fidelcastro011
Veoma poznat
- Poruka
- 12.662
Ja recimo mnogo cenim sto su doneli na ove prostore punjene paprike i baklave i sto su se zadrzale do danasnjeg dana...
... ne zaboravi sarme, alvu i ratluk.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja recimo mnogo cenim sto su doneli na ove prostore punjene paprike i baklave i sto su se zadrzale do danasnjeg dana...
Da je po tebi, ne bi uopste ni bilo vere znam. Da se ti pitas, mi danas ne bismo ni postojali, sva sreca pa takvi kao ti nisu odlucivali o nasoj sudbini.
Прва слободна територија је код нас била 1689 - Карпош је дигао устанак.....
Ух ако сте нас ослободили што не ослободисте и она 2 дела...него нас оставили татарима и циганима
Ne bi!
Da sam neko prvo sto bih uradio to bi bilo da UKINEM SVE RELIGIJE!
Religije su NAVECE ZLO COVECANSTVA!
Turci nisu vladali Srbijom 500 godina. Stalno ta hiperbola.
Nisu, oko 300, 400, ali se stalno uzima period od Kosovskog boja pa do oslobodjenja 1912-te.
Haha, Sve je to odradjivala austrijska vojska, Karpos se samo prikljucio njima. Naravno cim su austrijanci pukli otislo sve dodjavola. Sve u svemu neozbiljna rabota, posle je samo narod nastradao.

Haha, jesil ti svjestan sta pricas? Cuj obnova Osmanskog carstva.
Pa Turci nemaju neke pretjerane emocije prema tom carstvu. Turcima je u srcu Mustafa Kemal Ataturk i njegovo vidjenje Turske.
Ne razumem cemu to preterivanje.
Па јесу другари.......
Срби су им помогли на покоре Хришћанску војску.....
Онај син од цара Лазара је ратовао за Бајазита беше...и са Српским заставама збунио хришћане,улетео у битку и добио их све...
И тако Турци осташе на Балкан..Срби помогли![]()
pa nije bilo struje. ni beMzina. ni antidepresivnih pilula.
ali jeste bilo : klanja, nabijanja na kolac, odsecanja glava, silovanja, otimanja dece i td... msm bas slatko.
Takvi su onda bili običaji.
S današnje perspektive nam je to monstruozno, ali tada baš i nije bilo tako. - nabijanje na kolac je uvek monstruozno
Pa i taj danak u krvi je tek kasnije proglašen groznim. - uvek je bilo grozno kad ti otmu dete
A kad razmisliš, što su mogli roditelji pružiti Mehmed paši Sokoloviću, a što mu je pruženo obrazovanjem i odgojem u Turskoj? -roditeljsku ljubav
S tim da janjičarima nisu ispirani mozgovi da zaborave svoje porijeklo, -niko ih nije terao da zaborave, zaboravili su sami, jer su bili mali. .
nego su jednostavno (po današnjoj terminologiji) završavali vojne škole i omogućen im je bolji život nego što bi imali da su ostali kod svojih domova - A JEL BI TI VOLEO DA TE OTMU I PODARE BOLJI ZIVOT?!.
Takvi su onda bili običaji.
Za vrijeme Rimljana, uobičajena kazna za teške prijestupe je bila razapinjanje na križ.
Turci su nabijali na kolac.
Inkvizicija je spaljivala na lomači.
I tako dalje.
S današnje perspektive nam je to monstruozno, ali tada baš i nije bilo tako.
Pa i taj danak u krvi je tek kasnije proglašen groznim.
A kad razmisliš, što su mogli roditelji pružiti Mehmed paši Sokoloviću, a što mu je pruženo obrazovanjem i odgojem u Turskoj?
S tim da janjičarima nisu ispirani mozgovi da zaborave svoje porijeklo, nego su jednostavno (po današnjoj terminologiji) završavali vojne škole i omogućen im je bolji život nego što bi imali da su ostali kod svojih domova.

ajde nastavi tek si stigao do četrdesete prošlog veka.![]()
1940 -Misliš na inkviziciju ili što?
Ona je bila daleko ranije.

Naravno da je za djecu bilo traumatično odvajanje od obitelji, ali za ostatak obitelji, koje su tada bile brojne i kad gubitak djeteta nije smatran tako velikom tragedijom kao danas, to je bilo daleko manje strašno nego što bi to bilo danas.