Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
*Easy*In*Mind*:
Eto greskom sam otvorila temu, na brzaka nisam ni pogledala sta ima od drugih tema.. Izvinjavam se..
Htela sam da pitam da li je neko bio u hotelu Melike - Kusadasi, nalazi se na Ladies beach - u, kakav je, i kakva je tu plaza.. Brine me to sto je malo dalji od centra nekih 5 km, da li se moze to prepesaciti, posto sam cula da dolmosi valjda rade samo do 12 uvece ako je to tacno..đ
Nisam nikad bila u Turskoj pa bi mi sve sto mi kazete puno pomoglo. Citala sam komentare na putovanje.info i nisam bas totalno ne upucena...

Ne mogu ti mnogo pomoci oko samog hotela nisam bio unutra ali sam bio u blizini .. sto se tiche ladies beach meni je iskreno najlepsa plaza a do grada peshaka ... hmm pa i nije bas preporucljivo a dolmushi voze samo do 12 ( i to nekad bude u 23:30 zadnji ) tako da ako planiras izlaske do ranih jutarnjih casova smestaj na ladies beach nije najbolje resenje ... ali za preko dana ne moze biti bolje ;) lepa plaza gomila kafica restorana ... skroz ekstra !!! ako te jos nesto zanima pitaj

Pa kad vec kazes da mogu da te pitam, pitala bih te jos 100 stvari :)
Nego zanima me, ti kafici rade li i uvece moze li tu da se izadje ili je sve u centru.. Ima li neki klub tu u blizini Ladies bich-a :)

Mirka šizika:
http://forum.krstarica.com/threads/142785&page=32&pp=25

Evo za MALIJU i ostale koji nece navracati na temu o turistickim agencijama ...sve o hotelu WOW WORLD PALACE u KEMERU...

O samom kemeru sam vec pisala ovde , treba se vratiti malo u nazad....ukratko divano more ,plaze najlepse u turskoj , sjajna klima ...to se odnosi za regiju oko samog gradica kemer , zna;i i na beldibi, tekirovu, gojnik.... u kemer bi se rado vartila svake godine...

Mirka hvala na odgovru, ginjasvinja mi je skrenula paznju da si o tom hotelu pisala na temi o turistickim agencijama...nisam nista dalje pisala jer sam bila zapanjena onim sto si napisala i onim sta je ta turisticka agencija uradila. Pravo da ti kazem ostala sam bez teksta. Ako budes u prilici navedi mi neki hotel u Kermeru koji ti je zapao za oko da je dobar. Naravno pod uslovom da ga nase agencije rade...kazi mi kakve su cene u kaficima i restoranima..ako si bila...

Jos jedanput molim ako je neko mozda ove godine bio u hotelu KADIKALE u Bodrumu da mi kaze kakav je hotel ...

O.K. deki i hvala, na slikama u agenciji izgleda odlicno..ali...znam ja za jadac..zato sam i pitala..nego kad sam vec tu da te pitam blizu kog veceg grada je Turgutreis???? I koja agencija ima taj hotel???

Kemer je divan ..ne znam sta trazis , mi imamo malo dete pa smo vise za smireniji odmor. U samom centru kemera ima jedna ulica puna kafica i raznih cuda al ja nikad tu nisam sedela , niti imala zelju , tako da cene ne znam ...

Ako ces da ides u sam grad Kemer biraj Kemer resort ili Maxim , mada sam prolazeci Kemerom videla jos mnogo lepih hotela. Gledaj samo da nema puno soba i da ima 5 zvezdica ...

U selima oko Kemera postoji niz sjajnih hotela, ove godine prednjaci Queen Elisabeth al on nije bas na plazi ....

I ja sam za mirniji odmor..posao mi je stresan i radim sa ljudima tako da kada odem na odmor gledam da to bude sto mirnije mesto...sto mirniji hotel..itd. Najradije bih hotel koji ima varijantu ,,sve ukljuceno,, i da je na plazi..i ne mora da bude u centru mesta neka bude blizu..da mogu uvece da prosetam do tog mesta..ako mi bude zelja...eto to je otprilike to. Naravno da u hotelu bude dobra hrana i sve ostalo sto podrazumeva 5 zvezdica..higijena pod 1. pa sve ostalo...

p.s. umalo da zaboravim volim i da je plaza lepa i peskovita...to lepa ne mora da znaci da je plitka da ides..ides..pa plicak..vec naprotiv..i da je cista naravno.

