TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
SonjaZ:
moja molba pri izboru apartmana je bila da nema dece u blizini zato sto znam da je porodicno ostrvo pretezno, a od prosle godine(privatan smestaj u budvi) imam jako lose iskustvo sa detetom koje je njakalo 24h 10 dana u sobi pored! :evil: I stvarno su ispali jako korektni i u celom objektu su bili iskljucivo parovi do 30 godina bez ijednog deteta.
e sada, prijatelji koji su putovali sa nama su pitali da li smo mozda smesteni na magistrali ili na nekom prometnom putu na sta su im vise puta odgovorili(bila sam prisutna i licno cula) da nismo!ispostavilo se da nismo bili na putu oko ostrva ali smo bili u glavnoj ulici u limenariji koja spaja sela,skracuje put da se ne bi islo oko celog ostrva i sl.koji koriste prvenstveno grci sa njihovim motorima i kamionetima kojima prenose stvari konstantno!!!
ulica je najbucnija u celoj limenariji

Paaaa.... mislim da te je izmedju njakanja decurlije i buke saobracaja zapalo gore :D
Sledeci put nemoj da trazis vilu bez tih malih divnih stvorenja...

Cao!
Ove godine sam sa zenom i cerkom isao u Grcku, Hanioti preko Travelland agencije iz BG-a. Ono sto smo videli na slikama u agenciji to smo i dobili. I naravno da smo zadovoljni. Bili smo u vili Tambos. Ako idete tamo jedino vodite racuna da dobijete apartman koji gleda na park ili na more. Mislim da je strana koja gleda na setaliste previse bucna nocu a danju je tu sunce celo popodne.

I jos me zanima, posto ni u jednoj agenciji do sad nikad nije bilo da ti daju broj sedista u autobusu (sto me je stvarno odusevilo, jer znam kako je to kad pocne otimacina oko toga, jer niko nece pozadi na sarage), jel to stvarno tako, jes se pridrzavaju toga i jesu li stvarno Lastini autobusi?

na ovo stvarno ne mogu da ti odgovorim posto smo mi isli kolima, ali koliko znam par koji je bio sa nama nije imao primedbe na autobuse, i cini mi se da sam videla da je bio lastin autobus.

Udruženje turističkih agencija Srbije (JUTA) predložilo je da se u izmene i dopune Zakona o turizmu, koje su toku, unese nova odredba - da licencu više ne dobija agencija, već ličnost.

U JUTA smatraju da je određivanje nosioca licence neuporedivo bolji model od licenciranja agencije.

- Ukoliko nešto želimo da promenimo, moramo da primenimo taj model. Samo u slučaju kada čovek počne da dobija licencu neće se dešavati problemi poput "Fantazije" i mogućnosti da ista osoba naredne godine osnuje novu agenciju "Big blu", koja je ponovo dovela putnike u neprijatan položaj - kaže Radisav Stanković, direktor JUTA.

Stanković objašnjava da bi licencu dobijao čovek, koju bi izgubio ukoliko ne bi radio profesionalno. Posle više ne bi mogao da se bavi tim poslom. U JUTA su ubeđeni da interesi zaposlenih, vlasnika i direktora nisu uvek isti. Takođe, da nema ni razloga da posledice nesavesnog poslovanja snose i oni koji za to nisu krivi.

nocnost:
Citam da je neko bio vrlo zadovljan Kalodoukas agencijom. Nude vrlo primamljive aranzmane za Italiju, tipa Venecijanski karneval, neka jedva 4 dana za 200e, autobusom u 6 rata??!
E sad, hoteli su sa najmanje 2*, samo 2 nocenja, sam placas ulaznice za sve. Obeshrabrujuce i za izbegavanje ili je Venecija za te pare vredna muke, truda i rizika? :???
ja sam napisala da je Kaladukas ok agencija, i svarno jeste...neznam šta je u okviru te ponude za Italiju, možda se čini skupo,ali veruj mi Italija je inače i u svako doba preskupa.Bila sam prošle godine i išla bih ponovo pa makar i na 2 dana, jer zaista vredi videti...

nocnost:
Citam da je neko bio vrlo zadovljan Kalodoukas agencijom. Nude vrlo primamljive aranzmane za Italiju, tipa Venecijanski karneval, neka jedva 4 dana za 200e, autobusom u 6 rata??!
E sad, hoteli su sa najmanje 2*, samo 2 nocenja, sam placas ulaznice za sve. Obeshrabrujuce i za izbegavanje ili je Venecija za te pare vredna muke, truda i rizika? :???

