Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
smokvicica:
sta je bre ljudi,hvalite se da ste bili u turskom kupatilu,a niko da mi objasni sta je to u stvari.treba mi kupaci?da li moze i muz sa mnom ili posebno zene...

Nesto kao parno kupatilo.
Dakle, prostorija obicno od mermera ili nekog kamena, ne znam tacno. Sve je puno pare, neki orijentalni miris..., mnogo je vruce unutra. Ima i mali bazencic unutra (mada sam vidjala i bez njega).
Onda te neki baja ili neka cica masiraju i polivaju nekom penom (kazu da ovo ima samo u boljim turskim kupatilima - dakle, biraj bolje ;-) ).

U svakom slucaju, melem za dusu.

Ja sam prosle godine bio u Kushadasiju i proveo se kao nikad do sada ... bio sam u apartmanima ROSY na ladies beach i za smestaj nemam ni najmanje zamerke od ljubaznog osoblja do higijene koja je na max nivou ... turci extra gostoprimljivi i osecas se zaista kao gost .. tako da i ove godine ne menjam destinaciju ... a da ne spominjem sto bukvalno svaki dan imas negde da odes preko agecija koje ti nude na svakom koraku neki izlet ( pamukale, efes, krstarenja brodom, neki kao safari dzipovima ili konjima, 2 extra dobra aqua parka ) ... to je samo deo onog sto nude !!!

pajamaca:
na granici. samo pasoš i 10 evra

Мени су рекли у агенцијама да више није тако. Пошто сада Бугари траже транзитну визу, прво Турци морају да визирају пасош, да би се онда носио код Бугара. Не знам како је за авион, али овако је за бус. Значи, у агенцији се и добија и плаћа турска виза.

Мене занима да ли неко има искуства са оним јефтиним варијантама да се до поласка не зна у ком хотелу се борави. Конкретно питам за Кушадаси. :confused:

Bila sam prosle godine u Icmeleru.Marimaris je jedno veoma zivo i interesantno mesto, veoma cisto.Sto se tice setnje od Marimarisa do Icmelera ne bih preporucila po meni je dugacka, a dolmuse nisu skupe.

Vecina kazu da je najlepsa plaza u Icmeleru, lepsa nego u Marimarisu,ja se ne bih slozila, po meni su iste,more mi se nije svidelo jer je boje caja, a kada se ulazi u isto kamenje je ljigavo preporucujem patikice za vodu.Takodje kazu da je plaza peskovita to nije tacno , sitni sljunak , ono kako vidis u Marimarisu je i u Icmeleru.

Obavezno idi na Kleopatrinu plazu, voda je kristalno cista i plava,tu je mala obala, peskovita, a pesak okrugao nesto neverovatno, a zgodno za piling,savrseno.Mislim da je taj izlet kostao oko 25E,prvo kratka voznja busom, pa brodic.

Da li je neko bio u hotelu My Dream u Marmarisu?? Uopste ako moze neko da opise najzanimljivije detalje vezano za cene, hotel, plaze, diskoteke, provod, bio bih neizmerno zahvalan!!!!!

[

Мене занима да ли неко има искуства са оним јефтиним варијантама да се до поласка не зна у ком хотелу се борави. Конкретно питам за Кушадаси. :confused:[/QUOTE]

Isao sam dva puta u Kusadasi, 2004 i 2006 nisam cuo do sad za takve ponude, ali mi zvuci zanimljivo!

natasa,ja sam sa porodicom bila 2004.god.
mi smo se super proveli, hotel nam je bio uz plazu, isli smo na puno izleta, bas nam je bilo super.
jos uvek nam je to letovanje u lepom secanju, mada smo obisli dobar deo Turske.

