TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bachata:
Kopirano sa drugog foruma

.Za vilu Kerkira mogu reci samo jednu recenicu - nikad u zivotu na gorem mestu nisam bio.Sve sto pise u prospektu je potpuna prevara.Kuca je stara ,sobe neverovatno prljave ,posudje u takvom stanju da je neupotrebljivo , televizor ne radi ,stolica u apartmanu nema , namestaj odgovara sobi sa 1* , bazen je malo veca kada u kojoj se uopste ne menja voda vec gazda samo svake veceri sipa hlor.Udaljenost od plaze jeste oko 100 metara kako su napisali ,ali u vazdusnoj liniji.Parkinga nema niti se fizicki moze prici vili kolima, vec se parkira u centru sto je oko pola kilometra daleko ako imas srece da nadjes mesto. Stanje u kojoj smo zatekli sobu kad smo stigli je blago reci za ne poverovati - sudovi prljavi sa ostacima hrane,kupatilo prljavo i smrdi . Reakcija vodica ARGUS-a je bila da je cistoca relativna i da kome higijena ne odgovara moze da ide da kupi deterdzent i sam pere . Moja je preporuka da ko god je uplatio ovu vilu odmah promeni u Beogradu smestaj a po mogucnosti i agenciju jer ce na licu mesta doziveti nervni slom kad vidi gde je dosao.Steta je pokvariti utisak o Krfu zbog ovakvog skandaloznog smestaja jer je ostrvo veoma lepo. Pored toga iako je mesto Benitses slatko , plaza je losa i more je puno trave.
Jos samo jedna stvar , izgleda da u agenciji znaju za problem sa ovom vilom jer su mi po povratka bez ikakve provere odmah vratili deo para (istina simbolican) i priznali da je vila Kerkira potpuni promasaj ove godine i da je vise nece raditi ( nisam prometio da su u reklami izbrisali ono lux i najbolji smestaj u jihovoj ponudi na Krfu) . Nadam se da ce me bar neko poslusati i spasti svoje letovanje.

Toliko o Argusu i njihovim toplim preporukama..... i po njihovoj tvrdnji najbolja ponuda koju imaju za ovogodisnje letovanje na Krfu sto se tice apartmana.....

Na slikama mozes da vidis slike kade i sudopere,pazi,to su kada su oprane,jer cim smo usli u studio,morali smo da odemo da kupimo kiselinu,rukavice i sundjer da bi oprali koliko je bilo dlaka i svacega,da ti se smuci.
A vrata u studiu,od kupatila i balkonska,da ti ne pricam,bilo mi je muka da ih pipnem prilikom otvaranja i zatvaranja.
Ja ne mogu da verujem da agencije misle da smo mi majmuni ili maloumni,napise nova lux vila,a ono stara par godina,i sve u fazi raspadanja i sta,mi kao ne vidimo?

igork:
TU GRESIS,
ONI SU OBAVEZNI KAO AGENCIJA DA TI NAPOMENU UKOLIKO SE VILA GDE SI SMESTEN RENOVIRA ILI NESTO TIK PORED,KAO STO JE BIO KOD NAS SLUCAJ,NA METAR OD SOBE JEDNA OD ZGRADA,RADNICI MI VIDE STA JEDEM U TANJIRU KOLIKO SU BLIZU.
I KAO DRUGO VIDIS KOLIKE SU ZGRADE,TU SE GRADI VEC KO ZNA KOLIKO MESECI,A I CEMU SLUZI NJIHOV COVEK TAMO? IZVESNI DALIBOR-DACA,KOJI SE PO CEO DAN VOZIKA KOLIMA BEZ IKAKVOG CILJA I SMISLA.
PO TVOJO LOGICI KAKO SU ZNALI? ZNACI ONI SU STAVILI SLIKE U KATALOG,KOJE SU PITAJ BOGA OD KADA,I PO TOME STO TI KAZES,ZNACI MOGLA JE VILA DA SE SRUSI A ONI BI JE OVDE IZDALI JER ,PAZI OTKUD ONI ZNAJU?

A GDE to piše da su oni OBAVEZNI kao agencija...bla...bla...bla

N I G D E !

I šta misliš, da će neko ko je platio 20.000 eur avansno tu zgradu, kada je saznao da je počela gradnja, baciti te pare u more ? Ugovor sa vlasnikom NE MOGU raskinuti. A u ugovoru koji ste vi kao stranka potpisali sa agencijom NE PIŠE da je zabranjena gradnja pored vaše kuće.

Možete samo da im pljunete pod prozor. Sudija će takvu tužbu ODBACITI, bez da je i pročita, jer NEMA pravnog osnova...To je isto kao kada bi ih tužili što je sedam dana padala kiša.

DOBRO ZNAM o čemu pričam, samo gubite vreme i živce. Ne možete vi tu NIŠTA !

