TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ tigar

pre vise godina sam i ja koristio usluge oktopoda i nikad vise.
uopste nisam bio zadovoljan.
dosta je godina proslo i ne znam da li su se popravili (ocigledno i ne sudeci po tvom postu) ali njih zaobilazim u sirokom luku.

Mislim da ovde nije problem toliko do agencije koliko do toga da nasi ljudi hoce da odu za sto manje novca na more, sto potpuno razumem , al u tom cenovnom rangu upravo ima najvise prevara i ovakvih stvari.

Ista takva situacija je sa Egiptom.

Ono kada bih se vracao iz Egipta nazad kuci komentarisali bi mi putnici u autobusu/avionu kako je ko prosao i uglavnom po pravilu svi koji su bili u hotelima sa 4-5 zvezdica vracali su se kuci prezadovoljni, a ovi koji su isli u hotele sa 2-3 zvezdice su uglavnom bili nezadovoljni i to najvise nehigijenom.

A razlika u ceni je 100 do maksimum 200 evra u vecini slucajeva.

Mogu da se nadju i jako dobri smestaji nize cene ali to je bas malo tesko i retko.

Zato uvek po pravilu treba naci taj smestaj na tripadvisor.com ili tripadvisor.co.uk ili booking.com sajtu i procitati komentare posetilaca upravo da bi se izbegle neprijatnosti.

Ja uglavnom idem samo u smestaje koji dobiju ocenu 4 ili visu na tripadvisor ili 8 ili visu na booking.com

Mislim da ovde nije problem toliko do agencije koliko do toga da nasi ljudi hoce da odu za sto manje novca na more, sto potpuno razumem , al u tom cenovnom rangu upravo ima najvise prevara i ovakvih stvari.

ovo jeste tacno...aranznmani se placaju po smesnim cenama a ocekuje se smestaj sa 5 zvezdica.

ljudi trebaju da budu svesni da je svuda a narocito na zapadu sistem.."koliko para toliko i muzike"

sad..obicno argumen tljudi je.."to sam platio"..i to jeste tacno ali covek treba da bude svestan sta placa i da postoji realna razlika u kvalitetu aranzmana od 200, 500 i 1000 € za isto mesto i isti termin.

ovo jeste tacno...aranznmani se placaju po smesnim cenama a ocekuje se smestaj sa 5 zvezdica.

ljudi trebaju da budu svesni da je svuda a narocito na zapadu sistem.."koliko para toliko i muzike"

sad..obicno argumen tljudi je.."to sam platio"..i to jeste tacno ali covek treba da bude svestan sta placa i da postoji realna razlika u kvalitetu aranzmana od 200, 500 i 1000 € za isto mesto i isti termin.

Pazi moje iskustvo , uvek kad sam platio dobar smestaj tj kad sam isao u smestaj koji je visoko ocenjen na booking.com ili tripadvisoru-u uvek sam se kuci vracao prezadovoljan.

Samo jednom mi se desilo da se opecem. Pre 2 godine sam bio u Neos Marmarasu, pa zatim na Tasosu, i u NM je bilo sve odlicno a na Tasosu uplatim neki bas jeftin apartman , i ispostavi se da je hotelcic skroz ok ali ta losa soba je u prizemlju tamna sa malo svetla i zato ta niska cena bila. I onda nakon protesta i doplate dobijem 100 puta bolju sobu i sve bude ok.

Ljudi treba da znaju da kad god dodju u neki apartman ili hotel , recepcioner ili vlasnik ce uvek pokusati prvo da im uvali najgoru sobu koju ima jer oni zele i u tu sobu da smeste turiste - po principu ako prodje prodje. A ako se malo raspravljas ili im das neki baksis ima da dobijes najbolju sobu tj upravo onakvu kakvu zelis.

Zato uvek ako se ide u hotele treba prvo dobro pogledati sobu , raspravljati se i castiti recepcionera da se dobije ono sto se upravo zeli.

Jesu. Prošle godine smo letovali porodično u Haniotiju u hotelu koji smo rezervisali preko njih i sve je bilo ok. Imaju znatno niže cene od svih drugih agencija za identične ponude pa sam ja bila malo skeptična, ali mi je za njih garantovala jedna forumašica pa nisam brinula i nisam pogrešila. :D

Hvala ti, idemo sa 2 male bebe od 18 mes, pa sam bila malo bojazna, jer sam procitala i negativne komentare....hvala ti jos jednom ;)

Rešila sam da idem baš preko Vive na kraći odmor i moram reći da sam baš prijatno iznenađena. Krajnje korektni - od agencije do vodiča. Moguće da nekada bude i poneki propust, ali moje iskustvo je odlično. Btw išla sam u Prag i stvarno sam zadovoljna.

