TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
VI MORA DA STE ZAPOSLENI U AGENCIJI EUROTURS .

Hahahaha.... zaposlen kod sebe samoga i to NE u turizmu, ali nekada jesam radio u turizmu i znam odlichno shta je izvodljivo, a shta ne?!.
Ono sam napisao, jer ne volim neistinu i dezinformaciju! Ko zeli, lako moze videti, shta sam ja do sada ovde pisao.... i da itekako umem da opletem i agencije, kada rade loshe.... ali ne moze se optuziti agencija, za sve shto nam zameta na nekom putovanju?!

Sve shta sam napisao u predhodnom postu, argumentovao sam.... a Ti si iznela chistu INSINUACIJU, braneci 'kolegenicu'!
NEARGUMENTOVANO, kao shto je verujem i ona napala onu agenciju.

:rtfm: Vecina ljudi koja ovde pishe, pokushava da pomogne ispravnim informacijama, onima kojima su potrebne.... i nisu nichiji portparoli. Takve insinuacije su krajnje maliciozne i ne doprinose zdravoj raspravi!

Stigli ste u u 14h,a trebalo je u 5 ujutro?Dakle zadrzali ste se 9 sati duze na granici nego sto je uobicajeno.To prvi put cujem.

Ma, koja to josh agencija, stize na bilo koju (krajnju) destinaciju, tako rano?! Osim ako nije u pitanju kruzna tura. Sa posetama, vishe mesta u toku jednog dana.
Kome je u interesu, da stigne toliko rano.... i da bespotrebno izmaltretira putnike, dugim chekanjima na transvere i ulaske u sobe?!

Da li je iko od nas chuo, da je vreme dolaska u neko letovalishte.... po nekom aranznamu.... nekog autobusa, bilo 5h ujutru?
Mozda u usputnu, ali u krajnju destinaciju.... NIKAD, :nono3: osim ako nije vezano za red voznje trajekta ili aviona?!
Sve agencije, shteluju dolaske u krajnju destinaciju.... u neko optimalno vreme. Niko ne drzi autobus u putu, bez razloga duze nego shto je potrebno, jer to KOSHTA!!!!

E, sad.... ako je guzva na granici, pa se ne stigne na vreme za trajekt.... te se mora dodatno sachekati 3-4 sata, do sledeceg.... to je druga stvar, ali ja tu ne vidim nichiju krivicu.... osim inertnosti pogranichnih sluzbenika!

Znaju agencije, da je zadovoljna 'mushterija' (potencijalno) ponovo mushterija, a i da je preporuka najbolja reklama?! Nijedna ozbiljna agencija se ne ponasha suprotno. Kazem ozbiljna, jer na zalost ima i neozbiljnih. Kupe autobus-dva i zamishljaju da se bave turizmom! :snovi:

Niko nije savrshen.... ne kazem.... bude sporadichno propusta i kod ozbiljnih agencija, ali njih mahom prave vodichi (ili vozachi). No, u svakom poslu ima nadobudnih.... pa i u tom. Dobra agencija ozbiljno razmorti eventualnu primedbu putnika.... ponudi statisfakciju..... i sankcionishe krivca/e. :banovati: Losha, obrnuto!

Apsolutno nikada vise preko Barcino Tours. Aranzman od 15 dana u julu 2014 je uplacen u celosti u februaru uz cvrsta visestruka uveravanja da cemo imati Wi-Fi (izuzetno nam je bilo bitno zbog posla). Tri dana pred polazak sam licno dosao u agenciju da proverim ima li kakvih problema i receno mi je da je sve u redu (predstavnik agencije Jelena Vasic, salter sluzbenica). Kada smo dosli u Polihrono, na nase veliko zaprepascenje u nasem apartmanu nije uopste bilo Wi-Fi, a njihov predstavnik, Nemanja Jovanovic, nema nikakva ovlascenja ni poluge da pritisne vlasnika.

Ja taj i takav aranzman nikada ne bi kupio, posto mi poslodavac ne bi dao godisnji. Receno mi je mnogo neistina i dovodjenja pred svrsen cin, a na kraju sam otisao u njihovo predstavnistvo u BGD i podneo pismenu zalbu koja je negativno resena, tako sto su mi poslali nepotpisan email. Na moje insistiranje posiljalac nije hteo da se licno predstavi.

IZBEGAVAJTE Barcino Tours, to su prevaranti koje bi republlicka agencija za turizam trebalo da zatvori i finansijski kazni.

