Tunis

toga se ja najvise plasim jer sam bila i u turskoj i u egiptu.u turskoj je sve ok,jesu malo dosadni da ti svasta lepo dobacuju:flert:,ali egipat je pakao.prvi put sam pozelela da sam ruzno musko

Drage moje, nije da niko ne svraća:) . Što ste se uznemirile? Idete na odmor, lepo ćete se provesti. Obavezno se raspitajte za njihove riblje restorane, dobri su. Tamo Vam nisu ništa dosadniji u dobacivanju nego u Egiptu. Ovo zunzanje vam računam u putnu nervozu, kad se vratite hoću da vidim samo :D. Važi?;)

PS Računajte da ako budete uzimale za suvenir "pustinjske ruže" biće vam teži prtljag za 1/2 kg po pustinjskoj ruži.:lol:

vazi,tetka moze jedno glupavo pitanje?a jel se tunizanke sminkaju,mislim na sobarice.imam neku sminku koju sam dobila suvise je grandovska,ne znam kome bih je poklonila.ako su siromasne ,a sminkaju se ,eto super poklona.a mozda one nose zar:think:
vec sam pokupovala olovcice za decu po pustinjskim selima,negde sam procitala da se tome raduju.

Drage moje, nije da niko ne svraća:) . Što ste se uznemirile? Idete na odmor, lepo ćete se provesti. Obavezno se raspitajte za njihove riblje restorane, dobri su. Tamo Vam nisu ništa dosadniji u dobacivanju nego u Egiptu. Ovo zunzanje vam računam u putnu nervozu, kad se vratite hoću da vidim samo :D. Važi?;)

PS Računajte da ako budete uzimale za suvenir "pustinjske ruže" biće vam teži prtljag za 1/2 kg po pustinjskoj ruži.:lol:

Hvala...:cmok:
Joj ne pominji mi suvenire moram svima da kupujem po nesto. Odrace me...:lol:

ja vec smislila sta cu .cula sam da ima lepe cinije od maslinovog drveta sa kasikama za salatu,pa cajeve i zacine i neke staklenke harise.to je navodno kao ljuta tucana paprika sa maslinovim uljem,slicno ajvaru.inace blizu hana beach hotela je neki magazin general gde se prodaju vina cajevi i zacini ,pa se nadam da cu tamo naci sve sto mi treba.
a inace uzurbano se uci i jezik as lema =dobar dan,sok rain =hvala

Ako se ne varam i tamo su sobarice muskog roda:). Ajde da proverim pa ti javljam sutra. Kod mene u hotelu su bile devojke na recepciji, one se šminkaju pa možda njima da daš. To za hemijske važi za Egipat, ne sećam se da li je važilo i za Tunis. Ako idete u saharu, obavezno ponesite bar kratke čarape i sandale (sportske). Ja sam nosila patike. Rečeno mi je da u sahari možeš da naletiš na škorpiju, pa zato.

Suveniri su im malo dronjasti:neutral: . Ja sam na kraju donela samo avan od maslinovog drveta i malo peska iz sahare. Kamilovodac mi sam napunio pesak u neku plastičnu flašu. Valjda zato što samo ja nisam pakovala pesak za poneti. Sad mi je drago da mi je spakovao, lepo stoji iaranžiran sa egipatskim peskom. Od začina obavezno kupiti šafran pošto je tamo dobar a jeftin.

Ako ste bile u Egiptu nemojte previše očekivati od Tunisa. Oni još dosta moraju da rade na svom turizmu. Bakšiš je tamo više nego dobrodošao.:D

mi idemo u chams el hana,to je odmah pored tvog ,pripada istom lancu,ali navodno ima 4 zvezde.u agenciji je taj bio jeftiniji od el hane koja je sa 3.neki popust.

jao safran:heart:moja mama ga redovno stavlja u pajelju,divan poklon.hvala ti

Aјте људи помагајте ви што се већ били у Тунису...који је њихов лек за превентиву стомачних
тегоба као што је у Египту Антинал рецимо. Мислим јел на то скрену пажњу водичи и кажу који је
лек у питању или не??? У Египту је то честа појава да Вам водич укаже на тај лек па ко воли....
али не знам шта да радим пошто ове године идем у Тунис???