Bila u Pragu sa Vivom.... i odmah su najbolji.
Polako, imacesh vremena da se pokajesh!!!! :dash: Znash kako izreka kaze: "i corava koka, nabode po neko zrno"?! :rtfm:

Mi smo ove godine letovali sa agencijom GO-GO TRAVEL iz Nisa subagent agenciji AL TURS iz Aleksinca.Kada smo stigli u Paraliju bili smo sokirani smestajem koji su nam prodali za 525 evra za 10 dana u junu mesecu(cena je bez prevoza jer smo isli svojim kolima).Radi se o vili ODYSSIA ceo apartman smrdi na budj zidovi se raspadaju od vlage nama je receno da su svi apartmani u toj vili renovirani.Odmah smo zvali predstavnika agencije dosao je i reko je da nemoze da nam pomogne jer nema ni jedan slobodan smestaj.Uvece nas je odveo kod nekog grka koji drzi tamo agenciju KIRIKI TRAVEL i dodatno nam uzeo jos 210 eura za drugi smestaj.Prevaranti se udruzili i nismo mogli nista da uradimo zbog dece smo pristali da damo dodatni novac jer nismo mogli odmah da se vracamo kuci(decak nam je asmaticar i zbog njega smo morali da pristanemo da damo dodatni novac).Izbegavajte agencije GO-GO TRAVEL iz Nisa i AL TURS iz Aleksinca..Ne znam kako se stavljaju slike na forum da vam pokazem apartman.

Hellena travel- niko nas nije docekao ,poslao je (njihov covek) agenta iz Brarcinotravela koji nas je odveo do vile. Kad je dosao lekar da mi pregleda kcerku nije ga bilo nigde da pomogne u sporzumevanju, slucajno smo saznali da u nekoliko restorana imamo popust ako koristimo njihove usluge,kad pomenemo ime agenta svi samo "okrecu" oci, kad smo odlazili dok sam sa bolesnom kcerkom na asfaltu (bez potrebe jer je znao kad dolazi autobus) cekao bus ,bio je sa devojkiom na plazi i zalio se kako je smena i crkava od posla, na kraju samo zahvaljujuci ljudima iz Barcinotursa ostao je ne povredjen.....Nislije.....zbogom

Pozdrav svima.Pre pet dana sam se sa porodicom vratila iz Grčke, tačnije iz Paralije.Išli smo preko Sunny travel iz Novog Sada. Imali smo rezervisan duplex apartman u vili Estia, a posebno sam proverila da li u pitanju 4 singl kreveta jer sam upoznata sa tim da su franc. ležaji uski. Zaprepastili smo se kad smo videli da smo smešteni u mali apartman sa dva franc. ležaja. Nema mesta da se okreneš i smestiš stvari.Razgovarali smo sa vlasnicom agencije koja tvrdi da smo dobili čak bolji smeštaj jer je to za 5 osoba iako smo mi tražili 4 kreveta a ne za 5 osoba.Vlasnica je bila drska iako se radi o prevari jer su tako smestili i neke momke i devojke u francuske ležaje a sobe su "kao trokrevetne", a ono franc. ležaj od 130cm i jedan krevet. Inače vila je trećerazredna : nema uveče tople vode, u sudoperu je samo slavina sa hladnom vodom , a zube perete na tušu jer ni u lavabou nema tople vode. Rešo zarđan, a frižider u duplex apartmanu za dve flaše soka i malo salame.Naravno nismo malo uplatili i to još u februaru, a na sve to smotani vodič Ivan kaže da s tim nema ništa jer on ne radi u prodaji.Jedan Grk kaže da sa njima više ne sarađuje jer mu nisu platili. PAZITE SE! Ispred jednog apartmana su bili ljudi sa koferima koje Grci nisu pustili da uđu jer im agencija nije platila ni dve prethodne ture gostiju. Hteli su da tuku vodiča. Pričalo se da je Joanna tours ili travel. Proverite. Eto tako: NIKAD VIŠE Sunny travel i vila Estia!

