TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da upozorim sve na Belvi - nemojte nikako putovati sa njima! vodici i predstavnici u Grckoj su neverovatno drski i bezobrazni a kad smo se pozalili agenciji dobili smo polupismeni i nimalo profesionalni odgovor koji je izmedju ostalog sadrzao "ne znamo sta da vam odgovorimo na vasa zapazanja niti zasto su vam takva zapazanja potrebna" i na kraju "hvl i pozz" od osobe koja je navodno product manager (??!!)

Izbegavajte agenciju ZEPPELIN. Sve ce da vam obecaju, ali nista od toga nece ispuniti. Upravo sam se vratila iz Venecije i put je bio prava propast. Cene fakultativnih izleta bile su povecane, sto nam je receno kada smo se vec smestili u bus, vodic nesposoban i neorganizovan, a tek u luci gde smo cekali brodic za Veneciju receno nam je da necemo imati lokalnog vodica (u agenciji sam naravno prilikom uplate, dobila informaciju da je to obezbedjeno). Mozete misliti kako nam je tamo bilo, bez vodica, gledas nesto, ne znas sta gledas, lutas kao izgubljen onim prelepim ulicama. Mesecima skupljas pare da odes na neko putovanje, a onda ti ga agencija ZEPPELIN tako upropasti, da ga nikad neces zaboraviti. Zato zaboravite na prividno jeftinije aranzmane, jer time mozete samo izgubiti.
IZBEGAVAJTE AGENCIJU ZEPPELIN.

da upozorim sve na Belvi - nemojte nikako putovati sa njima! vodici i predstavnici u Grckoj su neverovatno drski i bezobrazni a kad smo se pozalili agenciji dobili smo polupismeni i nimalo profesionalni odgovor koji je izmedju ostalog sadrzao "ne znamo sta da vam odgovorimo na vasa zapazanja niti zasto su vam takva zapazanja potrebna" i na kraju "hvl i pozz" od osobe koja je navodno product manager (??!!)
lepo na svaki moguci mail posaljes sta imas pa nek se iebu redom
belvitravel@belvi.rs
belvitravelcentar@belvi.rs
belvitravelnbg@belvi.rs
volare.travel@volare-travel.co.rs
belvitravelvrsac@belvi.rs

@Aleksa 12 bila sam prošle godine sa Elnosom u Vrasni u vili Delfin i mogu reći da smo prezadovoljni. Smeštaj je odličan i sama lokacija je super. Inače smo skoro sve Elnosove destinacije obišli i ono što je u prospektu to i dobijete. Na vaučeru koji dobijete kad uplatite odmah stoji i broj apartmana pa uvek preko foruma možete saznati i sve o apartmanu.

Putovali smo sa agencijom "Travelland" u Veneciju. Dovezli su nas do hotela U Lidu di Jesolu. Smestaj, klopa, sve je bilo extra! Bili smo tu 2 dana, a zatim smo brodicem otisli u Veneciju. Tamo nas je docekao Italijanski vodic koji nas je vodio i objasnjavao nam sve na SRPSKOM jeziku. Profesionalno i sve na nivou. Treba putovati preko ozbiljnih agencija... Ne treba rizikovati! 6-7 godina putujemo preko "Travelland"-a. Isli smo u Grcku, Italiju, Cesku... NEMA GRESKE! :-) Sve preporuke!!!

Предмет: Туристичко путовање на Азурну обалу агенцијом Woolline и Črnja tours (Ровињ, Хрватска)
Концепт путовања је да се из Андоре на Лигуријском мору, где је туристима обезбеђено преноћиште, доручак и евентуални вечера праве излети у Монте Карло, Сан Ремо, Ницу, Кан, Ђенову итд. С обзиром да је овај део Средоземног мора са правом једно од најлепших туристичких одредишта и да је аутопут на падинама Алпа, а изнад мора, градитељско чудо неимара не изненађује велико занимање и два пуна аутобуса са по педесетак путника, који су се почетком октобра 2013. упутили у том правцу.
Утиске са туристичког путовања на Азурну обалу у горе наведеном термину могу да поделим на следеће сегменте: утисци са путовања, у хотелу и на излетима.

