VelikiMedur
Ističe se
- Poruka
- 2.298
pa sto se onda kretenises?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa sto se onda kretenises?
Srbi nikada nisu ziveli zajedno nego su bili okupirani i porobljeni i to treba da bude jasno svima i to i vrapci na grani znaju a Turci mogu da prichaju shta hoce. Njihovo legitimno pravo. Samo shto niko u to nece poverovati. U mnogo navrata smo pokusavali da se oslobodimo tog jarma. Od pojedinih postova na ovoj temi mi je pripalo muka, ali zaista.
Naravno da je za djecu bilo traumatično odvajanje od obitelji, ali za ostatak obitelji, koje su tada bile brojne i kad gubitak djeteta nije smatran tako velikom tragedijom kao danas, to je bilo daleko manje strašno nego što bi to bilo danas.
Pa šta misliš da bi se dešavalo da nije bilo Turaka - došli bi pod Ugarsku .. Srbi su bili pod Austrijom 1717.-1739. , ne bih rekla da su utisci sjajni ..
Ili bi ste došli pod Kotromaniće , a tu je opet katolička crkva imala svoj uticaj ..
Otomanska carevina je za duže vrijeme onemogućila naše obračune ..
Koliko znam saborna crkva u Sarajevu je izgradjena za vreme Austrougarske , a onda stara mala na Bas Carsiji je za vreme Turaka .pa nisi navela. nisi navela recimo da prije dolaska turaka u BiH nije postojao ni jedan manastir, i da su ih oni izgradili.
nisi navela da su turci finansijski omogucili izdavanje casopisa srpske pravoslavne crkve.
Izmedju ostalog sagradili su i ovo.
![]()
G]
Pod chiju god vlast da smo doshli danas bi Balkan bio mnogo lepshe mesto za zivot. I to vrlo dobro znash. I pod Kotromanice..Ma i Hrvati da su vladali nad nama 500 godina umesto njhi sad bi bilo 20 puta bolje. Usvojili bi evropski nachin razmisljanja i ponasanja, navikli da zivimo zajedno. Ne bi bilo religijskih konfrontacija i bili bi pravi deo Evrope kao shto smo i trebali da budemo. Iza Turaka nije ostalo ama bash nishta vredno pomena.
Стефан Томашевић (око 1438-1463) је био српски владар из династије Котроманића, који је био последњи деспот Србије (21. март 1459-30. јун 1459) и краљ Срба, Босне, Приморја, Хумске земље, Доњих Краја, Усоре, Соли, Подриња и Западних страна[1] (10. јул 1461-јун 1463). Током своје краткотрајне владавине је пред надмоћном отоманском војском без борбе предао Смедерево и српску деспотовину, а потом и краљевину Босну после опсаде Кључа. Предао се Махмуд паши Анђеловићу уз обећање да ће му бити поштеђен живот, али је био изведен пред султана Мехмеда II (1451-1481) у Јајцу и ту је на лицу места погубљен по његовој наредби.
to nesto slicno ko kod cigana, npr. kad su oni cigani u hrvatskoj htjeli da dijete kompenziraju za konja?
vidim nasla rupa zakrpu...
posto se slazete obojica da je u redu uraditi tako nesto, zakljucujem da bi to i uradili? i zato nemojte da prebacujete svoje frustracije i komplekse na nas.
i koj moj vi uopste trazite ovde?
nadam se da u hrvatskoj jos uvek ima normalnih hrvata.
Nisam ja iz HR niti sam Hrvat.