TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
igork:
Dobio sam od YUTE telefon njihovog advokata pa cu lepo u ponedeljak sa svim slikama a i video zapisima studija,majstora,bagera itd. kod njih pa cemo da vidimo.

Ma ti njima prvo pismeni prigovor, a onda lepo u turisticku inspekciju
a oni dalje po sluzbenoj duznosti. Taj njihov advokat i cela YUTA su zestoka prevara.
YUTA je udruzenje agencija i oni sebe stite, nije YUTA organizacija koja stiti putnike.
Napisi ti i njima, ali prvo u inspekciju.

A ako treba i inspekciju rada, i finansijsku inspekciju, turisticku sve koje znas
i ja sam za Argus cula sve najgore, doduse ja neputujem sa njima.
Moja agencija je Perla turs.

I po meni jedna od boljih je i Odeon.
:lol:

nocnost:
Citam da je neko bio vrlo zadovljan Kalodoukas agencijom. Nude vrlo primamljive aranzmane za Italiju, tipa Venecijanski karneval, neka jedva 4 dana za 200e, autobusom u 6 rata??!
E sad, hoteli su sa najmanje 2*, samo 2 nocenja, sam placas ulaznice za sve. Obeshrabrujuce i za izbegavanje ili je Venecija za te pare vredna muke, truda i rizika? :???

Mi nismo bili zadovoljni doticnom agencijom. Po nama ona je mala i krs.

Izaslo u danasnjem BLICU!!!

Agencije ponekad u trci za zaradom pokušavaju da prodaju nepostojeće
Fotomontažom do bolje prodaje turističke ponude za letovanje

U pokušaju da privuku što veći broj putnika agencije se neretko koriste i trikovima, pa je tako „Džoli turs“, po rečima Miroslava Ševkovića iz Beograda, pribegao najjednostavnijem triku - fotomontaži.

- Zbog šestomesečne bebe tražio sam hotel sa četiri ili pet zvezdica izvan grada, sa puno zelenila kako bismo imali gde da šetamo bebu i da ne bude mnogo daleko od aerodroma, kako bismo što pre stigli sa detetom u hotel. Na osnovu fotografije u katalogu meni i mojoj ženi se dopao hotel, posebno zbog zelenila. Na licu mesta, 2. septembra, videli smo da zelenila nema, a shvatili smo da su nam u agenciji pokazali fotomontažu. Hotel je zaista bio blizu aerodroma, toliko blizu da od aviona nismo spavali - priča Miroslav Ševković.
Po njegovim rečima, u hotelu počinje prava drama.
- Kupatilo je bilo toliko prljavo da bebu sedam dana nismo kupali. Beba nije mogla da spava nekoliko noći upravo zbog aviona. Do plaže se stizalo preko 168 stepenika, a sama plaža ličila je na kanalizaciju - kaže Ševković.
On tvrdi da su se predstavniku „Džolija“ žalili još prvi dan po dolasku, a da su jedino dobili da pređu u hotel sa tri zvezdice ili u neki hotel u Alanji koji je 130 kilometara od Antalije.
- Odlučio sam da letovanje prekinem i vratim se kući. U agenciji „Džoli“ rekli su nam da prvi let imaju 8. septembra. Dok smo tog dana čekali u redu da čekiramo karte, videli smo predstavnika „Džolija“ kako službenicima na šalteru objašnjava da nam ni po koju cenu ne čekiraju karte. To veče zvao sam našeg konzula u Antaliji, ali mi je on rekao da je uradio sve što se može, a da predstavnik „Džolija“ čak ne želi ni da razgovara s njim. Avion koji je zakupio „Džoli“ odlazi, a ja sa ženom i bebom ostajem na aerodromu. Moja agonija završila se tako što sam uspeo da preko kapetana „Geneksovog“ aviona, koji je išao istog dana u ponoć, ubacim porodicu, a kući stignem u 2 ujutru - priča Miroslav Ševković.