Paaaa, u kemeru i okonim selima je plaza pescano sljunkovita , more beskrajno cisto, najcistije i najtoplije u turskoj cini mi se , do centra kemera se ide taksijem , osim ako nisu u samom gradu smestena , onda mozes peske .

Velika veceina hotela je na plazi , a oni koji to nisu su udaljeni od nje 100 m , obicno se predje ulica . Queen Elisabeth je divan nov hotel sve sam sjajne kritike procitala o njemu , ali do plaze ima 100 m peske preko ulicice koja nije prometna al je ulica . postoji mostic kao nadvoznjak al malko dalje . Sve sto je izgubio time sto nije na plazi dobio je luixuzom ...

Poslednja izmena od moderatora:
Hvala Deki na informacijama sad cu da odem na sajt Odeona bas da vidim taj hotelcic....

Mirka hvala i tebi hotel sam pogledala izgleda fenomenalno..razmislicu o Kermeru..sve mi se svidelo posebno onaj deo da je toplo more..najtoplije u celoj Turskoj..obozavam toplo more i ne mogu da podnesem hladnu vodu...

Jutros stigao iz Ortakenta, hotel Lighthouse, plaza dobra, hotel na samoj plazi, sobe prostrane, lepo opremljene, usluga KATASTROFALNA na nivou hotela 0* ( znam da ne postoji ). Za sve ostalo ( opisi okoline, foto i sl.) stojim na raspolaganju.

Stigli smo u Subotu oko 10 po njihovom vremenu, receno nam je da u sobe ulazimo odmah ako ima praznih soba, a ako ne onda oko 14 casova. Naravno nije bilo soba pa smo cekali. Kako se cekanje oduzilo i nakon 14 otisao sam do recepcije gde su radila dva Turcina kojima ja ne bih dao da cuvaju dve nacrtane ovce ( Darija, devojka o kojoj si pisao ne radi Subotom), brljali sa pasosima, nekim formularima, i na svako pitanje odgovarali sa glupavim kezom i klimanjem glave. Kako sam poceo da se bunim, uspeo sam oko 15.30 da se izborim za sobu. Zatim cekam jos petnaest minuta da mi jedan od magaraca pokaze put do sobe ( posto su sobe prilicno rastrkane ), a kako se on ne pojavljuje krecem sam i nalazim sobu. Vrhunac svega je da tu sobu tek pocinju da ciste, pa cekam jos pola sata. E sad, od 14 - 15.30, dok sam stajao na recepciji tri sobe su izdate Turcima ( verovatno vikendasi jer su imali jako mali prtljag ) koji su dosli bukvalno sa ulice, raspitivali se, gledali hotelski katalog, i dobijali sobe ODMAH. Dve zene iz nase grupe u sobu su usle tek oko 21 i to posto su zvale vodica, koja je takodje bila prilicno nezainteresovana za nas smestaj, ali o to je prica za drugu temu. Dalje, sobari su aljkavi, vise umrljaju nego sto ociste, ne zna se vreme ciscenja ( jednom prilikom su dosli u 19 ), a i dva puta su pokusali da mi ukradu garderobu, provereno, postavljao sam zamke ( sta ja radim na odmoru !? ) i mogu i da dokazem da su otvarali plakare, a mojoj zeni je nestajao gel za kosu iako ga nije svakodnevno koristila. NECUVENO. Dalje, trpezarija, kuvari koji sipaju glavna jela kao da se takmice koji moze manje da sipa u tanjir, a posto sam se vracao ponovo sledeci put sipaju jos manje, jednom se jedan pobunio gestikulirajuci kako dolazim po drugi put, tada mi je pukao film trazio sam da mi pozove sefa restorana i tada se smirio, cak mi je narednih dana okretao pribor za sipanje kako bi se sam posluzio. SVEDSKI STO? Inace hrana je ukusna i raznovrsna, ali da ti neko brani da jedes... U hotelskom restoranu nikada nemaju kusur, a kada trazis da ti stave na racun urade to ali te bukvalno od..be. Mogao bih o njima da pisem jos mnogo ali nekom drugom prilikom. Jedina svetla tacka je Darija ( to potvrdjuje i knjiga utisaka ) koja se zaista trudi, ali ona je smo recepcionarka i nema neki narociti uticaj, iako joj je muz zamenik menadzera hotela.

danijeladb:
pozz, Tihi i mene posebno zanima upravo taj hotel , pa ako možaš postavi neki izveštaj i sličicu, i kakvi su utisci o plaži i svemu...

