TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam koja je najbolja turistička agencija ali bih upozorio na onu koja to sigurmo nije.
Grand turs iz NS sigurno nije najbolja a ni najpovoljnija. Sa njim nikada ne znate kojim bi autobusom prevozili putnike. Sa njima sam bio tj preko njihove agencije na letovanju 2013 u Olimpic Beachu u Hotelu Š kategorije vila Vasilas je jedno od najgorih mesta ukojima sam boravio. Smrad iz WC...krevet tik uz taj famozni WC. Prostorije male , nameštaj starinski pred raspadom, Ormar bez polica. Kuhinja od 0,5 kv m u samom hodniku. Brava na ulaznim vratima pokvarena. Gazda utrčava furiozno da popravlja tj malterise olučni otvor i ne pitavši da li je slobodno, dok se ja tuširam u kupatilu/WC....OBRATITE PAZNJU NA TU AGENCCIJU GDE NEMA PREDUSETLJIVOSTI VEĆ SAMO ŽELJE ZA ZARADOM I OPREZNO.
Koja je najbolja turisticka agencija?

Pozz.
ja sam radila u jednon on-lajn tursitickoj agenciji iz Grcke i jedina stvar koju vam mogu reci u vezi tusristickih agencija jeste DA CITATE SVA SLITAN SLOVCA U UGOVORU I ARANZMANU! :)
I hoteli zezaju, morate znati neka pravila kada recimo idete na letovnaje d apostoji nesto sto se zove minimum stay- da vas uslovljavaju da ostanete minimum 10 dana recimi, zbog velike potraznje, i da u slucaju da zelite da otkaz\ete odmor, MOOOORATE dobro da pogledate rok za to jer ako udjete u takozvanu politiku otkaza, koja je za letnje aranzmane uglavnom 14 ili cak i 21 dan pre dolaska u hotel, onda se pozdravite sa svojim novcem jer ga necete dobiti nazad.
Nisu agencije ni krive za sve, postoje pravil akako stvari funkcionisu i zat je moj glavni savet da citate sve i lepo se o svemu informisete sta je sta pre nego sto potpiste aranzman.
pozz :)

Upravo smo se vratili sa letovanja! Bili smo U Grckoj, ostrvo Kos. Putovali smo preko agencije Kalodukas!! To je najneprofesionalnija agencija ikada! A evo i zasto. Putovali smo suprug i ja sa malom bebom od godinu dana. Sa nama su bili prijatelji koji takodje broje tri clana s' tim sto je njihovo dete 12 godina starosti. Prvva primedba je u vezi kasnog leta na Kos, 21:10, sto znaci dolazak u ponoc po Grckom vremenu. Ulazak u hotel Tigaki Beach je bio u 01h. To znaci da je nama placen dan 07.07.2013 propao. S' tim u vezi da je agencija istog dana imala let za istu destinaciju u 15h, pa me jako zanima zasto su mi zaposleni dali informaciju u petak 05.07.2013 da je to jedini let. Ocigledno ne postuju bonton da zena i deca ipak imaju prednost? Zar ne mislite da mala beba ima prednost u odnosu na odrasle osobe i da ne bi trebalo da putuje u kasne vecernje sate!
Sto se tice predstavnika Agencije Marije, mogu vam reci da je najneprofesionalnija osoba koju smo ikada upoznali! Naime, prilikom transfera aerodrom/hotel Marija je naglasila da joj se samo salju poruke jer ona praktikuje takav vid komunikacije. Predposlednjeg dana smo je ocekivali u hotelu ne bi li nam saopstila vreme povratka, ali se ona nije pojavila. Poslali smo joj poruku u 19h na koju nije odgovorila pa smo cekali sve do sve do 21h kada smo bili prinudjeni sami da je pozovemo i o istom se raspitamo. Njen odgovor je bio da je bas krenula ka nasem hotelu! Samo ne znam da li smatrate da je po istom, vec malo pre pomenutom bontonu da se predstavnik pojavi u 22h? (Zakonom predvidjeno pravilo o kucnom redu)
Takodje, na nasu molbu da kontaktira agenciju i zamoli da nam ostave sobu zbog male bebe a na ime toga sto nismo bili privilegovani da putujemo letom u 15h i sto smo platili 07.07.2013 a tog dana nismo cak ni bili u Grckoj takodje smo naisli na drzak odgovor kako ona nema nista sa tim i kako nije u kontaktu sa Beogradom. Na kraju cu napisati jos i ovo. Nasoj bebi je pozlilo prilikom transfera hotel/aerodrom i pocela je naglo da povraca nasta je ona prisla da nas pita da li smo isprljali autobus? Na nase zaprepascenje ona je na grkom jeziku rekla nesto vozacu i on je poceo da psuje i prevrce ocima!
Izuzecu komentare na racun hotela ciju smo preporuku dobili od strane agencije a koji ne zasluzuje da ima 4*.