A taj argument da se gradi '' KO ZNA KOLIKO MESECI '' ne stoji, jer se u Grčkoj ne gradi kao kod nas....Video sam svojim očima kuću na tri sprata, stavljenu pod krov za 6 ( šest ) dana ! Te naše priče o zalivanju ploče, da beton treba da sazri itd...se rešavaju kvalitetnim ruskim aditivima, i gradnja NE STAJE dan i noć. Radi se pod reflektorima...
Ne kažem da su i ovi tako isto gradili, možda gazda nije imao para da ubrza...
Živim u Grčkoj i poznajem situaciju.

sch:
A GDE to piše da su oni OBAVEZNI kao agencija...bla...bla...bla

N I G D E !

I šta misliš, da će neko ko je platio 20.000 eur avansno tu zgradu, kada je saznao da je počela gradnja, baciti te pare u more ? Ugovor sa vlasnikom NE MOGU raskinuti. A u ugovoru koji ste vi kao stranka potpisali sa agencijom NE PIŠE da je zabranjena gradnja pored vaše kuće.

Možete samo da im pljunete pod prozor. Sudija će takvu tužbu ODBACITI, bez da je i pročita, jer NEMA pravnog osnova...To je isto kao kada bi ih tužili što je sedam dana padala kiša.

DOBRO ZNAM o čemu pričam, samo gubite vreme i živce. Ne možete vi tu NIŠTA !

A taj argument da se gradi '' KO ZNA KOLIKO MESECI '' ne stoji, jer se u Grčkoj ne gradi kao kod nas....Video sam svojim očima kuću na tri sprata, stavljenu pod krov za 6 ( šest ) dana ! Te naše priče o zalivanju ploče, da beton treba da sazri itd...se rešavaju kvalitetnim ruskim aditivima, i gradnja NE STAJE dan i noć. Radi se pod reflektorima...
Ne kažem da su i ovi tako isto gradili, možda gazda nije imao para da ubrza...
Živim u Grčkoj i poznajem situaciju.

Iz zakona o turizmu,Clan 63. Obavezni elementi programa putovanja:

Osnovni podaci o smeštaju, vrsta i lokacija smeštajnog objekta sa podacima o kategoriji objekta, prema važećim propisima zemlje u kojoj se objekt nalazi, konforu soba, vrsti i načinu usluživanja obroka.

sch:
I gde tu piše da treba da vas upozore da komšija ima traktor, npr... ???
Ili drži tri psa koji zavijaju celu noć ???

UZALUDAN trud....

Sa tobom nema smisla pricati,nije problem samo u gradilistu,pogledaj slike malo bolje,problem je i smestaja za koji su oni rekli da je nov,i koji su preporucili,a nemoj da se hvatas za neadekvatne primere.

Ne bi se cudio da radis za Argus kada ih toliko volis.
Trebao bi da popricas malo sa svim ljudima koji su isli sa nama,ceo autobus,pa da ti ispricaju kakav su oni smestaj imali.Ne bi nasao ni jednu osobu koja bi ti rekla lepu rec o smestaju.

Naravno da NEMA smisla sa mnom pričati, KAD SAM U PRAVU ! Možeš pričati koliko hoćeš, ali uvek ću te na kraju pobiti sa ČINJENICAMA !

Ne radim za Argus, ja sam urednik internet novina u Grčkoj i sticajem okolnosti, zbog prirode posla, čitam SVE novine od ujutro do uveče, i dobro sam upoznat sa materijom o kojoj pričamo.

A ti čitaš, samo ono što ti odgovara, a ostalo u tvojoj ostrašćenosti NE VIDIŠ !

Na samom početku sam napisao da su ostale pritužbe U REDU, ali da ovo sa gradilištem NEĆE PROĆI !

Samo ćete razvodniti tužbu, i rizikovati da zbog NEOZBILJNOSTI, tužba bude odbačena....
U tužbi NE TREBA da stoji ovo o gradilištu, ako hoćete da uopšte bude razmotrena !

Ja ovo DOBRONAMERNO, a sad što se ti iskompleksiraš što neko zna VIŠE od tebe, to je TVOJ problem. Mož' misliti, naveo neki paragraf iz zakona...A to NEMA veze sa predmetom, a ni činjeničnim stanjem.

sch:
Naravno da NEMA smisla sa mnom pričati, KAD SAM U PRAVU ! Možeš pričati koliko hoćeš, ali uvek ću te na kraju pobiti sa ČINJENICAMA !

Ne radim za Argus, ja sam urednik internet novina u Grčkoj i sticajem okolnosti, zbog prirode posla, čitam SVE novine od ujutro do uveče, i dobro sam upoznat sa materijom o kojoj pričamo.

A ti čitaš, samo ono što ti odgovara, a ostalo u tvojoj ostrašćenosti NE VIDIŠ !

Na samom početku sam napisao da su ostale pritužbe U REDU, ali da ovo sa gradilištem NEĆE PROĆI !