Barcino Tours - Nikad više sa ovom agencijom!
Ako plaćate u evrima dobro pogledajte, jer daju na potpis račun gde vam piše iznos u evrima, a onda vam u kovertu "ćušnu " drugi na koji je neki njihov kurs, koji naravno nema veze sa zvaničnim. Tu ste već u gubitku nekih 10-12€. Nije tu toliko stvar u razlici koliko u principu i poštenju agencije.
A onda kuća Kima u Nei Poriju...pravo razočarenje. Prodaju ti aranžman sa sa wi fi-jem, a signala nigde, ma ni običan mail ne možeš da pošalješ. Kao svaka soba ima klimu, tv....mi smo bili u dupleksu gde je jedna klima u hodniku i samo jedan tv. Paučina na sve strane, pola sijalica ne radi, a ne možeš ni da je zameniš jer su grla neispravna, pritisak vode je očaj, kad odvrneš česmu ona u većini slučajeva samo kapljucka, kad se vratiš sa plaže nema tople vode.....itd
Agencija sigurno već zna sve te nedostatke, a i ono što nisu mogli da vide sigurno su imali pritužbe od klijenata.
Stvar je u fairplay-u.....ponudi pošteno šta imaš, a klijent će već da izvaga između ponuđenog i cene(koja uzgred uopšte nije jeftinija od ostalih ponuda). Svakom od nas najmanje treba da skupi pare, uplati, ode na letovanje i tamo ne dobije ono što su mu prodali.

Barcino Tours - Nikad više sa ovom agencijom!
Ako plaćate u evrima dobro pogledajte, jer daju na potpis račun gde vam piše iznos u evrima, a onda vam u kovertu "ćušnu " drugi na koji je neki njihov kurs, koji naravno nema veze sa zvaničnim. Tu ste već u gubitku nekih 10-12€. Nije tu toliko stvar u razlici koliko u principu i poštenju agencije.
.

tako rade sve agencije.
obracunavaju po srednjem bankarskom kursu koji kako lepo kazes nema blage veze sa realnim i jesi na gubitku.
bilo bi dobro kad bi agencijama bilo dozvoljeno da naplacuju u evrima, mislim da bi to bilo lakse i korisnicima a i samim agencijama koje posle moraju da kupuju te devize.

Људи водите рачуна о превозницима, чак и чувени Аргус турс уваљује расходоване аутобусе, је своје даблдекере који су нови изнајмљују јавно, а за мале паре узимају неке кршине превозника са приградских општина.
Рецимо ја сам се возио до Беча у неком кршу обреновачког превозника, ноге су ми утрнуле од бола, а иначе тренирам и у форми сам. Дакле удобност и комфор чиста нула.
Водич прави професионалац, а возачи покушавају да штекују бензин, па сами гасе климу, иако се баш нико није жалио да је хладно, па смо га упозоравали пар пута, али после сваке паузе он '''заборави'' да укључи.

Ja samo da nikom ne preporučim Euroturs iz Niša...dakle oni laaadno pošalju autubus za Grčku, koji 20 sati putuje, i on se odmah, čim istovari putnike i prikupi nove, vraća nazad...nema pauze za vozače, ni za autobus :/ I onda posle aj kuku, kako je klima crkla, pa kako se pokvario autobus.
Prvi dan smo stigli oko 14h u Grčku (po redu vožnje trebalo je u 5 ujutru, ali dobro, to zavisi od granice). U svakom slučaju čekiranje u vile je u 15h...Šta da smo došli na vreme? Da čekam napolju posle puta 10 sati da se namesti soba? A iz sobe poslednji dan izađeš u 9 ujutru....za tolike sate spremanja nije baš neka higijena.
Poslednji dan smo kretali u 12h... u životu nisam videla da neko kreće u 12 po najvećem suncu i lepo ti ukrade poslednji dan za kupanje...Stvari smo posledni dan trebali ostaviti navodno u vili u kojoj smo bili, ostavili smo ih ispred vile, onako lepo da svako može da ih odnese ...

Da li neko ima iskustva sa agencijom Prestige travel ( iz Beograda , posto vidim da ima agencija i u drugim gradovima sa slicnim imenom ) ?

Ja sam sa društvom išao preko agencije "Prestige travel" u Kušadasi. NE PREPORČUJEM!!!

Vodič je bila neka devojka, ne sećam se imena, lepuškasta, simpatična crnka, na prvi pogled. Ali zato krajnje nezainteresovana za svoj posao, neljubazna, sa šturim informacijama o svemu, itd. Ipak ono najgore je bilo pri povratku, kada nam se dešava veći kvar autobusa kod Izmira (na sat vremena vožnje od Kušadasija). Nešto su oni tu prepakovali za sat vremena, ali ulazimo unutra i skontamo da klima ne radi. Uprkos jednočasovnom protestu i negodovanju od strane putnika, jer je stvarno bila nesnosna vrućina, gospođica ustaje i govori da izdržimo noć (jer tobože je baš prijatno napolju, iako to nema veze sa klimom u busu :dash:) i da će nakon ulaska u Bugarsku ujutru, vozači popraviti klimu, jer "nije veliki kvar". Iako na to niko nije pristao, nismo imali izbora. Naravno, nije ništa urađeno ni nakon prelaska granice i stvarno je bio pakao putovati. Šta da vam kažem kada je skoro ceo bus potpisao peticiju za grupnu tužbu agencije. Eto mog iskustva :thumbdown:

Да ли неко зна да ли се у хотелу са 3 звездице, пешкири мењају сваки дан или они нису у тој обавези па мењају 2-3 пута недељно ?