U „Džoli tursu“ imaju drugačije, svoje objašnjenje za sve što se dogodilo porodici Ševković, koja je kompletan prigovor dostavila Juti i koja namerava da pravdu traži i sudski.
- Kakve to veze ima da li je fotomontaža ili nije. Bitno je to da je naš službenik prilikom pregleda aranžmana gospodinu Ševkoviću rekao da ovaj hotel nije baš smeštaj za porodicu sa bebom. Međutim, Ševkoviću je jednostavno odgovarala cena, a hotel u koji je bio smešten je kategorizovan po turističkim standardima Turske. U Antaliji naš turistički agent mu je ponudio drugi smeštaj u hotelima sa četiri i pet zvezdica. On je na kraju samoinicijativno prekinuo letovanje i nekako se vratio kući, ali mi ne znamo kako. U avionu koji smo mi zakupili 8. septembra jednostavno nije bilo mesta - objašnjava Jasmina Končar iz „Džoli tursa“.
Brankica Bajat, šef turističke inspekcije, kaže da se agencije nikako ne smeju služiti fotomontažama.
- Ukoliko građani imaju primedbe na sam aranžman, potrebno je da se po povratku s putovanja prvo obrate turističkoj agenciji i sa njima pokušaju da vansudski reše problem. Ukoliko to ne uspeju, mogu se obratiti turističkoj inspekciji, ali i sudu - kaže Brankica Bajat.

Prilozi

• hotel_1.jpg
    hotel_1.jpg
    42,2 KB · Pregleda: 36
  • plaza.jpg
    plaza.jpg
    24 KB · Pregleda: 44
bukvar:
iskustvo sa detetom koje je njakalo 24h 10 dana u sobi pored!

POBOGU DETE PLACE CUJ NJAKALO
TI GA SIGURNO NEMAS CIM TAKO PRICAS ZA DECU
UZASSSSS
ovo se verovatno odnosi na moje reci, i nisi uopste u pravu. nemam dete ali znam razliku u plakanju i njakanju, i ono uopste nije bilo plakanje. i da,nije bila beba ili dete od 2,3, pa cak i 4 godine kojima se neke stvari ne mogu objasniti, vec konjina od deset godina, koja konstantno vristi, pa cak i u sred noci, i koju je trebalo ostaviti kod kuce a ne voditi negde. cak im je i gazdarica otkazala drugih 10 dana sto su hteli da ostanu.roditelji treba da budu malo objektivniji kada su im deca u pitanju ako vec nisu u stanju da ih vaspitaju i da ih nauce nekom lepom i kulturnom ponasanju.

Već duže vreme posmatram ovde odredjene komentare koji u najmanju ruku zvuče bezobrazno i očigledno su deo reklamne kampanje samih agencija... Konkretno toliko favorizovanje ARGUS-a je ironija jer 90% onih koji putuju sa njima i znaju šta treba da dobiju dolaze do zaključka da su prevareni. Na stranu cene aranžmana, ja sam pre dve godine sa njima letovao u Turskoj, a prošle jeseni u Egiptu i opšti utisak je da oni svoj posao shvataju po sistemu "odvezemo te i strpamo u hotel i dođemo po tebe da te vratimo kući", ali bukvalno tako! Na obe destinacije vodiči su bili neprofesionalni, drski i neljubazni... pojavljivali su se samo kada treba ponuditi fakultativne izlete (i to uvek po daleko visim cenama nego druge agencije) Ne daj Bože da je nekome zatrebala neka pomoć jer telefoni koje su ostavljali gostima su uglavnom bili nedostupni ili se nisu javljali na njih. U turskoj se devojka zadužena za grupu pojavila tek treći dan upravo radi izleta koji su njoj profitabilni a nije je bilo tu kada je trebalo objasniti gde se i kako najbolje može zameniti novac, kako se može najjednostavnije pozvati Srbija, kome se obratiti za pomoć lekara, itd... Ja sam u Egiptu bio pokraden i tek nakon dva dana sam uspeo da dodjem do vodiča koji je u najmanju ruku bio nezainteresovan za moj problem i uz to je radije štitio svoje prijatelje Arape nego mene kao gosta za koga treba da se brine... Da ne govorim o tome da je na izletu do Karnaka koji inace kosta 70€ on najveci deo puta prespavao uz obrazloženje kako mu je svega preko glave jer 6 meseci nije bio kuci i kako je prethodne noci bio pijan... mislim, molicu lepo, to sve nije moj problem ja sam tamo tada otisao i ko zna kada ponovo a njegov posao je da prica a ne da spava, uostalom zato je i plaćen... Ovo su samo moja lična iskustva sa ARGUSOM a imam jos bezbroj svojih poznanika i prijatelja, elem, ne sporim da je neko imao sreće sa njima ali u osnovi je to agencija koja je za sve samo ne za hvaljenje i bizarno je upoređivati sa KonTikijem koji za razliku od većine ostalih znaju šta im je posao i na kraju krajeva ako to platiš više nego na drugom mestu ubrzo ti postaje jasno i zašto je to tako... no...

