Tunis

Utičnice su normalne i ima ih svuda po sobi pa i kupatilu. Ima i rent a car ali nisam pitao za cene. Pretpostavljam da nije skupo s obzirom da im je taxi džab-džabe. Kad budeš videla pošto je taxi nećeš poželeti da voziš nego da te vozaju !

nema potrebe za all inclusive varijantom.
ja sma prošle godine uzela pp i samo jednom otišla na ručak, da probam njihovu pizzu, iz radoznalosti, ne gladi :)
pizzu nikako ne preporučujem
i stvarno nije bilo potrebe da se jede nešto konkretno između doručka i večere. za večeru bude sve kuano...

Ja sutra moram da idem da uplatim.
I moram definitivno da odlucim. A kao odlucila sam:lol:
Dvoumim se izmedju Porta all inclusive i Hammamet polupansion:dash: Oba su El Mouradi hoteli, 4*.
Mi smo u fazonu da setamo,da nas zanima okolina,obican zivot mestana a ne samo hotel i plaza.
Pa reko bolje Hammamet i bolje pp da ne bi bili vezani samo za hotel.
Sta mislite?

Ako mi verujes, i ja se dvoumim izmedju ta dva hotela. Mislim da je taj drugi hotel 5*.
Koliko sam znam, Port je fenomenalna destinacija, ali i Jasmin Hammamet nije los.

Znaci tako kazu. Pa ja gledala slike,stvarno izgledaju prelepo. Samo sam se pitala oko te kategorizacije, jer svuda nailazim na komentare da nije ista kao i evropska.
Mada meni nije ni bitan hotel toliko, mislim ne lozim se na tu ekskluzivu, al volela bih da vidim sto da ne...Nisam nikad bila gost u takvom hotelu.

edit- evo i link gde sam to nasla. Oni imaju uracunate takse u cenu, tako da nije tako strasna razlika od Argusovog Hana Beach.
http://www.sunline.rs/sr/

trojanka, samo ne idi u skanes, tamo sam bila u tom hotelu koji sam po sebi nije los, ali je lokacija ocajna i ima neka elektrana u blizini koja mocu ispusta neki otpad i smrdiiiiiiiii:sad2:

inace, ponude ove agencije su vise nego povoljne, meni tu nesto sumnjivo:think::lol:
posebno ovaj last minute za jul, to nema nigde.
sad cu jos poceti da razmisljam da idem u tunis, ne u egipat:think:

E pa hvala svima na odgovorima.
Odlucila sam se za Hammamet pp. Meni ovo prvi put da idem preko agencije negde:lol: Guglam tu hotele, gledam na google maps, ma idi...Dal ovo,dal ono...
Valjda nece da smrdi:lol:
Kvinsi, vidieis da ima je direktor neki Arapin i rade iskljucivo samo taj lanac hotela, sigurno imaju neki dil sa njima.
Zvala ja da pitam za last minute dal je neki marketincki trik,kaze covek to su cene. Samo osiguranje moras sam da uplatis.

Meni je danas taj hotel predlozio vlasnik agencije preko koje uvek idem i nikad nisam imala neprijatna iskustva. Zasto bi bilo sumnjivo, u pitanju je Last Minute. Moja frizerka je tako uletela u super aranzman, za Egipat, prosle godine, a ja sam imala lep apartman u Grckoj, koji su drugi placali mnogo vise u istoj smeni.
Samo se dvoumum izmedju Hammameta pp ili All Incl.

Poslednja izmena:
Jel o ovem hotelu razmisljas EL MOURADI BEACH 4* ?
pp 399 evra

Ne, nego se dvoumim izmedju hotela El Mouradi Hammamet i El Mouradi Port, cak i El Mouradi Palm Marina.
Najlepsi mi je onaj prvi, ali bih vise volela Port el Kantaoui, nego Jasmin Hammamet.