Samo ćete razvodniti tužbu, i rizikovati da zbog NEOZBILJNOSTI, tužba bude odbačena....
U tužbi NE TREBA da stoji ovo o gradilištu, ako hoćete da uopšte bude razmotrena !

Ja ovo DOBRONAMERNO, a sad što se ti iskompleksiraš što neko zna VIŠE od tebe, to je TVOJ problem. Mož' misliti, naveo neki paragraf iz zakona...A to NEMA veze sa predmetom, a ni činjeničnim stanjem.

Kao prvo ja se u opste ne iskompleksiram zbog tvojih navoda,niti patim od toga,a to da li znas vise od mene i sta znas to je pitanje.
A vidim da se razumes u sve od maltera pa do zakona,a i to sto kazes ``naveo neki paragraf iz zakona``,da se u ovoj zemlji vecina ne odnosi kao ti prema zakonima i da zakon nije samo mrtvo slovo na papiru,onda bi mozda ova zemlja i licila na nesto.

sch:
Pa o tome i govorim ! Tužite ih za izgled apartmana i taj spor ćete dobiti.

Nemojte se bakćati sa sporednim stvarima. Zgrada pored nije u sklopu vašeg apartmana. Drugo je da su radovi bili u vašem dvorištu. Nisam ni ja bio zadovoljan kada su mi gradili pored mog apartmana. Ali ne možemo mi tu NIŠTA !

Pa to ti i pricam,pogledaj na sta lici takozvana NOVA,lux vila,uzas.

igork:
Kao prvo ja se u opste ne iskompleksiram zbog tvojih navoda,niti patim od toga,a to da li znas vise od mene i sta znas to je pitanje.
A vidim da se razumes u sve od maltera pa do zakona,a i to sto kazes ``naveo neki paragraf iz zakona``,da se u ovoj zemlji vecina ne odnosi kao ti prema zakonima i da zakon nije samo mrtvo slovo na papiru,onda bi mozda ova zemlja i licila na nesto.

Da, ali taj tvoj paragraf ima veze sa predmetom kao što ima sa procentom veštačkih boja u zimnici od kiselih krastavaca....

NEMOJ se uplitati u ono u šta se NE RAZUMEŠ !

I ja bih možda hteo da budem svetski prvak u boksu, ali čekam da se braća Kličko penzionišu, pa ću onda da probam....Ovako....hm....

sch:
Možete da uradite sledeće :

1. Da ih tužite, ali bez SMEŠNOG pominjanja gradilišta
2. Da ih opletete po žutoj štampi, novinari će jedva dočekati...
3. Da ne putujete više sa njima

I tu se priča iscrpljuje....

Gradilište NIJE tema o kojoj vredi razgovarati.

Znam,to i planiram da uradim,da ih tuzim i opletem gde god stignem.
Gde zivis u Grckoj,u kom gradu?

U roku od osam dana po povratku sa putovanja se podnosi pismeni prigovor agenciji ...navedete sve na sta se zalite oni su u obavezi da vam odgovore za 10-15 dana ne znam tacno..ako niste zadovoljni odgovorom prijavite ih turistickoj inspekciji,zatim inspektor izlazi na teren,tako je bilo u mom slucaju,onda su me zvali u agenciju dogovorili smo se oko vracanja para i to je ,da se nismo dogovorili dalje se to predaje sudiji za prekrsaje,ide se na sud ...sud odlucuje da li je to ozbiljan prekrsaj i donosi presudu i kaznjava agenciju( novcano mislim) a ukoliko je laksi prekrsaj agencija dobija opomenu ..(3 opomene su gubitak licence za agenciju)...napominjem sve je ovo ukoliko vas prigovor ima nekog osnova nemozete se zaliti na neke stvari tipa dorucak je 10 dana bio isti ili sl jer za to uvek imaju opravdanje ...a vas slucaj koliko sam videla zalite se da je vila bila krs a oni su napisali da je lux i nova ...tu je vec natezanje jeste li imali sve sto ste trebali da imate u vili?sporet,frizider stolice i sl...jeste li videli slike unutrasnjosti vile pre nego sto ste krenuli na put?

Ма, колико је већ оваквих случајева било...заболи ме глава од ове теме. :roll:

Видим коментар агенције је био:

"hotel u koji je bio smešten je kategorizovan po turističkim standardima Turske"

Није ми јасно шта су тиме хтели да кажу. :confused: Ја сам летовала у хотелу са 2 звездице у Кушадасију и смештај је био сасвим коректан.

bachata:
Toliko su ljudi opljuvali POSEYDON agenciju na drugom forumu da je to strasno nesto su zeznuli opasno za Palma de Majorku ove godine.....
Ko je iole pratio štampu zna da je za probleme sa aranžmanima za Palmu kriva je isključivo ambasada španije. Masovno su i bez valjanih razloga odbijali za vize iako je dokumentacija predavana više od 30 dana pre puta.
Moj prijatelj je išao 22. juna, sa porodicom, zbog problema u dolasku sledeće ture ostali su 5! dana duže o trošku "poseydona".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back