Mi smo bili na Kritu sa TOM agencijom i bilo smo JAKO NEZADOVOLJNI I RAZOCARANI
Drski bezobrazni i neprofesionalni. Oni su jedino dobri za Rodos i nista više.

Sve pohvale i preporuke agenciji Nomad travel. Od trenutka kada smo se culi prvi put, pa do samog povratka iz Tunisa vrlo korektni i vise od toga - preporucili su nam sjajan hotel, organizovali sjajne izlete, imaju super vodica, vrlo su strpljivi i fini!

Tek toliko, da idem opet cim se ukaze vremena i para :( i to opet Nomadom, opet u Tunis i opet u Jasmin Hamamet, Hotel Flora Park! I jedva cekam!

pupoljcic:
DA LI NEKO IMA ISKUSTVA SA AGENCIJOM ETA TURS,TREBA SA NJIMA DA IDEM NA SKIATHOS.HVALA!!!

Ja preko njih idem na letovanje 3 godine i mogu samo da ih pohvalim. Smeštaj je onakav kakav i prezentuju, autobusi su im ok, njihovi vodiči puta su za svaku pohvalu! Vrlo ljubazni i korektni, uvek spremni da izadju u susret! Pošto imamo devojčicu koja sada već ima 6 godinica, i prvi put kad smo išli preko njih dobili smo još jedno sedište gratis, tako da je ona spavala na dva sedišta. Doduše, i tada smo aranžman uplatili total do polovine marta, kada se, naravno, dobijaju i razno-razni popusti. Eto, toliko :D Moja ocena - petica! :D

Eta turs...
Hm...
Ove godine u intervalu 23.07-03.08., dogodilo se da paralelno sa nama letuje troje ljudi na Skiatosu u vili Plavi horizont, i da tih deset noci ljudi dobiju dvokrevetnu umesto trokrevetne sobe koju su platili pre toga. Bio je tu treci krevet, ali znate li na sta to lici?! Na poljski krevet koji ne bi upotrebili ni za lezanje na plazi. A radi se bas o ovoj agenciji Eta turs.
Pa...
Nisu cak dobili ni povracaj novca niti izvinjenje od agencije.

Slabo se spominje agencija PERLA iz Novig Sada. Želim ovim putem da ih jako, jako pohvalim. Išli smo pre 8 godina sa njima, autobusom, prvi put u Grčku, apartman sa malim detetom (nepune 2 godine), POLIHRONO i sve je bilo savršeno. Dobili smo tačno ono što nam je prilikom uplate prezentovano. Čak smo imali i nezgodu u sobi: promaja nam je zalupila vrata od terase i razbilo se staklo: odmah smo prijavili predstavniku agencije i gazdama vile, nismo snosili nikakve troškove, a kad smo se za ručak vratili u apartman zatekli smo novo staklo i dobro očišćenu sobu od srče koja se razletela!
Ove godine smo išli sopstvenim prevozom, na Tasos u Skala Potamiu, vila Vergina, o kojoj su mi u agenciji samo rekli da je relativno nova i lepa. Zatekli smo blistavo čist studio, u kojem ni jednu čašu nisam morala da operem kad smo ušli, imali smo "room-servis" svaka dva dana i menjanje peškira i posteljine svakih 5 dana. Peškire smo mogli dobiti i češće samo da su nam trebali i da smo tražili. Vila na fantastičnoj lokaciji, pogled sa divnih, prostranih terasa na zaliv i more, dvorište sa sadržajima za decu i roštiljanje... agencija je zakupila najbolje sobe u vili (visoko prizemlje koje je praktično prvi sprat jer je vila izgrađena na blagoj padini i pravi prvi sprat, uglavnom sve okrenuto ka moru) i time pokazala koliko poštuje svoje korisnike. Smeštaj je bio za nijansku skuplji od nekih drugih iz iste agencije u tom mestu ali zaista se isplatilo, jer smo dobili i više nego što smo očekivali.
Sve čestitke PERLI i nadam se da i sav ostali smeštaj tako pažljivo biraju.

