TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko putovao preko agencije Fun tours iz Novog Sada? Nismo do sad culi za nju,a i malo nam je sumnjivo sto placamo u posti,pa nam salju ugovor na kucnu adresu. Ako neko ima iskustva sa njima,podelite to sa nama. Hvala.

Ako sam ih dobro pretrazio na sajtu APR-a u sektoru turizam:

Туристичке агенције
Назив Матични број Детаљније
JAHORINA INFO DOO ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I TURISTIČKE USLUGE NOVI SAD 20197234 Oбрисана

Ovde je stranica gde se predstavljaju: http://www.funtours.co.rs/o-nama/

Raspitaj se podrobnije sta je u pitanju.

Agencija Gea Tours ! Ukoliko imate plan Vi ili vasi prijatelji da putuju negde kombi prevozom najtoplija preporuka je da izbegnete agenciju Gea Tours u Nemanjinoj 65 jer postoji velika verovatnoca da ce te nagrabusiti sa njihovim kombijima koji naizgled izgledaju okej ali su zapravo preradjeni da bi se ljudi u njemu vozili i nemaju klimu, u putu se kvare a vozaci zaobilaze autoputeve pa se vozite i nekoliko sati duze obilazeci koje kakva sela. Ukoliko pokusate da se zalite gospodin Zoran Balovic gazda agencije i autoprevoznik u nedostatku kulture, obrazovanja i dobrih argumenata ce vas izbaciti iz agencije uz gomilu uvreda bez ikakvog osnova.

Ljudi nemojte da se zeznete kao ja i moji prijatelji koji smo otisli u tursku preko agencije ODEON,Kneza Milosa 84.Zagorcali su nam letovanje maximalno svojim usmenim i pismenim lazima.
Hajde,usmena obecanja i da ne pominjem,ali za pismeno obecanje od 4* na ugovoru moram da govorim...Nismo dobili hotel sa 4*,vec nesto sto ne lici ni na 3*..Nismo dobili dogovoren i obecan svedski sto...
Ne zelim da pominjem neke propuste kojih je bilo jos bar 10.
Po povratku sa mora,ulozili smo zalbu agenciji Odeon,koja nas jos i pravi budalama i brani se time da su oni napravili stamparsku gresku prilikom kucanja ugovora za nas cetvoro.
Greska je ni manje ni vise sa 4* na 2-ili jedva 3*...Molim jos ljudi koji su obmanuti preko Odeona da puste neki komentar da bi dalji korisnici znali sta moze da ih ceka.

Išli smo u vilu Vasilas u mestu Leptokarija, preko Perla Tours-a. Sve je bilo OK :D, sve kao što je dogovoreno. Terasa je kao pola studia. Preporuka!
http://www.perlatours.net/Grčka/Pieria/Leptokaria/Vasilas/tabid/144/Default.aspx :bye: :klap: :lol: :cool: Soba: 305

Juče sam došla iz Leptokarije, bila u Vasilasu smeštaj je stvarno ok, ali su iz Perle toliko neprofesionalni i bezobrazni da ih nikome ne preporučujem. Trebali smo da krenemo iz Leptokarije u 17.00, dan ranije, tj.oko 21.00 prethodnog dana su pomerili samovoljno polazak za 21.00h. Dvanaest sati sa detetom napolju, i to samo zbog toga da bi oni uštedeli na prevozu, tj.da nas i grupu sa Krfa vrate o jednom trošku. Pošto sam uspela da ,,uhvatim,, curu koja je lepila obaveštenja, na moje zgranuto pitanje,, Šta da radim sa detetom dvanaest sati?,, mrtva hladna mi je odgovorila:,, Ne znam, to je vaš problem, uostalo iznajmite apartman na jedan dan.,:dash:

Naši prijatelji su sa Perlom (uplatili kod subagenta) išli u obližnji Janis, oko 20. avg, i išli su u 17 h umesto u 19h, bila je malo veća gužva na granici pa su ipak došli oko 10. :lol:
Ja sam bio pet puta sa njima, nisu bili neljubazni, ali malo da se organizuju, nego vodiči sto godina traže nas da li smo na spisku. :zper: Sledeće leto idemo sa Elnosom, pa šta bude bude..

