TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi bežite od plane turs , uplatio sam 20 dana lefkade pre 4 meseca, za 4 dana putujem a oni mi danas javljaju da kao apartman nije tehnički ispravan! Mesec dan sam tražio vilu na plaži sa pogledom na MORE rezervisao platio a oni mi ˇ"4"DANA pred polazak nude pogled na BAZEN I BRDO. Jako profesionalno nema šta. Samo me zanima koga ću naći u tom apartmanu kad odem tamo¨? IMA DA RADI INSPEKCIJA

Naravno da nigde nema klauzula u ugovoru SA POGLEDOM NA MORE ali velika većina apartmana ih ima ! Pošto idem 20 dana prvih 10 dana je jedan apartman , a drugih 10 drugi, e sad onaj prvi je tehnički neispravan tako da ću morati da seljakam stvari iz apartmana BAZEN BRDO u ovaj koji sam platio! Inspekcija IMA DA RADI ako nađem nekog u tom apartmanu, jer prodaju duplo što naravno nebi smeli. Što se tiče povraćaja novca ništa mi ne znači jer ne dobijam ono što sam tražio.

Nazalost ...potrebno je imati neka znanja koja nisu bas uobicajena i zato i postoje forumi gde ljudi razmenjuju svoja iskustva ...
Kad se vec utrosi neko vreme u potrazi za vilom koja odgovara zahtevima ... onda traje par minuta da se to i saopsti i zahteva da se unese u ugovor kao dodatak .
Ja sam tacno znala gde idem , tacno zahtevala broj sobe ... tacno zahtevala mesto u prevozu ... i jos neke sitnice ... znaci nista nemoguce
i sve je uneto u ugovor kao dodatak .
To stedi dosta nepotrebnog nerviranja a pritom ako ne ispune ... moraju dati istu ili bolju varijantu ... ta prica sa povracajem para kod mene ne igra ... jer jako cenim svoj odmor i mir na njemu .
Cak i ako nadjete nekog u apartmanu ... nista vam ne znaci ... jer niste zahtevali i trazili da se napise u ugovoru ,pogled na more :)

Jedan apartman mora biti slobodan jer je TEHNIČKI NE ISPRAVAN pa makar nemao POGLED NA MORE, i uveren sam da ima razloga za inspekciju jer ako nekog bude u njemu znači da su ga prodali duplo što zakonski nemaju pravo! Druga najgora stvar je što moram da vucaram stvari i da se nerviram zbog tuđe greške "SRBIJA" ljudi šta reći.

Poslednja izmena od moderatora:
Moram podijeliti i ja svoje iskustvo jer sam zaista iznerviran i razocaran sa 1A Travel agencijom.
Naime rezervisao sam sa suprugom medeni mjesec u Alanyi za 11 dana i kostalo nas sve 1050 eura. Potpisali ugovor sa 1A Travel agencijom, i nekih 36 sati prije nego sto smo trebali letjeti zove nas neko iz agencije da nam saopsti kako je neka avio kompanija sa kojom rade izgubila dozvole stoga je otkazala sve letove! Onda nam nude odmor tek za mjesec dana, ili nekad krajem septembra, sto je prosto nemoguce jer smo vec uzeli godisnje odmore. Zamislite tek nase reakcije jer smo se bukvalno vec poceli pakovati...
Sumnjam da ima nekih prljavih radnji, al pratit cu let broj ZY-4702 da vidim da li ce zaista biti otkazan, ili je nesto drugo u pitanju!
Trebali smo letjeti 06.06. u 12,00h sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, medjutim po njihovoj prici toga leta nece ni biti. Pa cemo vidjeti...
Ukoliko se desi da su nas izradili, prvo cu angazovati advokata, a kao drugo cu na svim mogucim forumima pisati nacin ophodjenja sa svojim klijentima.
Uzas!

Evo ga ... jeste bilo iznenada ...jutros

http://www.aviokarta.net/vesti/1858-sky-airlines-prestao-da-leti/

Turska čarter aviokompanija Sky Airlines, prestala je jutros da leti. Na sajtu ove kompanije se pojavilo zvanično saopštenje da usled finansijskih razloga aviokompanija obustavlja sve aviooperacije.
Sky Airlines je 5. maja počeo da leti na liniji Beograd - Antalija za potrebe dve dve srpske turističke agencije "1 A Travel" i "Travelexpert"..

Ova kompanija je trebalo da obavlja i do šest letova nedeljno iz Beograda i to avionom Boeing 737-900 sa 215 putničkih mesta.
U sredu, 12. juna Sky Airlines je trebalo da počne sa letovima od Niša do Antalije, jednom nedeljno.
"Na sajtu turskog čarter avioprevoznika Sky Airlines sa kojom agencija 1 A Travel ima ugovor o prevozu putnika jutros smo videli objavu da ova kompanija prekida sve aviooperacije usled finansijskih problema. Još uvek od njih nismo dobili zvanično obaveštenje. Želimo da obavestimo putnike da agencija radi sve kako bi što pre obezbedili novog prevoznika. U pregovorima smo sa nekoliko avio prevoznika i možemo da garantujemo svim putnicima da će otputovati na svoje letovanje kako je i planirano. Putnike i javnost ćemo redovno obaveštavati o svim bitnim novostima", rečeno nam je u agenciji "1 A Travel".
Kako smo u ovoj agenciji dodatno saznali već u toku današnjeg dana biće izvršena zamena avioprevoznika o čemu će biti obavešteni putnici i javnost.

S obzirom da je u pitanju ''medeni mesec'' ja bi im se popela na kicmu u ranu zoru i pritisla . Oni su sigurno osigurani za takve slucajeve ugovorom sa avio kompanijom pa nek naplate od njih stetu a vas nek salju redovnim linijama ...
Ne moze nijedna turska carter avio kompanija dobiti od naseg DCV-a dozvolu preko noci, da leti . Sta ima , ima ... ostaju samo redovni , ako ima mesta .

Poslednja izmena:
S obzirom da je u pitanju ''medeni mesec'' ja bi im se popela na kicmu u ranu zoru i pritisla . Oni su sigurno osigurani za takve slucajeve ugovorom sa avio kompanijom pa nek naplate od njih stetu a vas nek salju redovnim linijama ...
Ne moze nijedna turska carter avio kompanija dobiti od naseg DCV-a dozvolu preko noci, da leti . Sta ima , ima ... ostaju samo redovni , ako ima mesta .

Ja sam iz Tuzle (BiH), tako da zaista nemam vremena da dolazim u Beograd.
U Opcim uslovima putovanja stoji da imaju pravo otkazati let ukoliko je do nekih nepredvidjenih okolnosti, koje da su bile poznate u vrijeme zakljucenja ugovora, isti ne bi bio ni potpisan.
Gledao sam vec last minute ponude ali to je u sustini par hotela ostalo, kakvih-takvih, mada je sve skuplje i do 30% nego sto smo mi prvobitno nasli.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back