1. Путовања
Релацију од 1.300,00 км у једном смеру смо савладавали за просечно 22 сата боравка на путу и са безброј заустављања, најчешће непотребних и неусаглашених са путницима и њиховим потребама, као и заобиласком деонице аутопута од граничног прелаза Батровци до Жупање обилазницом – Шид, Товарник и Жупања. Путници нису могли да добију разумљиво објашњење од возача за ово обилажење, а туристички водичи су се прикључили путницима једна у Н. Градишки, а друга тек у Ријеци. Пут је даље водио преко Загреба, Ријеке, Трста до Андоре.
У одласку од Загреба до Андоре у аутобусу је био само један возач и он је возио све време! У повратку је смена возача обављена у Ријеци, али као и у одласку само један возач је био у аутобусу!
Примедба је да су заустављања аутобуса на разним стајалиштима и њихово трајање унапред одређени и да путници и њихове потребе се уопште не уважавају.
Стекао се утисак да је ово мукотрпно путовање циљ за себе, а не посета Лигурији и Азурној обали.
2. Хотел
Хотелска соба је била уредна и хотел је укупно одговарао нашим очекивањима. Примедба је да је доручак веома скроман и једноличан са бајатом лепињицом.
3. Излети
Шта није добро на излетима. Опет нека врста присиле од стране агенције кроз понашање водичице.
Уместо да туристе темељно обавесте о могућности да у сопственој организацији посете знаменитости места које нису обухваћене обавезним пар-куром агенције група је била скоро принуђена да прати водичицу и посећује локалитете попут пијаца, цркава, видиковаца, па чак и уличицу са продавачицама љубави (Ђенова), која је итекако знаменита атракција!
Оваквом организацијом сви излети су се одвијали на скоро идентичан начин - гро туриста је трчкарао за водичицом запитан о сврсисходности изабраних места за виђење, већина од тих места баш и није толико значајна да би ми, од два или три сата боравка у нпр. Ници или Кану, требали баш њих да посетимо. Део туриста који није могао да прати водичицу чекао је групу најчешће у неком ресторанчићу, трошећи драгоцено и ограничено време.
Сваки покушај промене плана посете и дужина трајања боравка у неком граду није могла ни за пар минута да се продужи јер је "то усаглашено за неким шефом" и небитно је шта туристе желе.

Још нешто, ми смо из Београда кренули уз основану претпоставку, коју су многи телефонски разговори са агенцијом само учврстили, да ће нас наш (из Србије) водич да прати на овом путовању до крајње дестинације и назад. Нашли смо се, многи од нас, у небраном грожђу када смо схватили да је комплетна организација овог туристичког путовања хрватска, да је језик-појмови на моменте нејасан (Св. Миховил=Св. Михаило) итд., а да само туристи и њихова средства потичу из Србије. Колико је ова чињеница била изражена најбоље је формулисала сама водичица када нас је замолила да напишемо своје утиске о путовању, али да не користимо ћирилицу, јер је они у Ровињу не знају!

Rapsody su haos,pre dva dana sam se vratila iz Rima,imam jako lose iskustvo ...kao prvo organizacija je bila haos,izlete su za 17e vise nego sto treba,napr. u Vatikan sto je bukvalno u centru Rima uzeli su nam po 25e a ovako kad su delili ulaznice pisalo je da su 8e,Tivoli takodje 25e uzeli,a 8e bio ulaz,ubacili Napulj i to su nam rekli tek kad smo krenuli,6 dana smo bili,a zadnja dva dana smo samo putovali,zadnji dan su nas izbacili iz sobe u 10h ujutru pa su nas ostavili na vetru i jos je i kisa pocela do 22h uvece,200 ljudi cekalo da se oni naspavaju. I na kraju najgore od svega sto su nam i kofere pokrali,kad smo stigli u Beograd 5 kofera nije bilo. Njih to sad ne zanima,kao pise sve na sajtu da ne snose odgovornost za prtljag,sto znaci i ako bi neko pokrao ceo autobus oni ne bi odgovarali. jako su bezobranzni,i nikad vise preko Rapsody....

Ajde dsa napisem svoja iskustva.

Rapsody - korektni ali ima sitnih zamerki tipa (ogradjivanje vodica i vozaca , ostavljanje putnika u sred pariza ,jer su kasnili 10 min ...)
Grand turs-Velika plana( smestaj u skoro svim aranzmanima drugog reda tipa od centra Budimpeste 12 km...ali u skladu sa cenom..)
El greko-Novi Sad-Iskrena preporuka !
Grand turs -prevaranti..
Argus- moje iskustvo sa njima je krajnje profesionalno ! preporuka!

Svaka agencija ima banku sa kojom posluju i po njihovih kursevima naplacuju aranzman. Nas je aranzman za Krit izasao po 25 eura vise, nego sto je to cena koju agencija stavi. Naravno, nema pojma da im platis u evrima, sto je bezobrazluk! Kada sam ih pitala da mi daju devizni racun da uplatim novac preko njega, zamislite nemaju ga! Naravno da ga imaju, ali im se neisplati da se placa u evrima. Oni se brane da oni kupuju devize od njihove banke po njihovom prodajnom kursu iako svi dobro znamo da banka svojim klijentima, koji posluju sa inostranstvom prodaju devize po srednjem kursu ili po kursu po kojem se dogovore sa klijentom!