Boravila sam u pomenutom hotelu u junu ove godine i to je bilo moje najgore letovanje i najgore iskustvo sa jednim hotelom ikada. A putujem dosta. Na srecu, uplatila sam prvi put u zivotu 7 dana i to je verovatno bilo spasonosno po moje zdravlje jer toliko stalnog nerviranja nisam ocekivala na godisnjem odmoru.
Uplatila sam all inclusive, ali se na licu mesta pokazalo da to osoblju hotela ne znaci nista. Naime, pokusavali su da mi naplate pice na veceri, sto je uracunato u cenu. Sobarica nije spremila moju sobu 4 dana jer ocekuje da joj se to unapred plati. Ovo sam prijavila recepciji. Njima je trebalo 2 dana da reaguju i da pozovu sefovicu sobarica, kojoj je sobarica rekla da ne sprema sobu jer na vratima stalno stoji oznaka "don't disturb". Naravno, to je cista laz. Ona je svaki put dolazila u moju sobu kada ja svratim makar i na minut i odlazila, iako sam joj dala do znanja da moze da ostane i pospremi. Mnogi iz grupe su joj svaki dan placali da bi spremila sobu. Znala sam da je uobicajeno da se ostavi baksis, ali da se svaki dan posebno placa da spremi sobu to mi je i danas neverovatno. Ocigledno, sasvim mirne duse ona nije radila svoj posao za koji je placena, jer je to ocigledno dozvoljeno i uobicajeno. Zatim, su takodje trazili da platim dusek za lezaljku od pamuka ( ? ) i ako ne platim moracu da lezim na plasticnom. O ovome sam obavestila recepciju, a recepcioneri su mi svaki dan ponavljali da all inclusive ne placa nista. Momke koji rade na plazi, to ne zanima, iako plaza pripada hotelu. Na kraju sam otisla kod direktora hotela, koji je i vlasnik, i sve mu ovo ispricala. Bio je ljubazan i obecao da vise necu imati problema sa ciscenjem sobe. Takodje, da nista od trazenog ne placam jer sam all inclusive. Medjutim, na plazi se sve ponovilo sutradan, momci su mi objasnili da je recepcija-recepcija a direktor- direktor ( ? ), ali da o poslu i pravilima na plazi, oni na plazi znaju bolje. Na kraju sam platila dusek i odnela racun recepciji. Oni su naravno vec odavno bili iznervirani jer nisam htela da odustanem i lepo platim sve sto se trazi. Resili su problem, odn. zataskali ga, time sto su mi vratili 2,5 dinara ( 1.25 E), bacili racun i sustinski nisu nista promenili. Uvece sam srela direktora hotela i pomenula mu da se sve ponovilo na plazi i pitala ga da li mu je recepcioner ispricao o ovome, i naravno videla sam da on ocigledno o tome ne zna nista.
O Susu, gradu, ne bih da komentarisem puno. Tamo ce na svakom koraku pokusati da vam naplate maglu, a i ako treba nesto da platite, platicete bar 3 ili 4 puta skuplje. Ni u hotelu, a ni vodic, bar mogu da tvrdim za vodica Kon Tikija, nece vam reci da mozete za prevoz da koristite turisticki vozic, vec ce vam reci da koristite taksi jer je jeftin. Za Tunizane taksi do Medine kosta 1-2 dinara ( 0.5 -1 E ) a za turiste 5-7 dinara. Vozic kosta 2.5 dinara. U hotelu ce vam reci da ne znaju ni red voznje ni cenu. Naravno, radi se o solidarnosti sa taksistima, a gosti su na drugom mestu. I Kon Tikiju. Vodica smo videli samo pri transferu i na prvom sastanku, kada nam je prodavala izlete. Pomenula je da je zovemo telefonom ako treba, i uglavnom se zadrzala na zdravstvenim tegobama. Na tabli Kon Tikija nema nicega drugog osim cedulje sa imenima vodica i brojem kontakt telefona. Za razliku od drugih turistickih agencija gde je tabla puna razlicitih informacija.
I na kraju, jos zanimljivija reakcija iz Kon Tikija kome sam pisala o svemu. Da se radi samo o neprijatnosti koju sam dozivela, samo to da im je zao sto mi se nije svidelo, da nemam nikakva potrazivanja, kao i da se radi o folkloru Tunisa ( ?), i da je slicno u svim severnoafrickim zemljama. Isto tako, da bi bilo sve drugacije da sam se obratila vodicu, ali da su od nje dobili informaciju da joj se nikada nisam pozalila. Verovatno je trebalo 5 puta dnevno da je zovem telefonom , da joj kazem kako su upravo pokusali da mi naplate sok, pa dusek, da sobarica niie dosla ni pre ni posle podne, ni juce ni prekjuce kao ni danas... Sto se tice severnoafrickih zemalja bila sam u Egiptu i nije ni slicno, bar ne u hotelu. I o kakvom folkloru pricamo? Ja govorim o zaposlenima u hotelu koji masovno pokusavaju da prevare goste. Kakav folklor? Nije im receno da su za to sto rade placeni, i da ce izgubiti posao ukoliko posao ne budu radili kako treba. Ovo je znacilo svakodnevne, stalne rasprave svuda u hotelu i oko njega,sa ruznim recima da mi lazemo, da nije istina sto govorimo. I uvek na kraju, kada ih saterate u to da lazu, ide " ali nisam vas razumeo dobro". Nema sta da razume, oznaka u vidu zute narukvice oznacava all inclusive uslugu.
I otkud prica o vodicu kada sam im naznacila u pismu da nije bilo vremena kada vodic prima goste na razgovor. Samo cedulja sa brojem telefona.
Toliko o Kontikiju.

