NatasaNatasa
Elita
- Poruka
- 15.620
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Andjelka777:Ima li neko preporuku hotela za Alanju - Botanik ili Delfin? Znam da je isti vlasnik, ali me zanimaju plaza, bazeni i sl., koji je bolji.
Inače, u Alanji sve radnje rade do duboko u noć, dokle god ima turista na ulicama. Cenjkanje obavezno, svaku cenu prepoloviti...recimo - izuzetno dobra kožna jakna ( muška) se kupuje od 120 do 150 eura. Sami upaljačem palite kožu, naročito ispod pazuha...ako vam prodavac ne dozvoli, ne kupujte - znači da nije prava koža.angel 021:Transfer, sa obaveznom pauzom od 10-15 minuta traje satipo, zbog zaustavljanja i ostavljanja gostiju. Sve kartice idu bez problema i sa apsolutnom sigurnošću. Čak i da daš kaparu za nešto, pa se predomisliš, uredno ti je vraćaju, a ne moraju - već neće da se brukaju. U hotelu Parador letuju moji prijatelji svake godine, a ja imam stan dve ulice dalje. Odmah pored Paradora je hotel Gold, iste kategorije, ali znatno skuplji, a potpuno neuslovan zbog nesnosne buke ( loša izolacija ). Ne propustite izlet brodom, vodopade Dimčaj i posetu nekom starom turskom selu u planini, mada ovog poslednjeg nije bilo u ponudi pre 15 dana kada sam ja bila. Ako idete u hamam, a idite obavezno, onda se to radi odmah, prvog dana zbog pilinga tela ( da vam kasnije ne skidaju boju ). Idem ponovo u avgustu, pa ako nešto treba, na usluzi.Pre hotela Parador je hotel Muz sa sopstvenom plažom gde se ne plaćaju ležaljke i suncobrani, ali poprilično skuplji od Paradora. Za te novce koliko košta letovanje u Paradoru, dobićete kvalitet koji ne očekujete, disproporcija je u vašu korist.
Vodite računa da su u Alanji skoro uvek talasi, što baš nije jako zgodno ako imate malu decu. Odnos euro - lira je 1 euro 1,75 lira, mada se kurs svakodnevno menja. Novac menjati u menjačnicama, a ne u hotelu, jer je kurs bolji. Ako ste ljubazni, Turci će vam uzvratiti dvostruko. Meni se dešavalo da mi ne naplate dolmuš, vodu u samoposluzi, i još koješta zgodno i prijatno.
Jedina neprijatnost koja može da vam se desi u Paradoru, je poslednji sprat, zbog vrućine..
Ali, onda se poslužite trikom: skinite privezak sa ključa kojim se pali sva struja i ostavite ga u prekidaču i kada niste u sobi, tako da vam klima stalno radi ( pazite da vas spremačice ne uhvate, dakle, ovim se služite tek kada vam je soba spremljena ).
angel 021:Imaš otvorenu temu o Alanji, na njoj sam pisala o nekim turskim običajima.
Pročitaj, koristiće.
nešto sam se...loonie:zasto je tema KOTOR ubacena u temu o TURSKOJ?
Cinderella 2:Da li je neko dosao iz Alanje? Interesuju me cene po kaficima,lezaljke,izleti...
UAR:Ja planiram u Icmeler pocetkom septembra. Zanima me kakve su cene vanpansionske potrosnje tamo. Da li se placaju ulaz i lezaljke na plazama? Cula sam i da je voda u moru hladna. Da li je to tacno?
D a n i e l:Ma saznaces kad dojes tamo :wink:
Salim se naravno. I j aputujem u Alanju za koji dan pa ne bi bilo lose neko da baci cene ovde. Ali mislim da su neku stranicu unazad pominjane cene
.Nadam se da cu bar od tebe dobiti informacije s obzirom da idem krajem avgusta angel 021:Cene su kao i kod nas. Voda od pola litara 0,25 lire ( 1 euro = 1, 75 ili 1,78 lira ) Cene u kafićima takođe, kao i kod nas...u boljim, malo više, u običnijim niže nego kod nas. Alanja ima toliko restorana, kafića i diskoteka da ne možete da omašite! Zamislite odmor kod nas, i sračunajte se...baš toliko će vam i tamo trebati!
Andjelka777:Sta ima da se vidi/kupi u Alanji? Ima li nekih dobrih radnji i letnjih popusta?