Svaka agencija ima banku sa kojom posluju i po njihovih kursevima naplacuju aranzman. Nas je aranzman za Krit izasao po 25 eura vise, nego sto je to cena koju agencija stavi. Naravno, nema pojma da im platis u evrima, sto je bezobrazluk! Kada sam ih pitala da mi daju devizni racun da uplatim novac preko njega, zamislite nemaju ga! Naravno da ga imaju, ali im se neisplati da se placa u evrima. Oni se brane da oni kupuju devize od njihove banke po njihovom prodajnom kursu iako svi dobro znamo da banka svojim klijentima, koji posluju sa inostranstvom prodaju devize po srednjem kursu ili po kursu po kojem se dogovore sa klijentom!

U Srbiji ne postoji nacin da ti nesto platis u devizama pravnom licu,kao sto je napr.turisticka agencija. Zakon o platnom prometu pa i deviznom poslovanju kaze da sav promet,osim priliva iz inostranstva mora da se obavlja u dinarima. Zato agencija nije mogla da vam da devizni racun za uplatu.
Sa druge strane,kad agencija placa ino dobavljacu ona devize kupuje po dnevnom,prodajnom kursu banke sa kojom saradjuje. Jako su retki slucajevi da taj kurs bude u visini srednjeg kursa NBS. Postoje situacije kad mozes da se dogovaras sa bankom o visini kursa ali u principu nisu to neka velika odstupanja od prodajnog kursa poslovne banke. Devizna placanja,osim kursa opterecena su i ino provizijama koje su razlicite od banke do banke i uopste nisu male,nazalost.
Naravno nije ovo pravdanje agencija,jednostavno,uslovi poslovanja u nasoj zemlji optereceni su mnogim dodatnim troskovima koji poskupljuju aranzmane.

Za letovanje obicno koristimo agencije, a sve ostalo u solo reziji.

A u čemu je razlike između ljetovanja i ostalog?

Dobro razumijem za Tunis, Egipat, Turska ili tako nešto...tu može bilo malo rizično organizovati put sam i to i jeste za agencije...ali u Evropi...tu agencija uopšte ne treba...mislim ono sa agencijom do Budimpešte...

Ako ništa sjedneš na voz i rezervišeš hotel preko neta i gotovo :-)

Malo avanturizma :-)

A i vidim da ljudi često imaju problema sa agencijama...pa je tu izgleda i veći avanturizam :-)

Kao prvo kada idem na odmor, zelim bas to odmor.
Posto ne idemo u CG ili u severnu Grcku, avion je najbolje resenje, a kako iz nase zemlje nema direktnih linija, ne zelim da presedem po aerodromima i cekam da li ce let kasniti ili ne. za neke destinacije nase agencije prodaju aviokarte na carter letovima a za neke ne.
i kada stavimo na papir cenu karte + hotel, dodje kao i preko agencije.
eto zasto tada koristimo agencije.
Turska, Egipat, Tunis u nasim slucajevima ne dolazi u obzir, pored toliko prelepih grckih, spanskih, italijanskih ostrva, niko ni ne pomislja da ide tamo.

Kao prvo kada idem na odmor, zelim bas to odmor.
Posto ne idemo u CG ili u severnu Grcku, avion je najbolje resenje, a kako iz nase zemlje nema direktnih linija, ne zelim da presedem po aerodromima i cekam da li ce let kasniti ili ne. za neke destinacije nase agencije prodaju aviokarte na carter letovima a za neke ne.
i kada stavimo na papir cenu karte + hotel, dodje kao i preko agencije.
eto zasto tada koristimo agencije.
Turska, Egipat, Tunis u nasim slucajevima ne dolazi u obzir, pored toliko prelepih grckih, spanskih, italijanskih ostrva, niko ni ne pomislja da ide tamo.

Ima logike, u nekim slučajevima sigurno da putovanje preko agencija ima smisla. Mada koliko sam vidio ljudi idu i u Rumuniju, Budimpeštu itd. preko agencija što mi je malo van svakog razuma (posebno jer kod nas postoji i taj rizik da te agencija ostavi na cjedilu).
Mada ima i ono da je ljudima lakše da im sve drugi organizuju. Ja ipak volim da sebi sve sam sredim, i gdje idem, i šta ću vidjeti, i koliko ostajem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back