Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Posle visenedeljnog vecanja 3 porodice i cetvoro dece (od kojih su neki roditelji veca deca od njihovih, sto je cesta pojava :) ) odlucismo se za Botanik, 15 dana u onom neveselom terminu kraj jula pocetak avgusta i sve izgleda krasno samo niko ne spominje ono sto ponekad moze da prilicno upropasti letovanje, narocito u ozelenjenim krajevima a to su - KOMARCI. Iako ljudi razlicito reaguju na ujede ovih zlotvora, pretpostavljate da je nama to esencija, pogotovo mom muzu a i detetu koje je jednog letovanja od par ujeda obicnog komarca imalo zatvoreno oko i izgledalo kao De Niro u "Razjarenom biku". Dakle, ima li ih i ako ih ima, je li to u vidu posasti ili Autan ipak moze da sredi stvar?

Druga stvar: one patikice za sljunkovitu plazu - treba ili ne treba?

HVALA svima unapred

KOMARACA NEMA !!!

Turci su napravili neki sistem istrebljivanja komaraca meni nepoznata ali ja za 4 godine bivstvovanja na raznim destinacijama ne videh komarca ni jednog.

U Botaniku nema komaraca to odgovorno potvrdjujem . :lol:

Ali patikice za sljunkoviti tj kameniti deo u moru OBAVEZNO !!!! Narocito za decu koja jos nisu samostalna u vodi. Ni ja matora kokoska nisam lako ulazila u vodu , i sve se nadam da cete kad se vratite da nas iznenadite informacijom da su turci razbili kamenje u moru ispred botanika i da sve to vise nije problem.

Ne trebaju vam peskiri za plazu odmah da vam kazem , dobijete ih tamo svaki dan . To na zalost nije uvek slucaj ali u Botanku hvala bogu jeste.

I da ...imaju sjajne koktele za decu , od sokova , i moja cerka se razbijala od njih a sluze se po ceo dan u pool baru. Kad se setim slaga koji se stavlja u kafu ide mi voda na usta ... Botanik , ah taj Botanik .

HVALA HVALA.....

Mirka ti si genije..... A i informacija o NEpostojanju malih zlih krvopija uvek dobro dodje.
Za peskire sam pretpostavljala, kao i za patikice protiv zuljanja .....

Kad si vec tako dobra, reci mi nesto vise o transferu od aerodroma do hotela. Naime, videh da je Botanik tricavih 90tak km udaljen od aerodroma. Jel to bas veliki smor i kakav je taj put? Takodje pretpostavljam da je, posto je u nedodjiji, Botanik poslednji u nizu hotela pa transfer moze i da potraje. S tim u vezi, koliko ti se cini pametna ideja da nase tri porodice (ukupno nas 10 zajedno sa decom) iznajme kombi, koji nam Kontiki nudi, kako bismo direktno sa aerodroma isli u hotel, narocito ako su carteri u neko "pekarsko" vreme.....

O nasim impresijama i svim drugim detaljima sa lica mesta obavestavam vas tek sredinom avgusta kad se vratimo.

ja idem u botanik! :D:D:D:D:D:D:D
inace, bila sam u turskoj kad su bili oni bombaski napadi pre neke 2 godine, bas u to vreme, i nije nam nista falilo, nismo se uopste osecali ugrozeno.
ahhh jedva cekam avgust...

Ovako...transfer je veliki smor !!!

Mi smo leteli u 14 .30 h . Tamo smo bili po njihovom vremenu u 17.40 h, dok prodjes carinu ( sto traje ...jer je aerodrom ohoho veliki ) i uzmes stvari , krece se ka autobusima . Sad u zavisnosti od broja ljudi koji idu u botanik , ili u tom pravc , nekad bude cekanja dok se svi skupe sto obicno traje dve do tri cigare ...
c020.gif
i onda se krece .Putevi u turskoj su savrseni , bez teksta sam ...Do botanika vode tri trake , tzv autoputske , i prilicno brzo vozi cika sofer ...staje se na par mesta do botanika u zavisnosti od toga da li neko treba da izadje u nekoh hotelu ...KAd smo mi isli , niko nije izasao do Botanika pravili smo samo jednu nepotrebnu pauzu ( kao da vec nismo dovoljno mrtvi ) negde nakon 45 min voznje. Posle toga smo se vozali jos oko 45 min i stigli u botanik ako se ne varam negde oko 20 h . Secam se da je vec bio skoro mrak .

Posto smo samo nas 5-oro isli u botanik , ili ti dve porodice niko od vodica nije isao sa nama , sto mi se nije dopalo. Sami smo se prijavili i smestili. Dobili smo sobe u centralnoj zgradi koje gledaju na gore pomenuti autoput. Ja sam uspela da napravim skandal zbog toga jer sam Botanik platila da bi bila u prirodi a ne da spavam na autoputu. Tek sutradan se pojavila devojka iz Kontikija , zove se Bojana , vrlo simpaticna ali uglavnom spora , bar po mojim kriterijumima . Sa njom mora ostro da se razgovara , ne bi li sto pre dobili sta vam treba . Uglavnom od vodica vajde nema , sve zavrsite sa turcima na recepciji mnogo brze i lakse . Mislim da se bolje sporazumevam sa turcinom na bantu engleskom nego sa tom Bojanom na cistom srpskom .