Upozoravam putnike koji putuju preko agencije SERBONA da se dobro informisu gde idu tj gde ce ih smestiti....na sajtu imaju vilu ELLI (PEFKOHORI) u stvarnosti dobijete vilu ELI (kasnije su je dodali na sajt sa sve fotografijama koje su se razlikovale od stvarnosti, posle su sklonili slike) tacnije studio koji je smesten ispod nekih stepenica..gde su bubasvabe domace zivotinje.....ma jednostavno Hickok place za onim ambijentom

Travelland, biser do bisera:
Pozdrav svima!
Supruga i ja smo boravili u Nea Rodi, u hotelu Lazaridis, u periodu 19.07.-29.07., naravno, preko Travelland-a. Evo kako je to, hronološki, izgledalo:
Prijavu za aranžman, za Copa Cabanu, kao i uplatu dinarskog dela, smo obavili još 20.01.2013. godine
Tražili smo dvokrevetni apartman u Copa Cabani, u periodu od 19.07 do 29.07.
Ugovor smo dobili za period 09.07.-19.07.
Na moje neverovanje šta su nam to uradili, dotična Milica Radević, nam je odgovorila da u traženom periodu nema više mesta u Copa Cabani i da nam je ovaj termin dobar i da je tad jeftinije!!!!!!!!!
Razmišljajući šta sad uraditi je to nije traženi termin, i uz pomoć Gojka iz Travellanda, došli smo do prihvatljivog rešenja da se "prebacimo" u hotel "Lazaridis", koji je "samo 50m od plaže sa Plavom zastavom", za iste pare
Ugovor o svemu navedenom, kao i kompletnu uplatu smo izvršili do 29.01.
Putovanje je bilo u sopstnoj režiji
Dolaskom u Nea Rodu usledilo je veliko razočaranje lokacijom hotela Lazaridis:
Hotel se nalazi na brdu
Od plaže je udaljen oko 200m vazdušnom, kosom linijom!
Udaljenost do plaže pešice ili kolima je 400m!
Parking hotela je na dodatanoj uzbrdici, omogućeno je samo offroad vozilima, sa betonom koji je prosut po zemlji, kako bi se bar malo ublažilo penjanje kolima
Isti dan sam poslao mail Travellandu, sa svim prethodno navedenim
Mesto Nea Roda je dobro opisano u prospektu, to je ono što smo i tražili: mir, tišina i bez gužve
Navedena najbliža plaža je stvarno skroz OK, sa kristalno čistim morem za svo vreme trajanja aranžmana, sa svlačionicom i tušem, dobrom kafom i malo aljkavim uređivanjem od strane osoblja taverne ispred koje je plaža. čak se može "uhvatiti" Wi-fi" signal od beach bara "Xerxis"
Na drugom kraju Nea Rode je plaža Wet Dreams, veoma lepa, sa kamenitim ulaskom u vodu, pa ko voli..
Pored plaže Wet Dreams se nalazi i spomenik Aleksandru Makedonskom, na konju
Hotel Lazaridis, sem navedenih mana lokacije i parkinga, je odličan, prelepog pogleda, sa stalnim vetrom koji "ruši" temperaturu vazduha, odlično pokriven Wi-fijem (5 rutera)
Odnos Jelice prema nama je bio odličan, više nego profesionalan, bez ikakvih zamenrki, kada je trebala pomoć, odmah je reagovala