Poslednja izmena:
Iskreno , ne razumem , pogotovo turiste sa malom decom zasto unapred ne obezbede sobu za zadnji dan. Retko koja agencija sama organizuje bar jednu sobu gde se mogu drzati stvari.meni ne isto isli u 14 ili 23 h , jos bolje kasnije dobijam ceo dan extra . Uvek , ali uvek odmah prvi dan najavim zauzece sobe do polaska ili trazim drugu sa tusem . 20tak evra me nece spasiti ali imam svoj mir i ritam i poslednji dan

Послато са ST26i

Turistička agencija „Falkon travel“ iz Beograda preko internet sajta www.popusti.rs ponudila je novogodišnji aranžman sa dva noćenja u Budimpešti, ali je u poslednji čas svoje putnike mejlom obavestila o promeni mesta noćenja. Srđan Kalić, jedan od putnika koji je želeo da Novu godinu dočeka u glavnom gradu Mađarske, pre mesec dana je za sebe i saputnicu rezervisao vaučer u iznosu od 15.000 dinara.
- Na ovom sajtu agencija „Falkon“ je reklamirala svoju novogodišnju ponudu s popustom. Trebalo je da po planu krenemo 30. decembra uveče, da dve noći prespavamo u Budimpešti i da 2. januara ujutru krenemo nazad. Međutim, prvo su nas mejlom obavestili da će doći do „male“ izmene, a onda su nas juče pozvali i rekli da se prve noći neće spavati u Budimpešti, nego u nekom Kečkemetu. Pa taj grad je udaljen stotinak kilometara od destinacije koju smo uplatili! - objašnjava Kalić, koji je samo deset dana pre dočeka saznao da će ostati bez željenog aranžmana.
- Njihov plan je da 31. decembra prespavamo u hotelu u Kečkemetu, a da nas sutradan odvezu na mesto koje smo u startu uplatili - ogorčen je Kalić odlukama predstavnika agencije, koju optužuje zbog alavosti, jer nije rezervisala hotel pre nego što je ponudila paket aranžman.

Skoro pa isto!

Direktor agencije Miodrag Abramović kaže za Kurir da su zbog bogatih Rusa u poslednji čas od Mađara dobili informaciju o otkazivanju hotela.
- Dođu Rusi s torbom punom para i onda nama mađarski hoteli otkažu mesta koja smo rezervisali. Ali ništa se ne menja, našim putnicima smo i u Budimpešti i u Kečkemetu našli hotele sa četiri umesto s tri zvezdice. Prvo će ostaviti stvari u hotelu, pa ćemo ih voziti u Budimpeštu, gde će im biti priređen doček Nove godine i gde će, po planu, spavati drugu noć. Onima kojima se ne dopada biće vraćen novac! - objašnjava Abramović.

Ljudi nemojte da se zeznete kao ja i moji prijatelji koji smo otisli u tursku preko agencije ODEON,Kneza Milosa 84.Zagorcali su nam letovanje maximalno svojim usmenim i pismenim lazima.
Hajde,usmena obecanja i da ne pominjem,ali za pismeno obecanje od 4* na ugovoru moram da govorim...Nismo dobili hotel sa 4*,vec nesto sto ne lici ni na 3*..Nismo dobili dogovoren i obecan svedski sto...
Ne zelim da pominjem neke propuste kojih je bilo jos bar 10.
Po povratku sa mora,ulozili smo zalbu agenciji Odeon,koja nas jos i pravi budalama i brani se time da su oni napravili stamparsku gresku prilikom kucanja ugovora za nas cetvoro.
Greska je ni manje ni vise sa 4* na 2-ili jedva 3*...Molim jos ljudi koji su obmanuti preko Odeona da puste neki komentar da bi dalji korisnici znali sta moze da ih ceka.

Nisi naveo ni koji grad ni koji hotel je u pitanju. Mi smo išli preko Odeona, ali su oni subagent neke agencije iz Niša što se tiče Turske. Za ostale aranžamne ne znam.

Ako možete, izbegavajte Ns Travel Novi Sad agenciju koja organizuje izlete za Grčku. Moj doživljalj sa agencijom je užasno loša, što se tiče tih ljudi koji treba da se brinu o vama u toku letovanja. Ostrvo gde smo išli sa agencijom je Zakintos, villa ANNA, a vodić na izletu, na ostrvu nam je bio MARKO. Ništa lepo ne mogu da kažem ni za vilu, ni za vodiča, već samo sve naj lošije. Vodič marko u opšte se ne brine o vama, čak vas ignoriše kad ga zamolite za nešto da vam pomogne, laže sve i svašta da bi vam uzeo novac za izlete, a posle ne ispuni obećanja, i kaže da nema vraćanja novca. Smeštaj jako prljav, nemate dovoljno lonca, da bi kao normalan čovek mogao pojest supu, i testo. U okolini se jako pljačka, bazen dosta loš, pa se svaki dan doliva ogromna količina vode, tako da ne možete da se uvek kupate jer je hladna voda u njemu. Gazdarica vas cima svaki dan zašto ste uprljali peškir, ulazi van svaki dan u prostoriju, sobu i kontroliše šta ste kako ostavili ( ne samo kada je čišćenje sobe, već svaki dan dok ste vi na plaži). Ostrvo je lepo, ali nema baš puno toga da se vidi, a i jako je skupo sve.