Prvi dan smo stigli oko 14h u Grčku (po redu vožnje trebalo je u 5 ujutru, ali dobro, to zavisi od granice). U svakom slučaju čekiranje u vile je u 15h...Šta da smo došli na vreme? Da čekam napolju posle puta 10 sati da se namesti soba? A iz sobe poslednji dan izađeš u 9 ujutru..
To се дешава и у хотелима са 4 звездице, дођеш у 9 ујутру и чекаш до 15 часова, али тих 6 сати углавном проведемо у обиласку места/града, зависи где путујеш. Док ствари стоје у бусу.

Ja samo da nikom ne preporučim Euroturs iz Niša...dakle oni laaadno pošalju autubus za Grčku, koji 20 sati putuje, i on se odmah, čim istovari putnike i prikupi nove, vraća nazad...nema pauze za vozače, ni za autobus :/ I onda posle aj kuku, kako je klima crkla, pa kako se pokvario autobus.
Prvi dan smo stigli oko 14h u Grčku (po redu vožnje trebalo je u 5 ujutru, ali dobro, to zavisi od granice). U svakom slučaju čekiranje u vile je u 15h...Šta da smo došli na vreme? Da čekam napolju posle puta 10 sati da se namesti soba? A iz sobe poslednji dan izađeš u 9 ujutru....za tolike sate spremanja nije baš neka higijena.
Poslednji dan smo kretali u 12h... u životu nisam videla da neko kreće u 12 po najvećem suncu i lepo ti ukrade poslednji dan za kupanje...Stvari smo posledni dan trebali ostaviti navodno u vili u kojoj smo bili, ostavili smo ih ispred vile, onako lepo da svako može da ih odnese ...

:think: Po chemu se ta agencija razlikuje, od ostalih?!
Vreme polaska (i u odlasku i u povratku) uvek, odredjuje organizator putovanja, o chemu je duzan da blagovremeno obavesti putnike.... i tu od agencije, do agencije nema neke velike razlike........ i NIJEDNOJ, dolazak iz Srbije u Grchku NIJE u 5h ujutru!!!! Verujem da je to chista dezinformacija?!

Zashto ste putovali 20 sati, nisi napisala?! Odakle, dokle ste putovali? :rtfm: Nije isto, ako ste krenuli iz Subotice ili iz Nisha.... i ishli do Paralije ili Zakinthosa. Da li vam se kvario autobus.... zastoj na putu.... zastoji na granicama.... vodish pravio preduge pauze? Da li je agencija... tj. njen predstavnik (vodich), chinio sve shto je u njegovoj moci, da vam putovanje protekne shto udobnije i prijatnije.... ili nije?
Nije lepo optuzivati ma koga, zarad vishe sile! Tj. za neshto, na shta ta osoba/agencija nije mogla imati nikakvog uticaja.

Zakon o Bezbednosti Saobracaja kaze (i to je slichno u celoj Evropi), da se posle odredjenog broja sati provedenih u voznji (zaboravio sam, koliko tachno).... autobus MORA mirovati 7 (ili 8) sati.... to se ochitava na tahografu.... i ako ih policija navata u prekrshaju, mogu da ih oderu od kazne?!
Tako da posle odredjenog vremena, hteli ne-hteli, moraju da prave velike pauze. Meni je taj propis malo nebulozan, ako bus vec ima dva vozacha i krevet, jedan se uvek moze odmarati, dok drugi vozi.... ali zakon je zakon i MORA se poshtovati

Inache, kvare se i novi i stari autobusi. Do dushe, pre stari, nego novi.... ali kod nas u Srbiji, na prstima se mogu nabrojati novi autobusi. Sve je to uvezeno, kao vec dovoljno staro!
Izgleda da si "mnogo" putovala?! Zato nisi "videla da neko krece nazad u 12h"?!!
Shta da kazu oni, koji putuju charterima.... pa ili chekaju celi dan, kako bi nocu u ne-doba poleteli nazad.... ili na primer (kao ove godine), polete sa Krfa u 7:10 ujutru (po nashem vremenu)?! Ko je tim putnicima kriv, shto se ne mogu kupati i poslednjeg dana?!

