TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Putovanje mi nije prvo nego barem 21.-vo!. A na manje standarde ne pristajem ali ko me pita? Svi, sve obećaju pa posle ne ispune. Moja greška je što posle nikoga ne tužim, ne jurim nikoga da mi vrate pare za jedan izgubljeni dan koji sam platila, za posuđe koje sam kupila i ko zna šta još...Jednostavno, nisam dovoljno veliko zlopamtilo a još manje mi pada na pamet da nekog vređam samo zato što ima svoje (dobro) mišljenje o nekome (nečemu).
SCH - Novine ne čitam, svoje mišljenje stvaram na osnovu svog a ne tuđeg iskustva. Žao mi je ako ti ne odgovara štio sam imala dobro iskustvo i izgradila i neko dobro mišljenje pa ne vrca iz mene samo bes, ironija, neosnovano sažaljenje i uvrede na tuđ račun.
Zaista "Bože sačuvaj, kakvih nas ima..."

NE MOGU da ne reagujem na takve nesuvislosti....
Glorifikovati potpuno NORMALNE stvari kao, otprilike, svetsko čudo !?

To bi otprilike bilo kao kad bih ja pisao:
- Išao sam da kupim cipele, i zamislite, spakovali su mi obe !
- Kupio sam meso i ne samo da nije bilo pokvareno, nego je bilo čak i sveže !
- Hotel u kome sam bio je tako dobar da ima i recepciju !

ITD...ITD

Od početka svima na forumu govorim da putuju samo preko proverenih agencija, a niko neće da me sluša...I onda se posle i žale kako nije bilo dobro !?

Nomad travel rules!
Reci mi, sch, imas li neko iskustvo sa pomenutima.
Ja sam ih vec toliko nahvalila.

Stojim iza onoga "On je posten - nije pohvala, to je podrazumijevajuca cinjenica!"
E, sad - platili smo aranzman i teklo je ovako:
Posto smo ujutro stigli iz CG u Bg, a let uvece, divni ljudi u agenciji su nas primili, ispricali se sa nama i cuvali nam kofere do polaska.
Onda nas je na aerodromu docekao i informacijama pomogao momak iz agencije, pa nas otpratio bukvalno do ulaza.
Onda nas je u Tunisu docekala vodicica koja nas ej fino spakovala u dobar bus i cijelim putem nam pricala sta da ocekujemo. Iduceg jutra je isla po svim hotelimam gdje su smjesteni ljudi iz nase grupe, pa tako i kod nas. Sve nam objasnila, posavjetovala, ponudila izlete koje smo odmah i uplatili.
Na prvom izletu sve bez greske - dobar bus, odlican sofer, sjajna prica vodica, vrlo sadrzajno i poucno, fin rucak.
Na drugom izletu (Sahara), jos bolje - odlicni, novi dzipovi (u svakom po sestoro), udoban hotel sa bazenom, odlicni obroci, sjajna organizacija citavog izleta - od transporta, smjestaja, preko jahanja kamila, obilazaka zanimljivosti do divljanja po dinama!

U cjelini vrlo kulturno, profesionalno. Ako idete u Tunis, idite preko njih i samo preko njih.

sch - promašio si temu - moja prva ideja je bila da pohvalim i preskočim sva ružna iskustva - mislim da ih ima dovoljno na ovom forumu - a ti od lepe priče praviš "nesuvislosti" "smešno" "sažaljevaš" praviš banalna i neprimerena poređenja...
P.S. U Novom Sadu ne postoji ni jedna turistička agencija u kiosku na buvljoj pijaci! A ja dobro znam koje su proverene samo nam se kriterijumi o "proverenosti" razlikuju, što je i normalno - sto ljudi sto ćudi. Nauči se da poštuješ tuđe mišljenje i tuđe (dobro) iskustvo.