Turistička agencija „Falkon travel“ iz Beograda preko internet sajta www.popusti.rs ponudila je novogodišnji aranžman sa dva noćenja u Budimpešti, ali je u poslednji čas svoje putnike mejlom obavestila o promeni mesta noćenja. Srđan Kalić, jedan od putnika koji je želeo da Novu godinu dočeka u glavnom gradu Mađarske, pre mesec dana je za sebe i saputnicu rezervisao vaučer u iznosu od 15.000 dinara.
- Na ovom sajtu agencija „Falkon“ je reklamirala svoju novogodišnju ponudu s popustom. Trebalo je da po planu krenemo 30. decembra uveče, da dve noći prespavamo u Budimpešti i da 2. januara ujutru krenemo nazad. Međutim, prvo su nas mejlom obavestili da će doći do „male“ izmene, a onda su nas juče pozvali i rekli da se prve noći neće spavati u Budimpešti, nego u nekom Kečkemetu. Pa taj grad je udaljen stotinak kilometara od destinacije koju smo uplatili! - objašnjava Kalić, koji je samo deset dana pre dočeka saznao da će ostati bez željenog aranžmana.
- Njihov plan je da 31. decembra prespavamo u hotelu u Kečkemetu, a da nas sutradan odvezu na mesto koje smo u startu uplatili - ogorčen je Kalić odlukama predstavnika agencije, koju optužuje zbog alavosti, jer nije rezervisala hotel pre nego što je ponudila paket aranžman.

Skoro pa isto!

Direktor agencije Miodrag Abramović kaže za Kurir da su zbog bogatih Rusa u poslednji čas od Mađara dobili informaciju o otkazivanju hotela.
- Dođu Rusi s torbom punom para i onda nama mađarski hoteli otkažu mesta koja smo rezervisali. Ali ništa se ne menja, našim putnicima smo i u Budimpešti i u Kečkemetu našli hotele sa četiri umesto s tri zvezdice. Prvo će ostaviti stvari u hotelu, pa ćemo ih voziti u Budimpeštu, gde će im biti priređen doček Nove godine i gde će, po planu, spavati drugu noć. Onima kojima se ne dopada biće vraćen novac! - objašnjava Abramović.

Ovo je agencija za IZBEGAVANJE. Vlasnik arogantan a radnica nesposobna. Troje putnika ostalo bez aranzmana jer je nesposobna radnica previdela da putnike obavesti o pomerenom terminu polaska. Nazalost ovaj spor ce rešavati turisticka inspekcija. Nadam se da niko nece biti prevaren kao ovi putnici. Sramota.

Još jedna prevara:
SUBOTICA - Kada je pre više od pola godine Subotičanin Dejan Anđelić u novosadskoj turističkoj agenciji "Jupiter" rezervisao i uplatio letovanje u Grčkoj, njegovoj sreći nije bilo kraja. Međutim, po uplaćenih 530 evra u dinarskoj protivvrednosti, Dejana niko iz agencije više nije zvao, a da je agencija zatvorena i da se na telefon niko ne javlja, bilo mu je jasno samo nekoliko dana uoči planiranog polaska na put.

- Posle dvanaest godina uspeli smo da uštedimo za letovanje, devojka je dobila godišnji odmor i jedva smo čekali da krenemo - priča Dejan. - Na sajtu novosadske agencije našli smo ponudu za deset dana u Nea Irakliji, u Grčkoj, uplatili ceo iznos, potom i osiguranje, i čekali da nam se po dogovoru jave i kažu kada tačno polazimo.
Međutim, kako se niko nije javljao, po njegovim rečima, počeli su da zovu agenciju telefonom, a onda su njegov otac i prijatelj iz Novog Sada otišli do pasaža u Zmaj Jovinoj ulici i videli da je agencija zatvorena.

- Zaista smo u šoku, zvali smo novosadsku inspekciju koja nam je rekla da ne može da nam pomogne i da bi možda trebalo sami da odemo tamo, iako ne znamo ni kako, ni gde se hotel nalazi - nastavlja Dejan, pokazujući fotokopirane uplatnice. - U Juti su nam kazali da ta agencija nije registrovana kod njih, a u policiji i sudu da nisu nadležni.

Da je Anđelić besan i razočaran malo je reći...

- Strašno me je pogodilo što moja zemlja dozvoljava da pošteni građani budu izigrani - nemoćan je Anđelić. - Svestan sam da mi novac verovatno neće biti vraćen, ali želim da se čuje da sam prevaren, jer moje gorko iskustvo verovatno deli još ljudi.

SLIČNO PROŠLI I MATURANTI

KAKO nezvanično saznajemo, u sličnoj situaciji se našlo i nekoliko maturanata iz Novog Sada. Pokušali smo da pozovemo agenciju telefonom, koji je predočen na njenom sajtu, ali tokom ponedeljka dana niko nije dizao slušalicu.

Link !

http://www.gradsubotica.co.rs/prevara-u-turistickoj-agenciji/

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:445369-Agencija-prevarila-turistu-za-530-evra

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back