Idi na pretragu ja sam podosta negde pisala o tome,ne znam gde bese... :???:
Skracena verzija-bili smo 2003,busom,put smo dobro podneli mada je zadnjih par sati bilo vec nervoze po busu.Mesto u izgradnji,puno lepih hotela sa bazenima,premalo zelenila,plaza ogromna,pescana,hoteli imaju svoje lezaljke i suncobrane,voda bista,cista,prvih dana stravicno ledena(a bilo je 40 stepeni),a onda se odjednom zagrejala(kazu kakve struje naidju),centar sa radnjicama razne robe,cak i neki buvljak,veliki luna park...U blizini Ajvalik(dolmusi idu svaki cas)sarmantni gradic...Izleti-Sejtan sofra,ostrvo Dzunda,Pergamon,Izmir,brodicem do drugih plaza....sve smo posetili i zaista su super izleti,a cene su pristupacne(secam se-celodnevni izlet brodicem sa ruckom-8E po osobi,dok je u Grckoj tako nesto 25E).Bili smo u hotelu Dobra koji je bio bas sladak,udoban,cist,sa malim ali cistim bazenom,svedski sto vrlo raznovrstan....

Poslednja izmena od moderatora:
Bio sam tamo 2003,sve sto je napisala Vesna Ks stoji stim sto nisam imao srece sa terminom.Moja sestra se vratila par dana pre mog odlaska i rekla mi da nije izlazila po ceo dan iz vode koliko je topla a vetar je duvao samo povremeno.A ja sta da ti kazem-obozavam kupanje a prvi put sam usao u vodu tek petog dana jer nisam hteo da navucem neku upalu ili slicno sto znaci naleteo sam na period hladnih struja i kupao sam se u proseku jedanput dnevno.A da bude dozivljaj veci duvao je takav vetar i to iz pravca kopna ka moru da je pesak zabadao u telo kao sitne iglice pa smo lezali kompletno umotani u peskire kao mumije sa lezalkama kao stitovima.Posle smo isli na plazu gde su zgrade blizu iza nas pa je moglo da se sedi normalno.Ali taj vetar je duvao 24h dnevno i kada je samo za jedan dan stao nije moglo da se sedi od vrucine.A za spavanje je obavezno potreban klimatizer,ali dobro je sto ih svugde ima i nigde se nije naplacivalo njegovo koriscenje.
Zao mi je sto sam tako negativan ali jos i danas zalim sto tada nisam uplatio za Kusadasi gde niko nije imao problema sa vodom.Ipak na more prvenstveno idem zbog kupanja.Sa druge strane ima za videti i lepih stvari sa izleta i iz okoline a Turci su ljubazni domacini.
Zelim ti toplo more i lepo vreme.Cao

Ja sam uplatio letovanje u hotelu Beggonville od 27 jula prego Argusa i imam pitanje isto kao i Kosta ma da sam se dosta informisao o svemu jer prvi put idem u tursku?Unapred hvala za svaki komentar.POZDRAV

nedavno sam na tv programu, kanal travel, gledao vrlo uzbudljivu emisiju o kapadokiji. prelepo. znam da je i argus organizovao put u kakadokiju. kako stici tamo a da ne bude skupo a da bude uzbudljivi i lepo. da li je moguce ici naprimer vozom i orijentaciono koliko bi kostala povratna karta, .

i ja idem u Ekin ove godine. prosle godine sam bio u hotelu Asena i sve je bilo ok. ja sam ovaj hotel video spolja, jednom sam usao u njega do recepcije, mislim da je ok, nalazi se na samoj plazi ledi bic, bukvalno samo predje ulicu. nadam se i tu dobrom provodu, uostalom u hotelu ces biti najmanje. klopa je uglavnom sv uda u turskoj odlic na, bar meni jako prija, obilna je i kvalitetna.

Uplatila sam letovanje u Sarimsakliju .... čula sam da je mesto odlično, ono što sam videla na Netu, dopalo mi se.

Da li je neko od vas bio?
Kakvi su utisci?
Na koje ekskurzije ići?

Back