Tvrdim da je PERLA najgora agencija na ovim prostorima a i šire. Najgora po pitanju organizacije, najgora po odabiru turističkih mesta, najgora u odabiru apartmana i vila, sa najgorim i najprepotentnijim vodičima. I povrh svega, kao šlag na tortu, još su i teški prevaranti, zlikovci i neljudi. Za sve ove teške kvalifikacije imam objašnjenje i dokaze, pa svi koji se nećkaju ili imaju nameru da putuju sa njima neka mi se obrate na pp i sa zadovoljstvom ću izneti sav njihov prljav veš.
Ostaje mi samo nada da će ova država jednom postati normalna pravna država sa primenljivim zakonima, pa će ovakve šljam-agencije nestati sa lica zemlje. Dotle, pre svakog putovanja pomolimo se Bogu.

tasha_Kos.Mitrovica:
Eta turs...
Hm...
Ove godine u intervalu 23.07-03.08., dogodilo se da paralelno sa nama letuje troje ljudi na Skiatosu u vili Plavi horizont, i da tih deset noci ljudi dobiju dvokrevetnu umesto trokrevetne sobe koju su platili pre toga. Bio je tu treci krevet, ali znate li na sta to lici?! Na poljski krevet koji ne bi upotrebili ni za lezanje na plazi. A radi se bas o ovoj agenciji Eta turs.
Pa...
Nisu cak dobili ni povracaj novca niti izvinjenje od agencije.

