre.
Ja bih razumela ovakve "argumente" da je Srbija bila članica EU, nije bilo dobro, pa imamo sve razloge da budemo protiv. Ali od 1991. godine na ovamo propadamo, očigledno je da nemamo šanse za ekonomski razvoj ovako usamljeni i vi i dalje tvrdoglavo ostajete pri svom: nikako EU. Volela bih da mi neko argumentovano objasni zašto. Ne prihvatam objašnjenja tipa: nestaće naš nacionalni identitet i slične gluposti. Neka neko pokuša da mi objasni šta gubimo, prvenstveno u ekonomskom smislu, pridruživanjem EU? Tačku po tačku. Na primer: biće uništena srpska proizvodnja (), biće uništen srpski izvoz (
).... itd.
Ja bih razumela ovakve "argumente" da je Srbija bila članica EU, nije bilo dobro, pa imamo sve razloge da budemo protiv. Ali od 1991. godine na ovamo propadamo, očigledno je da nemamo šanse za ekonomski razvoj ovako usamljeni i vi i dalje tvrdoglavo ostajete pri svom: nikako EU. Volela bih da mi neko argumentovano objasni zašto. Ne prihvatam objašnjenja tipa: nestaće naš nacionalni identitet i slične gluposti. Neka neko pokuša da mi objasni šta gubimo, prvenstveno u ekonomskom smislu, pridruživanjem EU? Tačku po tačku. Na primer: biće uništena srpska proizvodnja (), biće uništen srpski izvoz (
).... itd.
Pa srpska proizvodnja je vec unistena,ono sto je valjalo od fabrika je rasprodato ostalo pozatvarano bez ikakvog pokusaja drzave da ozivi te fabrike ( znaci ni pokusaj nije postojao ) tako da u principu usli mi u EU ili ne isto nam se hvata. Citava ekonomija Srbije svodi se na prodaji onoga sto se prodati moze i price da kad udjemo u EU ima da procvetamo i imamo plate od 1000 evra i vise. Te plate necemo imati nikada posto su firme prodate tim zapadnjacima i njih zabole da nekom iz Srbije daju tu platu.Pre ce zatvoriti fabriku i iseliti je dalje na istok gde je jeftinija radna snaga.Slovenci su uspeli samo zato sto nisu prodavali sve sto imaju toj Evropi nego su sami razvijali svoje firme.
Ja rekoh, nije bilo rasprave. Za sada smo čuli samo zašto "moramo" u Eu. Zato što oni imaju pare koje će da nam "daju" da se razvijemo. Mnogo para. A razmišlja li neko ko će i kada da to da vrati ? A i lepo su to smislili. Kad već kažeš od 1991 propadamo, jeste. Propadamo zahvaljujući njima. Razarali su nas ekonomski i ratom. I sad nam naravno mnogo više i treba.
Sve bih ja razumeo, i poviku na realnost, i da je dosta junačenja, čak i da kao mali narod možda treba da se asimilujemo ... Ali da ove skotove nazivamo prijateljima ? Dobročiniteljima ? Da nalazimo mehanizme i opravdanja za ovakvo 15-godišnje ponašanje prema nama? Pa ne može. Ja ne dam. A vi kako hoćete.