Prilozi

• hammamet-hotel.jpg
    hammamet-hotel.jpg
    55,2 KB · Pregleda: 14
  • palm-marina-hotel.jpg
    palm-marina-hotel.jpg
    45,7 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
ja se dvoumim izmedju pam marine i hammameta. bila sam u portu prosle godine, a u hamamaetu pre 7 godina i hamamet je ubedljivo lepsi. jedino sto mi smeta je sto mora da se prelazi ulica da bi se doslo na plazu

Ne znam sta ti je smesno i sta ti nije jasno?

pa smesno mi je to sto se sada ljudi raspituju za sve i svasta, hoce da znaju sve u sitna crevca (da se razumemo, i ja sam delimicno takva). hocu da kazem da se nekada mnogo opustenije putovalo dok nije bilo interneta i ovolike razmene misljenja i informacija. umesto da radosno i opusteno cekaju polazak, ljudi su sada u stvari u grcu pred put.

tvoji utikaci su me samo naveli na ovakvo razmisljanje, nista ruzno nije upuceno licno tebi, nego onako uopsteno.

stvarno mi je mnogo sumnjivo da ovoliko jeftiniji aranzman moze da bude, preko kontikijia i jolly-a ovi hoteli u istom periodu kostaju okok 1000 evra:think:
plasim se da me neko ne izradi sa sopstvene pare:confused:

stvarno mi je mnogo sumnjivo da ovoliko jeftiniji aranzman moze da bude, preko kontikijia i jolly-a ovi hoteli u istom periodu kostaju okok 1000 evra:think:

Uletele smo u Last Minute, to je razlog.
I nije Hammamet, nego Jasmin Hammamet, kazu da je jos lepsi.
Ja sam sigurna u vlasnika agencije, koji mi je predlozio ovaj aranzman. Veoma drzi do reputacije.

Evo malo copy-paste za MOJ hotel. :)

