Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na lepom plavom Bosforu

Na mestu gde se, i fizički i duhovno, susreću dva kontinenta, proteže se Istambul, velegrad koji pleni prostranstvom i životom, moderan grad koji se nije odrekao tradicije. Na panorami Istanbula su jasno uočljivi nebrojeni minareti, ali i moderni neboderi u staklu, a mogu se videti i velelepne građevine koje se vekovima nadnose nad Bosfor.
Grad koji leži na dva kontinenta kroz vekove je bivao prestonica čak tri moćne imperije. Najpre je od Rima preuzeo tron Rimskog carstva, zatim je bio prestoni grad Vizantije, a potom i Otomanske imperije. Carstva su se rušila, ali je grad, poznat kao Vizantion, Konstantionopolis i, konačno, Istanbul, nastavljao da živi. Dvadesetih godina dvadesetog veka je, iz političkih razloga, za glavni grad moderne Turske proglašena Ankara, ali je Istanbul ostao privredna, kulturna i turistička prestonica zemlje.

Tome su svakako doprineli i širom sveta čuveni spomenici kulture, koji su istovremeno i vrhunska arhitektonska dostignuća. Zbog toga upoznavanje Istanbula najčešće počinje od istorijske četvrti, koja se nalazi u evropskom delu grada, nadomak Bosfora, čije plavetnilo oplemenjuje prizor u svakom trenutku...

http://www.casopishorizont.com/istanbul.html

Od silnih hotela koje naše agencije nude, preporučite neki koji je na glavnoj đžadi, na bulevaru Ataturka ili na Taksimu , a da je stvarno dobar. Koji su i kakvi hoteli oko Galata kule?

Preko Sofije 15 sati najmanje, zavizi od zadrzavanja za granicama.
Preko Beca oko 30ak sati.
Preko Vladivostoka najmanje 250 sati.
Preko Enkoridza, ne znam. Ali mogu da saznam ako te interesuje ;)

Kako bi se najjeftinije moglo otici avionom do Kusadasija (ili najblizeg mu grada), npr. iz Budimpeste i sl? Zna li neko za te low cost avio kompanije?
Svaka varijanta, predlog i drugarski savet dolaze u obzir:)

Jel vi ljudi ne bojkotujete Tursku pa prva je maltene priznala smrdljive siptare,a vi idete tamo kod njih na more???????????

I Crna Gora ce ih priznati, sa Grcima je mnogima problem sengen viza!
Po tvojoj logici ne treba da idemo na more zato sto je Kosovo proglasilo nezavisnost i neke zemlje gde letuju nasi turisti su ga priznali?!?!?!
To su njihove vlade proglasile a ne njihov narod?
Ne treba stvari posmatrati iz jednog ugla!

Jel vi ljudi ne bojkotujete Tursku pa prva je maltene priznala smrdljive siptare,a vi idete tamo kod njih na more???????????

Ja ću vala da idem ..i sad i za sto godina ..kad god mi se ukaže prilika...
Apolitična sam , a volim lepo i udobno da letujem ...

Pa i u Ameriku planiram , zamisli !!!
I to čim pre ...mora dete da se zapljune u Diznilendu ...

Neću valjda da dozvolim da mi Šiptari pokvare to zadovoljstvo da se rukujem da Mikijem , Pajom ... :roll:

Ja ću vala da idem ..i sad i za sto godina ..kad god mi se ukaže prilika...
Apolitična sam , a volim lepo i udobno da letujem ...

Pa i u Ameriku planiram , zamisli !!!
I to čim pre ...mora dete da se zapljune u Diznilendu ...

Neću valjda da dozvolim da mi Šiptari pokvare to zadovoljstvo da se rukujem da Mikijem , Pajom ... :roll:

mirka,
da li imash da preporuchish josh koju agenciju osim fibule za tursku...
i mene kemer najvishe interesuje...

meni ne treba neka BAH lux varijanta...
takodje, ishla bih bash u predsezoni, pa mi popust i za to dobro dodje, ako znate neki... :D

TO BRATE!!!!!!!!NIJE SAMO KOSOVO U PITANJU......KADA SU SRPSKA SIROCAD-IZBEGLICE GLADOVALA U SRBIJI,NJIHOVI AVIONI (SA CRVENIM POLUMESECOM) SU PRELETALI SRBIJU NA PUTU ZA SARAJEVO.DA IMAJU JEDINO MORE NA PLANETI......ISKOPACU RUPU U DVORISTU I SIPATI DVA KILA SOLI,ALI MENE I MOJ NOVAC TURSKA NECE VIDETI....UDJITE NA NEKI DRUGI FORUM...PA VIDITE KOMENTARE O SRBIMA I SRBIJI...JA VOLIM GRCKU I ZNAM KOLIKO JE GRCKIH FANATIKA-PRAVOSLAVACA RATOVALO U BOSNI I HRVATSKOJ.VI STO VOLITE TURSKU I AMERIKU ZNATE LI TO ISTO?PS.GOVORIM U SVOJE IME I IME MOJE BRACE-GRKA(98,999%).NIJE SVE U PARAMA....SORY,ZA VELIKA SLOVA....