Apsolutno nikada vise preko Barcino Tours. Aranzman od 15 dana u julu 2014 je uplacen u celosti u februaru uz cvrsta visestruka uveravanja da cemo imati Wi-Fi (izuzetno nam je bilo bitno zbog posla). Tri dana pred polazak sam licno dosao u agenciju da proverim ima li kakvih problema i receno mi je da je sve u redu (predstavnik agencije Jelena Vasic, salter sluzbenica). Kada smo dosli u Polihrono, na nase veliko zaprepascenje u nasem apartmanu nije uopste bilo Wi-Fi, a njihov predstavnik, Nemanja Jovanovic, nema nikakva ovlascenja ni poluge da pritisne vlasnika.
Ja taj i takav aranzman nikada ne bi kupio, posto mi poslodavac ne bi dao godisnji. Receno mi je mnogo neistina i dovodjenja pred svrsen cin, a na kraju sam otisao u njihovo predstavnistvo u BGD i podneo pismenu zalbu koja je negativno resena, tako sto su mi poslali nepotpisan email. Na moje insistiranje posiljalac nije hteo da se licno predstavi.

IZBEGAVAJTE Barcino Tours, to su prevaranti koje bi republlicka agencija za turizam trebalo da zatvori i finansijski kazni.

Имали неко искуства са онлајн резервацијом смештаја у хотелу ? Да ли се нешто плаћа унапред и тако ваша искуства са тим. Који су још тропшкови осим боравишне таксе ?
Такође није ми јасно ако узмем повратну карту, како ћу ја знати, као и превозник да ли ће бити места у повратку, како се то договара, пошто сама повратна карта важи јако дуго преко месец дана.

Postovane `kolege` htela bih sa vama na podelim moje iskustvo sa agencijom JUMBO TRAVEL.Pre dve nedelje vratila sam se sa letovanja.Potreban mi je bio transfer do aerodroma i nazad.Prijatelji su mi preporucili agenciju JUMBO TRAVEL. Moj let je bio nocni, ja sama gde da se smucam nocu sa prtljagom! Kazu osecas se bezbednom, a cena 1000 din. u jednom pravcu. Oni te obaveste kada dolaze po tebe. To je ono pravo, pomislih ja. I sve je lepo krenulo: poruka,dolaze u 02,30.Super! Zove vozac u 01,40- Ja stigao, obavio neki posao i tu sam, cekam. Ja znam koje je moje vreme, a da li ce on da ceka tako dugo! Brzo se spremi i kreci. A u vozilu jos jedna devojka. Putnica! Dobro, necu biti sama u vozilu, mada je sve OK. Dolazimo do aerodroma, pozdravljamo se, izlazim samo ja, a devojka i momak odvoze se dalje. Bas sam naivna. Prodje i to, dolazi vreme povratka u Beograd. Saljem poruku agenciji-slecemo oko 04,00 u Beograd. Mole da navedem tacno vreme sletanja. Dvanaest sati pre uzletanja tesko da cu tacno da navedem vreme. A i agencija ima iskustvo, p

......A i agencija ima iskustvo, prate kada avioni polecu i slecu. Kada smo se cekirali (22,30) pisem novu poruku- slecemo u 04,07. Nema odgovora, niko me ne ceka na aerodromu. Niko se ne javlja na mobilni telefon (rade 24 h). Tokom dana kontaktirala sam agenciju i dobila objasnjenje. Ono `oko` je napravilo problem, trebalo je da `lupim`neko` vreme i ubacili bi me u sistem. Vreme je godisnjih odmora i nisu u punom sastavu, tako kada sam ja poslala poruku nije bilo nikoga da mi odgovori (rade 24 h) !!! Moj SAVET : ako se odlucite da koristite transfer usluge JUMBO TRAVELA nemojte da pisete `oko` bolje `lupite`neko vreme i mozda bude sve u redu ! Ja nisam sigurna da bih se ponovo upustila u avanturu sa njima ! Zelim vam sve najbolje.

Mile, moj savet je da ih prijavite turističkoj inspekciji. I ja sam imala problem sa njima (a znam još ljudi koji su bili prevareni ali agencija nikad nije priznala da je kriva), nisam dobila aranžman koji sam uplatila, nisu hteli da vrate ni deo novca i onda sam ih prijavila inspekciji. Prekršajni postupak protiv agencije i vlasnika je u toku, urgiraću opet za mesec-dva. Inače inspekcija je utvrdila nepravilnosti i pošto, nažalost, ne mogu oni da ih kazne to će učiniti Prekršajni sud u Kraljevu(to je njihova nadležnost). Moj jedini cilj je bio da gazda doooobro plati pošto će samo tako naučiti da ne prodaje "maglu". I što više prijava bude, pre će ga zatvoriti. Inače od jednog vlasnika agencije sam čula da je prevarant koji je uspeo i kolegu da ojadi i tako otvori svoju agenciju.

