Tunis

Hvala puno Vlado... Joj cuti, jedva cekam, ne mogu vise da izdrzim. :D Samo da mi vise dodje taj utorak. Javljam se opet ako me bude jos nesto zanimalo, a naravno da cu se javiti i kad se vratim, nadam se da ce biti lepo.
Pozz...

treba sa porodicom da idem u avgustu u hotel PARK IMPERIJAL interesuje me vise detalja o hotelu higijena ,hrana, bazen plaza ,ima li meduza

Imerijal u Jasmin Hamametu nekad imao 5 a sad 4 * ,hotel je lep ,sobe su male ,hrana je dobra plaza 250 metara,more nista posebno moze da prodje ,medina nekih 1km i to je to bicete zadovoljni.:ok:

ga li je neko zainteresovan za putovanje u tunis pocetkom septembra, hotel dreams beach u susu,
315 evra 11 dana, polu pansion.
trazim srustvo za putovanje da ne bih placala doplatu za jednokrevetnu sobu i da ne bih bila sama.
ako neko ima slican problem neka se javi.
ps. vise bi mi odgovarala zenska osoba.

ga li je neko zainteresovan za putovanje u tunis pocetkom septembra, hotel dreams beach u susu,
trazim srustvo za putovanje da ne bih placala doplatu za jednokrevetnu sobu i da ne bih bila sama.

Jel mora bash pochetkom sept.? Moze li neki termin posle 15-og?

Sus .. E to je najsavrsenije letovanje na kom sam bila ;)

Za 2 sedmice letimo za Tunis-Port el Kantoui,hotel El Mouradi.Ovdje sam dosta citala pozitivnog o IZLETU U PUSTINJU,pa posto imam namjeru da i mi taj izlet uradimo ako moze odgovore na sledeca pitanja:
Da li je potrebno ponijeti patike?Kako je za hranu i pice,posto izlet traje 2 dana? Da li hotel daje lunch-pakete,ili to obezbjedjuju oni koji organizuju izlet.Da li je put naporan,s obzirom da idem sa djetetom od 13 godina.Kakvo je prenociste u tom hotelu u pustinji,mislim da li su sobe 2-krevetne ili spavas sa nepoznatim ljudima u 4-krevetnoj sobi npr?Da li je bolje sjediti u autobusu ili dzipu? Kakva je sigurnost na putovanju?Idem prvi put sama sa djetetom,te ne znam da li mogu racunati sa odredjenim teskocama ili samo sebi sve umisljam.
Hvala za svaki odgovor!

Za 2 sedmice letimo za Tunis-Port el Kantoui,hotel El Mouradi.Ovdje sam dosta citala pozitivnog o IZLETU U PUSTINJU,pa posto imam namjeru da i mi taj izlet uradimo ako moze odgovore na sledeca pitanja:
Da li je potrebno ponijeti patike?Kako je za hranu i pice,posto izlet traje 2 dana? Da li hotel daje lunch-pakete,ili to obezbjedjuju oni koji organizuju izlet.Da li je put naporan,s obzirom da idem sa djetetom od 13 godina.Kakvo je prenociste u tom hotelu u pustinji,mislim da li su sobe 2-krevetne ili spavas sa nepoznatim ljudima u 4-krevetnoj sobi npr?Da li je bolje sjediti u autobusu ili dzipu? Kakva je sigurnost na putovanju?Idem prvi put sama sa djetetom,te ne znam da li mogu racunati sa odredjenim teskocama ili samo sebi sve umisljam.
Hvala za svaki odgovor!

najbolje je da se ide u patikama.... ne secam se detalja ali nije bilo nikakvih problema sa hranom...sve je bilo obezbedjeno....hotel u pustinji je odlican...cak je dozvoljeno i nocno kupanje na bazenu.... voznja dzipovima po dinama je fenomenalna...najlepsi deo odmora u tunisu je taj deo u pustinji...opustite se i uzivajte...btw...el muradi hotel je odlican izbor

Hvala za svaki odgovor!