znači, dobila si vizu:D

Jako mi je žao što "crnicrnja" ima takva iskustva sa PERLOM i baš me to čudi jer dosad sam najveću zamerku na PERLU čula oko loše organizacije prevoza turista iz Subotice kojima je put autobusom bio predugačak (poslali su prevoz za njih suviše rano pa su morali još sat vremena da čekaju u N.Sadu za polazak, a mi smo godinama iz Novog Sada kretali u 15h da bi autobus za Grčku krenuo iz Beograda u 18h, pa zar do BG treba 3 sata?!; ovaj problem smo rešili kad smo počeli da iznamljujemo taxi koji nas je za nešto malo više para i za manje od sat vremena dovozio na beogradsko polazište - koliko para toliko muzike), a jedan visok i krupan čovek se žalio na malo prostora na sedištiima u autobusu! Baš se pitam zašto?!
Perla je jedina agencija (ili ja za drugu ne znam) koja svojim putnicima na vaučeru upiše TAČAN broj apartmana, a možete ga i videti na planu kuće u katalogu i na internetu, tako da tačno znate šta plaćate. Možete videti lokaciju i orijentaciju kuće, udaljenost od plaže, jedino što im nedostaje je unutrašnji izgled soba. Rezervišete i broj sedišta u autobusu, ako dovoljno na vreme uplaćujete aranžman možete i da birate mesto!
Mi smo sa svim ostalim agencijama sa kojima smo išli doživeli bar po jedno neprijatno iskustvo:
FOLLOW ME - TORONI katastrofa od putovanja avionom, čarter letom gde je ukupno putovanje trajalo 12 sati sa svega 4 sata provedenim u raznim prevoznim sredstvima - sve ostalo CEKANJE, u neprimerenim za cekanje prostorim (izlazni GATE za avion sa nekoliko pomocnih stolicica bez naslona), ispred autobusa, u autobusu do odredista, ispred apartmana u koje smo zbog kasnjenja aviona stigli sa citavim danom zakasnjenjenja, a oni jos uvek nisu bili spremni, neraspoređeni apartmani, pa oni koji su se onako umorni setili prvi da odjure u otimačinu apartmana, izboksovali su najbolje, a ostalima - preostala roba sa terasam jedva dovoljnim da stanu dve stolice, kuhinje bez osnovnog posudja(nakupovali smo se posuđa kao nikad pre), frižideri bez vrata na zamrzivaču, a i velika vrata se nisu baš najbolje zatvarala, rešo sa jednom ringlom..., a o higijeni da ne govorimo; cene su bile prosečne, nije trebalo da bude nužni smeštaj! Vodiče vidiš na plaži, a kad oni tebe spaze, brže bolje zarone u vodu! Nisu se potrudili ni da nam pokažu autobusku stanicu za Neos Marmaras, ali su nas zato lepo izveli na malu voznju brodom kako bi nam prezentovali dodatne izlete ne bi li nam izvukli još para ( to je ionako organizovala grčka agencija).
MAGIC- SARTI - totalna prevara po pitanju smeštaja. Apartman bez peškira, tipa "garaže", ulaz i minijaturni prozor sa jedne strane, skuvaš kafu i zagreješ ionako toplu sobu za dodatnih 5-20 stepeni! Klima - kineski ventilator, kupatilo - uglavnom poplavljeno. Jedino dobro - na pola minuta od plaže. Sledeće godine su izbacili ovu kuću iz ponude. Bar uvažavaju primedbe svojih korisnika.
TRAVELLAND - PEFKOHORI - jednom super, izgleda da smo sasvim slučajno dobili dobar apartman, jer kad smo sledeće godina tražili taj isti, tamo negde krajem februara, svi su već bili rasprodani! Posle smo čuli u autobusu da su apartmani u toj kući rasprodati još pre nogo što su objavili ponudu, slali su svojim starim korisnicima (isključivo onima u BG) na kućnu adresu ponudu pre javne ponude, jedino nisu računali da će se ti ljudi hvaliti kako im je brižna agencija učinila uslugu. Elem, uzeli smo nešto drugo što nije izgledalo loše ali samo na slikama. I pored kompletne uplate krajem februara nismo mogli da postignemo da dobijemo apartmane po želji, tražili smo dva apartmana na prvom spratu, ako mogu jedan pored drugog. Rečeno nam je da se oni trude sve želje da ispune i da još nisu napravili raspored po sobama. Svakih mesec dana do avgusta smo ponavljali naš zahtev i dobijali isti odgovor da bi na kraju bili smešteni u dva apartmana, jedan pored drugog, ali u prizemlju, na samom kraju zgrade, sve vreme sam imala utisak da letujem na ulici! O požaru i ponašanju njihovog predstavnika (uopšteno i povodom tog problema) neću ni da pričam - katastrofa. Zbog lažnih najava da će nam biti obezbeđen prevoz kući tri puta sam se pakovala i raspakivala, da bi na kraju ipak ostali do planiranog povratka. Istovremeno PERLINI gosti su bili evakuisani i obezbeđen je povratak svima koji su to želeli, a njihovi vodiči u mestu su sa svojim gostima preživljavali tu strahotu, dok je naš bežao čim spazi ikoga ko mu imalo zaliči na Srbina! Pocepanu posteljinu i peškire nam je sa dva dana zakašnjenja bacao preko terase uz komentar " to ćete vi žene promeniti bolje nego ja"?!! Kad smo došli jastučnica nije ni bilo, valjda je zdravije spavati bez jastuka, jer oni smotuljci koje su zvali jasticima i sa navlakom su bili opasni za upotrebu, a kamoli bez navlake! Pa šta smo mi platili?! Čistila sam i prala, dezifinkovala apartman, ribala zagorele sudove, menjala posteljinu, lagali su me i ...šta je tu sad prljav veš?
Ne sećam se više sa kojom agencijom i kad (znam samo da nije bila PERLA!), ali jednom smo švercovali vodiča preko granice u bunkeru za prtljag - "znate skupo je da mu stalno plaćamo vizu"?!?!?!
Kakav prljav veš ima PERLA - ne znam, ali mnogi naši prijatelji idu godinama isključivo preko njih, a osnovni razlog im je što znaju šta plaćaju unapred i uvek dobiju barem ono što im je obećano. Jedino što mi se u PERLI ne sviđa su one njihove mačke u agenciji, zbog kojih jedva izdržim da odradim ono što moram, jer je smrad neizdržljiv i pored svih najfinijih parfema kojima su namirisane i mačke i prostorija i ljudi koji rade. Njima se divim kako izdržavaju. Nema stolice koja nije prekrivena mačijim dlakama, a nikad niste sigurni ni da vam neka neće skočiti za vrat. Ali - niko nije savršen!