TO BRATE!!!!!!!!NIJE SAMO KOSOVO U PITANJU......KADA SU SRPSKA SIROCAD-IZBEGLICE GLADOVALA U SRBIJI,NJIHOVI AVIONI (SA CRVENIM POLUMESECOM) SU PRELETALI SRBIJU NA PUTU ZA SARAJEVO.DA IMAJU JEDINO MORE NA PLANETI......ISKOPACU RUPU U DVORISTU I SIPATI DVA KILA SOLI,ALI MENE I MOJ NOVAC TURSKA NECE VIDETI....UDJITE NA NEKI DRUGI FORUM...PA VIDITE KOMENTARE O SRBIMA I SRBIJI...JA VOLIM GRCKU I ZNAM KOLIKO JE GRCKIH FANATIKA-PRAVOSLAVACA RATOVALO U BOSNI I HRVATSKOJ.VI STO VOLITE TURSKU I AMERIKU ZNATE LI TO ISTO?PS.GOVORIM U SVOJE IME I IME MOJE BRACE-GRKA(98,999%).NIJE SVE U PARAMA....SORY,ZA VELIKA SLOVA....

Ništa mobilni samo ti viči , ako će da ti bude lakše...:lol:
A mi koji volimo da letujemo u Turskoj ćemo svakako da izaberemo...

Ove godine Turska , sledeće Kos, one tamo Karibi ...
Pa nek ide život i politika sa njim...

P.S. Šta tebi mirnom bi da poludiš i svratiš na temu Turska , da nam se nerviraš i pišeš velikim slovima ???

Šta će to tebi ?

Maslačak ...sve ću ti objasniti na pp.
Da se mobilni ne nervira ...brinem ko će posle da čuva naše turiste i obezbedjuje im smeštaj na Skiatosu ...ko zna možda i meni nekad zatreba ...

Ništa mobilni samo ti viči , ako će da ti bude lakše...:lol:
A mi koji volimo da letujemo u Turskoj ćemo svakako da izaberemo...

Ove godine Turska , sledeće Kos, one tamo Karibi ...
Pa nek ide život i politika sa njim...

P.S. Šta tebi mirnom bi da poludiš i svratiš na temu Turska , da nam se nerviraš i pišeš velikim slovima ???

Šta će to tebi ?
ne znam odakle ti ideja da neko vice ako pise velikim slovima.nehotice sak kliknuo na "caps" i mrzelo me da brisem...i jos rekoh "sory".... a ti odmah repliku i to sa karakterisanjem:"poludis","vices","nerviras"....razlika izmedju mog razmisljanja i nekih na forumu(tebe, na pr) je u tome sto ja turke poznajem sa vise strana-radio sam sa njima,kupuju kod mene,letuju u grckoj i znam sta misle obicni turci o nama.e pa JA ne mogu da se pretvaram i da im se smeskam znajuci sta oni misle o meni.bio sam jednom davno u shopingu i...nikad vise. a kakvih nas ima,reci cu ti samo jednu zanimljivost:poznajem licno jednog stjuarda-engleza(koji mrzi zene) i koji svakoj zeni u avionu pljune u pice-cafu!!!(reci njegove rodjene sestre)inace,ozenjen je jednim kolegom-holandjaninom...nema mnogo veze sa turskom.....ali eto setih se.......

ne znam odakle ti ideja da neko vice ako pise velikim slovima.nehotice sak kliknuo na "caps" i mrzelo me da brisem...i jos rekoh "sory".... a ti odmah repliku i to sa karakterisanjem:"poludis","vices","nerviras"....razlika izmedju mog razmisljanja i nekih na forumu(tebe, na pr) je u tome sto ja turke poznajem sa vise strana-radio sam sa njima,kupuju kod mene,letuju u grckoj i znam sta misle obicni turci o nama.e pa JA ne mogu da se pretvaram i da im se smeskam znajuci sta oni misle o meni.bio sam jednom davno u shopingu i...nikad vise. a kakvih nas ima,reci cu ti samo jednu zanimljivost:poznajem licno jednog stjuarda-engleza(koji mrzi zene) i koji svakoj zeni u avionu pljune u pice-cafu!!!(reci njegove rodjene sestre)inace,ozenjen je jednim kolegom-holandjaninom...nema mnogo veze sa turskom.....ali eto setih se.......
daj, ne uzbudjuj se...
pazi kad me mirka polako preobracuje. :D
iako obozzava tursku. :)

Mobilni...mene stvarno boli šta turci misle o meni ili nama ...
Ja se tamo dobro osećam , uživam u onome što mi je ponudjeno , koristim to maximalno i odem kući puna srca...

Gde bi mi bio kraj kad bi se opterećivala sa tim ko šta misli o meni ili zemlji iz koje dolazim ...
Da budem iskrena o Srbiji ni ja nemam lepo mišljenje !

Tako da...rasparava o ljubavi prema Turskoj je isto kao i rasparva o tome šta je starije dal koka ili jaja..

Ma šta neko napisao ja imam svoje mišljenje ...dok se ne uverim u suprotno...

A za velika slova ...pa pročitaj praila foruma , lepo piše ...veliko slovo = vičeš ....nisam ja ništa izmislila !

Sad jes da si stavio sorry na kraju , a l u tonu velikih slova i dalje je delovalo da vičeš..

Back