1.Neki idu u patikama,neki u papucama.Ja uvek u pustinju idem u papucama.Mozes poneti i jednu i drugu obucu.Po meni su prakticnije papuce
2.U okviru izleta imas prvi dan rucak i veceru i drugi dan dorucak i rucak.Apsolutno nista od hrane nije potrebno nositi.Jedino da poneses nesto zbog deteta,slatkise i slicno
3.Hotel ne daje pakete.Hrana je u organizaciji lokalne agencije.
4.Put nije naporan.Dete nece ni osetiti put.To je bar moje misljenje.Dosta se staje.Malo,malo pa se nesto obilazi,tako da ce dete uzivati.
5.Hotel je odlican,u sred oaze i grada Duza u pustinji.Hotel ima bazen i jako je lep.Sobe su kao i u svakom drugom hotelu.1/1,1/2 ili 1/3...Mislim da ne postoje sobe sa 4 kreveta.
6.Sedeces i u busu i u dzipu.izlet je kombinacija busa i dzipa
7.Sigurnost je zagarantovana.O tome nemoj da brines.Ne opterecuj se ...Idi u Saharu i uzivaj...Nemoj nikako da propustis izlet a kada se vratis da nam ispricas utiske.

I ja sam isla u patikama, ali nije bilo bas letnje vreme, tako da je svejedno.

Jeste da je to dozivljaj, ali meni je bilo vrlo zamorno i posle toga nisam vise isla u pustinju, a u Tunis idem cesto (meni je more najbitnije, tj plaza).

Lanac El Muradi hotela je odlican (bila sam bas u Portu), jedino je za moj ukus preterano velik,ali mi se dopalo jer ima izlaz na plazu.

Mnogo vam hvala na odgovorima,sada mi je malo "lakse".10 dana kupanja i dosadi,tako da cemo 99% ici u pustinju,ako sve bude u redu.A kada se vratimo,onda cu da ispricam svoje utiske.

Mnogo vam hvala na odgovorima,sada mi je malo "lakse".10 dana kupanja i dosadi,tako da cemo 99% ici u pustinju,ako sve bude u redu.A kada se vratimo,onda cu da ispricam svoje utiske.

Izlet do Sahare je extra! Sto ti kazes, 12 dana kupanja dosadi, a i ne treba dozvoliti da se ceo odmor svede na cvarenje na plazi, treba i videti nesto! Nemoj da propustis ni izlet do Tunisa, obilazi se Kartagina i Sidi Bou Said! Ja sam i time odusevljen!
Uzivaj! :)

cao drustvo,ja sam mane iy bg,15-tog septembra idem sa devojkom u sus u hotel el hana,pa me zanima da li neko nesto zna o tom hotelu i kako je uopste u tunisu.moram da napomenem da smo bili u egiptu tako da smo navikli na prljavstinu i vucenje za rukav u sopingu,zanima me da li moze opusteno da se kupi pivo i koja je cena i ako imate jos neki savet.unapred hvala

cao drustvo,ja sam mane iy bg,15-tog septembra idem sa devojkom u sus u hotel el hana,pa me zanima da li neko nesto zna o tom hotelu i kako je uopste u tunisu.moram da napomenem da smo bili u egiptu tako da smo navikli na prljavstinu i vucenje za rukav u sopingu,zanima me da li moze opusteno da se kupi pivo i koja je cena i ako imate jos neki savet.unapred hvala

ako mislimo na isti hotel,el hana beach se nalazi skoro u centru grada i pripada kompleksu el hana hotela.ne zna m u kom ces ti biti tacno,ja sam bila u navedenom,i bilo je skroz ok.
veliki je hotel,8 ili 9 spratova,u dvoristu ima bazena i lezaljki,a samo predjes ulicu i na plazi si.moja preporuka ti je da trazis sobu sa pogledom na more,i da ,naravno ,za istu doplatis(mislim da je prosle godine bilo 20 eura),ali se isplati.u ovom hotelu smo za dorucak i veceru imali svedski sto,nije bilo lose,s tim da je za dorucak hrana bila jednolicna svakog jutra,ali se nadam da su to malo promenili.
na bazenima postoji celodnevni program,aktivnosti koje organizuju animatori,tako da nikad nije dosadno.
za pivo........mozda cu te razocarati,ali u celom susu,nismo mogli da nadjemo pivo sa alkoholom,ima svih mogucih vrsta,ali bezalkoholnih,jedino u port el kantauiju,koji ces varovatno posetiti(blizu je) smo nasli kafic u kome je bilo "normalnog" piva.
sto se samog susa tice,u hotelu je cisto,ali kad izadjes moraces da se naviknes na prljavstinu na ulicama,cimanje za rukav(verovatno vec znas da se izboris sa dosadnim trgovcima),i drzi svoju devojcicu za ruku strogo.nemoj da te zeznu trgovci sa cenkanjem i kao spustanjem cene,jer postoje prodavnice u kojima su cene fixne i mnogo jeftinije nego sto ti onaj kao spusti cenu.
sve u svemu,kupas se,odmaras,uvece malo prosetas,i ako devojka voli(a voli) sandalice,papucice,kupis sve to za neke sitne parice...
uzivaj,odmaraj i ne brini-Tunis je africka zemlja sa najmanjom stopom kriminala.uglavnom su svi nasmejani,i uvek spremni za caskanje.
lep provod vam zelim.:cao:

Ja sam se vratila iz Tunisa i bilo je fino.Sto ovaj iznad mene rece: otidji u prodavnice sa fiksnim cijenama,jevtinije je nego cjenkanje.Kao turista si samo ovca za sisanje.Kriminala se ne boj,ili sto bi rekli;nemoj, pa se ne boj! Tunezani su jako fini i ljubazni,spremni su da ti pomognu.Isli smo na izlet u Saharu,jako zanimljivo,to imas samo u Africi Inace je bilo svijeta iz Srbije po hotelima.

ako mislimo na isti hotel,el hana beach se nalazi skoro u centru grada i pripada kompleksu el hana hotela.ne zna m u kom ces ti biti tacno,ja sam bila u navedenom,i bilo je skroz ok.
veliki je hotel,8 ili 9 spratova,u dvoristu ima bazena i lezaljki,a samo predjes ulicu i na plazi si.moja preporuka ti je da trazis sobu sa pogledom na more,i da ,naravno ,za istu doplatis(mislim da je prosle godine bilo 20 eura),ali se isplati.u ovom hotelu smo za dorucak i veceru imali svedski sto,nije bilo lose,s tim da je za dorucak hrana bila jednolicna svakog jutra,ali se nadam da su to malo promenili.
na bazenima postoji celodnevni program,aktivnosti koje organizuju animatori,tako da nikad nije dosadno.
za pivo........mozda cu te razocarati,ali u celom susu,nismo mogli da nadjemo pivo sa alkoholom,ima svih mogucih vrsta,ali bezalkoholnih,jedino u port el kantauiju,koji ces varovatno posetiti(blizu je) smo nasli kafic u kome je bilo "normalnog" piva.
sto se samog susa tice,u hotelu je cisto,ali kad izadjes moraces da se naviknes na prljavstinu na ulicama,cimanje za rukav(verovatno vec znas da se izboris sa dosadnim trgovcima),i drzi svoju devojcicu za ruku strogo.nemoj da te zeznu trgovci sa cenkanjem i kao spustanjem cene,jer postoje prodavnice u kojima su cene fixne i mnogo jeftinije nego sto ti onaj kao spusti cenu.
sve u svemu,kupas se,odmaras,uvece malo prosetas,i ako devojka voli(a voli) sandalice,papucice,kupis sve to za neke sitne parice...
uzivaj,odmaraj i ne brini-Tunis je africka zemlja sa najmanjom stopom kriminala.uglavnom su svi nasmejani,i uvek spremni za caskanje.
lep provod vam zelim.:cao:

Znam da je kasno za odgovor ali odgovoricu da ne bude zabune!
Bio sam u Susu u julu. Piva ima po kaficima i restoranima ali sluze uglavnom njihovo, Celtia, koje je jako slabo u odnosu na nasa piva! Mada smo naletali i na Tuborg, Heineken, Amstel ali ne znam koje jacine su ta piva. Moguce da su slaba isto koliko i Celtia.

E sad, ne moze u svakoj prodavnici da se nadje alkohol, vec postoje samo odredjena mesta gde se prodaju alkoholna pica. Postoji jedan market u centru Susa u kojem se, cini mi se na prvom spratu nalazi prodavnica samo sa alkoholom. Ta prodavnica je, kad sam ja bio tamo, radila do 8 sati uvece, dok je market radio recimo do 9 ili 10. Moguce da se nesto promenilo! Ne ocajavajte ako ne stignete do 8 da kupite alkohol. Navatajte taxi i pitajte taxistu da vas odveze do najblize radnje sa alkoholom ali u Susu. Lik iz marketa nam je rekao da je najbliza radnja sa alkoholom u Port el Kantaui-u, sto se ispostavilo kao netacno jer nas je taxista bukvalno za 3 min odvezao od marketa do druge prodavnice! Prodavnica jeste raspad teski (videcete i zasto) ali mozete bukvalno sta god vam padne napamet da nadjete od alkohola!
Ukoliko hocete neko njihovo pice da probate, uzmite Buhu. Ali gledajte da je na flasi nacrtano kamila, a ne sunce!

Eto tako! Uzivajte! :)

Back