Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Enina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta da ti kazem ...u milionskom Istambulu,samo muskarci rade u prodavnicama,buticima,pijacama,hotelima.Ne vidjeh nijednu zenu.One uglavnom guraju kolica i oko njih ide bar troje,cetvero djece.
I koliko god Turci da se guraju u Evropu,oni su ipak Orjent i Azija.Na stranu sad razlike u vjeri.Cak i nase muslimanke bi se tesko snasle tamo.
Druga stvar su serije gdje su svi bogati (i to basnoslovno :)) i lijepi.Njihov nacin zivota je totalno drugaciji ,ali nije da se ne vidi i njihov uticaj na nas u nekim stvarima.

Šta mislite o udaji za Turcina.Jedna drugarica hoće da se uda za njeg,pa mi naumpala tema.
Ta drugarica si ti.Ili si upoznala nekog u svojoj mahali ili te neki startovao preko Fejsa.Mogao bih naširoko sad da ti objašnjavam da ćeš napraviti fatalnu grešku ali ne značiš mi ništa pa mi se ne da.Uglavnom imaćeš dosta vremena da se kaješ.

Ta drugarica si ti.Ili si upoznala nekog u svojoj mahali ili te neki startovao preko Fejsa.Mogao bih naširoko sad da ti objašnjavam da ćeš napraviti fatalnu grešku ali ne značiš mi ništa pa mi se ne da.Uglavnom imaćeš dosta vremena da se kaješ.
Nisam,ja sam udata.Zasto je greska udati se za Turcina?

Ja sam par puta dobila savet od naših muslimana , a i bugarskih , koji sa njima žive , da se nikada,ali nikada ne treba udati za Turčina

Kao i nas i njih ima raznih , ali da bi žena našla muškarca Turčina koji stvarno želi srodnu dušu , a ne trofej sa Zapada (mi smo za njih nekako ruski zapadnjaci) baš treba da joj se posreći

Vrlo je bitno koliko je on pozapadnječeni Turčin, njegova religijska uverenja i naravno imovinsko stanje ( kod njih to zna biti vrlo značajna stavka )

Od par brakova koje ja znam njih 5-6 se raspalo, samo, koliko znam još je jedan na papiru važan , naša je uvalila Turčinu tuđe dete , teška psihopatologija + što mu šalje novavc kad god on zatraži ili njena rodbina pošalje kada on pošalje aber da će da je vrati

No opet kažem sve je to od čoveka do čoveka .
Obišao sam celu Tursku uzduž i popreko. Boravio nekoliko meseci tamo i zemlja je neverovatno specifična. Toliko stečenih utisaka i dobrih i loših. Ne znam kako je sa Turčinom u braku ili dugoj vezi, ali deru vas kurcem gde vas dohvate, a hvataju vas svugde. Meni to ne smeta. Više smeta ta gluma i prikrivanje. Ne tvoja, nego generalno.

Šta mislite o udaji za Turcina.Jedna drugarica hoće da se uda za njeg,pa mi naumpala tema.

Zavisi da li je pravi musliman ili je od onih pokondirenih. Oni pravi, verujući si i dobri ljudi, poštuju žene i porodicu, ne piju, ne luduju. Mnogi od njih koje sam upoznala znaju da kuvaju i čisti su jako, i baš ih sve zanima što se tiče njihove žene, dece…

Zavisi i da li je obrazovan i da li je putovao van Turske.

Mnogo je bitno iz kakve je familije i isto kao i kod nas- razlika selo i grad je nebo i zemlja po pitanju mentaliteta.

Neka dobro razmisli ta drugarica, binacionalni brakovi uspevaju samo ako su ljudi suštinski slični.

Uvijek me nanovo i opet pozitivno iznenadiš ❤️ Mlada djevojka a tako zdravo razmišljanje, mogu samo da kažem bravo! Odlično si odgojena, svaka čast tvojim roditeljima 😘

Njena izjava je romantična ali površna i netačna, a i tvoje oduševljenje kao komentar na Blic-u.

Svaki narod ima svoje običaje i drugačiji mentalitet. Turci su izuzetno specifični i mnogo se drže zajedno, retko ko odstupa od običaja. Svi Turci koje znam žive plemenski.

Njena izjava je romantična ali površna i netačna, a i tvoje oduševljenje kao komentar na Blic-u.

Svaki narod ima svoje običaje i drugačiji mentalitet. Turci su izuzetno specifični i mnogo se drže zajedno, retko ko odstupa od običaja. Svi Turci koje znam žive plemenski.
Šta nije tačno u njenoj izjavi? Napisala je da se udaje za ČOVJEKA? Ili Turci nisu ljudi nego šta? Grozim se cinizma, predrasuda i nacionalizma a divim se osobama koje su oslobođene takvog razmišljanja.

Šta nije tačno u njenoj izjavi? Napisala je da se udaje za ČOVJEKA? Ili Turci nisu ljudi nego šta? Grozim se cinizma, predrasuda i nacionalizma a divim se osobama koje su oslobođene takvog razmišljanja.
Predrasude nisu uvijek negativna pojava.
One su i nastale na osnovu cinjenica.Nije predrasuda nazvati stvari pravim imenom.
I nacionalizam nije negativna pojava.Nacionalizam predstavlja ljubav prema svojoj naciji,a ne mrznju prema drugima.

Predrasude nisu uvijek negativna pojava.
One su i nastale na osnovu cinjenica.Nije predrasuda nazvati stvari pravim imenom.
I nacionalizam nije negativna pojava.Nacionalizam predstavlja ljubav prema svojoj naciji,a ne mrznju prema drugima.
Brkaš malo pojmove. Patriotizam je ljubav prema svojoj naciji a nacionalizam je otpor i gnušanje prema svima ostalima.

Predrasude postoje sa razlogom, a ako igde nacionalizam vlada onda je to u Turskoj.

Nego ne udaje se ona za čoveka već se loži na podređenost i taj bliskoistočni fazon.
Jer izgleda nema čoveci tamo gde njihov jezik i kulturu razume i sa njom je odrasla, ali ih ima tamo gde je par puta otišla na more.

Back