Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svima, planiram da idem u Alanju na letovanje od 30.05.-10.06. Dvoumim se izmedju hotela Arsi i Parador (ponuda Argus-a). Da li neko moze da me posavetuje koji od ta 2 da izaberem i zasto ?

Hvala

понављам питања!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Jedino sto sam ja saznao jeste da je cena goriva u Turskoj 1,8 evra. Mada mene konkretno vise interesuje auto-gas jer je jeftinije. Znam da je u Bugarskoj cena goriva i gasa slicna kao u Srbiji tako da cu iskoristiti da napunim rezervoare u Bugarskoj. Na ulasku u Bugarsku placa se putarina koja je 5 evra i to ti sluzi za celu Bugarsku. Neka putarina se placa i u Turskoj ali nije mnogo.

E sad mene interesuje kakav je postupak za bugarsku vizu, jel treba da se ide u bugarsku ambasadu ili moze na granici?

Jedino sto sam ja saznao jeste da je cena goriva u Turskoj 1,8 evra. Mada mene konkretno vise interesuje auto-gas jer je jeftinije. Znam da je u Bugarskoj cena goriva i gasa slicna kao u Srbiji tako da cu iskoristiti da napunim rezervoare u Bugarskoj. Na ulasku u Bugarsku placa se putarina koja je 5 evra i to ti sluzi za celu Bugarsku. Neka putarina se placa i u Turskoj ali nije mnogo.

E sad mene interesuje kakav je postupak za bugarsku vizu, jel treba da se ide u bugarsku ambasadu ili moze na granici?

Cena 95 je u Turskoj cca. 3.29 NTL, a euro je 2.05 lira. Bugarska viza se vadi u Srbiji u bugarskim konzulatima u Bgd i Nisu(?) i ako ides u Tursku onda je viza za vise ulazaka. Viza je besplatna. Za neke puteve u Turskoj se placa putarina, ali to je jako malo i placa se mostarina preko Bosfora u Istanbulu. Treba imati lire jer ako placas eurima onda racunaju 1 euro = jedna t lira!

Ma to sam jos davno naucio da svuda treba koristiti domacu valutu! Inace planiram da prelaza u Aziju izvrsim feribotom kod Canakale-a, ne bih se petljao oko Istambula!
Preporucujem da koristis sajt viaMichellin za informacije o putevima, veoma je dobar ( mozda ga vec i koristis ali ajde da napomenem).

Caos, svima

Da li je neko bio u hotelima Kleopatra Dreams Beach ili Kleopatra life u Alanji ? Zanima me kakav je smestaj, koja je lokacija hotela u odnosu na plazu, i da li ima buke oko hotela (u glkavnom svi spominju lud provod i diskoteke, pa me zanima da li u Alanji moze da se planira pored provoda i miran odmor. Cuo sam sve naj naj o tom delu Turskei voleo bih da odem.

hvala svima i pozdrav

Hello everybody from Athens!

As you know, turkey was the first country who reognised Kosovo as indepedent. So, I'm curious to see how many serbian people will go to turkey for holidays this year and next years. Dont give your money to the barbarian mokeys! They helped muslims from Bosnia against you and they recognised a part of your land as indepedent!

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΩ!
ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ!
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!

I will go!!!! Yupiiiii ...and this time I will stay more then 6 months...:lol:
I am very happy because of that....

I will go!!!! Yupiiiii ...and this time I will stay more then 6 months...
I am very happy because of that....
Nadamo se , Tanja, da ces nam opisati utiske iz prve ruke. Mi cemo tamo tek krajem juna i na krace. Pozz i sve najbolje.

Cao ljudi!

Posle dugo godina letovanaj u Grckoj, odlucismo se ovog leta za Tursku!
Ako neko moze da mi predlozi mesto i agenciju bio bih vrlo zahvalan.
Planiramo kraj juna...Ako znate za neki povoljni smestaj- ili ako imate neka iskustva, mnogo biste pomogli...Veliki pozdrav

Cao ljudi!

Planiramo kraj juna...Ako znate za neki povoljni smestaj- ili ako imate neka iskustva, mnogo biste pomogli...Veliki pozdrav

Ayvalik, Ayvalik beach hotel, nisam bio al' cu ici. :-)

Poslednja izmena od moderatora:
Cao ljudi!