Imam pohvale za još jedni agenciju ELNOS - TOURS: najbolji autobusi sa kojima smo ikad išli (mada smo mi imali sreće i uvek su svi bili dobri - klima, televizori, nova sedišta itd...), i oni upišu broj sobe (naknadno sam se setila) i pokažu sve što imaju o sobama, bili su lično u svim smeštajnim kapacitetima, i to baš uvek i dobijete. Povrh svega tokom putovanja smo imali jako lepo predavanje o Solunu, istoriji, geografiji, antičkim legendama, zanimiljvim mestima u okolini koje bismo mogli da posetimo ( a nisu samo povoljni supermarketi). Od njih smo prvi put čuli za pećinu Petralonu u blizini Soluna, koju smo posetili i zbilja je vredelo. I deca i odrasli su imali nezaboravan doživljaj.

No, bez obzira i na lepa iskustva, ja lično bih bila najsretnija, da mogu od agencije da uzmem samo uslugu pravljenja pojedinačne vize i sve ostalo sama da organizujem, unapred ili na licu mesta ali onako kako sami odaberemo.

@sch
Možda tamo gde ti živiš ima Nekermana, Tuia, Tompsona....ovde nema, možda tamo nema viza, ovde ima i to nam je što nam je. Snalazimo se i čekamo dan kad će pasti barijere, pa ćemo preko interneta nalaziti smeštaj i letovati, zimovati, putovati o sopstvenoj režiji.
Dotle, pusti ljude da pričaju svoja iskustva, kakva god da su, nekome će biti korisna.

crnicrnja:
@sch
Možda tamo gde ti živiš ima Nekermana, Tuia, Tompsona....ovde nema, možda tamo nema viza, ovde ima i to nam je što nam je. Snalazimo se i čekamo dan kad će pasti barijere, pa ćemo preko interneta nalaziti smeštaj i letovati, zimovati, putovati o sopstvenoj režiji.
Dotle, pusti ljude da pričaju svoja iskustva, kakva god da su, nekome će biti korisna.

TUI je kupio Nekermann i Thomas Cook, tako da je to najjači turistički koncern na svetu...
I pored toga, TVRDIM da oni pružaju MANJE usluga putnicima od naših najboljih agencija.
Kod njih je sve konfekcijski. Jedino vas neće preći što se tiče kvaliteta smeštaja, zato što to ne smeju da zeznu, inače će platiti penale po ugovoru...

Ostalo je sve ispod nivoa naših agencija. Istovare vas na magistrali, pokažu prstom gde je hotel...i Z D R A V O ! Predstavnik agencije će doću u hotel u četvrtak od 13-14 i TO JE SVE !

Evo priznajem, da je to sasvim moguće da se desi, čak i u renomiranim prodavnicama.
Usput se ISKRENO izvinjavam za ton moga posta, ali takav, sam, ponesem se...

MI moramo da se izborimo sa kvalitetom usluga, a ne da dopustimo da nas pelješe i maltretiraju. Zato se često ljavljam na ovaj podforum. Radio sam dugo u turizmu...

Znači, TREBA da ih navedemo da moraju da poštuju odredjene standarde u turizmu, ILI da idu da gaje/prodaju paprike...

Pola je tu NAŠE krivice, što ne pročitamo pažljivo ugovor.
Neka mi se javi neko ko je uopšte pročitao ugovor. Ima ih manje od 1 %.

Voleo bih da se tema nastavi u ovom smeru.
NISU samo agencije krive za postojeće stanje, nego i MI, putnici....

sch,
ne znam odakle ti ideja da strane agencije pruzaju manje od nasih,a pogotovo to da istovaruju ljude na magistrali apsolutno ne stoji.Nije tacno ni da njihovi predstavnici tokom boravka obilaze samo jednom putnike,naprotiv na info-tabli po hotelima je istaknuto kojim danima i u koje vreme ce predstavnik boraviti u konkretnom hotelu.Mogu ti reci da je to minimum 3 puta nedeljno.
Ovo ti pisem zato sto zaista znam da je tako,posto i sam radim kao rep.Pozdrav