Postovani turisti i putnici sa +arice:
Ovog leta sam se naslusao zalbi na raznorazne turisticke agencije,prevoznicke firme,hotele,motele...Pocevsi od toga da su uskratili gostima po jedan dan letovanja,preko otkazivanja prevoza u poslednjem sekundu pa do dolaska u hotel a da u njemu ne postoji krevet za njih.
Nazalost,jako cesto te prevare ostaju u senci jer se ne iznesu u javnost.
Hajde da ne cutimo vise o tome,hajde da otrijemo identitet prevaranata i lopova!!! :rtfm:

Kontkatirao turisticku agenciju Oktopod kako bih se informisao o jednom od putovanja koje imaju u ponudi. Kontkatirao poslovnicu u Novom Beogradu. Najpre se javila zena, koja je nakon "Dobar dan" pocela da vodi diskusiju sa tamo nekom osobom o tezini prtljaga, sedistu za dete....potom se opet javila, nije imala pojma za koji je aranzman pitam rekavsi "jao ja sam bila na odmoru, to je nesto novo", a potom bila vrlo neljubazna. Putujem minimum 4 puta godisnje, ali preko te agencije nikada necu ici, jer
1.Ukoliko imate potrebu da se nekome tamo obratite, bar se izvinite na trenutak.
2.Kada se vratite sa godisnjeg odmora pogledajte sta Vasa agencija ima u ponudi, kako cete prodavati aranzmane ukoliko ne znate sta je u ponudi?
3.Budite ljubazni. Agencija je mnogo.
Nikada nisam putovao preko nih i nikada necu.

Jako zanimljiva tema. Registrovala sam se da bih podelila sa vama moje skorasnje iskustvo.
Agencija Belvi (posle sam saznala da je to isto sto i Robinson), destinacija Skijatos, vila Ekaterini.
Sve super, sjajno i bajno - stizemo u vilu predvidjenog dana u 12h. Kazu nam da nisu sve sobe spremne. Ok, nema problema, ionako e pisalo u opstim uslovima putovanja da je predvidjeni ulazak u sobu prvog dana putovanja u 13h, a napustanje sobe poslednjeg dana u 9h.
Cekamo mi sa koferima ispred vile, ali avaj - to ciscenje preostalih soba nesto sporo ide, po pola sata ciste jednu, imaju samo 2 cistacice, a ja shvatam da je moja soba na kraju hodnika i dakle poslednja u redu za ciscenje. Da ne duzim pricu - poceli su da ciste moju sobu u 15:50, kad je 85% drugih putnika vec uveliko bilo na plazi i uzivalo u prvom danu letovanja. Usli smo u prljavu sobu u 16h (dlake prethodnih gostiju u lavabou, tus kabini i na plocicama kupatila, sudovi masni, pesak po coscovima sobe).
Ljuta i premorena vec od celodnevnog putovanja i cekanja po vrucini (u 6 smo se probudili to jutro da bismo u 7 bili na aerodromu) pisem poruku nasem vodicu puta na koju ne dobijem nikakav odgovor. Vodic puta dolazi to vece u vilu kako bi nam dao neke informacije o ostrvu i ponudio izlete koje agencija organizuje. Nakon njegove prezentacije odlucim da mu pridjem i ponovo se pozalim na vreme ulaska u sobu i na (ne)cistocu iste, sa opaskom da sam mogla u tako (ne)cistu sobu da udjem i po samom dolasku, a ne da cekam 4 sata da mi je srede. On me gleda belo i samo kaze - sutra ce biti tu cistacica pa joj recite da ocisti.
Shvatim s kim imam posla i odlucim da se ne nerviram kako mi ne bi propali i ostali dani letovanja kad mi je vec prvi propao.

Eto...

Ne treba da dodajem da sam izgled i opremljenost smestaja nisu odgovarali ceni aranzmana i da je to sve u opisu i na slikama mnogo bolje delovalo, na to smo valjda vec navikli.