Da li je neko bio skoro u Tunisu? Zanima me kakve su trenutno cijene izleta (Sahara, Tunis,Kartaga), je li bolje uplatiti u agenciji ili traziti ponude lokalnih mjestana, hotela....I kakve su cijene rent a car usluga?

Aјте људи помагајте ви што се већ били у Тунису...који је њихов лек за превентиву стомачних
тегоба као што је у Египту Антинал рецимо. Мислим јел на то скрену пажњу водичи и кажу који је
лек у питању или не??? У Египту је то честа појава да Вам водич укаже на тај лек па ко воли....

...ne znam da je iko u Tunisu imao stomachnih tegoba ( tipa egipatskih - teshkih )...bio sam 5 X u Tunisu i nikad niko nije skrenuo pazhnju na lekove tipa Antinal-a...pochni sa Probiotikom pre puta i nastavi tamo sa istim...i necce biti problema...pod uslovom da se hranish u hotelu...

:roll: znam za to...
ali iz Grcke nisam mogla da zovem svojim telefonom...
i koliko kredita ode i da li uopste moze da se pozove?

...nemogucce da josh ni komjutOra nema...kada ih uvedu u primenu, odesh na web site svog provijdera pa se "apgrejdujesh"...do tada, mislim da obichni, fiksni, telefoni postoje...pa iste nazovesh i postavish im pitanja, kao shto si ovde...

ma El Muerte II se malo sali s tobom tamyca94...ne uzimaj mu za zlo :)

uglavnom,na netu nadji sajt svog operatera mobilne telefonije i pogledaj zone i tarifiranje za svaku...a mozes i jednostavno da pozoves svog mobilnog operatera da pitas...
proveri i da li ti je ukljucena usluga rominga (ja sam je svom sinu upravo danas iskljucila da ne poludi u Grckoj ;) ) i naravno uplati dovoljno kredita

ma El Muerte II se malo sali s tobom tamyca94...ne uzimaj mu za zlo :)

uglavnom,na netu nadji sajt svog operatera mobilne telefonije i pogledaj zone i tarifiranje za svaku...a mozes i jednostavno da pozoves svog mobilnog operatera da pitas...
proveri i da li ti je ukljucena usluga rominga (ja sam je svom sinu upravo danas iskljucila da ne poludi u Grckoj ;) ) i naravno uplati dovoljno kredita

o hvala Bogu da je neko normalno odgovorio...
puno hvala uradicu tako..:heart:
:cmok::zag:

evo ti sveza informacija.kod njih,govorim za sus postoje male prodavnice na kojima pise taxiton ili pablitel.u njima u postoje telefonske kabine.ubacis 1 tuniski dinar to ti je oko 50 nasih i pricas 1 min.savrseno za svakodnevno kratko javljanje.inace vodic ce vam reci preko mobilnog poruka je izmedju 30 i 50 din,minut razgovora 300 din.isplati se da ides u govornice.kad smo bili u pustinji ,dok su drugi po nepreglednom pesku,nigde nista okolo, jahali kamile,ja sam usla u tel kabinu i telefonirala.deco,mama je u pustinji...bas sam ih dojmila(drugim recima,briga njih ...)

Preko telenora ima fazon ukucas *121*+381......... pozoves i sacekas da ti zazvodi tel i u isto vreme zazvoni i na drugoj strani i onda te minut kosta 99din, prvi zaokruzuju dalje na sekund naplacuju to je za pripejd

Ništa ti ne treba.
Mislim, ako si osetljiva, možeš preventivno neki probiotik, ali u Tunisu nema tih problema kao u Egiptu.
Česmovača im je ispravna (makar u Susu, tamo sam bila) i sami Tunižani je piju. Ja sam je pila u par navrata, kad ostanem bez flaširane u neko gluvo doba, drukčiji je ukus, ali nikakvih problema nije bilo.

I ja sam došao pre 2 dana iz Susa i takođe sam par puta pio njihovu česmovaču (kad mi je nestalo piva). Meštani je konstantno piju ali nam je tur vodič posavetovan da je ipak izbegavamo koliko je moguće. Pozz

Back