Apartmani Lena se nalaze neposredno uz hotel Lazaridis i ni blizu nisu udaljeni 50m od plaže! Jesu udaljeni 50m od luke, ali tamo nema kupanja!
Odmor je, neračunajući svakodnevno penjanje od plaže do hotela, bio odličan
Po povratku san dobio mail od Travellanda u kom me obaveštavaju da je moj mail napisan njima prvog dana boravka u Nea Rodi moja lična, subjektivna opservacija, da se i na bookingu nalazi opis da je hotel Lazaridis udaljen samo 50 m od plaže i da na osnovu toga nema osnova za eventalnu tužbu, pa ni na nadoknadu obeštećenja!
Da se razumemo, ono što sam im napisao bilo je isključivo sa ciljem da činjenice o položaju napišu onakve kakve jesu, da ne lažu narod!
Nea Roda da, Travelland NIKAD VIŠE!!!!!!!!!!!!!!!!

Upravo se vratismo sa Kosa,bili smo smesteni u gradu,ostrvce je sa veoma prijatnom klimom,maltemi(vetar koji stalno duva) nas je odusevio,dok je u Srbiji bilo 40 stepeni,mi smo uzivali. :vestica: Gradic je zanimljiv,sa lepom marinom,tavernama,setalistem,biciklistima kojih ima po celom ostrvu :yesss: ,sve u svemu veoma lepa destinacija za odmor,sa lepim plazama,do kojih se stize rent a carom ili autobuskim prevozom(koji uglavnom funkcionise).Preporuci bih vam da iskoristite i povoljan polozaj ostrva i skoknete do Bodruma,Rodosa ili okolnih ostrvaca.Toliko o ostrvu a sad PAZNJA!
Putovali smo preko Filip travela,"hotel" OLYMPIA 2*,vodic na ostrvu Marko Radosavljevic.
Par reci o "hotelu",na sajtu Filip travela stoji slika hotela OLYMPIA 2* koja nema veze sa tim kako hotel u stvari izgleda,naime nismo imali prevelika ocekivanja za 2*(i jos Grcka),ali nismo ocekivali ni da imamo pola terase sa balkonskim vratima koja ne mogu da se zakljucaju,WC koji ne radi,da nam se posteljina i peskiri ne promene 10. dana i sad Vrhunac aranzmana kontinentalni dorucak gde bukvalno dobijete (dorucak za dvoje) pogacicu i jednu snitu salame i jednu snitu sira presecenu na pola! A onda dobijete za vodica Marka Radosavljevica,koji usput pored Filipa predstavlja jos dve agencije,koji vam na info sastanku kaze da nema vremena za vas(odnosi se na sve odsele u Olimpiji)!Covek koji siri dezinformacije o tome da ne radi gradski prevoz,da bi uvaljao rent a car,zatim organizuje samo one ekskurzije u koje moze da se ugradi,nema ni jednu korisnu informaciju o ostrvu osim broja stanovnika!Dakle sa kakvim sam sve vodicim saradjivao,mogu slobodno da kazem da ovom coveku ne bih dao da organizuje ni djacke ekskurzije po Srbiji.Sve u svemu organizacija UZAS!Ali smo ipak uspeli da uprkos svim peripetijama upoznamo ovo simpaticno ostrvce koje sigurno treba posetiti,ali u MNOGO boljoj organizaciji.Nadam se da ce ovo nekom koristiti.Pozdrav!

