Tunis

da li neko zna sredinom maja da li je pogodno vreme za kupanje u moru?koja je temperatura vazduha?pretpostavljam da je vec pisano,ali nemam sad vremena za dugo citanje

svraca, svraca,
bila moja drugarica prosle godine polovinom juna i vreme je bilo extra i za kupanje i za sve, pa verujem da bi neki kraj maja trebao da bude ok,...
odlucila sam se da idem u septembru, mada sada vidim da je u pojedinim agencijama septembar skuplji od jula i avgusta, ali za ranije ne mogu da se iskombinujem, takodje za jul i avgust kazu da su nepodnosljive vrucine i da je ustvari septembar ili jun najbolja konbinacija pa cak i oktobar, valjda je onda i maj ok....

Mislim da je to ok verovatno je sedam dana polupansion u pitanju:cool:, sada su popusti za te aranzmane u maju, jer su agencije njih zakupile jos prosle godine i visestruko isplatile, njima se godina racuna od 20.06. mislim turistickim agencijama i manje vise za tunis svi prodaju isto imaju dva avio-prevoznika i prodaju njihove aranzmane, jedino argus ima cartere za tunis, ali je onda tu veca taksa jeftiniji aranzman, pa izadje na isto,...
Idi slobodno isla bih i ja, sada kada su popusti i sve to tamo ne moze da bude lose vreme, ali zato sledece godine u ovo vreme idem na krstarenje nilom 100%

8 dana je u pitanju,ali posto prvi dan uvece stizem zaista je 7 pp.argusom idem,do sada su mi se vise puta pokazali pouzdani.
a za nil,mi smo se vozili nekim manjim brodicem,samo pola sata i jako sam se razocarala.ocekivala sam krokodile na svakom koraku,ono nema.kaze vodic od kad su napravili branu na nilu,nema ni jednog.
u stvari vozili smo se brodom i 2 sata u kairu,sa vecerom,to sam vec i zaboravila.obavezno ponesi agatu kristi smrt na nilu.prigodno je stivo.(ne zbog smrti naravno,vec zbog nila:mrgreen:)

hm, da ali to je jatov aranzman, argus je samo posrednik, i obzirom da nije carter i takse bi trebalo da su nize, verovatno samo nisu izmenjali na sajtu, bice ok sigurno i vreme ce biti izmedju 25-28, bar tako videh na nekom sajtu,......

neki mi rekose da su se razocarali brodovima kojima se ide na krstarenje, ali mi glupavo nekako da odem na more u egipat, a sve bih da obidjem pa mi propadne i letovanje i obilasci u autobusu :-)

da li je neko isao na masazu u tunisu u susu?posto je put u saharu dug i naporan,masaza bi me oporavila.interesuje me kolike su cene i da li masiraju i zene ili iskljucivo muskarci?

da li je neko isao na masazu u tunisu u susu?posto je put u saharu dug i naporan,masaza bi me oporavila.interesuje me kolike su cene i da li masiraju i zene ili iskljucivo muskarci?

...U sezoni, Sus je 2 X vecci od N. Sada...cene se formiraju prema kategorizaciji hotela ili lokaciji Salona...na boljim mestima, mozhesh da platish i "onu" masazhu...pol birash sama...:mrgreen:

a van sezone se skupi?

...ponavljam...shto vishe ***** ima hotel, to je cena visha... josh ako pripada nekoj jakoj hotelskoj grupaciji + cena...pa, ako ima Thalasso & Spa +++ cena...
...u Sus-u sam bio davne ' 96 u Riadh Palms hotelu...tako da nisam "frishak" sa info...ali, recimo, u Yasmin Hammamet-u i na Djerbi u hotelima sa 5* mozhesh da se masirash od 30/40 Eur - 300 Eur...zavisi shta hoccesh/mozhesh...

Poslednja izmena:
8 dana je u pitanju,ali posto prvi dan uvece stizem zaista je 7 pp.argusom idem,do sada su mi se vise puta pokazali pouzdani.
a za nil,mi smo se vozili nekim manjim brodicem,samo pola sata i jako sam se razocarala.ocekivala sam krokodile na svakom koraku,ono nema.kaze vodic od kad su napravili branu na nilu,nema ni jednog.
u stvari vozili smo se brodom i 2 sata u kairu,sa vecerom,to sam vec i zaboravila.obavezno ponesi agatu kristi smrt na nilu.prigodno je stivo.(ne zbog smrti naravno,vec zbog nila:mrgreen:)

Kasno videh temu.

Pre 2-3 godine sam bila u maju u Hamametu. Ponesi obavezno neku jaknicu ili deblju trenerku. Prilično je hladno. Kupanja nema u moru, samo u bazenu. Mi smo videli u vodi samo jednu ruskinju koja je ušla da se slika, da joj ne propadne odmor :lol:

Nisam išla na masaže tako da ne bih nagađala za cene. Ono što bi ti predložila je da obavezno odeš u saharu. Ako voliš brzu vožnju, obavezno idite džipovima u saharu. Ako idete da jašete kamile ponesi odvade neku svoju maramu za glavu. One koje se dobijaju na licu mesta su prljave. Meni je mnogo značilo što sam ponela moju maramu.