Znam zato što živim sa devojkom koja je rep TUI-a u Grčkoj, a najbolja drugarica mi je direktor najjače Engleske agencije na grčkom tržištu - Kosmar. Često, kad imam vremena obavim neke poslove za njih, pa čak i odem po grupu na aerodrom. Celo moje društvo se sastoji od vodiča i hotelskog osoblja. Dobro sam upućen u njihov način rada. Ništa nisam izmislio.
Pozdrav

Sch je apsolutno u pravu, u ostalom, sta ce vam predstavnik agencije. Ja sam dva meseca kopao po internetu dok se nisam odlucio gde cu da odsednem, onda sam otisao u agenciju, zatrazio slike apartmana, i rekao im: ako je sve ovako lepo i fino, i ako je stvarno 50m od plaze svaka vam cast, ali ako me zayebete istovaricu vam prikolicu stajskog djubriva na ulazna vrata. Sinoc sam se vratio sa mora, prezadovoljan sam!

HA HA, ovo za djubrivo ti je dobra fora.

Ja sam jednom u Grčkoj pozajmio kamion od mog prijatelja koji ima dva, pa mu stari nije trenutno trebao i parkirao ispred kioska za prodaju cigareta jer me je gazda kioska nešto nanervirao.
A kamion, em kršina, em zaklanja ceo kiosk, tako da ga NIKO sa puta ne vidi....

Klečao je i molio me je da ga pomerim, i od tada se ponašao prema meni kao prema filmskoj zvezdi....

Pre par dana smo se vratili iz Polihrona,isli smo preko agencije ARGUS Tours,po njihovoj preporuci smo navodno dobili novu vilu KOMVOS Lux,na slikama cete videti koliko je nova i koliko lux-uzna.
Ukratko,vila je okruzena sa 2 zgrade koje su u izgradnji,naravno u agenciji niko to nije spomenuo,svako jutro u 7 sati (po Grckom vremenu) su nas budili radnici,mesalice i bageri,a slike studija u kome smo bili pogledajte.

Prilozi

• Frizider 2.jpg
    Frizider 2.jpg
    46,8 KB · Pregleda: 34
  • Kada 2.jpg
    Kada 2.jpg
    26,7 KB · Pregleda: 32
  • Reso.jpg
    Reso.jpg
    71,3 KB · Pregleda: 32
  • Stolice i sto 2.jpg
    Stolice i sto 2.jpg
    61,9 KB · Pregleda: 39
  • Sudopera.jpg
    Sudopera.jpg
    55,8 KB · Pregleda: 34
Neću da ih branim, i ja sam čuo dosta lošeg o njima.
Jedna stvar samo ne stoji. NISU krivi za gradilište ! U Grčkoj je privatna svojina neprikosnovena, i svako može da radi i gradi na svom zemljištu šta i kad hoće ! Ja sam radio u turističkoj agenciji i mogao sam da biram u koju kuću da smestim svoju porodicu. Odabrao sam jednu koja mi je odgovarala i po blizini mora i po kvalitetu. Preko puta su bili temelji jedne kuće u izgradnji, koji su započeti i tako ostavljeni DESET godina. Raspitao sam se kod komšija i svi su rekli da nema šanse da se nastavi gradnja, jer je gazda finansijski propao, čak je bio i u zatvoru...E onda je taj isti gazda dobio pare na lutriji sedam dana pre našeg dolaska i nastavio gradnju NA DAN NAŠEG DOLASKA !

E sad, ima tu još jedna stvar. Argus je ugovor za tu kuću potpisao i dao avans negde u decembru, kako je to uobičajeno. Kako su oni mogli da znaju da li će se tu nešto graditi ?