I ja sam posle obilaska Bugarske i Grcke resio da ove godine odem u Tursku. Nista ne mogu da ti pomognem, nikad nisam bio, ali listajuci forume i u razgovoru sa ljudima odlucio sam se za Alanju...zivi bili pa videli !!!!

zdravo friends.im izzet from Turkiye.i live in Turkiye for 23 years and i couldnt go everywhere in my country.And i know that Turkiye has perfect places for holiday..some friends say that nobody goes Turkiye bcoz of politic reasons.politic conditions can not be reason for not go somewhere to holiday..i just wana say to you You cant find somewhere where have people who respect to foreigns than own people..and im sure if a person come to here,he/she will come back home wth pleasure,hppiness..one time come here and thn u'l see where is good for you and not.."when u come here,u'll see that we have many same thngs ;)..hvala everybody..caos

Ajd objasnite sta zelite ,a mi koji smo bili cemo da vam sugerisemo gde je ok:

Ja pitah pre neki dan za Kleopatra life hotel, ali izgleda da je malo ljudi bilo tamo. Jedan kolega sa foruma mi je dosta pomogao, tako da sam se na kraju odlucio i uplatio taj hotel (inace dosta toga sam procitao i na forumu, hvala Mirka :) Ako imas jos nesto o ovom hotelu napisi

pozzz.

zdravo friends.im izzet from Turkiye.i live in Turkiye for 23 years and i couldnt go everywhere in my country.And i know that Turkiye has perfect places for holiday..some friends say that nobody goes Turkiye bcoz of politic reasons.politic conditions can not be reason for not go somewhere to holiday..i just wana say to you You cant find somewhere where have people who respect to foreigns than own people..and im sure if a person come to here,he/she will come back home wth pleasure,hppiness..one time come here and thn u'l see where is good for you and not.."when u come here,u'll see that we have many same thngs ;)..hvala everybody..caos

Hvala ti Izzete na preporuci. Ajde sada zapljusni nas sa informacijama obicnog zivota u Turskoj:
- cena benzina i LPG,
- cene hrane u prodavnicama i pijacama,
- da li nam trebaju kartice za ulazak u macro store npr. Metro,
- koliko je sigurno putovati automobilom po Turskoj i da li npr. se moze negde stati i biti siguran radi odmora u za vreme voznje,
- koliko kosta prevoz u Istanbulu, metro, tranvaj, bus , brod. Da li postoji turisticki tiket za vezan prevoz, jeftinije karte za posesete muzejima, restoranima i td.,
. koliko kosta parking u Turskoj (Istanbulu), na ulici, na parkinzima, da li se placa parking za sve vreme ili se npr. nocu i vikendom ne placa. Koji se automobili najvise (i najmanje kradu) , statistika,
- da li se moze cenkati za cene smestaja, hoteli, hosteli, kampovi i koliko se moze spustiti cena,
- i , najvaznije, iz tvog ugla, s obzirom da zivis u Turskoj, sta kod vas treba obici, videti kako najbolje upoznati ljude, jer mislim da su ljudi "slika" jednog naroda i drzave.
Hvala.:idea:

if i didnt misunderstand,u wana learn somethng in social life free or not..unfortunately all of them wth pay:(..but very nice places where watch them is free ;)our population is very much and government take good money but they pay that money to IMF(no country didnt grow up after take money from IMF.they are big bitch :)and i wana say again Turkish people very helpful and in our country we dont interestng tourst where come from..i dont want people are devoid of our beauties..i dont want to people dont come here just for politician resons..this is absurd in my opinion..ne zdravlje :)caos

Στ' αρχίδια μου ο administrator.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΛΕΩ ΜΕΓΑΛΕ. ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ! ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ! ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!

ljudi, da li je neko skoro sam vadio tranzitnu vizu za bugarsku?
putujem sledece nedelje samostalno u istanbul, najverovatnije vozom, da li neko ima neki savet? u ovom gradu ne mozes ni lonely planet prirucnike da nadjes..
hitno je, sutra bih isla da predam pasose za bugarsku vizu, pa ako neko zna nesto vise, bila bih zahvalna da to napise veceras.. hvala!!!:-)
upravo sam videla negde na netu da ovi u bugarskoj ambasadi traze sliku sa belom pozadinom, da li se toga bas rigorozno pridrzavaju?:-s
pozdrav!

Back