Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Enina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Najinteresantnije što se tiče Turske je krvna osveta. Kako li ti ljudi žive ako su im zaraćene familije?

Pri udaji se treba i o tome dobro raspitati, da ne bude posle: “Kuku nisam znala, a što mi ubiše dete na ulici?!”

Jeste, i zemljotresa se treba paziti pa terorističkih napada, pa ajkula u moru, svega. Boj se ovna, boj se gomna.
Ne treba se bojati svega,ali ni zalijetati.
Oprez je majka mudrosti.
Mozda si ti dobronamjerna i gledas sve iz te vizure...ali to ne znaci da su svi drugi takvi.
Moja teorija je da ljudi lakse funkcionisu ako su razlike medju njima manje u svakom smislu...nacionalnom,vjerskom,obrazovnom...
Naravno,uvijek ima izuzetaka od pravila....

Ne treba se bojati svega,ali ni zalijetati.
Oprez je majka mudrosti.
Mozda si ti dobronamjerna i gledas sve iz te vizure...ali to ne znaci da su svi drugi takvi.
Moja teorija je da ljudi lakse funkcionisu ako su razlike medju njima manje u svakom smislu...nacionalnom,vjerskom,obrazovnom...
Naravno,uvijek ima izuzetaka od pravila....
Pa pogledaj odakle je postavljačica teme, a sigurno i njena prijateljica.

21. vek :fdlan:
Bože kolik predrasuda i nepoznavanja ludi , rasa i običaja !
Ovde nako još zamišlja turke sa jataganima i čalmama ,a o krvnoj osveti da ne pričamo koja je iskorenjena i kod Albanaca
Tipično za ljude koji generalizuju stvari i donose zaključak na osnovu ja sam čula i prićao mi neki lik
Tužno !

Nisam baš kućni tip žene. 😁
I Turska danas nije ono što je bila u vreme Ataturka, sad su opet vratili u dekadenciju.
P.S. Savetovala bih mladim ženama da vode računa o sebi, gde idu i šta rade.
U muslimanskim državama se podrazumeva da žena posle 21h, nema šta da traži na ulici. Toliko o slobodi kretanja i "civilizaciji", pa sve i da ste otišle u Dubai.
Ofc,...svako dobro želim!

21. vek :fdlan:
Bože kolik predrasuda i nepoznavanja ludi , rasa i običaja !
Ovde nako još zamišlja turke sa jataganima i čalmama ,a o krvnoj osveti da ne pričamo koja je iskorenjena i kod Albanaca
Tipično za ljude koji generalizuju stvari i donose zaključak na osnovu ja sam čula i prićao mi neki lik
Tužno !

Ako se ovaj komentar odnosi na mene, ja nisam čula i nije mi pričao neki lik.

Uostalom svako može da ode do Turske i neka samo zađe negde gde nije neki kulturno- turističko- trgovački centar pa ima na prstima jedne ruke da prebroji žene koje nisu umotane od glave do pete ili makar zabrađene.

Nisam baš kućni tip žene. 😁
I Turska danas nije ono što je bila u vreme Ataturka, sad su opet vratili u dekadenciju.
P.S. Savetovala bih mladim ženama da vode računa o sebi, gde idu i šta rade.
U muslimanskim državama se podrazumeva da žena posle 21h, nema šta da traži na ulici. Toliko o slobodi kretanja i "civilizaciji", pa sve i da ste otišle u Dubai.
Ofc,...svako dobro želim!

Erdogan je bukvalno upropastio Tursku, i ekonomski i razvojno- vraćaju se u srednji vek. Na svakih pet metara po jedna džamija i samo grade nove, a lira im ne vredi ni koliko papir na kome je štampana.

Stvar je zapravo jednostavna.
Dvoje ljudi treba da se dobro upozna i da se zavole.
Bez toga nema nista.
Obicaji su ovakvi i onakvi svuda je drugaccije.
Kod mene u familiji zenidbe i udadbe odasvud.
Sa tri kontinenta ima i Egipta i Turske i Sirije i cijelog Balkana.
Bilo je selidbi pa vracanja i nesporazuma tu i tamo.
Nijedan brak nije pukao.
Ljubav moze da nadjacca sve.

Back