Pretpostavljam da znas da se hotel nalazi u Ortakentu, oko pola sata voznje od Bodruma. Kao i sve gradjevine u Bodrumu i okolini hotel je kaskadnog tipa, odnosno sastoji se od vise jednospratnica koje krecu od plaze, pa sve do visine koja bi kod nas odgovarala 7.-8. spratu. Medjusobno su ti nivoi povezani liftovima. Sobe su jako dobre, prostrane, sa novim i ukusno odabranim namestajem, digitalnim sefom i room barom, balkonom ili terasom ( mi smo imali terasu, ali ni balkoni ne izgledaju mali), kupatilom sa kadom, iz svake se pruza fenomenalan pogled na more, i zaista treba biti veliko zakeralo da bi im se nasla mana. Na hotelskoj plazi postavljeni su veliki platneni suncobrani, lezaljke sa dusecima, a po dolasku na plazu dobijete i peskir za plazu. More je kristalno cisto i voda nije bila hladna, bovama je ogradjen deo za kupace, oni koji vole dubinu moraju dosta da odmaknu od obale, ali za one koji vole da se brckaju u plicaku, kao i za one sa decom, idealno je. Inace na tom delu plaza je od najsitnijeg sljunka, a ako krenete malo dalje ima i pescanog dela plaze. Zamerka je to sto na plazi ima mesta za 150 - 160 ljudi ( licno sam brojao) a kapacitet hotela je oko 600. Ja rano odlazim na plazu tako da nisam imao problem tog tipa, ali bilo je ljudi koji nisu mogli da se smeste, tako da pretpostavljam da je u jeku sezone to veliki problem. U hotelu postoje i dva bazena, jedan klasicni pravougaoni, i jedan koji deli bastu restorana, vrlo simpatican, sa mosticima preko kojih se ulazi u restoran i jednim toboganom osrednje velicine. Pored restorana postoji i bar kod drugog bazena, kao i bar na samoj plazi, a ako nesto zelite da porucite donose i u sobu. Hotel je setalistem (krece od hotelske plaze i prvih 300 metara je makadam ) povezan sa mestom Yasi, koje nije nista posebno, koga interesuje provod ili soping mora da ide u Bodrum. Dolmosi idu dosta dobro i red voznje im je iz Yasija do 02, a iz Bodruma redovno idu do 05 casova. Sve u svemu hotel je jako dobar, ali kao sto sam vec naveo osoblje je uzasno. Malocas sam na Trip advisoru citao komentare gostiju koji su bili tamo otprilike kad i ja, pa ko ne veruje neka procita sam.

Prilozi

• P1030048a.JPG
    P1030048a.JPG
    67,3 KB · Pregleda: 17
  • P1030049a.JPG
    P1030049a.JPG
    77 KB · Pregleda: 14
  • P1030050a.JPG
    P1030050a.JPG
    68,8 KB · Pregleda: 13
  • P1030070a.JPG
    P1030070a.JPG
    78,3 KB · Pregleda: 16
  • P1030098a.JPG
    P1030098a.JPG
    91,3 KB · Pregleda: 21
Bio sam 5 puta u Turskoj:
2002 Antalija
2004 Fetije
2005 Kušadasi
2006 Bodrum-Istanbul
2007 Marmaris-Istanbul
preko TravelHouse agencije, regularnim letovima Beograd-Istanbul-Destinacija (2006,2007) mnogo bolja varijanta nego preko Kontikija čarterima. Loše iskustvo, loša organizacija iako pouzdana agencija. Iako je malo veće cimanje preko Istanbula nekako je bolje, cena je ista kao čarter a plus imaš 5 sati razmaka pa možeš da razgledaš Istanbul

Tek sam videla ovu temu, a ja se ubih trazeci informacije o Istanbulu...
Opisi su super! Imam samo jednu nedoumicu...

Jedni su u fazonu-najbolje da si smesten u Taximu, jer je lepse i bezbednije,a nije tako daleko prevozom od svih znamenitosti, a nikako u stari deo jer je uvece strasno...prostitucija itd.
Mnogi opet preporucuju stari deo zbog blizine svega i nhe pominju te strasne,mracne ulice uvece?! Ne kapiram, kako nekome moze biti super lokacija ono sto je drugome nebezbedno,mracno itd...