sch:
Onda bolje da nikada i ne budeš imala dete, inače ćeš ubiti sebe ili njega....

Verovatno si se ti rodila sa 11 pa si odma' bila velika...
Šta bi recimo radila da u gradu u kome živiš imaš takvo dete u stanu pored ?
Preselila se ?

MA DAJ.....
A, dobro nemoj tako.
Ja sam jako tolerantna prema djeci jer ih volim i razumijem.
Ali nekada se roditeljima dogodi da ga raspuste potpuno. Dijete od 10 godina nije malo. Mislim da je klinac bezobrazan, razmazen, a ne iskljucujem i opciju da je bolestan.

E, sad, bila ja u jednom hotelu, nebitno u kom i gdje, ali su zidovi bili montazni i mi smo razgovarali sa komsijama kroz zidove...
Ali, opet, imati bucne komsije nije greska agencije.

Sirkepa:
Dobro, dobro... nema potrebe za teskim recima... Jednostavno ja sam ARGUS ipak posmatrao kao ozbiljnu agenciju pa ono, kao jedno lose iskustvo...tipa ko radi taj i gresi, nece se ponoviti i sl... a;i covek se uci dok je ziv a njima sigurno vise necu pruziti priliku :)

To ja i kažem, NEMOJ im pružiti novu priliku i to je to....Pa kad nas bude više takvih, onda će se drugačije ponašati.

Nije mi bila namera za teške reči.... to je samo moj stil izražavanja....Izvini !

Pozdrav

Tamigo:
Moj brat je bio sa Argusom u Egiptu i bili su veoma zadovoljni

Vracamo se na pricu sta ko ocekuje i da li zapravo znaju ljudi sta treba da dobiju za svoje pare. Cesto se desi da neko bude zadovoljan time sto mu je bilo lepo vreme i sto mu se dopao smestaj ali nije poenta u tome, ovde govorimo o turistickim agencijama a ja iz licnog iskustva kazem da je ARGUS sarlatanska agencija, te da ljudi koji rade za njih na terenu ne polazu racune nikome i iz tog razloga se ponasaju bahato, neodgovorno, itd... ovo nije samo moje misljenje a ja sam se na zalost licno uverio dva puta na dve razlicite destinacije i ovim putem sam samo zeleo da skrenem paznju cemuy mozete da se nadate od ove agencije ali ne i da tvrdim da u nekim okolnosima po nesto i odrade OK... ipak... ja vise sa njima NIKADA ne bih probao :)

Imam jako lose iskustvo sa ovom Agencijom.Putovali smo s njima na Krf 2006.Gori tretman putnika ne verujem da je iko doziveo.Prebacivanje iz autobusa u autobus,prljavi apartmani,pijani vlasnik hotela koji iskljucuje i vodu i struju.Isto tako platili smo polupansion i svakog dana smo dobijali za dorucak jedan maslac i jedan tost hleb a za pveceru stari pomfrit.Iz Grcke smo kontaktirali agenciju kako bi resili problem.Pojavio se neki njihov predstavnik,nasmejao se i otisao.Kad smo se vratili u Srbiju podneli smo zahtev za naknadu stete.Dopisom su nas obavestili da ce kao nadoknadu dati besplatan prevoz za sledecu godinu.Posto na to nismo pristali jer ne verujem da ce se iko usuditi da putuje s ovom agencijom,poslali su dopis da ce isplatiti 10% od cene aranzmana.Poslo raznih dopisivanja i trazenja svojih prava njihovi sluzbenici kazu da nisu informisani.da li uopste ova Agencija zasluzuje uopte licencu Ministarstva turizma?