Da i ja kazem nesto za Perlu. I ja sam ove godine poput 'ajvana' letovao na Tasosu u istom mestu sa Perlom. Ne znam za druge ali ja sam i vise nego zadovoljan njihovom celokupnom organizacijom, pocev od prvog odlaska u njihovo predstavnistvo u Beogradu. Zapanjujuca profesionalnost, za razliku od nekih renomiranih agencija. A sto se tice njihovog odabira turistickih mesta, kome se ne svidja neka izabere nesto iz ponuda drugih agencija. To nije nikakav razlog za nezadovoljstvo. Sto ljudi sto cudi.

@Ajvan
To što je radio Travelland, Perla radi 12 godina. Hajde pokušajte da rezervišete vilu Sandy u Pefu 15.01. Nema šanse. Sve je prodato prijateljima još pre Nove godine. To rade svi. I ja znam ljude koji su putovali sa njima 10g. Baš takvi ljudi su me nagovorili na Perlu :evil: i zažalio sam. Propalo mi letovanje sa ćerkom od 3g.
A to što piše broj sobe, naziv vile (pišu i drugi) kakva je to garancija :?: Nikakva. jer i meni je svašta pisalo i svakakvih se slika nagledao i svakakvih obećanja naslušao, a kad sam došao susreo sam se sa Sotonom. Neću ništa naširoko, samo ću reći da je jedan krajnje revoltirani putnik bacio stolicu i razbio izlog agencije. Naravno, intervenisala je policija, staklo je plaćeno, a mi smo nastavili letovanje pod udarcima dleta, čekića, brujanja bušilica i sudaranja na stepeništu sa radnicima nama ne baš prijateljske države. Sve se završilo u YUTA-i gde su nam ljubazno, uz osmehe savetovali sud.
Dalje nije za javnost.
Inače ove godine sam putovao preko Travellanda i bio izuzetno zadovoljan, pa ću ići i sledeće.

http://www.yuta.co.yu/sr/yuta/member.asp?id=101

Evo, pa ga jurite...

@Ajvan Perla je jedina agencija (ili ja za drugu ne znam) koja svojim putnicima na vaučeru upiše TAČAN broj apartmana, a možete ga i videti na planu kuće u katalogu i na internetu, tako da tačno znate šta plaćate. Možete videti lokaciju i orijentaciju kuće, udaljenost od plaže, jedino što im nedostaje je unutrašnji izgled soba. Rezervišete i broj sedišta u autobusu, ako dovoljno na vreme uplaćujete aranžman možete i da birate mesto!

Ovo je TOLIKO smešno, da te sažaljevam ! Jedino ako ti je ovo bilo PRVO putovanje u životu....a ovo ostalo prepričavaš što ti je neko rekao ili iz novina...
Ili ako si do sada ulazila u gradski autobus, pa mislila da je to turistička agencija, pa se bunila što nemaš broj sedišta na karti.

Bože sačuvaj, kakvih nas ima....

NE MOGU da poverujem, sve se osvrćam, mislim da je skrivena kamera....

NIKADA nisam putovao ni sa jednom turističkom agencijom koja ne ispunjava sve ovo navedeno. A vi ako pristanete na manji standard, SAMI STE KRIVI ! Niko vas nije šibao po ušima da uplatite aranžman u nekom kiosku na buvljoj pijaci....

Evo ja da se javim ....pisala sam ranije za moj slucaj ima na 34 ili 35 strani ..naime mi nismo imali kauc u dnevnoj sobi i aparat za kafu,isli smo preko Trimtravela,prijavila sam slucaj turistickoj inspekciji i evo danas smo resili sve ,agencija je refundirala i zavrsen je nesporazum na obostrano zadovoljstvo.Ostalo sve je sto se tice agencije korektno.
Toliko od mene ..pozdrav a da ranije sam potpisana pod nickom uplasena_zabrinuta ako neko cita raniji post

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back