Ako te još nešto interesuje javni.:)

Poslednja izmena:
hvala ti na odgovoru,nikad nije kasno.to za jaknicu da li mislis na platnenu tanju,nesto kao gornjak ili bas deblje?
sto se tice brze voznje,ne nikako samo kad ja vozim,muz me zeza da cu mu uskoro i na sezdeset gunjdjati.ali od toga ne smem da odustanem,jer to ce biti njemu zadovoljstvo.
nesto drugo bih htela da te pitam,kad smo bili u egiptu,jahala sam kamilu i za moju kicmu to je prilicno bolno.da li oni koji ne jasu sede i cekaju ostale ili se busom prebace do mesta gde karavan stize i da li je uopste bilo ljudi koji nisu jahali.

Ove vožnje džipovima su toliko "turističke" pa onda podele grupe i neke voze luđe i brže, a neke sasvim pristojno. Kod nas u grupi je bilo i dece od 10 godina. Tako da je taj džip išao sporije.

Što se tiče kamila, to je kao mala štala pored auto-puta:(. Ide se u grupama od po 5-6 kamila 100-200 metara u saharu, a ostatak društva čeka kod štale. Ne mogu da se setim da li smo se pre odlaska na kamile prvo smestili u hotel, ili smo direktno iz prevoza išli na jahanje. U svakom slučaju možeš da ideš tamo i da sačekaš.

Što se tiče jakne ili deblja trenerka ili lakša kožna jakna, u teksas jakni bi moglo da ti bude hladno. Ja sam tamo viđala tunižane i u debelim zimskim jaknama.

U svakom slučaju lepo se provedi, i ako te još nešto interesuje samo pitaj.:)

Dragi forumasi tj posetioci ove teme imam pitanje a stvarno me mrzi da citam predhodne strane.

22 juna idem u Suisse u Hotel Hana Beach sa 3 zvezdice pa me zanima jer neko bio tamo.
Inace uzela sam all incluzive pa me zanima i kakva je hrana posto cu imati svedski sto.

Eto to je to... Hvala :heart:

Smokvica nisi morala biti toliko drska...Samo sam lepo pitala. Koliko sam ja puta nesto ponovila na nekim temama pa nikom nista.

ako mislimo na isti hotel,el hana beach se nalazi skoro u centru grada i pripada kompleksu el hana hotela.ne zna m u kom ces ti biti tacno,ja sam bila u navedenom,i bilo je skroz ok.
veliki je hotel,8 ili 9 spratova,u dvoristu ima bazena i lezaljki,a samo predjes ulicu i na plazi si.moja preporuka ti je da trazis sobu sa pogledom na more,i da ,naravno ,za istu doplatis(mislim da je prosle godine bilo 20 eura),ali se isplati.u ovom hotelu smo za dorucak i veceru imali svedski sto,nije bilo lose,s tim da je za dorucak hrana bila jednolicna svakog jutra,ali se nadam da su to malo promenili.
na bazenima postoji celodnevni program,aktivnosti koje organizuju animatori,tako da nikad nije dosadno.
za pivo........mozda cu te razocarati,ali u celom susu,nismo mogli da nadjemo pivo sa alkoholom,ima svih mogucih vrsta,ali bezalkoholnih,jedino u port el kantauiju,koji ces varovatno posetiti(blizu je) smo nasli kafic u kome je bilo "normalnog" piva.
sto se samog susa tice,u hotelu je cisto,ali kad izadjes moraces da se naviknes na prljavstinu na ulicama,cimanje za rukav(verovatno vec znas da se izboris sa dosadnim trgovcima),i drzi svoju devojcicu za ruku strogo.nemoj da te zeznu trgovci sa cenkanjem i kao spustanjem cene,jer postoje prodavnice u kojima su cene fixne i mnogo jeftinije nego sto ti onaj kao spusti cenu.
sve u svemu,kupas se,odmaras,uvece malo prosetas,i ako devojka voli(a voli) sandalice,papucice,kupis sve to za neke sitne parice...
uzivaj,odmaraj i ne brini-Tunis je africka zemlja sa najmanjom stopom kriminala.uglavnom su svi nasmejani,i uvek spremni za caskanje.
lep provod vam zelim.:cao:

U svakom slucaju nasla sam i hvala na kolicini informacija. Od pomoci je.
Hvala lekson :zag:

ma nisam drska,omaklo mi se:rumenko:
ja sam vise puta iscitala temu jer putujem za dva dana i nerviram se sto ovde retko ko svraca.a kad te ne bude mrzelo da citas idi na putovanja.info na njihovom forumu udjes na tunis imas posebnu temu bas taj hotel na dosta strana.:zag:

ma nisam drska,omaklo mi se:rumenko:
ja sam vise puta iscitala temu jer putujem za dva dana i nerviram se sto ovde retko ko svraca.a kad te ne bude mrzelo da citas idi na putovanja.info na njihovom forumu udjes na tunis imas posebnu temu bas taj hotel na dosta strana.:zag:

Ma dobro a i ja sam mislila da ce neko da dodje pa da vidi moj post i citira nesto o hotelu sa predhodnih strana :zcepanje:....
Ali evo sad sam se snasla vidim da je bas dosta pisano mada mi nije jasno kakvo to cimanje za rukave msm posto ni u Egiptu ni u Turskoj nisam bila.:rumenko:
:zag:

Back