Kad smo se negde nakon 2 ili 3 noci konacno prebacili u sobe koje su u zelenili spoznali smo pravi raj botanika .

Sto se tice placanja transfera to da vi budete sami u kombiju, ja licno mislim da ne treba to da radite jer ste vi vec platili transfer u ceni hotela, dakle sto bi sad dodatno plcali. Kad sam ja isla u Botanik u tom pravcu je i vozio kombi nije bilo puno ljudi koji su isli u Alanju. Dakle nepotreban trosak , cist fazon kontikija da se uzme jos neka lova preko tricavih par hiljada evrica koje istresemo za Botanik ...no dobro...

Dakle na vasem mestu ja ne bi to radila. Niti bilo sta za sta mi Kontiki trazi dodatne pare .Jer...ako malo proriskas ovde nacices gomilu mojih komentara o tome sta mi se sve dogadjalo sa doticnom agencijom , iako sam njihov dugogodisnji putnik. Ove godine idem peko druge agencije jer su mi se oni smucili.

Losa stavr je i to sto ce vas u koliko uzmete taj kombi do hotela dovesti turcin istovariti vas i adio. A onda sami ko ja te 2005 godine sve u hotelu obavljate.

Mislim da sam na sve odgovorila ...ako nisam pitajte !

OCEKUJEM OD MENADZMENTA BOTANIKA NISTA MANJE NEGO SMESTAJ ZA TRI OSOBE U TRAJANJU OD 12 DANA , reklamiram ih ovde na sva usta ... AKO NEKO ZNA DOTICNOG NEKA MU PRENESE MOJA ZALAGANJA ZA USPESAN RAD NJIHOVOM HOTELCICA.

@mirka

Nista manje ti od Botanika i ne sledi. A obzirom da je cenjkanje u tom delu sveta obavezno, slika u foajeu u stilu "Employee of the month" ti ne gine. A kada budu videli tvoju PINK treneku, sigurna sam da ce te se setiti :)

Hvala jos jednom. Veeeliki pozdrav.

Jedva cekam ono ....... SPLASH!!!!!! ;)

snoopy:):
ja idem u botanik! :D:D:D:D:D:D:D
inace, bila sam u turskoj kad su bili oni bombaski napadi pre neke 2 godine, bas u to vreme, i nije nam nista falilo, nismo se uopste osecali ugrozeno.
ahhh jedva cekam avgust...
@snoopy

kad ces biti u botaniku? Nase drustvo od 6 velikih i 4 malih naseljava hotel 27 jula a vracamo se 10 avgusta. Ocemo li se poklopiti?

Aqua Park je na azijskoj strani, ljudi (Turci) koji su tamo isli kazu da je super (a sta bi i drugo rekli?). Doduse, shame on me, ali za sve ovo vreme, nisam isla tamo nijednom, posto ne volim da se buckam. No, ako te ne mrzi, u subotu najkasnije postavljam info direktno od Turaka, a ti pisi sta te TACNO interesuje, da znam sta da ih pitam.

Ja sam bila proslog leta sa Amorns..ne mogu da se setim kolko je ulaznica al mislim da je bas nesto jeftina posto smo mi isle predposlednjeg dana i nije nam se nesto ni davalo puno para za to..
Sta ja znam?Nije lose..mada nije ko na moru...Ustvari sad kad uporedim s morem nije nista posebno,ali cisto eto ako se smoris od sunca i svega toga pa pozelis malo leskarenje pored ok bazena,ili spustanje niz razne tobogane ili jos par nekih zezancija..

cicos - macos:
Aqua Park je na azijskoj strani, ljudi (Turci) koji su tamo isli kazu da je super (a sta bi i drugo rekli?). Doduse, shame on me, ali za sve ovo vreme, nisam isla tamo nijednom, posto ne volim da se buckam. No, ako te ne mrzi, u subotu najkasnije postavljam info direktno od Turaka, a ti pisi sta te TACNO interesuje, da znam sta da ih pitam.

Postoji jedan i na evropskoj :lol:

Da, ima i na evropskoj. Mada, cudno koliko Turci malo znaju o tome sta i cega ima u njihovom gradu. A onda kada mi kazu da njih ima 15 miliona, grad pun svega i svacega, ne znas gde ces pre, onda mi jasno.
@djorax
Jesi trenutno u Istanbulu?

Kad smo bile tamo nismo ni cule da ima vise akvaparkova..
Isle smo inace s jednim mojim drugom koji je iz Istanbula a upoznali smo se u Kusadasiju,pa nas je on vodio u akva park taj neki..
E a super mi je bilo u turskom kupatilu..sad kad se setim..bas bih ponovo :)

planiram da idem na letovanje u Tursku /Alanya/ pa me interesuje kako je tamo sto se tice provoda ,plaze ,da li je taxi skup i sl, jos ako neko zna kako je u hotelima Saritas ili Begonya bilo bi superiska :roll:

Back