Kopirano sa drugog foruma

.Za vilu Kerkira mogu reci samo jednu recenicu - nikad u zivotu na gorem mestu nisam bio.Sve sto pise u prospektu je potpuna prevara.Kuca je stara ,sobe neverovatno prljave ,posudje u takvom stanju da je neupotrebljivo , televizor ne radi ,stolica u apartmanu nema , namestaj odgovara sobi sa 1* , bazen je malo veca kada u kojoj se uopste ne menja voda vec gazda samo svake veceri sipa hlor.Udaljenost od plaze jeste oko 100 metara kako su napisali ,ali u vazdusnoj liniji.Parkinga nema niti se fizicki moze prici vili kolima, vec se parkira u centru sto je oko pola kilometra daleko ako imas srece da nadjes mesto. Stanje u kojoj smo zatekli sobu kad smo stigli je blago reci za ne poverovati - sudovi prljavi sa ostacima hrane,kupatilo prljavo i smrdi . Reakcija vodica ARGUS-a je bila da je cistoca relativna i da kome higijena ne odgovara moze da ide da kupi deterdzent i sam pere . Moja je preporuka da ko god je uplatio ovu vilu odmah promeni u Beogradu smestaj a po mogucnosti i agenciju jer ce na licu mesta doziveti nervni slom kad vidi gde je dosao.Steta je pokvariti utisak o Krfu zbog ovakvog skandaloznog smestaja jer je ostrvo veoma lepo. Pored toga iako je mesto Benitses slatko , plaza je losa i more je puno trave.
Jos samo jedna stvar , izgleda da u agenciji znaju za problem sa ovom vilom jer su mi po povratka bez ikakve provere odmah vratili deo para (istina simbolican) i priznali da je vila Kerkira potpuni promasaj ove godine i da je vise nece raditi ( nisam prometio da su u reklami izbrisali ono lux i najbolji smestaj u jihovoj ponudi na Krfu) . Nadam se da ce me bar neko poslusati i spasti svoje letovanje.

Toliko o Argusu i njihovim toplim preporukama..... i po njihovoj tvrdnji najbolja ponuda koju imaju za ovogodisnje letovanje na Krfu sto se tice apartmana.....

sch:
Neću da ih branim, i ja sam čuo dosta lošeg o njima.
Jedna stvar samo ne stoji. NISU krivi za gradilište ! U Grčkoj je privatna svojina neprikosnovena, i svako može da radi i gradi na svom zemljištu šta i kad hoće ! Ja sam radio u turističkoj agenciji i mogao sam da biram u koju kuću da smestim svoju porodicu. Odabrao sam jednu koja mi je odgovarala i po blizini mora i po kvalitetu. Preko puta su bili temelji jedne kuće u izgradnji, koji su započeti i tako ostavljeni DESET godina. Raspitao sam se kod komšija i svi su rekli da nema šanse da se nastavi gradnja, jer je gazda finansijski propao, čak je bio i u zatvoru...E onda je taj isti gazda dobio pare na lutriji sedam dana pre našeg dolaska i nastavio gradnju NA DAN NAŠEG DOLASKA !

E sad, ima tu još jedna stvar. Argus je ugovor za tu kuću potpisao i dao avans negde u decembru, kako je to uobičajeno. Kako su oni mogli da znaju da li će se tu nešto graditi ?

TU GRESIS,
ONI SU OBAVEZNI KAO AGENCIJA DA TI NAPOMENU UKOLIKO SE VILA GDE SI SMESTEN RENOVIRA ILI NESTO TIK PORED,KAO STO JE BIO KOD NAS SLUCAJ,NA METAR OD SOBE JEDNA OD ZGRADA,RADNICI MI VIDE STA JEDEM U TANJIRU KOLIKO SU BLIZU.
I KAO DRUGO VIDIS KOLIKE SU ZGRADE,TU SE GRADI VEC KO ZNA KOLIKO MESECI,A I CEMU SLUZI NJIHOV COVEK TAMO? IZVESNI DALIBOR-DACA,KOJI SE PO CEO DAN VOZIKA KOLIMA BEZ IKAKVOG CILJA I SMISLA.
PO TVOJO LOGICI KAKO SU ZNALI? ZNACI ONI SU STAVILI SLIKE U KATALOG,KOJE SU PITAJ BOGA OD KADA,I PO TOME STO TI KAZES,ZNACI MOGLA JE VILA DA SE SRUSI A ONI BI JE OVDE IZDALI JER ,PAZI OTKUD ONI ZNAJU?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back