Sve sam ponude pregledala, jos samo da izaberem u kom delu grada hotel...

Valjda ce mi neko pojasniti

Pozdrav Forumasi,

nisam na vreme procitao novootvorenu temu pa me evo sa malim zasaknjenje. Prvo i za neke najvaznije ne volim da putujem sa grupom nego iskljucivo u sopstvenoj reziji. Izludjuju me stalna cekanja na nekoga ko kasni i kome bas i nije do putovanja.

Sam sam sve organizovao prevoz + smestaj za 2 osobe. I pored toga sto mi nije bilo presudno organizacija za 2 osobe me izasla manje nego u organiciji npr. Argusa. Pride je jos i hotel bio za * vise (Sapphire, Sirkeci). Avion + 4* hotel za 4 nocenja nas je izasao 80 eura jeftinije nego da smo uplatili u agenciji. Ukljucujuci i prevoz u oba smera od aerodroma u organizaciji samog hotela. Nesto povoljniji smestaje u hotelu Erboy.

Soping takodje nije izostao. Preporucujemo Sisli trzni centar (zapravo se ne zove tako nego je to naziv metro stanice). Delta kao da je bila tamo da vidi kako treba da izgleda. Topla preporuka: Kinesko-Tajlandki restoran na zadnjem spratu gde platis "ulaznicu" i jedes, jedes, ... Na zadnjem spratu se nalazi Chocholate world gde ne treba propustiti Cokoladni fond (topljena cokolada svecom koja sa umace u sveze voce).

Od eskurzija smo naravno obisli sve sto treba da se vidi: Topkapi, St. Sophia, Blue Mosque, Grand Bazaar, Spice Bazaar, voznja brodicem ...

Kao pravi fudbalomanijaci smo pokusali da pogledamo i neku utakmicu. Ali nazalost Galatasaraj je bio kaznjen i igrao je bez publike na svom terenu, Besiktas je igrao u gostima dok je Fenerbahce igrao tek u 21h sa nekim luzerima.

Ako Vam trebaju neke konkretnije informacije pitajte, vratili smo se pre mesec dana i jos uvek je sveze u glavi a ovako ce ostati negde zapisano.

P.S. ISTANBUL

Pozdrav Forumasi,

nisam na vreme procitao novootvorenu temu pa me evo sa malim zasaknjenje. Prvo i za neke najvaznije ne volim da putujem sa grupom nego iskljucivo u sopstvenoj reziji. Izludjuju me stalna cekanja na nekoga ko kasni i kome bas i nije do putovanja.

Sam sam sve organizovao prevoz + smestaj za 2 osobe. I pored toga sto mi nije bilo presudno organizacija za 2 osobe me izasla manje nego u organiciji npr. Argusa. Pride je jos i hotel bio za * vise (Sapphire, Sirkeci). Avion + 4* hotel za 4 nocenja nas je izasao 80 eura jeftinije nego da smo uplatili u agenciji. Ukljucujuci i prevoz u oba smera od aerodroma u organizaciji samog hotela. Nesto povoljniji smestaje u hotelu Erboy.

Soping takodje nije izostao. Preporucujemo Sisli trzni centar (zapravo se ne zove tako nego je to naziv metro stanice). Delta kao da je bila tamo da vidi kako treba da izgleda. Topla preporuka: Kinesko-Tajlandki restoran na zadnjem spratu gde platis "ulaznicu" i jedes, jedes, ... Na zadnjem spratu se nalazi Chocholate world gde ne treba propustiti Cokoladni fond (topljena cokolada svecom koja sa umace u sveze voce).

Od eskurzija smo naravno obisli sve sto treba da se vidi: Topkapi, St. Sophia, Blue Mosque, Grand Bazaar, Spice Bazaar, voznja brodicem ...

Kao pravi fudbalomanijaci smo pokusali da pogledamo i neku utakmicu. Ali nazalost Galatasaraj je bio kaznjen i igrao je bez publike na svom terenu, Besiktas je igrao u gostima dok je Fenerbahce igrao tek u 21h sa nekim luzerima.

Ako Vam trebaju neke konkretnije informacije pitajte, vratili smo se pre mesec dana i jos uvek je sveze u glavi a ovako ce ostati negde zapisano.

P.S. ISTANBUL

Evo, ja tu gore postavih pitanje, pa se nadam i odgovoru

Back