Jako zanimljiva tema. Registrovala sam se da bih podelila sa vama moje skorasnje iskustvo.
Agencija Belvi (posle sam saznala da je to isto sto i Robinson), destinacija Skijatos, vila Ekaterini.
Sve super, sjajno i bajno - stizemo u vilu predvidjenog dana u 12h. Kazu nam da nisu sve sobe spremne. Ok, nema problema, ionako e pisalo u opstim uslovima putovanja da je predvidjeni ulazak u sobu prvog dana putovanja u 13h, a napustanje sobe poslednjeg dana u 9h.
Cekamo mi sa koferima ispred vile, ali avaj - to ciscenje preostalih soba nesto sporo ide, po pola sata ciste jednu, imaju samo 2 cistacice, a ja shvatam da je moja soba na kraju hodnika i dakle poslednja u redu za ciscenje. Da ne duzim pricu - poceli su da ciste moju sobu u 15:50, kad je 85% drugih putnika vec uveliko bilo na plazi i uzivalo u prvom danu letovanja. Usli smo u prljavu sobu u 16h (dlake prethodnih gostiju u lavabou, tus kabini i na plocicama kupatila, sudovi masni, pesak po coscovima sobe).
Ljuta i premorena vec od celodnevnog putovanja i cekanja po vrucini (u 6 smo se probudili to jutro da bismo u 7 bili na aerodromu) pisem poruku nasem vodicu puta na koju ne dobijem nikakav odgovor. Vodic puta dolazi to vece u vilu kako bi nam dao neke informacije o ostrvu i ponudio izlete koje agencija organizuje. Nakon njegove prezentacije odlucim da mu pridjem i ponovo se pozalim na vreme ulaska u sobu i na (ne)cistocu iste, sa opaskom da sam mogla u tako (ne)cistu sobu da udjem i po samom dolasku, a ne da cekam 4 sata da mi je srede. On me gleda belo i samo kaze - sutra ce biti tu cistacica pa joj recite da ocisti.
Shvatim s kim imam posla i odlucim da se ne nerviram kako mi ne bi propali i ostali dani letovanja kad mi je vec prvi propao.

Eto...

Ne treba da dodajem da sam izgled i opremljenost smestaja nisu odgovarali ceni aranzmana i da je to sve u opisu i na slikama mnogo bolje delovalo, na to smo valjda vec navikli.

:think: Hmmm.... moguce?! Tako to izgleda, kada 'na teren' poshalju neiskusnog ili smotanog vodicha!

Ja lichno, znam da Belvi i Robinson ponegde 'dele' iste vile... e sad, da li su jedna te ista agencija, pojma nemam?! Medjutim.... i proshle i ove godine, koristili smo Robinsonove aranzmane (samo, preko njihovog sub-agenta.... shta nema nikakvog uticaja na kvalitet)....
.... na Zakynthosu (Laganas, vila Sokrates.... sasvim pristojna)
..... i Krfu (Dassia, vila Artemis.... vrhunska, kao uostalom i njen vlasnik, Spiros). :super:
Daklem u oba sluchaja, bili smo prezadovoljni smeshtajem i uslugom! :okok:

Vidim da svi kudite neke agencije :) ja bih malo da pohvalim :))))

U pitanju je AstraTours iz NS predstavnistvo Beograd. Bile smo nas 3 na Krfu, mesto Ipsos, vila Eleni. Odlicna pozicija za smestaj, bazen ispred apartmana, smestaj potpuno korektan, cisto i fino.
Sto se tice Ipsosa, dobra je lokacija za obilazak ostrva. Iznajmili smo auto i presle 800km. Krf je caroban, divan, prelep... i sve najlepse mogu da kazem.
Bus do Krfa je bio super, satnica dobra, predstavnici izvanredni.

Ovo mi je vec ko zna koji put da letujem sa Astrom i do sada nikada nisam imala nikakvih problema.
Jos jednom sve pohvale za agenciju i preporuke.

Putovala sam preko Plana Toursa u Rim u septembru 2014te i vrlo sam zadovoljna vodicem i organizacijom programa . Vodic je bila Marija,koja zivi u Rimu i fenomenalno nas je uputila i pruzila znanje o gradu. Jedina zamerka je na hranu ..tj dorucak jer je bio jednolican i neraznovrstan.

Ah Italijani i njihov dorucak...:roll:
retki su hoteli u Italiji koji se bas,bas potrude oko dorucka,za razliku od Nemaca,Austrijanaca i Spanaca pogotovo :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back