Argus....hmmmm ne mogu zaista nist alose da kazem za njih jer sam prosle godine sa njim aisla za Marmaris i sve je bilo cak sto vise fenomenalno ....ali stvarno.... cak nam se i bus pokvario na trajektu... odmah su iznajmili dva busa i nastavili smo put dalje dok su vozaci ostali a svi putnici su put nastavili dalje.... tako da ne mogu nista da kazem protiv njih ...

Ја сам се пре недељу дана вратила са Крфа.
Са туристичком агенцијом сам и више него задовољна, и ценом, и аранжманом и услугама. У питању је RELAX INTERNATIONAL агенција. Као прво, да похвалим предусетљивост нашег водича у аутобусу која је о мени бринула максимално, с обзиром да имам проблема са слухом и да сам била сама са двоје деце. Возачи су прави професионалци, вожња више него удобна, такође и аутобуси. Пошто ВЦ у аутобусу није био у функцији, водич ми је рекла да слободно кажем ако треба да се заустави аутобус, због деце (хвала Богу, није било таквих потреба). Стизали смо на време. На Крфу, свакога су посебно одвозили до места где је смештен, с тим што водич изађе и отпрати те до хотела/пансиона/виле, а онда те дочекује водич који је на острву задужен за сва ваша питања, примедбе и жалбе а и да вам организује излете и обиласке при којима вам прави друштво. Ту морам да похвалим изузетну срдачност, предусетљивост, љубазност, комуникативност и коректност нашег водича која ми се налазила за све што ми је било потребно и кад год је требало. Да се разумемо - нисам је цимала за све и свашта. Такође ми је и на излету помагала око деце и пазила их, да бих ја могла да одем и погледам шта ме занима, или да се искупам ако смо били на броду.
Смештај је био сасвим ок, то сам и очекивала. Била је једна мала замерка, али то није био проблем агенције већ саме газдарице која је на проблем само окретала главу. Али није била нити дрска нити безобразна. У ходнику на табли била су обавештења у смислу списка излета, телефона хитне помоћи, полиције, банки, позива за Србију, ко је у којој соби смештен, колико дана, затим подаци о водичу, контакт телефон, .... Све оно што вам треба, а не морате да питате за то.
Последњег дана, исти водич из аутобуса, долази по нас и враћа нас кући. Овог пута смо стигли за 4 сата раније, да не спомињем опет изузетну професионалност самих возача.
Ценим да је агенција "положила" што се мене тиче и највероватније ћу преко њих ићи следеће године.

vec dugo putujem preko kon tiki-ja, nisam imala nikakvu primedbu - verovatno zato sto nisam puno ocekivala od vodica. paznju za vreme puta, i telefon za slucaj nuzde - to sam i dobila. a sto se tice hotela, opet, ne prepustam mesta slucaju ;) i te kako se raspitam pre nego sto krenem. pobogu, danas se bar sve moze naci na internetu :) nema sanse da mi uvale neki krs, a da me za to oderu.
p.s.

Onda bolje da nikada i ne budeš imala dete, inače ćeš ubiti sebe ili njega....

Verovatno si se ti rodila sa 11 pa si odma' bila velika...
Šta bi recimo radila da u gradu u kome živiš imaš takvo dete u stanu pored ?
Preselila se ?

MA DAJ.....
:shock: cekaj jesi ti procitao njenu poruku? 10 GODINA I NJACE CEO DAN??? pa moja sestra ima otprilike toliko godina, ne mogu da je zamislim da vristi... to rade MALA deca! ovakvo ponasanje deteta je krivica roditelja. ako nisu uspeli da vaspitaju dete, TREBA da sede u kuci. ko im je kriv.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back