U svim hotelima sveta (vilama.... smeshajnim objektima, svih vrsta) postoji takozvani 'hotelski dan'. Vreme ulaska u sobu (14-15h) i vreme napushtanja sobe (9-10h). Neko mora da pochisti, ono shta je predhodna smena zaprljala.... a za to treba malo vremena. Ni meni se ne dopada to chekanje. Da onako umoran od puta, sedim i chekam da udjem u sobu, sve strazareci pored svojih stvari.... ili da opet strazarim pored njih, chekajuci da me pokupi autobus za povratak?! Zato preferiram odlaske sopstvenim prevozom (tj. kolima)!

DAKLEM?!
:think: Osim shto si imala zelju..... iz nekog svog razloga, da napljujesh agenciju.... nisi nam rekla nishta novo?!!!!
Ja iz tvog posta NE-VI-DIM, shta je ta agencija loshe uradila.... ali stvarno ne vidim?!?!

Poslednja izmena:
:think: Po chemu se ta agencija razlikuje, od ostalih?!
Vreme polaska (i u odlasku i u povratku) uvek, odredjuje organizator putovanja, o chemu je duzan da blagovremeno obavesti putnike.... i tu od agencije, do agencije nema neke velike razlike........ i NIJEDNOJ, dolazak iz Srbije u Grchku NIJE u 5h ujutru!!!! Verujem da je to chista dezinformacija?!

Zashto ste putovali 20 sati, nisi napisala?! Odakle, dokle ste putovali? :rtfm: Nije isto, ako ste krenuli iz Subotice ili iz Nisha.... i ishli do Paralije ili Zakinthosa. Da li vam se kvario autobus.... zastoj na putu.... zastoji na granicama.... vodish pravio preduge pauze? Da li je agencija... tj. njen predstavnik (vodich), chinio sve shto je u njegovoj moci, da vam putovanje protekne shto udobnije i prijatnije.... ili nije?
Nije lepo optuzivati ma koga, zarad vishe sile! Tj. za neshto, na shta ta osoba/agencija nije mogla imati nikakvog uticaja.

Zakon o Bezbednosti Saobracaja kaze (i to je slichno u celoj Evropi), da se posle odredjenog broja sati provedenih u voznji (zaboravio sam, koliko tachno).... autobus MORA mirovati 7 (ili 8) sati.... to se ochitava na tahografu.... i ako ih policija navata u prekrshaju, mogu da ih oderu od kazne?!
Tako da posle odredjenog vremena, hteli ne-hteli, moraju da prave velike pauze. Meni je taj propis malo nebulozan, ako bus vec ima dva vozacha i krevet, jedan se uvek moze odmarati, dok drugi vozi.... ali zakon je zakon i MORA se poshtovati

Inache, kvare se i novi i stari autobusi. Do dushe, pre stari, nego novi.... ali kod nas u Srbiji, na prstima se mogu nabrojati novi autobusi. Sve je to uvezeno, kao vec dovoljno staro!
Izgleda da si "mnogo" putovala?! Zato nisi "videla da neko krece nazad u 12h"?!!
Shta da kazu oni, koji putuju charterima.... pa ili chekaju celi dan, kako bi nocu u ne-doba poleteli nazad.... ili na primer (kao ove godine), polete sa Krfa u 7:10 ujutru (po nashem vremenu)?! Ko je tim putnicima kriv, shto se ne mogu kupati i poslednjeg dana?!

U svim hotelima sveta (vilama.... smeshajnim objektima, svih vrsta) postoji takozvani 'hotelski dan'. Vreme ulaska u sobu (14-15h) i vreme napushtanja sobe (9-10h). Neko mora da pochisti, ono shta je predhodna smena zaprljala.... a za to treba malo vremena. Ni meni se ne dopada to chekanje. Da onako umoran od puta, sedim i chekam da udjem u sobu, sve strazareci pored svojih stvari.... ili da opet strazarim pored njih, chekajuci da me pokupi autobus za povratak?! Zato preferiram odlaske sopstvenim prevozom (tj. kolima)!

DAKLEM?!
:think: Osim shto si imala zelju..... iz nekog svog razloga, da napljujesh agenciju.... nisi nam rekla nishta novo?!!!!
Ja iz tvog posta NE-VI-DIM, shta je ta agencija loshe uradila.... ali stvarno ne vidim?!?!
VI MORA DA STE ZAPOSLENI U AGENCIJI EUROTURS .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back