Mi smo bili prosle godine u Mouradi Hammaet 5*. Okacila sam MFT (jasmin hamamet)pre nekih dve nedelje pa pogledaj. One slike sto su slikane spolja tj. bazen, tu ti se vidi i El Menzah.
Ova dva hotela su u stvari jedna velika zgrada podeljena na dva dela, isto tako je dvoriste podeljeno na dva dela, jedan deo je sa 5* a jedan deo sa 4*, svako ima svoje bazene.
Znaci mi smo bili u onom sa 5*. Hotel je fenomenalan. Soba nam je bila fantasticna, imala je pogled na bazen i imali smo srece da smo dobili sobu u nekom kao cosku, tako da nam je soba bila ogromna, ali stvarno je bila veca od drugih soba jer smo malo zavirivali kad bi sobarice spremale. Kupatilo je ogromno, sa odvojenim delom u kom je wc solja, ima fen, i sve one sitnice od sapuna, sampona, kupki.... i sto je najbitnije uvek je bilo cisto i sredjeno.
Soba kao sto sam rekla je ogromna, sa velikim bracnim krevetom, tv, frizider, klima koja je perfektno radila, sefom, dosta velikim ormanima, puno ogledala, takodje ima i dve kao fotelje (stolice) i stocic, na podu su fini meki itisoni, ima nekoliko slojeva zavesa tako da sunce nema sanse da udje u sobu ako to nezelite. Vrata od terase su ogromna i izuzetno dobro izoluju (valjda se tako kaze), jer se prosle godine El Menzah prosirivao i sredjivao i plasili smo se da ce biti buka, medjutima necuje se ama bas nista, znaci vrata su bila odlicna. Na terasi smo imali 2 stolice i stocic, naravno plasticne, i susilicu za ves. Sobarice redovno svaki dan sredjuju sobu i stvarno je perfektno cisto, ono sto rade sa peskirima je neverovatno, jednom nam je ceo bracni krevet bio posut laticama ruza. Baksis nije obavezan, ali bi bilo lepo da ga ostavite, cisto neku sicu, sta znam pola dinara ili 1 tunizansi dinar. Postoji i mogucnost i da zamenite sobu, ako eventualno zelite sa pogledom na more, naravno pod uslovom da ima mesta, ali mi to nismo zeleli jer nam je u ovoj sobi bilo odlicno. Dok su drugi iz grupe dobili inace pogled na more, a jedni su dobili delimican pogled na more i susedni hotel. Zadnji dan postoji mogucnost doplate da zadrzite sobu do kraja dana, mislim da je doplata bila 20eura, to jeste dosta ali vam znaci, jer smo ceo dan proveli na bazenu i uvece se lepo spakovali i istusirali i pravac aerodrom.
Sto se tice ostatka hotela je fenomenalno. Bazen je prelep, ima dovoljno lezaljki i sunjdera, covek koji to izdaje je jako kulturan i uvek nasmejan, peskiri se uzimaju uz kauciju, jedino je pozeljno tom coveku povremeno ostaviti baksis jer ga stvarno zasluzuje, ali inace je besplatno. Recepcija, hol, hodnici, sve je prelepo, ima puno liftova, stepenica, toaleta... Ima i manji unutrasnji bazen sa dzakuzijem. Ljudi su svi nasmejani i kulturni. Ima par kafica i restorana u okviru hotela. Plaza je odmah preko puta hotela, lepa cista, lezaljke su besplatne za goste hotela.
Hrana. Pa sta da ti kazem hrana je fenomenalna. Mi smo imali dorucak i veceru. Za dorucak je bilo od gomile vrsti peciva, jaja kuvana 3 minuta, jaja kuvana 5 minuta, pecena jaja, palacinke, povrce, voce, slatkisi, sirevi, salama, jogurti, vocni jogurti, gomile salata, naravno dzemovi, med, corn flakes (vise vrsta), puno vrsta hleba, masline, kapar..... ma svega je bilo. Naravno bilo je kafe, caja, sokova, vode, mleka. Cedjeni sokovi se dodatno placaju. Svaka soba u restoranu ima svoj sto, eventualno ako je guzva u hotelu dve sobe dele sto. Vecera je bila jos bolja. 2-3 supe ili corbe, krompir na sve nacine, piranac na sve nacine, razna jela od povrca, gomilu svezih salata, oko 8 jela od testenine i postoji kuvar koji vam na licu mesta pravi i kombinuje testeninu sa dodacima koje vi zelite,pizza, riba, lignje, skoljke, hobotnice, fileti tune, ili bude cela tuna, zecetina, curetina, junetina, svinjetina, pa cak i prasece pecenje, jagnjetina, piletina.... Nekoliko tunizanskih jela. Kolaci, torte, sanduci sa sladoledom, voce.... Neverovatan izbor hrane. Kod svake hrane stoji objasnjenje i slika sta je. Pice se dodatno placa za vecerom, ali su sasvim pristojne cene (s obzirom da je hotel od 5*). Mi smo uglavnom pili vino i mala boca od 3,5 dcl je 8 tunizanskih dinara.
Pice je inace u hotelu po sasvim ok cenama, pivo njihovo je bilo cini mi se 3-3,5 tunizanskih dinara, tu su negde i sokovi. Vodu smo uglavnom kupovali u marketu Blu Ice, koje dosta dobro snabdeven, tu ima da se kupi i vino, pivo i ostali alkohol (sto domaci sto strani), naravno tu smo kupovali i sokove, mleko za kafu, grickalice....
Naravno u hotelu postoje i programi, i preko dana i uvece na bazenu, ali mi ih nismo posecivali , vise volimo da setamo gradom, ali cisto vam kazem da postoje i da su jako poseceni. Postoji i zabava za deci i preko dana i uvece, naravno ima bazen za decu i kao neko malo igraliste, postoje i stolice za bebe u restoranu. Postoje jos i neki fliperi, bilijar, stoni fudbal ... a postoje jos i delovi za zabavu ili uzivanje koji se dodatno placaju poput teretane, masaze, tenisa...
Gosti su nesto malo Srba i Bosanaca, Francuzi i najvise Spanaca, bar je tako u nasoj smeni bilo.
Inace sto se tice cena u Yasminu, marina je najskuplja, dok je u medini povoljnije, cene u hotelu su kao u medini, znaci sasvim pristojne. Par puta smo seli i u marini gde su ok cene, ali bilo je stvarno paprenih cena, znaci medina i restorani oko medine su jeftiniji.
Hotel je stavrno za preporuku, i lokacija mu je odlicna, medina je odmah iza hotela, do marketa Blu ice imate nekih 10-tak minuta peske, a u blizini marketa je i marina.
Znaci opisala sam nas boravak u Mouradi Hammamet 5* koji je PP
Pretpostasvljam da je nivo usluge u Mouradi el Menzah 4* koji je ALL takodje kvalitetan i dobar, i da su sobe dobre, bazen ima je isto velik (to smo videli sa nase terase). Samo je pitanje da li vam je bitan ALL ili nije. Jer sto se tice kolicine hrane PP je sasvim dovoljno, a cene tamo nisu velike, cak su nama u agenciji i savetovali da nam netreba All da je PP sasvim dovoljno, za tu razliku od para cete jesti i piti sta hocete i gde hocete, i naravno jos ako idete na izlete onda vam stavrno netreba ALL.
Ali to je na vama, sta vi vise volite, u svakom slucaju necete pogresiti na koju god varijantu da se odlucite.

