Pa vidiš koji im je interes, recimo uvale ti rudnik gde ćeš da zagađuješ svoju prirodu a njima gotovo besplatno daš na izvolte vredne sirovine. Zatim će kod nas da skladište kojekakav otpad (radioaktivni, toksični...), biće deponije na svakom ćošku (mada su i već sada).
Jel ti imaš korpu za otpatke kod kuće? Naravno da imaš. Svi mi imamo. E pa tako i Evropi treba korpa. To je predviđeno da bude Srbija.
Što se tiče zagađena reka i sličnih stvari koje mogu da utiču i na njih, naravno, tu će da nas pritisnu da to sredimo, taman toliko da njih ne zagađujemo. Mi smo i dobili pare od EU za prečišćavanje otpadnih voda, samo je to naš predsednik odbio i uzeo donaciju iz Kine. Sada će Kinezi to da rade. Jer EU kada daje pare, tu se vodi računa o svakom evru, sve mora da bude po projektu, dok Kinezi kad daju, možeš pola da staviš u svoj džep a pola da ode na projekat.
Postajemo klasična banana država afričkog tipa, potpuno neverovatno da je to moglo da se desi u Evropi ali izgleda da može. Umesto da budemo član EU, mi smo izabrali da budemo njihova kolonija i deponija. Neshvatljivo. Glup narod ko ona stvar