Upravo se vratismo sa Kosa,bili smo smesteni u gradu,ostrvce je sa veoma prijatnom klimom,maltemi(vetar koji stalno duva) nas je odusevio,dok je u Srbiji bilo 40 stepeni,mi smo uzivali. :vestica: Gradic je zanimljiv,sa lepom marinom,tavernama,setalistem,biciklistima kojih ima po celom ostrvu :yesss: ,sve u svemu veoma lepa destinacija za odmor,sa lepim plazama,do kojih se stize rent a carom ili autobuskim prevozom(koji uglavnom funkcionise).Preporuci bih vam da iskoristite i povoljan polozaj ostrva i skoknete do Bodruma,Rodosa ili okolnih ostrvaca.Toliko o ostrvu a sad PAZNJA!
Putovali smo preko Filip travela,"hotel" OLYMPIA 2*,vodic na ostrvu Marko Radosavljevic.
Par reci o "hotelu",na sajtu Filip travela stoji slika hotela OLYMPIA 2* koja nema veze sa tim kako hotel u stvari izgleda,naime nismo imali prevelika ocekivanja za 2*(i jos Grcka),ali nismo ocekivali ni da imamo pola terase sa balkonskim vratima koja ne mogu da se zakljucaju,WC koji ne radi,da nam se posteljina i peskiri ne promene 10. dana i sad Vrhunac aranzmana kontinentalni dorucak gde bukvalno dobijete (dorucak za dvoje) pogacicu i jednu snitu salame i jednu snitu sira presecenu na pola! A onda dobijete za vodica Marka Radosavljevica,koji usput pored Filipa predstavlja jos dve agencije,koji vam na info sastanku kaze da nema vremena za vas(odnosi se na sve odsele u Olimpiji)!Covek koji siri dezinformacije o tome da ne radi gradski prevoz,da bi uvaljao rent a car,zatim organizuje samo one ekskurzije u koje moze da se ugradi,nema ni jednu korisnu informaciju o ostrvu osim broja stanovnika!Dakle sa kakvim sam sve vodicim saradjivao,mogu slobodno da kazem da ovom coveku ne bih dao da organizuje ni djacke ekskurzije po Srbiji.Sve u svemu organizacija UZAS!Ali smo ipak uspeli da uprkos svim peripetijama upoznamo ovo simpaticno ostrvce koje sigurno treba posetiti,ali u MNOGO boljoj organizaciji.Nadam se da ce ovo nekom koristiti.Pozdrav!

Upravo smo se vratili sa Rodosa preko aranzmana agencije Eurojet. Sve u svemu iskustva su pozitivna i odseli smo u hotelu Atlantis City u centru grada Rodosa, koji je pristojan. Ostrvo je predivno i cini mi se da 11 dana nije dovljno da sve sve vidi i istrazi. Svima preporucujem da dodju vide ovo ostrvo, jer je potpuno drugacije od ostalih u Grckoj. Takodje sam na recepciji hotela nasal reklamni flajer za karticu sa popstima i kupila je sledeceg dana u lokalnoj turistickoj agenciji. Ostvarila sam popsute na rent-a-car i nekoliko restorana i nama kao porodici da dvoje dece se isplatilo. Pogledajte njihov websajt ukoliko putujete na Rodos mozda vam bude interesantno.

http://bluecard.gr/

Dolaskom u Nea Rodu usledilo je veliko razočaranje lokacijom hotela Lazaridis:
Hotel se nalazi na brdu
Od plaže je udaljen oko 200m vazdušnom, kosom linijom!
Udaljenost do plaže pešice ili kolima je 400m!

Pored plaže Wet Dreams se nalazi i spomenik Aleksandru Makedonskom, na konju

Nea Roda da, Travelland NIKAD VIŠE!!!!!!!!!!!!!!!!

blago tebi kad ti je bitan spomenik a ne to sto si kao divokoza isao svaki dan na plazu po 400 m......:eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back