pa smesno mi je to sto se sada ljudi raspituju za sve i svasta, hoce da znaju sve u sitna crevca (da se razumemo, i ja sam delimicno takva). hocu da kazem da se nekada mnogo opustenije putovalo dok nije bilo interneta i ovolike razmene misljenja i informacija. umesto da radosno i opusteno cekaju polazak, ljudi su sada u stvari u grcu pred put.

tvoji utikaci su me samo naveli na ovakvo razmisljanje, nista ruzno nije upuceno licno tebi, nego onako uopsteno.

Ok:) U pravu si, ja sam se bas iscimala,kao sto sam vec rekla guglam po netu,ovo ono. Pre mi mama kaze ides u taj i taj hotel i gotovo. Vidim sta je i kako je kad odem tamo.
Utikaci su veoma bitni:lol: Pola stvari imam na nasu, a pola na englesku struju pa da znam koje adaptere da ponesem.

Ja sam danas uplatila i ispalo mi je jeftinije nego sto pise na sajtu. Umesto 399 platila sam 369. . Mozda kako ide vreme sve vise snizavaju.
Inace avion ide u 15:30 sto je super, kod Argus se idu u 10 nocu. Povratak je u 13:oo sto je isto super, jer opet kod Arugsa se ide nocu i ceo dan moras da bude napolju,jer je check-out do 11,12. Ili da doplatis sobu za taj dan.
Cena je stvarno ludilo,pa za te pare ne bi mogla ni da Ohrid da odem.
Ja sam za ovu agenciju saznala preko preporuke. Ne bi mi rekli da nije ok.
Ostatak para 2,3 dana pred put. Osiguranje moram sama da uplatim bilo gde.
Eto da znate.

Ok:)
Ja sam danas uplatila i ispalo mi je jeftinije nego sto pise na sajtu. Umesto 399 platila sam 369. . Mozda kako ide vreme sve vise snizavaju.
Inace avion ide u 15:30 sto je super, kod Argus se idu u 10 nocu. Povratak je u 13:oo sto je isto super, jer opet kod Arugsa se ide nocu i ceo dan moras da bude napolju,jer je check-out do 11,12. Ili da doplatis sobu za taj dan.
Cena je stvarno ludilo,pa za te pare ne bi mogla ni da Ohrid da odem.
Ja sam za ovu agenciju saznala preko preporuke. Ne bi mi rekli da nije ok.
Ostatak para 2,3 dana pred put. Osiguranje moram sama da uplatim bilo gde.
Eto da znate.

Ja sam se iznenadila kad sam procitala da je to cena sa sve taksama, jedino se osiguranje placa. Treca odrasla osoba ima popust (30 €). I meni odgovara raniji polazak i povratak, a ne mrcvarenje prvi i poslednji dan. Cak rekose placanje moze na rate, do septembra. :heart:

Back